• Puamik

    pročetl jsem hodně diskuzí, přesto si dovolím založit tuto a zeptat se, jaké používáte funkční prádlo a jak jste s ním spokojeni. Jde mně o 1.,2.i 3.vrstvu, díky za reakce.

    0 0
    • Daf  

      Dostal jsem od Jeziska tricko CRAFT Pro Zero Extrem a je to nejfunkcnejsi vecicka co jsem zatim vyzkousel. Cena je ovsem brutalni, sam bych si to asi nekoupil :)

      0 0
    • easyrider  

      Taky jeden hlas pro Craft konkrtně pro cool extreme (či tak nějak) ve srovnání s moirou funkčnější a přijemnější..pravda že dražší…A jako druhou vrstvu testuju triko od firmy Draps www.bikebase.cz/article.php?…

      A spokojenost maximální.

      0 0
    • Puamik  

      já jsem chtěl koupit Moira Extreme, Duo a Trio. Máte s tím někdo zkušenost? Craft je o dost dražší a nejsem si jistý, že je o tolik lepší než Moira.

      0 0
      • Daník  

        Když čtu, že dospod patří Craft a podobně tak se bavím – to přece vůbec není o tom, která značka patří kam. Každá značka vyrábí různé modely určené do různých vrstev. Duo a trio jsou zateplené kousky, které nepatří dospod, protože mají větší nasákavost. Obecně na tělo musí přijít prádlo s co možná nejmenším zadržováním vlhkosti, může to být jen nějaká síťovina ze silonových vláken nebo z Coolmaxu. Osobně se vracím k jednoduché síťované Moiře-doma jsme se shodli, že zůstává vlhká podstatně méně než její obdoba mono i než síťovaný Sensor z Coolmaxu. Trika se stříbrnou protibakteriální úpravou vlákna by neměly tak smrdět. Takové duo od Moiry se už pomalu nedá od smradu ani vyprat.

        0 0
      • Heike  

        Já jsem si na 100% jistý, že Craft je lepší o 50 parníků, než Moira. Doufám, že to takhle stačí pro názor, ža bych si určitě připlatil.

        0 0
      • martin_bakov  

        nejlepsi sou stejne veci z merino vlny

        0 0
    • vili  

      1.vrstva-moira,klimatex,ji­tex 2.vrstva- nakej tecnopil, klimatex, polartec 200 3.vrstva-nowind milet

      0 0
      • vili  

        jo a krom prvni vrstvy su spokojenej, tam se chystam podle recenzi do craftu (teda az bude nakej peniz navic)

        0 0
    • slavekRM  

      Jako první vrstvu používám Lasting, Nordblanc dryfor a Moiru UL(seřazeno dle kvality), Druhá vrstva Moira P.

      0 0
      • oudan  

        lastig používám taky…jako první vrstvu a jako 2.termomikinu a jsem naprosto spokojen…jestě mám od Progressu termomikinu a to je moc příjemný materiál

        0 0
    • norman  

      1.vrstva je vždy Coolmax, ve zpracování od Schwarzkopfů. Kvalitní švy,při frekvenci nošení je až překvapující že se nikde nepáře. 2.vrstva: Podle teploty, Climatex a/nebo Moira Trio a/nebo Warmpeace Aldan ( tecnostretch) nebo Hannah Polarsoft.
      Nejlepší poměr cena – výkon – kvalita zpracování má podle mě z těch levnějších Progress ( vybavil jsem jím moje děti). Moira teplákovatí , Sensor měl na prd nitě a páral se ( možná se už ale oba polepšili) – to už snad radši připlatit za Craft. Kdybych se nemusel ohlížet na prachy, šel bych v případě 2. vrstvy do některých řad Devoldu nebo Löffleru. Případně jako teplejší 2. vrstvu v současnosti bych volil nějakej Tecnostretch, za dobrou cenu z něj kvalitně šije Progress, žena je z něj nadšená. 3.Vrstva : softshell v dobrých parametrech voděodolnosti/pa­ropropustnosti, od té doby co používám bundu Envy ( na lyže i na kolo) tak membránovka leží ladem ( vozím ji jen v létě v batohu kdyby pršelo, přeci jen zabere míň místa). Nesrovnatelnej komfort v pohybu.

      0 0
      • orca  

        cože to je za bundu co vozíš ?? link…prosím…

        0 0
        • norman  

          www.envy-sport.com/.. Jenže v letošní kolekci ta bunda už není, byla z léta 2005.je to jednovrstejnej softshell. Softshell bych vůbec nezatracoval, konkrétně ta moje bunda má, pokud si pamatuju dobře, paropropustnost 15000g a voděodolnost 20000.Třeba zipy mají dokonalý krytí, v hustém dešti jsem naprosto v suchu. Kvalita a parametry softshellových materiálů se posouvají a firmy je čím dál víc cpou i do svých výrobků pro extrémní aktivity.

          0 0
          • poiko  

            kolik stála?

            0 0
          • scret  

            ta envy ma jakou membranu? a ma prelepeny svy? pokud ne, tak ti i 20tis. bude naprd, kdyz to jde svama… imho prodysnost 15tis. taky neni zadnej zazrak na softshell!

            0 0
      • drtyc  

        moira – prvni vrstva – svy…

        vzhledem k tomu, ze je to polypropylen temer vzdy do prvni vrstvy a na ten na nasem trhu snad neexistuje ucinny praci prostredek, tak pokud se nahodou nejaky sev rozjede, tak to spravi reklamace a po dvou letech je to na vyhozeni, protoze i s nejakou koncentrakovanou svezesti to je desna rychna pokud to teda jedes denne a stridas ty tricka ob den, aby si vycichly. jakmile jedes jedno tricko kazdy den nebo dve tricka na ruzny prilezitosti – treba tak, ze jedno mas do hokny pod kosili a druhy mas do fitka na obed a na dojizdeni a to z hokny vecer vezmes na behani, tak se to taky neda zustanou nacichly.

        0 0
      • oudan  

        s tím progresem souhlasím mám od nich mikinu a fakt luxus

        0 0
    • Gorgov  

      vozim v zimě craft pro a v letoe pro cool. Ted to novy triko od durace, teda delaj jim to v italii, ale prej je to super

      0 0
    • poiko  
      1. vrstva Moira mono(ukrutně smrdí, takže mi už jen leží ve skříni), tedko jsem si koupil za nekřesťanský peníze Devold Activ (zatim ve fázi zkoušení)
      2. vrstva Sensor Thermo (vynikající věc, trochu horší odvod tělesné vlhkosti, nicméně na venčení psa nepřekonatelné), Hannah polarsoft (tenčí fleece, koupeno ve slevě, jsem z něj nadšenej, možné i na kolo), Hannah Highlander (tlustější Polartec, mam ho na lyže, taky ve slevě, taky super. po roce je ale zantelně opotřebený), softshell DA Glider (vynikající věc jak do města, tak na lyže. na kolo a běh bych si jí ale nevzal)

      Do budoucna se chystam na spodní prádlo High point (Schwarzkopf), a na Draps, co je na něj recenze na bikebase.cz, možná Craft

      0 0
      • poiko  

        jo, a jsem zapomněl na Craft Pro cool. Super tričko. Nosím ho do posilovny, na sport všeobecně a při turistice. Než jsem si koupil cyklodres, tak jsem ho vozil na kole (na to je naprosto vynikající).

        0 0
    • vysmátej bajker  

      Crafta Pro jako první,v létě nějakej Jitex za 150,– a teď ježíšek pro cool-super vzhled a příjemné na tělo.Cena trochu vyšší ale kolik stojí pěkné triko?Druhou vrstvu použiju další triko nebo flísku od Craftu,hřeje i když mi proteče větrovka v dešti.Prostě Craft je super a nekupuješ to na sezonu.

      0 0
    • tomixx  

      Tak se mi povedlo v Tescu koupit pradlo www.x-undergear.com/ .Už ho tam měli snad 2 roky,ale tričko za 1600 si nikdo ne a ne koupit.Až tak před měsícem dali slevu na 350 kč.Tak mám 2 trička.Fakt bomba.Je hodně pružný,perfektně sedne na tělo a vůbec o něm nevíte.A co je supr,že ani po týdením nošení nesmrdí.Ale za původní cenu bych ho nekoupil.Ta moje si koupila spodky na lyže a taky si chrochtá blahem.Kam se hrabe Moira,Sensor a Loefler které jinak používáme.

      0 0
    • mosquito  

      leto

      1. tenkej klimatex
      2. dres

      zima

      1. craft pro dri
      2. (kdyz je vubec potreba – tak polartec 100)
      3. letos konecne softshell (alpinepro)
      • nevim co udelali soudruzi spatne, ale novej craft docela smrdi :( ale funkcne je supr :)
      • polartec je klasicky dobrej
      • softshell – zatim sporadicky nazor, rozhodne nezvlada velky napor potu, na druhou stranu je fajn do vetru i drobne sprsky
      0 0
      • vysmátej bajker  

        Musíš se míň obléct.Mám directalpin a teď maximálně craft pro s dlouhým rukávem.Kolem 5 na to dám ještě jedno triko s krátkým a až když je kolem O tak flísku.

        0 0
        • poiko  

          tipuju, ře DA FitzRoy. to je něco malinko jinýho. je hodně prodyšnej

          0 0
          • scret  

            Fitz roy byl naopak co se tyka prodysnosti docela spatnej…

            0 0
    • rock  

      Předpokládám, že se ptáš na zimu; podle teploty kombinace

      1. vrstva: Sensor Coolmax, Moira Mono, Sensor Doubleface
      2. vrstva: tričko Sensor Doubleface, rolák 2F (asi) Hair, nic
      3. vrstva: bunda Gonso Nevada

      Jsem velmi spokojený s bundou, je nositelná v teplotách od +10 (jen se coolmaxovým scampolem pod ní) do –15 (ve větší zimě jsem ven nevylezl). To ostatní je průměr. Nenadchlo, ale funguje, jak se od toho očekává …

      0 0
    • kochese  

      Jako prvni vrstva doted Moira, Climatex, ale letos jako jezisek Brynje Superthermo, nebo jak se to pise, a to je uplne jine kafe – je to takova sitka a funguje to moooc dobre. Dalsi vrstvy podle potreby a pocasi.

