Grand Canyon CF SL vs. Superior 979

8 nepřečtených
  • perupe1205

    GRAND CANYON CF SL

    SUPERIOR XP 979 CRB

    Ze vsech variant, ktere jsem probral mi zustaly uz jen tyto dve znacky.

    Bohuzel jsem nemel moznost videt CANYONa zive. NENI tady v Praze ci okoli nekdo u koho bych se na nejaky CL SL ram podivat.

    Predem dekuji za vase podnety a pripominky k tomu proc ten ne a ten ano. Petr

    Anketa: DOPORUCENI . . .

    13x
    65%
    0 0
    • Karma  

      Když jsem byl na Bike test festu, chtěl jsem si tam vyzkoušet Canyona, s tim že si vyberu velikost a koupim ho. Nakonec jsem koupil Supa, páč Canyon na mě na vyzkoušení nezbyl, dva kusy stály v rohu nepojízdný a další měl vyrvanej pedál :)

      0 0
    • MARIN  

      Ob kola maji dost rozlisnou geometrii

      0 0
    • perupe1205  

      TAk koukam, ze se to jevi jako nerozhodne. Je mi jasne. ze kazdy model ma sve plus a minusy. A tak jeste davam jeden model, kteremu bych se nebranil.

      A ted babo rad. Na nakup nespecham, neb mam na cem jezdit. A tak pockam na vyprodeje a snad se neco objevi a bude i v me velikosti ;-) L.

      HAIBIKE GREED 9.20, 1×11, X1

      0 0
      • Mr.Dan  

        No zkrátka jak psal kolega, geometrie je zcela odlišná. Máš-li delší trup a kratší nohy, ber Supa, a pokud přesně naopak, tak Canyona.

        0 0
      • sharkeeCZ  

        V aktuálním Velu je test nižších modelů, ale rozhodně může napomoci s výběrem.

        0 0
    • Tina  

      Petře, rozdiel je hlavne v dĺžke hornej trubky rámu. Canyon bude IMHO v strmých padákoch istejší vďaka položenejšej hlave. Zároveň bude aj obratný, lebo má kratšiu zadnú stavbu a aj celkový rozvor je kratší. V rýchlych tiahlych zjazdoch bude stabilnejší asi SUP so svojím dlhším rozvorom.

      Pokiaľ sa rozhodneš pre SUPa tak neváhaj s kúpou, pretože nové modely budú o dosť drahšie. SUP ako jeden z mála tento rok nezdražoval. Avšak kurz USD voči Euru pomaly, ale isto ďalej stúpa a tak nové modely 2016 budú u všetkých cca 5 – 6% drahšie. Superior však bude musieť zdražieť cca o 12 – 15%.

      0 0
      • perupe1205  

        Ahoj Tino – dekuji za postreh a cen jsem si vedom. Diky kolegovi VIP karte dosahnu na 20% slevu ;-) pro SUPa. A vyrazny rozdil mezi modely 2015 a 2016 neni, tak proc cekat a nevzit letosni model.

        Ale kdyz jsem se dival na modely, tak vidim, ze SUP ma o 16 mm delsi horni trubku, ale rozvor ma 1113 oproti 1117 na Canyonovi – coz je dle meho dano, ze Canyon ma 70st oproti SUPovi, ktery ma 71st.

        Ale SUP ma retezovku 439 oproti 433 – ale celkove je o 4 mm kratsi SUP. COZ ale ja vzhledem k me rozvaznejsi jizde stejne asi moc nepoznam.;-)

        Testoval jsem Scale 29 a ten ma 620 mmm s rozvorem 1117 a s 90 predstavcem jsem byl docela spokojen. TAk si myslim, ze SUP mi bude sedet. VETSINA lidi take hlasovalo pro SUPa, tak pujdu do neho – sundam razeni a brzdy a to dam do bazaru a nasadim muj oblibeny 1×10 a jakmile bude XT kazeta 11–42, tak prendam na 1×11.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.