      0 0
    • Hurka  

      Já jsem hodně spokojenej s Moira Imarion – zima, Moira UL nebo Duo – léto (v létě navrch jenom krátký nebo dlouhý dres). Na Imarion na jaro a podzim softshell Lowe Alpine Multi Pitch (ta je hodně super) nebo když mrzne bundu Gonso Active ze Sympatexu. Do hodně velké zimy (lyže apod.) doplňuji 2. vrstvou Moira Trio. Do deště je navrch výborná bunda Axon Biker (tu nosím v batohu v létě pořád) nebo Sensor Supreme – ta je supr i na lyže.

      0 0
    • Pebe  

      1.vrstva Moira Ultralight bez rukávů 2.vrstva v létě dres, v zimě Moira Duo 3.vrstva v létě nic, v zimě bunda CycloSchein softshell, v letošní zimě dres :-)

      0 0
      • Puamik  

        tak takovou kombinaci chci také, jenom jako třetí vrstvu jsem uvažoval Moira Trio a na to ještě bundu. Jde mně o civilní nošení neboť se hrozně potím tak do toho vkládám naději, že mně tyto kombinace pomůže

        0 0
    • kubas  

      Zkoušeli jste někdo na bika Merino jako spodní vrstvu?

      0 0
      • Puamik  

        Merino? to je ta vlna? viděl jsem to v Rock Pointu a docela drahý, zkušenosti nemám

        0 0
    • sun7dots  

      Já jsem celkem spokojen se značkou progress. Co všechno a kdy vozím je u nás na webu skeleti.lazyhe­ads.com/texty/jen-tak/obleceni-na-kolo-v-zime

      0 0
    • charlie20003  

      Zkuste www.mtbr.com/reviews/hub/ pro hodnoceni mnoho naboje.

      0 0
    • Grifon  

      Já to kombinuju.. Klimatex a Moiru. s oběma jsem velmi spokojen. Od Ježíška jsem dostal horní vrstvu Craft a max spokojenost. Jen ta cena. Nejvíc věcí mám od Klimatexu. Pokud to skombinuješ s nějakou membránovou bundou (aby se oblečení nespotilo znevku) tak je to perfekt. Ikdyž mám zkušenost že po dlouhjé zátěži se stejně spotim ve všem. Používam jak v zimě na Hintertuxu, tak v létě na kole.

      0 0
    • wendak  

      zrovna se oblíkám a beru moiru trio a na to No Wind bundu od Axonu, snad to bude dobrý :)))

      0 0
    • ros_v  

      V cem je vyhoda softshellu na kolo? Pokud mne pamet neklame byl udelan jako s vrchni vrstva castecne nahrazujici membranovku, ma odolavat silnemu mechanickemu opotrebeni s vysokou prodysnosti za cenu snizene vodoodolnosti­.Protoze poceni pri vyssi namaze zadna membrana neudycha…Ja pouzivam jako prvni vrstvu: leto je to polyester (Craft, sensor..), v zime mne vice hreje moira(polypro­pylen),druha vrstva na bazi tecnopile(mikro­fleece) a treti bud vetrovku nebo bundu od schwarzkopfu, coz je tenka bunda s memebranou( v pohode do brasnicky v ramu)Tam tu softshellku neslozim, ani kdybych se rozjkrajel. Kdyz je tak –3, pridam jeste jedno triko s dl. rukavem.

      0 0
      • RomanH  

        A o tom to je. Radu let jsem jezdil stejne, ale letos jsem si koupil od Kalase bundu Wind&water Tagete. Nevim, jestli to nayvat SoftShellkou, ale budiz. Konecne nemusim tak moc resit, jestli si mam vyit dve nebo tri trika, kterou moiru na to (Trio, Plys). Takhle vim ze mi od 3 do cca 10-ti stupnu staci moira ultralite, od –5 do tech 3 treba Senzor DoubleFace, aniz bych se vyrazne potil nebo mrznul. Bunda ma narozdil od pertexky vyborny strih presne na kolo a nikde nevlaje.

        0 0
        • ros_v  

          Softshell ta bunda neni. Mne bunda, ktera je pouzitelna od –5 do 15 C bez odvetravani v podpazi ci na boku nejak mate.Webovske udaje jsou takove o nicem, asi bude mit nejakou nowind membranu(?)ale co s tou vodou(?).Souhlasim, ze standardni pertexka vlaje, tako tady je napr. craft se svymi bundami do 2k. Klidne softshell, ale kvalitni bundy pod 3,5 nedas, protoze je to bunda, se kterou muzes vyrazit na nekolikadenni trip do hor s batohem, s moznymi teplotami hodne pod O, oder o kameny…ano i hummer muze byt jen rodinne auto.

          0 0
    • orca  

      Pro velmi štíhlé či pro ženy je celkem dobrá nabídka v Penny . cena za triko s dlouhým rukávem 169,– velikosti M,S,L (alespoň u nás-Pl.) super elastické . mamina si pořídila

      0 0
    • zskal  

      Jako 1 vrstvu nosím Klimatex a jsem s ním max. spokojený. Teď si chci koupit něco teplejšího jako 2 vrstvu a váhám mezi Hannah Polarsoft Micro nebo Hannah Pulsar M15. Má někdo z vás s tímto oblečením zkušenosti? Který by jste volili raději? Vrchní vrstvu mám Etape Strong.

      0 0
    • tomek  

      Já vozím jako základní vrstvu tohle:

      http://www.tandem-bike.cz/…ukav-bezesvy

      na léto na kolo je to trochu moc teplé, ale na turistiku na hory a na běhání super

      0 0
    • m4rkus  

      Nevíte kde ve Zlíně či Otrokovicích koupit funkční věcičky od MOIRY?

      0 0
      • drtyc  

        by ste tam mohli mit klasiku jako intersport/spor­tisimo ne? jinak na strankach vyrobce bude mozna seznam prodejcu?

        0 0
    • Imroman  

      Tak ja sa podelim o svoje skusenosti s vlnou Merino, konrektne od firmy Icebreaker (robia z Novozelandskej vlny). Najskor som to nosil iba na skialp, ale postupne to nosim aj na bike, vlastne uplne vsade, aj to skoly :)

      Na lyze pouzivam tieto veci podla pocasia…ako zaklad tielko a boxerky gramaze 150, na to rolak s vysokym lymcom ku krku gramaze 260 plus spodky  a ked uz je fakt kosa tak na to este elasticku bndu gramaze 340. No a na to podla pocasia dava uz rovno hardshell budnu z bloc ventu

      Na bike nosim priamo na telo rolak (260) a na to rovno cyklobudnu z windtexu…s tym jazdim na cestaku do –2 (ked je chladnejsie tak idem radsej na lyze)

      Hlavne vyhody merina (Icebreaker): dycha, krasne hreje, nestudi ani vlhke a hlavne NESMRDI…bol som v tom v kuse 4 dni na horskej chate, cele dni som sa potil na sklialpoch a aj po tych 4 . dnoch som sa citil akoby som si to obliekol pred chvilou..zatial co iny co mali moiry a pod. pachli. Navyse je to krasne prijemne na telo, nehryzie to ani neskrabe

      Nevyhoda: cena…to je proste fakt, ja som do toho zainvestoval ale teraz si chrochtam blahom…treba vychytat vypredaje a pod. Teraz v tom chodim vlastne stale :)

      tu je odkaz na domovsku stranku..  http://www.icebreaker.com/site/index.html

       
      0 0
    • weekend warrior  
      1. dres nebo dle teloty craft: Pro Cool, Pro Zero, Pro Warm
      2. dres nebo něco z jedničky, někdy microfleese, do batohu polartec 200 či 400
      3. endura laser-vesta, hannah raptor-větrovka nebo pinguin parker-nepromokyfuky
      0 0
    • Bren  

      Tak já jsem ještě před pár lety jezdil do práce 14 km tam a 14 zpátky cca 16 šichet měsíčně po celý rok absolutně bez ohledu na počasí.

      Nad +15°C Moira UL nahoře, přes to buď dlouhý nebo krátký dres bavlna. Když bylo kolem třiceti, tu Moiru si namočím do vody a navleču na sebe. Super chladí, stejně jako když se potíte. Nic po vás neteče a díky průřezu vlákna polypropylenu rychle se odpařující voda odnímá pokožce dost tepla a cítíte pořád mírný chlad.

      Pod tuto teplotu Moira taková ta šedá perlinka, si nemůžu vzpomenout jak se jmenuje, dlouhý rukáv a neprofuk a nepromok bunda 2F až do +1°C. Pak do –10°C na tu Moiru froté mikinu skrz nasákání a převod potu od Moiry, pod –15°C ještě Moiru Trio na tu perlinku a pod tu mikinu.

      S tou v podstatě pláštěnkou jsem vždycky přijel zpocený jako prase. Jenže Moira se veme, strčí s trochou mýdla do umyvadla, lehce se přečmáchne a nad radiátorem je do půl hodiny suchá. Nesmí se prát s aviváží!!! Voní mýdlem.

      Zkoušel jsem Craft, tak kromě toho že je drahý, mě v mrazu to, co jsem vypotil silně záblo, což u Moiry neexistuje. Craft je hodně drahá plně nefunkční mokrá hadra. Moira vás lehce studí, ale neleží na vás mokrá hadra. Navíc jsem si dovolil v mínus pěti zastavit, deset minut kecat s kolegy na vedlejším oddělení, pak se zase rozjet a nechcípnul jsem zimou.

      Klimatex nebo Moira je stejný materiál, český patent polypropylen. Je to čistě umělé vlákno a nemá na něm co smrdět. První triko UL jsem měl na kolo, do posilky, do práce, všude, deset let. Už patnáct let nic jiného než Moiru jako spodní prádlo nenosím, nemám problém se zimou ani s přehříváním.

      A žádné termoprádlo nehřeje ani nechladí, chladí odpařující se voda a pocit tepla v něm není, jen pocit že vám není zima. Pokud ho požijete správně a nenavlečete se jako mezuláni.

      S polypropylenem se všelijaké elastany a podobné sračky nemůžou v odvodu vody vůbec srovnávat. Polypropylen má pětkrát větší plochu průřezu vlákna než ostatní tkaniny. Nikdo z něj nedokázal vytáhnout vlákno, jen Češi a to tak, že na tkací mašinku lili vodu!!!! Termoprádlo se dneska říká kdejaké bavlněné sračce, viz Jitex Písek. Bavlna je přitom houba na vodu.

      0 0
      • mirav  

        Moira je dobrá věc. Některé věci ještě pod značkou Alae Lupuli už mám možná přes 18 roků a pořád fungují. Jen mi vadí divná barevnost. Tak si občas přikoupím něco od Sensoru, abych to oživil.

        Taky ponožky (i cyklo) od Moiry jsou super věc.

        0 0
      • DaSnail  

        asi si polyprofanboy a ja ti to neberem, ale čo sa týka toho smradu tak je na tom polyester zo striebrom alebo bambus lepšie jak polypropylén. imho 8o)

        0 0
        • Bren  

          No jak může čistě umělá a nenasákavá tkanina smrdět? Leda chybou údržby. Já to peru jen v rukách a mýdle. Kdybych smrděl, moje by mi dala.

          Fyzikální zákony, co se týče odpařování a tím i odvodu vody v závislosti na velikosti odpařované plochy stále platí nebo pro „lepší“ značky už ani ne? :D

          Jezdil jsem celou zimu v Moiře a to, co jsem vypotil, mě nezáblo. Pod tou v podstatě pláštěnkou 2F jsem byl durch mokrý. V Craftu mě to záblo stejně jako normální hadra, jinými slovy jsem mrznul jako jako Holub Emil – cestovatel na severním pólu. Za třikrát vyšší cenu než Moira. A ta není levná ani trochu. Tak asi cítím co to dokáže a jak to drží vodu od těla a to v opravdu extrémních podmínkách.

          Přijde bábi k doktorovi a říká, že jí bolí záda. Doktor jí napíše recept a říká, že si to na ty záda má dávat, za týden na kontrolu. Bábi za týden dojde a povidá: pane doktore, od té doby, co si ten lísteček od vás na ty záda dávám, úplně to přestalo bolet.

          Viz Craft: je super, tak je super. Že má tam nemá co vodu odvádět víc než u běžné hadry nezajímá, budeme opakovat co máme v reklamě anebo co tvrdí prodejci. Viz Puma a Adidas s kopačkama a tak by se dalo pokračovat. Kulatý průřez vlákna nikdy nedosáhne plochy pětilaločné hvězdičky a nikdy neodvede tolik vody. Ledaže by jsi chtěl měnit fyzikální zákony.

          0 0
          • DaSnail  

            nesmrdí tkanina, ale hovienka baktérií ktoré žerú pot.

            ja kdybych smrděl, moje by mi asi nedala.

            fyzika je fajn, možno niekedy nejakého výrobcu napadne vytlačiť vlákno ktoré nebude kulaté aj napr z polyesteru.

            kraft je predražená *****.

            s tým Emilom Holubom súhlas, keby mal na niektorej zo svojich mnohých polárnych výprav handry z polypropylénu, tak by mu bolo teplúčko jak v Afrike…

            0 0
      • petrbw  

        nemyslím, že jitex dělá sračky.Stačí kouknout na jejich stránky a zjistíš, že dělají s polypropylenu taky.A mám od nich pár věcí(vyrobeno pro armádu) a nemůžu si je vynachválit.Mám něco i senzor, moira a kraft tak mám s čím srovnávat.

        0 0
        • papla  

          Jitex sel za posledni roky s kvalitou dole viz presunuti casti vyroby mimo CR(lidi chcou vsechni levne tak se nedivte).

          Jinak Jitex mel dobre vyrobky sam mam doma 7roku trika a jsou furt dobre. Dnes uz se me osvedcil Lasting v merinu(saje a nesmrdi).

          0 0
      • scret  

        moira smrdi!!! co se tyka funkcnosti nemam s ni problem… ale proc proboha maj designy jak z dob kdy lezl Hilary na everest?

        0 0
      • martin_bakov  

        zkus merino tricka – icebreaker nebo smart wool, je to pokrok :) moira veci smrdi kdyz se v nich zpotis

        0 0
        • McBlacky  

          já z toho zase tak odvázaný nejsem. Kromě nižšího smradu to ve všem další ztrácí. Tepelná izolace, transport vlhkosti, doba schnutí, elasticita, cena – vše dle mého pocitu horší.

          Stejně jako X-bionic to radím mezi dost marketingově nafouknutou záležitost. Využití vidím u alergiků a horských expedic v horách, kde se nemáš šanci umýt mnoho dnů.

          0 0
          • MlokCZ  

            Souhlas. A třeba i u Moiry mají u věci z Merina přímo uvedeno v tom jejich hodnocení odvodu potu, že je o hodně horší než třeba u ultralightu.

            A jeden kousek jsem teď z Merina i zkusil a jak se potím na těle extrémně, tak je to pro mě velmi špatně fungující materiál.

            Přešel jsem teď u první vrstvy nedávno od progressu micro light na moiru ultralight a je znát mírné zlepšení a ultralight odvádí pot nejlépe ze všech prvních vrstev, co jsem kdy zkoušel (samozřejmě jsem lecos nezkoušel). Zase ale není tak příjemný.

            A Merino, co jsem teď zkusil, tak bylo funkčně jasně horší než progress micro light, tedy oproti ultralightu už je to horší opravdu o hodně.

            A když ještě připočtu, že je Merino znatelně dražší…

            Takže to vidím také pouze na to použití co jsi psal, tam uplatnění najít může.

            0 0
            • martin_bakov  

              no jo, tak dam na vas a zkusim poridit ten ultralight… zvlast kdyz to je levnejsi

              0 0
              • McBlacky  

                moje neoblíbenější jsou dlouhodobě Canard Pretorio a Progress Seamless. Oboje špičkové první vrstvy

                0 0
    • xaver  

      vrstvy, vrstvy, hm.

      Mám trochu problém s tím, že ještě před několika lety se dal sehnat dres, který měl zespodu takovou jako pleteninu a svrchu byl hladký. Nebylo to podle mne špatné řešení. Na většinu léta.

      Dělá se to ještě? Jak se to jmenuje, kde se to sežene?

      Zdá se mi, že vídám jen tenké a chladivé dresy a pod ty je nutná, není-li vedro, ještě jedna vrstva. Ty staré dresy jakoby dvouvrstvé a přitom z jedné vrstvy, mi přišly mnohdy na naše podmínky praktičtější. A vyšlo to levněji.

      A ještě hůř: že by bylo v zájmu výrobců prodat těch vrstev co nejvíc? Do jakéhokoli počasí?

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Ono tě hlavně víc tenkých vrstev zahřeje mnohem víc než jedna tlustá. Samozřejmě taky záleží jakých vrstev…

        0 0
    • kuba.kuba1984  

      Jednoznačně vede Devold… Ceny jsou sice ukrutný, ale je fakt že funguje a vydrží. Mam to ozkoušený na lyžích, běžkách, kole a teď už je nosím i v pàaci kde je 8 stupnu non-stop :D…

      0 0
      • scret  

        kterou vec od nich konkretne myslis?

        cca 5dni noseni trika v horach v lete s baglem a na zadech ho mam sama dira:( ikdyz jsem spis fanda Devoldu nez IB, tak proste tahle vec me docela zklamala…

        0 0
        • kuba.kuba1984  

          Ahoj. Rolák Expedition. svetr , trika active.. mam asi 5 kusů, už druhý rok a spokojenost… je fakt že nějaky batoh nebo tak jsem na tom nikdy nenosil, a ten matroš je celkem jemný…

          0 0
          • scret  

            pak mi tam nesedi to vydrzi…:) mam triko active a pak gate z tusim multisportu…

            0 0
    • Taylor  

      Vrstvení dle konkrétních klimatických podmínek mám různě, ale obvykle asi takto(pouze trup):

      Do nechutného vedra: -krátký UnderArmour

      Do mírného počasí: -UA + Arc'teryx RHO LT

      Do lehce větrného: -Arc RHO LT + windshirt (TACgear, nebo Swix)

      Do „mokřejšího“: -Arc RHO LT + Arc Alpha LT

      Do „mokrochladného“: Arc RHO LT + Arc Easyrider

      De facto nepoužívám víc jak dvě vrtsvy, jsem holt dosti „přihřátej“. :-) To by muselo být fakt výrazně pod nulou, aby mi nestačila mokrochladná varianta.

      Haksny dostanou něco jiného než kraťase jen v případě že je méně než 10°C a to je to pak nějakej dlouhonohavicovej roubaix hadr, výrobce neznám, snad Atex.

      0 0
    • pavlix  

      Uplne nejvic funkcni je SENSOR prvni vrstva CoolMax

      0 0
    • Chiron  

      Nemáte někdo zkušenosti s věcma od Biemme? Potřeboval bych nakoupit různé trika. No a tady v okolí mám dost omezený výběr. Moira, Biemme, Sensor, Craft do kterého se mi už nechce. Plus nějaké značky jako je Husky, ale tak to mi příjde, že se to spíš tváří jako univerzální funkční prádlo, ale na kolo to asi nebude ono.

      0 0
    • Balvan  

      přidám to sem. Zrovna ted bezi na ct4 zajimavy porad Vertikal. Mluvi se tam o funkcnim pradle, jsou na navsteve u firmy Gore, takze o membranach atd. Opakujou to jeste zitra v 5:00 rano:)

      0 0
    • m4rkus  

      Potřeboval bych radu. Chci si pořídit do současného počasí Craft zero extreme s dlouhým rukávem, ale nevím jak to funguje. Doposud jsem jezdil v klasickym bavlněným triku + dres dl.

      Bude mi stačit ten craft zero ex. + dres dl. do teplot 5–10°C? Při větším chladu bych přidal něco dalšího funkčního. Díky

      0 0
      • mrozu  

        Ten Craft doporučuju, ale teď už to přes něj chce něco teplejšího co neprofoukne (já vozím softshellku), jinak zmrzneš. Bez bundy ho vozím (pod krátkým dresem) do cca 15°C.

        0 0
        • m4rkus  

          Díky za odpověď

          Ještě bych se chtěl zeptat, co by jste doporučili jako druhou vrstvu. Díky

          0 0
    • znk  

      Z prvních vrstev se mi nejvíce osvědčilo prádlo z řady Dynamic od Progressu.

      http://www.tandem-bike.cz/…cool-pradlo/

      Bezvadně sedí, je příjemný, v létě nehřeje a v zimě nechladí. Druhou vrstvu by dal technostretch a 3. softshell, je to za rozumné prachy, ale to už tu někdo psal.

      0 0
    • blaf  

      Zdravím,

      hledám nějaký funkční spodky se zesílenýma kolenama a zadkem.

      Momentálně mám od moiry, ale problém je, že na zadku jsou švy, který vycházej přesně na sedací kosti a díky tomu to po hodině na kole celkem bolí. Nevíte o něčem se zesílenýma kolenama a zadkem co na zadku nemá švy? Koukal jsem na Craft a SEnsor, ale nic jsem nenašel. Moiru uz nechci. Sice to DUO co mám není funkčně špatný, ale Craft i SEnsor mi přijdou příjemnější.

      0 0
    • Nimrod  

      jediný funkční hadr co vozím je tílko moira ultralight. sundavám ho jen v létě, když je fakt vedro, to jezdím do půl těla

      když je relativně zima, větrno, nebo deštivo, tak vozím nějakou obyč bundu od the north face ze sekáče, úplně bohatě stačí

      0 0
    • mais  

      používám progress v kombinací z funkčníma věcma z tchibo shopu a jsem plně spokojen

      0 0
    • kudrnic  

      Nikdo tu nezmínil zn. Sportful, víborné rychlé vlastnosti a moc příjemný na těle. http://www.kola-lyze-sport.cz/…stojacek/793 nebo brubeck http://www.brubeck.pl/…/glowna.html

      0 0
    • gaistnar  

      Xbionic.com, je to nejlepší zdar

      0 0
      • jeffino  

        celkem o x-bionicku uvažuju, jsou ted nějaký slevy, ale pořád je to dost drahý, máte s ním někdo konkrétní zkušenost, jestli to za ty prachy stojí?

        Hlavně aby to vydrželo hrubší zacházení, protože craft mě dost zklamal v tomhle ohledu a pohybuju, že merina na tom budou líp.

        0 0
      • Kynio  

        hmm designová pecka to sice je, ale ty sumy co za to chcou :(

        0 0
        • jeffino  

          řekněme že je to cenově srovnatelný s merinem, ted je otázka co je skutešně lepší, přiznám se, že na ty „návraty k přírodě“ moc nevěřím.

          0 0
          • scret  

            at koukam jak koukam porad mi to vychazi ze je to jeste drazsi nez merino…

            0 0
      • McBlacky  

        je to in a má to reklamu, funkčně jsou ovšem lepší produkty

        0 0
    • Kynio  

      líbí se mi tohle

      popřípadě bych potřeboval doporučit funkční tričko s krátkým rukávem, který využiju v zimě, kdy zahřeje a v létě, kdy naopak ochladí..v obou případech aby dobře sálo pot a nezapáchalo

      chci to využít hlavně teď na podzim. Přes to plánuju softshell bundu a to asi tuhle Enduru

      0 0
      • scret  

        thermo se hodi jako druha vrstva, rozhodne ne jako prvni…

        „potřeboval doporučit funkční tričko s krátkým rukávem, který využiju v zimě, kdy zahřeje a v létě, kdy naopak ochladí..v obou případech aby dobře sálo pot a nezapáchalo“

        a jeste aby bylo neprustrelny nechces?:))

        ber to tak, spojit aby v lete chladilo a v zime hralo jednoduse nejde… muzes pouzit jako prvni vrstvu treba coolmax, ktery maximalne odvadi pot, v lete.. a pak v zime na nej dat neco co jeste taky hreje…

        0 0
        • Kynio  

          proč jako druhá vrstva? Na ofic. stránkách je tohle tričko thermocool doporučeno pro 1. vrstvu.

          Mám v plánu jezdit v počasí teď na podzim a občas i v zimě. Takže teploty tak od 3° do plusu.

          Chtěl jsem jen thermo tričko a přes to softshellovou bundu. Možná Sensor ultimate (pokud vyjde sleva 30%)..ale nejsem si ještě uplně jistej.Jen sem si ji dneska zkoušel a sedne parádně a designově je taky povedená. Jen je trochu větší prodloužení na zádech, ale to je asi spíš k dobru.

          Jinak mi v sensoru říkali, že ten thermocool je právě na zimu i na léto..tak jak jsem psal :) chtěl bych něco co nejvíc univerzálnějšího. Co se opravdu dá použít v zimě i v létě.

          Dejme tomu Coolmax s krátkým rukávem –

          v zimě + thermocool (dl. rukáv) + softshell bunda

          v létě + prodyšnej a lehkej dres (ne upnutej, ale spíš volnější)

          Souhlas?

          0 0
          • scret  

            pokud to dobre chapu, tak je to Thermo, akorat jinak barevny a s potiskem… proc druha vrstva? protoze to nema takovy odvod potu jako prvni vrstva… pokud bude fakt velka klada a nebudu se moc potit, pak OK, ale na kolo do 3st a na to ss, bych se upek…

            Coolmax jako prvni vrstva ok, v zime to nahrazuju bud seamless nebo double face…

            0 0
    • skricx  

      Má někdo zkušenosti ze strečovými bundami (Power stretch),

      Jde o lehký a velmi hřejivý materiál, rychlý odvod potu, krátká doba schnutí, pružný ve všech směrech, odolný proti oděru a velmi prodyšný pro tělesné výpary. Lze jej použít jako základní, střední nebo i vnější vrstvu oblečení.

      0 0
      • jeffino  

        Power stretch používám(direc­talpine), je to super matroš, kterej víc využiješ při lezení v horách než na biku, je to i trochu neprofuk, takže občas používám jako svrchní vstvu, jinak klasická střední termoizolační.

        0 0
      • scret  

        kdyz uz jsis precetl ze jde o velmi hrejivy material atd. atd., proc uz jsi nezjistil ze jde hlavne o izolacni vrstvu, tzn. vrstvu jeste na neco…

        pri extremu se da prinejhorsim vzit i primo na telo, ale clovek musi pocitat s tim ze to neodvadi pot tolik jako funkcni triko…

        ale jinak je to supr matros, skodajen ze se toho nedela vic a vyrobci jedou v podstate furt to samy… myslim hlavne barevne…

        0 0
      • Log1ck  

        Je to výborná věc ten powerstretch. Ať už jako střední vrstva pod softshell do mrazů nebo sem tam jako vrchní mikina. Pokud se v tom člověk hodně potí tak to chce pod tím mít rozhodně nějakou spodní vrstvu, já to bez ní vůbec nepoužívam. Jinak to hřeje opravdu pěkně, zabírá to málo místa a nijak to neomezuje v pohybu. Pokud přímo na PS má člověk třeba batoh tak pak materiál trochu žmolkovatí. Jinak mám i konkurenční materiál tecnostretch, který je podobný, ale podle mě hřeje trochu míň, avšak je zas odolnější proti opotřebení. Každopádně jsem s tím spokojenej a doporučuju.

        0 0
      • McBlacky  

        používám technostretch, což je podobné.

        nedoporučuji to jako vrstvu pod batoh – žmolkovatí.

        nosím to jako druhou ze dvou nebo druhou ze tří vrstev a je to můj oblíbený kus oblečený.

        0 0
    • radek80  

      komplet přecházím z Craftu na Icebreaker, především 1. a 2. vrstva nahoře, trenky, ponožky, atd. Důvodem je zaprvý nulový zápach z potu a hlavně inteligence materiálu – chladí a hřeje kdy je potřeba. Materiál odolá i menšímu deštíku, odpuzuje vodu.

      0 0
      • jeffino  

        Otázkou je jestli umí i to co deklaruje x-bionic, tzn.udržuje optimální teplotu organismu(hřeje, ale nepřehřívá), aby svaly efektivně pracovaly. http://www.youtube.com/watch…

        0 0
        • scret  

          otazkou je, jestli ty vychvalovany PR kecy jsou u X-bionicu pravda:)

          0 0
          • jeffino  

            dobrý ale x-bionic provedl alespoň nějaký měření, Icebreaker má nafocených pár obrázků toť vše, já nehájím ani to, ani ono a nejsem padlej na hlavu, termoprádlo syntetiku mám několik druhů a měl jsem možnost ji otestovat v extrémních podmínkách a po pravdě hledám něco opravdu „funkčního“ na dezign seru.

            0 0
            • jeffino  

              celkem by mě zajímalo kdo z vás byl třeba v merinu nepřetržitě dýl jak 14 dní ? pochybuju, že to nesmrdělo a odolalo menším deštíkům…

              0 0
              • bikekralik  

                Heh, třeba já jsem byl nonstop komplet v merinu 5 týdnů (ponožky, spodky, trenky, triko) bez mytí :) a pohoda. Pravda, že jsem to musel trochu posypat jedlou sodou jako deodorantem, bo v určitých místech to trochu smrdělo.

                0 0
                • jIrI___  

                  „…nonstop komplet v merinu 5 týdnů (ponožky, spodky, trenky, triko) bez mytí…“ Sodoma gomora :-O

                  0 0
                  • jeffino  

                    o který merino šlo ? a nežmolkovalo se to pak nějak potom ?

                    0 0
                    • bikekralik  

                      Je to novozélandské merino, koupené v shopu http://www.prirodnivlna.cz/ , ale už se tam neprodává. Bylo za hodně dobrou cenu!

                      Nežmolkuje se, jen ponožky jsou při silném otěru v botách trochu krepovaté.

                      0 0
              • radek80  

                vrátim se k tématu vlákna. několik let používám komletní systémy od Craftu, sice dýchá, ale po jednom použití smrdí. Icebreaker jsem nejdřív dostal ponožky. První dobrý ponožky na trek v mým životě. Nesmrdí ani po 14 dnech, nepálí a drží tvar. Pak jsem dokoupil trenky, trika, čepici, svetry. Ten materiál je prostě příjemnější, sice dražší, ale lepší. V tomhle počasí jezdím v jizerkách „na kolečkových běžkách“ na slunci je 15 stupnu a ve stínu je pod nulou. ten rolák to skvěle vyrovnal a pot nestudil. Den předtím jsem měl craft, a v něm mi byla zima a na slunci horko. To je vše, moje zkušenost, jinak icebreaker nedealuju.

                0 0
              • scret  

                byl jsem cca 5 dni vkuse a muzu rict ze nesmrdi, do tyhle doby mi kazda syntetika uz davno smrdela… nektera min, nektera vic…

                0 0
              • vladaza  

                po čase smrdí i Devold /pod pažemi/, alespoň ten můj, potím se však hodně /taky hodně nasávám:-)/, při intenzivním využívání peru jednou za 14 dní, po akci se osvědčuje hodit triko na ramínko a pověsit, nejlépe ven, momentálně jsem zkoušel i variantu moira mono dospod a devold multisport jako druhá vrstva, taky to nebylo špatný

                0 0
            • scret  

              ja ti to reknu asi tak, na nejaky mereni z vysoka… Dulezity pro me je, jak se v tom citim ja…

              a netvrdim ze X-bionic neni dobry, ale jednoduse ze se neposadim na zadek z nejakych PR kecu… chce to odzkouset a pak chvalit… taky se nezastavam ani jednoho…

              uz par let bych si to rad vyzkousel, ale ta cena je vylozene prazska… a ikdyz uz veci na hory nesetrim, porad nejsem ochotny kaceptovat cenu X-bionicu…

              jenom tak mimochodem ani z merina nejsem buhvijak unesenej, ma svy vyhody, i nevyhody…

              0 0
              • Nimrod  

                a z čeho jsi vlastně unešený? :-) rád bych věděl věci nejen na kolo…

                0 0
                • scret  

                  :)

                  z docela dost veci…:) treba momentalne na co si vzpomenu…

                  bike: UST gumy a v nich NT mliko, reign, Conti MK, Cmaxy ST… osvetleni s DX…

                  v outdooru: Deuter Trans Alpine 30, Aircontact 55+10, Warmpeace Butterfly, Hanwag Alaska, samofoukacka Thermarest… a pak taky z velky fury veci ktery nemam, ale chtel bych je:)

                  mam pokracovat?:))

                  0 0
                  • Nimrod  

                    jasně, dobrých tipů snad není nikdy dost :-)

                    0 0
                  • jeffino  

                    mimochodem hangwang o ničem, a batohy dělá lepší vaude a ještě lepší dělal big pack(už neexistuje)

                    0 0
                    • scret  

                      z jakyho duvodu? alasky ja osobne povazuju za jedny z nej bot v ty kategorii… pak jeste treba Lowy Lhotse…

                      Vaude ma par zajimavych stanu… batohy me moc neberou…

                      bigpack je minulost…

                      0 0
                      • scret  

                        kecam, Lowa Tibet se jmenujou…

                        0 0
                      • jeffino  

                        Tak si přečti třeba toto :http://www.svetoutdooru.cz/clanek/…

                        Nehledě k tomu, že kamarád je má a v porovnání např. se scarpama co mám já bylo dost tristní…základní pravidlo tento druh bot určitě bez goretexu, sorry na kole jezdím asi 4 roky, ale lezu asi 10, takže zkušenosti jsou…

                        stany jsou nejlepší v americe, to co se prodává u nás jsou většinou kopie nebo slabej odvar…

                        vaude dělá jako jedna z mála firem expediční batohy, který trochu aspoň něco vydržej,ale trochu víc váží, škoda toho big packu to bylo nemělo chybu…

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Lehký OT, když už se tu sešlo tolik outdoorových znalců. Nevíte náhodou, jak to vypadá s novou kolekcí batohů Boll? Už od července čekám až bude v prodeji Trail Head (starý model už byl všude vyprodaný, o novém nikde nic neví), přímo z Bollu mi psali, že nová kolekce bude na trh uvedena začátkem října a furt nic :-(

                          0 0
                          • scret  

                            netusim, jestli je nevypekli congove… Trail head mam taky, vicemene jeden z prvnich rocniku.. az ted se zacina rozpadat…:(

                            0 0
                        • scret  

                          hehe:) vedel jsem ze urcite das odkaz na tenhle clanek:) nevim proc tomu chlapikovy takhle dopadly, mozna agresivni pot, mozna spatna udrzba…v mym okoli beha Alasek hoodne moc, spousty let (od starych az po nejnovejsi rocniky) a zadny takhle nedopadly! ja svoje mam cca uz asi 4–5 let a porad jsou v perfektnim stavu… ale relativne si je setrim jenom na hory nebo tury, nechapu lidi co je nosej i do mesta:) scarpy dobry, ale u nas prakticky k nesehnani, coz je docela pesek…

                          Vidis a ja jsem zase neopak toho nazoru ze GTX do takovy boty klidne jo, kdyz budes par dni v horach a bude furt chcat, tak ani perfektne naimpregnovana celokozena bota vodu neudrzi… a az pusti kuze, tak to ma sanci jeste zachranit gorac… samozrejme je to jen otazka casu kdy ten zacne poustet vodu, ale co je dneska nesmrtelny?

                          ohledne stanu, nevim cos tim myslel… ohledne baglu… nejsem zastancem uplne neznicitelnych veci, pro me je dulezita i hmotnost, idealni je kdyz je to vyvazene… a i u nas se delaji nesmrtelny bagly, takova Gemma v cordure nas klidne prezije:))

                          0 0
                          • jeffino  

                            proč mu tak dopadly ? asi je používal a hodně a to je správně ne, taky je to kritérium nějaké kvality, pokud ty boty používáš „svátečně“ tak na to ti stačí i nějaký tenisky, ta bota za ty prachy by měla něco vydržet a to alaska evidentně nesplňuje, scarpy seženeš v brně, v praze, ostravě…takže pokud nejsi z venkova, já kupoval ve výprodeji scarpy manty za 3900,– cca před 6-ti lety, absolvovaly nekolik expedic andy, himaláje, kavkaz a spoustu jiných akcí, jak těžký trek, tak lezení(nad 6000, AD+)pořád funkční, opotřebené, ale spolehlivé vím co od nich čekat, ta si to nějak představuju

                            jinak impregnuju voskem, goráč za rok sedřeš(pokud je používáš) a můžeš začít voskovat taky:-), neříkam např. u bundy to smysl má, ale taky není goráč jako goráč

                            0 0
                            • scret  

                              holt kazdy mame na to jiny naroky, a ja s Alaskama nemam jediny problem za ty roky… Ohledne dostupnosti, nedelam si iluze ze by meli vsude v mym cisle vsechny modely nebo alepson ty co by se mi libily…

                              osobne impregnuju voskem i botu s GTX… a nevidim duvod proc bych mel behem jednoho roku sedrit gorac u tohodle typu boty… u nizky trekovky ano, ale u boty B/C je to nesmysl, tam vydrzi dyl…

                              0 0
                              • jeffino  

                                když voskujeješ botu s gore-membránou, tak moc nechápu na co tam ten goráč je… sedření goráče z boty je individuální, ale stačí pár procházek sutovišti s 30kg batohem, přijde mi nesmysl platit drahou licenci za goráč na botách, kde jeho využití je více než nulový, prostě tahání peněz z kapes, tak že moc nevím kdo tady žere nějaký PR kecy…

                                0 0
                                • scret  

                                  ale ale:)

                                  mam vyzkouseny podobny boty s GTX i bez… vyzkousel jsem si ze ty bez gorace, ikdyz je perfektne naimpregnujes, tak ty vody udrzej proste min… a kdyz jsi psal ze jsi sel ruzny treky a lezl buhvi kde, zrejme jsi mel stesti na dobry pocasi:) jinak mi netvrd ze na tejdenim treku, kde nemas sanci boty ususit, si v celokuzich nemel vlhko… to mi zavani trochu sci-fi…

                                  a zrejme mas divnou nohu, sutovistem jsem sel hodnekrat, hodnekrat s baglem, ok – ne 30ti kg, ale treba jen 25ti:) precijenom se spokojim s baglem ktery mi vydrzi jen 10 let, ale je lehci, a porad se nic v bote nekona… nebo spatna volba ponozek…

                                  ale prodreni se objevuje u mych bot jenom u nizkych trekovek, ted treba v raichlich po cca 4,5 letech skoro denniho noseni:) pokud ti bota spravne sedne, mas vhodny ponozky, tak se ti jednoduse nema co v bote drit…

                                  0 0
                                  • jeffino  

                                    ta gore membrána není vevnitř bot:-) to si myslíš asi jen ty:-), ty scarpy co mám jsou šitý z jednoho kusu kůže, byl jsem na akci, která trval nonstop 18 dní mimo civilizaci(sníh,led, atd.) a naprosto v pohodě, byl tam člověk co měl La sportivy B/C a nadával jak má mokro v botách. Cos vůbec s těma svejma aljaškama dělal? asi chodil kolem penzionu někde v tyrolích a říkal si co ty boty nevydržej.

                                    0 0
                                    • Janes  

                                      Membrána je vložená mezi svrchový materiál a podšívku, je to uvnitř, nebo ne? :-) a spíš než prodření (to bys musel nejdřív prodřít právě tu podšívku) hrozí její rozlámání např nešetrným obouváním. A ošetřovat se boty s membránou samozřejmě můžou, ale jen přípravky k tomu určenými (je to na nich napsaný). Obyčejným krémem nebo voskem zrušíš právě tu její funkci, kvůli které to taky kupuješ( a to, že propouští vodní páry z boty ven) a uděláš si tak s toho luxusní holínky :-).

                                      0 0
                                      • scret  

                                        presne tak… obavam se ze ti ale verit nebude, stejne jako me…

                                        vetsinou GTX membrana je nachylna na impregnace s primesi silikonu… bohuzel dost lidi si mysli ze vosk, krem na celokuze je uplne stejny jak na celokuze s GTX a ze je to jen reklamni smecko… potom nadavaji na spatnou funkci bot…

                                        0 0
                                        • jeffino  

                                          vevnitř máš leda tak nohy s ponožkama:-), membrá je mezi jako sendvič a to je ten problém, jak píše Janes, proto je to na hovno, na bundě goráč mám, ale je to 3 vrstvej xcr goráč,kterej vydrží určitě dýl než jednovrstvej, takže není goráč jako goráč, ale to jsem psal.

                                          Proto je nejlepší bota bez goráče, čim je to jednoduší tím lepší a rozhodně nesouhlasím s tím co Janes píše , že voskem z pohorky uděláš gumáky, možná z těch co mají goráč:-))

                                          Dneska ty firmy dávaj goráč skoro do všech bot, musíš mít speciální impregnaci aby to fungovalo jak se má, ale hlavní důvod je pouze tahání peněz z kapes zákazníkům.

                                          Taky by se měl každej zamyslet nad tím jaký používá návleky…

                                          0 0
                                          • scret  

                                            aha, tak uz zrejme vim odkud vitr vane…

                                            napises ze gorac neni vevnitr, ted zas ze je to sendvic… tak jak to vlastne myslis?:) proc by mel byt gtx v bote naprd? jeho funkce je ochranit nohu od prebytecne vlhkosti, ne botu jako takovou…

                                            dalsi otazka: co jsi predstavujes pod pojmem jednovrstvy gorac?!:))

                                            dalsi otazka: vis co se skryva pod pojmem 3vrstvy laminat, tzn. napr. 3vrstvy gorac?

                                            prosim odpovez na ty otazky, diky…

                                            0 0
                                            • jeffino  

                                              Každá membrána jde časem do hajzlu akorát když tam jsou vrstvy 3 místo jedné, tak to trvá dýl, samozřejmě v závislosti na způsobu použití:-), navíc boty a bunda to je rozdíl, protože boty dostávají samozřejmě větší sadu.

                                              Můj názor je ten, že goráč na botě je zbytečnost, jde pouze o marketing, např. ted jsem se díval na český stránky scarpy a model manta vůbec nenabízí, jenom samej goráč, ale američani už je v nabídce maj a ty boty jsou min. o 100usd levnější, myslím, že ten rozdíl ve funkčnosti je zanedbatelnej, nota bene nehodlám platit za membránu, která mě osobně by vydržela tak rok, takže když chci botu tak mě v prvé řadě zajíma poměr cena/výkon.

                                              Co se týká nějaké přebytečné vlhkosti, nikdy jsem s navoskovanýma mantama takovej problém neřešil.

                                              Těch lidi, co měli použitý goráčový boty různejch značek prochcaný jsem viděl spousty.

                                              0 0
                                              • scret  

                                                aha, takze neodpovis, dobra…

                                                takze ti dekuji, timhle jsi potvrdil ze tomu rozumis asi jako koza petrzeli, ale hlavne ze mas silna ramena a snazis se tu oponovat…

                                                doporucuju navstivit web firmy Gore a precist si v cem je tajemstvi 3 a 2vrstveho materialu.. o jednovrstvem jsem jeste neslysel, teda co se tyka outdooru… mozna jsi mel na mysli primo GTX membranu (tzn. exp.PTFE) ze ktere se mimojine delaji treba napr. i cevni nahrady:)))

                                                samozrejme ze vydrzi 3vrstvy laminat vic nez slabsi varianty, ale to je dano konstrukci laminace… v zadnem pripade tim ze by se tam davala trojita vrstva GTX membrany…

                                                netvrdim ze nemas zadne zkusenosti, a nepopiram ze ty veci opravdu pouzivas v narocnych podminkach, jen jednoduse proste v dost vecech plaves…

                                                dal se asi timpadem nema smysl hadat, vid?

                                                0 0
                                                • Prtko.cz  

                                                  Nevěř všemu co se píše.Firmy napíšou cokoliv aby prodaly.

                                                  0 0
                                                  • scret  

                                                    jestli to byla reakce na me, tak jsem mu daval ten odkaz, aby se podival v cem spociva rozdil mezi 3 a 2vrstv. laminaci, je jedno jestli je to od Gore nebo jine firmy vyrabejici jinou membranu…

                                                    pak by tu nemlel takovy hovadiny…

                                                    0 0
                                                • jeffino  

                                                  A to je zajímavý, „seriozní měření“ x-bionicu jsou PR kecy, ale tahle blbost, která tě přesměruje na weby výrobců je OK, ty jsi fakt dobrej:-)

                                                  To je právě to hezký schémátka na webech a realita venku je věc druhá, netvrdím, že se ty materiály pořád nevyvíjí, ale já nemám prachy na to abych pořád zkoušel co je lepší a ty asi taky ne, tohle není žádnej argument.

                                                  3vrstvy,2vrstvy, laminace to je jenom slovíčkaření, zobecněné definice, která se jen těžko napasuje na konkrétní výrobky(nebudou totiž všechny stejný, ale mohou nosit stejný označení)

                                                  Dneska jsem zjistil, že ty tvoje aljašky má i kolega v práci, říkal, že jsou to super botky akorát moc „nedýchají“:-)))

                                                  0 0
                                                  • scret  

                                                    o cem to tu proboha mluvis? chces tu nekoho poucovat a nevis ani zakladni veci… ano praxe byva jina nez vymazlena teorie, ale o tom tu snad rec nebyla…

                                                    odkaz mi bohuzel nefunguje…

                                                    clovece ty mas nejaky osobni problem s Alaskama vid?:) ja netvrdim ze to jsou nejlepsi boty na svete, to by nebylo moc chytre, ale ze jsou jedny z topovych bot, napr spolu s Meindlem, Lowou atd. A to ze je mam nic neznamena, priste se rozhodnu jit treba do Meindlu…

                                                    0 0
                                    • scret  

                                      hmm, tak teda povez kde si myslis ze ta membrana je podle tebe vlozena?!:))

                                      to by me teda moc zajimalo kam ji nacpes:)) treba se neco novyho dozvim:))

                                      poradim ti, zajdi do neblizsiho outdoor shopu, kde vetsinou maj nejakou trekovku rozrizlou vejpul a tu membranu najdes vzdy uvnitr boty!! mam z tebe takovy pocit ze mas pocit ze je to neco co levituje nekde nad botou a pri prvnim desti se rozplyne jak para nad hrncem…

                                      La sportivy jsou shitky, minimalne ty co jsou do kategorie C…

                                      ano kapl jsi na to, chodim jen za hezkeho pocasi, prochazky maximalne do 5km a vzdy zasadne jen kolem penzionu:))))

                                      bozemuj chlape…

                                      0 0
              • jeffino  

                No úplně PR kecy to teda nebyly, samozřejmě beru to s rezervou, bohužel žádnej majitel x-bionicu se neozval, jeho cena je ±stejná jak za IB http://kolokolo.cz/…leeves-2010/, takže je to těžký rozhodování, jde mi taky o to aby to něco vydrželo hrubší zacházení ne jak craft, trenky se rozpadly po 2 letech…

                0 0
                • scret  

                  diky za tip, koukal jsem vicemene po MOC…

                  ano, to je to o co mi jde, brat ty reklamni kecy s rezervou a nebyt z toho uplne odvarenej… ale spatny to urcite nebude, za tu cenu by si to rozhodne ani nemohli dovolit…

                  s craftem moc nemam zkusenosti, mam jen par veci z procool, ktery mi sedi… ten klasickej mi strihem absolutne nesedne…

                  0 0
    • Krutor  

      Osobně jsem vyzkoušel více věcí, začalo to před mnoha lety Moirou (mono, trio, plyš) – koncem tisíciletí moc na výběr nebylo. Funkci splnila vždy, ale pocitově nic moc. Bohužel pro MOIRU vpodstatě zůstali designově i materiálově v tom konci století, takže jsme začali se ženou zkoušet i jiný výrobce a Moira v naší rodině definitivně skončila. Poměr cena/výkon – bída.

      PROGRESS – podobný jako Moira (nakonec je to jedna z firem, která z MOIRY vznikla),jen cenově aspoň příznivější. Materiálově podobný Moiře,design nic moc, ale ten není až tak důležitej nakonec. Používám silnější spodní vrstvu s NoWindem. Není mi moc příjemný na těle :-(.

      CRAFT – o tom asi není třeba mluvit, kvalita, příjemný na nošení, funkční. Bohužel cena odpovídá. Kdybych nebyl omezen cenou, oblíkám se jen u Crafta :-).

      NEWLINE – máme se ženou dlouhý spodní tričko, do chladna. Spokojenost, moc příjemný na těle,výborná funkčnost. Taky spíš dražší.

      BLUEFLY – můj favorit dle „poměr cena/výkon“. Náhodou jsem před 4 lety koupil krátké spodní tričko(ne Coolmax), na omak pocit bavlny,funkčnost vynikající. Cena snad 350,–. Nevýhoda, málo na ně člověk narazí – v létě jsem náhodou dokoupil spodní Coolmax v Redpointu v Teplicích n. Met. na dovolené.

      A už dost :-)

      0 0
      • DolbyX  

        rychle a krátce :))

        Osobně mi ted nejvíc sedí značka Craft :)

        Věci beru na jaký koliv sport a naprosto plní svojí funkci :)

        naprostá spokojenost…

        0 0
        • CLZ  

          Jak skladas vrstvy v teplotach okolo –10°C?

          0 0
          • DolbyX  

            všechno oblečení jsem nedával do fotky :) to bych tady ještě komínkoval věci :))

            No tak zaleží fakt podle toho jak je venku no… bud nevycházím z bytu a piju čaj nebo něco tvrdšího na zahřátí :P

            a nebo se člověk oblíkne, když jde sportovat… :))

            1)Vrsta :funkční prádlo a ponožky. (,,potřebuješ prostě odvést pot'')

            2)Vrsta : termoizolační vrsta … Potřebuješ zadržet tělesnou teplotu, ale furt to musí mít kam unikat abys nebyl zapařenej :D

            1. Poslední vrsta : nějak se ochránit před vnějšími nepříznivými

            vlivy počasí :)

            Jako musím se přiznat, když jsem jezdil loni v zimě tak prádlo naprosto super !!! jediný co jsem prostě neměl vychytaný tak bylo pořádně dát nohy do tepla … měl jsem teplý ponožky, ale bohužel letní tretry :D a neoprenový návleky… ale dalo se :)

            0 0
            • CLZ  

              Nejde mi o teorii skladani vrstev… ale o samotne vrstvy – presny nazev trika/bundy.

              1 vrstva –

              2…

              3…

              0 0
      • McBlacky  

        progress šel hodně nahoru, jak píšeš o Newline, tak mě přijde, že vyšší řady progresu jsou lepší než newline.

        0 0
    • bikerp1  

      Jakou první vrstvu (dlouhý rukáv) vozíte při teplotách 0–10 stupňů?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Pri teplotach 5–12°C pouzivam Craft Zero Extrem, ak je chladnejsie tak ho vymenim za Craft Warm. Pouzivam znacku Craft uz roky a nic lepsie som zatial nemal.

        0 0
        • mikryn  

          jaky je ten warm? hreje hodne nebo jaky je ? zero extreme spolu s 2. vrstvou mi prijde dostatecny

          0 0
      • mikryn  

        craft zero extreme – za mě výborný :)

        0 0
    • vladaza  

      někde tu vychvaluji merino a zrovna jsem si objednal na chain reaction c. stopro umělinu :-). od norského klasika Helly Hansena, dlouhý rukáv /stripe crew/ za necelých 8 stovek včetně poštovného, desítky děkovných referencí, prostě mi to za ty prachy nedalo …

      0 0
    • Kynio  

      Koupil jsem na rychlo ve slevě bundu Silvini Rukka modrou. Materiálově moc příjemná a vzhledově nádhera. Padne přesně a nikde nic nevadí. Zatím otestováno v 11°C a pod tím klasický tričko (civil, prostě obyč triko z obchodu). Moc horko :) uvidíme až trochu přituhne. Spolu s termo tričkem si myslím, že teplo bude :)

      0 0
      •  

        Silvini celkem sympatická značka, prozatím mám od nich větrovku a vestu a velká spokojenost

        0 0
    • smakoun1  

      jednoznačně moira a coolmax…bejvávalo, že moira smrděla…

      No základ.vrstvu ultra nebo extrem – ultra se mi zdá lepší,má lepší tvar, je to víc na záda.A mnohem rychlejš to uschne než třebas základní jednička od Craftu nebo Senzoru. Teď je novej typ moiry na zimu Thermon? nebo Thermo?…tak to mam jako dvojku a super.a třetí vrstvu už nějak kombinuju podle počasí

      0 0
    • kleins  

      První vrstva jedině craft. Dříve jsem vozil pearl izumi, nike a moiru. S moirou jsem skončil nadobro, co jsem poslední triko usmažil v mikrovlnce. Občas totiš nestíhám a prádlo tam suším.Ostatní prádlo vydrží delší dobu a stříbro v prádle taky nevadí.

      0 0
      • ZuzicK  

        sušení v mikrovlnce.. tak to jsem ještě neslyšela :-D

        0 0
    • community  

      Po experimentech s PP,PES dávám na tělo (poslední dobou) s velkou oblibou hadry z Merina (Smartwool). Kupodivu to nekouše, saje, hřeje a nesmrdí :)

      0 0
    • singingrock  

      Vozím triko s krátkým rukávem od craftu z coolmaxu.

      Pokud je chladněji, perfektní je coolmax s dlouhým rukávem od High Pointu.

      Používám i na skialp a sucho. Cena okolo 400.-

      0 0
      • Pi†el  

        Od Craftu mam dobrou zkusenost s COOLmax trenkama se stribrem. Po 10 dnech, kdy jsem se obcas umyl u potoka, ci ve studenem jezirku, kdy jsem je nosil za chladnejsich dni pres den, jinak hned jak se vecer ochladilo, az do ranniho rozehrati a na noc do spacaku, byla pachova stopa minimalni..

        0 0
    • Baba-Ji  

      Koukám teď po funkčním prádle a potřebuju něco

      1.) do teplého počasí pod volný dres(EN,FR ježdění;)) na odvod potu, tedy aby to nehřálo.

      2.) na druhou stranu by se mně hodilo na večerní ježdění nebo do chladnějších podmínek i jedno hřejivější prádlo.

      Narazil jsem na SENSOR DOUBLE FACE a ptám se, jestli jde tenhle jeden kousek oblečení použít pro oba mé požadavky.

      Nebo lze obecně říct, že ty hřejivé prádla obecně blběji odvádí pot než ty nehřejivé?

      0 0
      • McBlacky  

        kus si dvě odděleně. doubleface je jen marketing. mám triko s dlouhým a rozdíl mezi stranama je mizivý, navíc to není nic moc.

        do teplého počasí mrkni na lehký trička řady Dynamic od progress (Docthor, Daffy). Ty odvádí excelentně a ani o nic nevíš. Co se týče hřejivého záleží na tom kolik do toho chceš vrazit. Aktuálně mi hodně dobrá přijde seamless řada od Progress.

        progress nedealuju :) ale kupuju, přijde mi za tu ceny velmi dobrý. V rodině máme víc jak 15 kusů dynamic, seamless, technostretch, dry fast. Moira, senzor, klimatex se na progress nechytá. Některý kousky od craft, odlo, canard jsou srovnatelný.

        0 0
      • antt  

        Tak třeba ten sensor double face se dá použít jen z té hřejivé strany, jinak je opravdu nepříjemný na těle. Rozdíl v tepelném konfortu strany + a – je ale znatelný podle mě dost. Ta lesklá, méně příjemná strana opravdu tak nějak chladí víc. Využití jsem ale pro ni nenašel a toto tryko s dlouhým rukávem teď používá jen můj otec na vycházky, popřípadě na práci na chatě..

        Velmi dobré zkušenosti mám ale s moirou ultralightem. Je trošičku hutnější, takže je v ní tepleji, zároveň ale PERFEKTNĚ odvádí vlhkost od těla.

        S progresem micro lightem mám v zimním období horší zkušenosti. Ač se v něm cítím jak v bavlnce, odvod potu je už mizernější a rychleji v něm promrznu. Na léto jako jediná vrstva (bílé) využívám ale s velkou oblibou. Jako druhou vrstvu mám duo jak od progressu tak od moiry. Oba dva to jsou roláky na zip. Moira ale opět vede a je i teplejší.

        0 0
      • lens  

        seš tuším ze štatlu,tak si zajdi do klimatexu,mívají tam pořad nějaky slevy.všechno funkčni pradlo je ± stejny jen se jinak jmenuje.mam viz.sensor i klimatex a rozdil si myslim je 0,ale cenově to je asi znat. double face je jen druh (značka) pradla musiš ho mit chlupatou stranou na těle jinak ti to pot neodvede.teď ho jezdim a max.spokojenost.

        0 0
        • lens  

          ku*va pěkna vykopavka sem si nevšim.

          0 0
        • McBlacky  

          KTX mi teda přijde hodně slabej, ale ono ani DF senzor není nic extra. Od obou značek věci mám nebo jsem měl DF přímo konkrétně.

          KTX když se chytne sleva 50% je to celkem solidní. Mají to každou chvíli. Je to ale spíš na lehčí fitness než na aktivní sport po delší čas.

          0 0
    • devet  

      Používám Craft a Devold. Jako 1 a 2 vrstvu. Nahoru mám něco od Hanahu a něco od Craftu. Případně softku od Envy. Nicméně vyzkoušel jsem teď několik věcí od Brubecku a VELKÁ spokojenost. Zpracování, cena i funkčnost.

      0 0
    • Milan Novotný  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • TeryPV  

      Koupil jsem si po dlouhém uvažování triko od Devoldu…Už nechci žádné debilní syntetické prádlo…Ta vlna to je prostě geniální věc!!! Když se zpotím, furt to hřeje a hlavně mi na těle nezůstáva absolutně žádný pot. A jak parádně to hřeje. Jako nevěřil jsem, ale přesvědčil jsem se. Už šetřím na další kus :D

      0 0
      • McBlacky  

        záleží s čím máš srovnání, co jsi nosil předtím, jak dlouho atd

        0 0
        • TeryPV  

          Alpine, sensor, klimatex, Moira, jitex (bo tak nějak) a na jedno si nemůžu vzpomenout…Neboj s čím srovnávat mám:)

          0 0
          • McBlacky  

            nejde o značku spíš o řady. Značky co píšeš, jsou spíš producenti low a mid produktů. Kdybys zkusil Odlo, Xbionic nebo i ty nejlepší Progress, tak bys viděl, že ten rozdíl vůbec není takový. Ale zase cena je stejná jak za ten Devold

            0 0
            • TeryPV  

              Tak Ty modely si už fááák tnepamatuju…

              Ale nemyslím si, že by pocit z jakékoli syntetiky byl minimálně podobný devoltu…

              Nevím jestli jso ho někdy zkusil Ty, ale pokud ne tak vřele doporučuji. Jako mám to tričko asi měsíc a používám ho na všechny venkovní sporty a je to paráda:)

              0 0
              • McBlacky  

                já merino zkoušel a nosím icebreaker, smartwool, endura. Nemyslím, že by k devoldu byl takový rozdíl.

                hlavně, že jsme oba spokojený, že jo :)

                0 0
                • scret  

                  tak tak, dulezity je aby si kazdy nasel, to co mu vyhovuje a na jakou aktivitu to potrebuje…

                  Ja toho mam taky spoustu a treba Merino bych si na kolo nevzal, ale rad ho nosim nebo taham na treky… Na kolo zas syntetiku, tam mi vyhovuje vic…

                  Jinak z merina mam Devolda, Smartwool, IB… Syntetika od Sensora po Craft atd.

                  0 0
                  • TeryPV  

                    Tak tak…Každému co jeho jest :D

                    Mě sedí Merino vlna a je to přesně to co jsem hledal, jen mi to asi vysaje peněženku :D

                    0 0
                    • scret  

                      tak je to drazsi nez sensor, Moira atd. Ale pokud srovnavas s kvalitni syntetikou, tak takpovy rozdil tam uz neni…

                      Navic kdyz obcas natrefis na nejakou akci, da se triko sehnat treba i za 6kil:)

                      0 0
                • MlokCZ  

                  Merino nosím v civilu hodně často. Na sport jsem ho téměř úplně zavrhnul. Funguje v odvodu potu o třídu hůře než lepší synetické materiály (z těch co používám). I ty horší syntetické materiály co jsem nosil byly většinou pořád mírně lepší v odvodu potu než Merino.

                  Jakmile si vezmu vrstvu z Merina při vyšší intenzitě pohybu a stačí i jako druhou (jako první ještě horší), tak zůstává tahle vrstva pěkně mokrá (když se zpotím hodně, tak trochu mokré je cokoliv, u Merina ale o třídu horší).

                  Na pohyb beru Merino někdy na pěší, když je fakt kosa a potřebuju co nejteplejší funkční vrstvy (abych si nemusel brát teplou neprodyšnou bundu a nezmrznul v tenčích prodyšnějších které mám). Je o trochu teplejší než jiné moje druhé vrstvy.

                  A jsem dobrý tester v tomhle, protože se na těle potím extrémně hodně (téměř vůbec se mi nepotí ruce a nohy, hlava taky poměrně málo, o to více trup).

                  Ve stejné situaci se pak často stává, že stejný kus oblečení někomu jinému ještě stíhá odvádět pot a mně už ne (zase jsem nenáročný na odvot potu ponožek a bot, tam mi funguje téměř cokoliv, snesu i bavlněné ponožky i když je už moc nepoužívám).

                  0 0
                  • Pi†el  

                    Souhlas. Na na odvod potu mi prijde merino trochu horsi, ale zas hreje i mokre.

                    Co me trochu prekvapilo, tak i v tenkych merino ponozkach je mi dost teplo. Takze tluste by teoreticky mohly byt vyhrou pro nekoho, koho zebou nohy i na jare..

                    0 0
                  • TeryPV  

                    Mě osobně Merino sedí hlavně kvůli tomu, že když se zpotím, tak mi neteče pot po těle, ale triko to pěkně pobere, což mi vyhovuje. Navíc jak píšeš, že mokrá je i syntetika, i když měně, tak mě osobně na ni vadí to, že i když je jen trochu mokrá, je v ní zima(v případě, že se na chvíli zastavím) načeš merino hřeje pořád. Zatím se mi nepovedlo ji promočit tak aby už nehřála. Možná to bude tím, že moje tělo hodně tepla odvádí právě hlavou. Ono je to opravdu o tom co komu sedí:) Jinak mám spadeno na Ty ponožky protože právě to je moje slabina, že od noh mi bývá dost zima..

                    0 0
                    • TeryPV  

                      Ještě jsem zapomněl dodat, že používám Merino i na fotbal během zimní ligy, kdy hrajeme i v mínusových mrazech venku a od doby co jej mám nemusím mít na sobě tolik vrstev a nestává se mi, že by mi při delší pauze byla zima.

                      0 0
                      • Elwing  

                        Ježkovy voči, taky jsem vyhodila veškerou syntetiku a na všechno používám merino, protože mi přijde úplně geniální, ale nebásním tady o tom celý dny :))

                        0 0
                        • ZuzicK  

                          Asi to taky ozkousim :-)

                          0 0
                          • Elwing  

                            Obvzláště geniální je to pod vestu na sjezd. Jsi na 14 dní na sjezďáku a ta syntetika prostě po dni ježdění smrdí a pak to máš nosit celých 14 dní? Chlapům to třeba neva ale já to fakt nedávám.

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              Souhlasím, že syntetika smrdí dřív. Na to ale existuje jednoduchá rada, vzít si další čistý kus :-)

                              Díky tomu, že syntetika bývá levnější než Merinu, tak je i snažší mít větší počet kusů.

                              0 0
                              • Elwing  

                                Jasně, na 14 dní, to abych tahala kufr navíc :) Problém je, že ta vesta je ze syntetiky, tudíž nasmrádne taky. Když pod ní mám merino, tak nenasmrádne. Připadám si pak více jako člověk.

                                0 0
                                • MlokCZ  

                                  Tak to je běžné, že na dovolenou vezu plný velký batoh jen funkčních hadrů. Zase mimo to už nevezu většinou téměř nic, protože používám už jen téměř výhradně funkční hadry (i mimo sport).

                                  0 0
                            • notobi  

                              to tam nikde neteče voda a je problem mít sebou menší množství pracího prášku nebo břiblblýho mýdla a přeprat si to?

                              0 0
                              • die.catana  

                                Funkční prádlo prát v prášku každý den???? Co??

                                0 0
                              • Elwing  

                                Píšu, že ti od toho nasmrádne i ta vesta a tu prát je blbost. Vzhledem k tomu, že ne vždy je krásné počasí na to, aby to uschlo a když se přemísťuješ mezi lokalitama a na ubytování přijedeš pozdě a ráno musíš zase brzy vstávat tak to nemá šanci uschnout.

                                0 0
                              • Pi†el  

                                Predstava, ze si na tydenni sportovni dovoleny kazdy den neco peru je docela desiva. Trocha smradu jeste nikoho nezabila..

                                0 0
                    • MlokCZ  

                      Mně tedy po těle neteče pot v syntetice ani ve chvílích kdy se propotím fakt hodně, teď se bavím o jízdě na kole, pěším, delším běhu a jiné vytrvalostní sporty.

                      Pokud se tak děje, tak to nefunguje jak má a je něco špatně (špatný konkrétní kus oblečení, špatná velikost, atd.).

                      A jak je syntetika mokrá méně a lépe odvádí pot, tak to následně taky znamená, že je mnohem dříve suchá. V Merinu většinou už neuschnu vůbec (během té jedné aktivity), maximálně v situacích, kdy je delší přestávka (typu v teplejší části roku třeba oběd na celodenní akci).

                      A pokud jde o sporty, kde to je po většinu času téměř maximální intenzita a ještě k tomu to je v teple. U mě např. squash.

                      Tak tam jsem nucený používat jedině bavlněná trička. Jiné materiály nestíhají nasát tolik potu a pak ze mě teče pot na zem (a je fuk, jestli to je Merino nebo syntetika).

                      A těch bavlněných triček musím nosit několik a průběžně si brát nové suché kusy.

                      Merino ponožky občas používám. Nohy a ruce jak se mi málo potí, tak současně je mám děsně zmrzlé. Merino ponožky do zimních treter mi trošku pomáhají (mírně lepší než syntetika). I tak ale na nohy na kole děsně mrznu (ani kombinace zimní tretry, merino ponožky a ještě přes to teplé neoprénové návleky mi v mrazech na více než hodinu nestačí – je to ale jen s Defrostery, což nejsou moc teplé zimní tretry; kdybych v mrazech jezdil více, tak bych přešel na pohorky a normální pedály).

                      0 0
      • Dav...1  

        Jako Craft zero extrem nosim kompletne cely rok (leto kolo hory, zima na lyze).

        A naprosta spokojenost. Cili za me klidne syntetika.

        0 0
        • tonik666  

          Taky ho mám hodně rád, príjemný, extreémně lehký, teplý.

          Jediná nevýhoda je extrémní náchylnost k zatrhávání o suché zipy.

          0 0
      • jIrI___  

        Já si objednal merino triko od Endury, hodil ho na sebe a hned ho balil zpátky vracel – neskutečně mě kousalo. U Devoltu tenhle problém nemáš?

        0 0
    • bart644  

      Co si myslíte o tomto termotriku http://eshop.kalas.cz/…-modre/cerne ? Sháním nějaké levné kolem 500 kč.

      Díky za radu.

      0 0
    • pavlix  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Atilla  

      Docela mě překvapilo funkční prádlo tchibo. Konkrétně funkční tričko+spodky za 350kč. Tenoučké, rychle schne a nesmrdí. Mám i nějaké propocováky od moiry, ale ty starší a hrozně smrdí. Pak něco od Fuse, které fungují o něco lépe než z tchiba, ale taky stálo přes 1tis když jsem ho kupoval. 2há vrstva zatím nejlepší od montury, sice rychta, ale mám od téhle značky věci 8 let a jsou jak nové.

      0 0
      • ZuzicK  

        Ja jsem kupovala dlouhy rukav od tchiba a nevim zda porizovat neco drazsiho.. jestli to vubec poznam ten rozdil 1kKc.

        0 0
        • Atilla  

          Mám od nich víc věcí i žena. Něco je lepší něco je horší, ale zrovna tenhle set triko/trenky je fakt super kauf. Když je teď měli tak jsem si koupil další 2 sety. Mám od nich nějaké 2. vrstvy a jedno je docela v pohodě a to druhé už je moc nasákavé. No kus od kusu.

          0 0
    • bart644  

      Snažím se vybrat nějaké funkční dlouhé tričko do chladnějšího období, a našel jsem toto: http://moira.cz/…rukavem.html Nemá někdo s něčím za podobnou, spíče nižší cenuzkušenosti? Za radu budu vděčný. Díky :)

      0 0
    • Necris  

      „Ochlazovací trička“ mám vyzkoušené od Craftu a Pearl Izumi, ve všech případech naprostá paráda.

      0 0
    • Pi†el  

      Nosite nekdo model Kodiak od IB? Mel bych par dotazu.. : )

      0 0
    • blaf  

      nemate nekdo zkusenosti s Craft Active co se prodava jako multipack? V odkazu co davam je jedno hodnoceni a to dost spatny. Je to vazne neco uplne jineho nez Craft co se prodava za 2× tolik?

      0 0
    • FcBaselFan  

      Mate niekto skusenosti s funkcnym pradlom od Blue Fly? Zaujimala by ma miera odolnosti voci vetru pri tychto modeloch:

      http://www.bluefly.cz/index.php?…

      www.bluefly.cz/index.php?…

      Vopred vdaka.

      Tiez mam dobru skusenost s vecami od CRAFTu, mam Active Extreme Crewneck a Active rolak a odvod potu u oboch je vyborny. Okrem toho som nosil Sensor Active, nieco z Lidla a Authority z Exisportu, s tymi som az tak spokojny nebol.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.