funkční prádlo/oblečení - návrat k bavlně?

84 nepřečtených
  • Outdoorové oblečení čeká detox. Evropská komise zakázala výrobu látek, z nichž je například Gore-Tex.

    http://byznys.ihned.cz/…lad-gore-tex?…

    0 0
    • RomanH  

      Uz jsem to hodil sem.

      0 0
    • Smazaný účet  

      V pohodě, přejdem na ventile bavlnu. Akorát, že bavlna je taky pěkný svinstvo, jenom tý vody co je potřeba k vypěstování a těch hnojiv a těch šikovnejch egyptskech a indickejch dětí, který by místo okopávání mohli chodit do školy. Prostě člověk si v dnešním světě nevybere. Teda pokud není výběr ztráta komplexity jako takový.

      0 0
    • allrose  

      super ,zase mokrý nohy,buď zevnitř nebo z venku

      0 0
    • ememem1  

      ja myslim ze tymto

      „Místo tkanin s úpravou s osmiprvkovými molekulami uhlíku už jsme začali pracovat s ekologicky šetrnějšími tkaninami s úpravou obsahující šestiprvkové molekuly uhlíku. Cenově jsou srovnatelné. Ty první ale zůstanou funkční i po pětadvaceti praních, ty druhé o své vlastnosti po osmi praních přijdou,“ poznamenává majitel české značky Alpine Pro Václav Hrbek.

      je povedane vsetko. cize vieme vyrobit +/- za tu istu cenu rovnako dobre „zelene“ , len sa jaksi rychlejsie dojebe a si budete musiet kupit kazdy rok novu. a biznis fici......spokojni su vsetci, vyrobca, predajca, stat (dph) len end user utrie hubu.

      uz dlhsi cas som hlboko presvedceny, ze podobne kokotiny(ziarovky, emisne limity na vjazd aut do mesta, vykony spotrebicov, rozne teplotechicke certifikaty, atd. atd.) nevymyslaju ziadny poloblaznivy magori, ale ze je to velkymi firmami platena zalezitost aby sa prachy tocili a ludia si boli nuteni kupovat nove vyrobky a podla moznosti co najcastejsie. a cela EU a analogicke federalne urady v USA akurat su len vykonne organy korporatneho fasizmu.

      ze sa pri tom zvezie aj daky techologicky pokrok je druha vec, len som si neni isty ze je efektivne ho nariadovat.

      a vcul do mna jaky som bolsevik.

      0 0
      • doubleingram  

        Presne, moje rec.

        0 0
      • McBlacky  

        já bych to tak tragicky neviděl. V nejlepším případě to přestanou dělat za 3 roky, takže ještě pár let gtx bundu koupíš a ta několik let vydrží. Reálně se bavíme o tom, že za deset let bude možná s tímhle problém :)

        0 0
        • Japhy  

          Deset let je dlouhá doba, za deset let už třeba zas půjdou koupit rtuťové teploměry, obyčejné žárovky nebo obstojně výkonný vysavač a předlouhá EU vyhláška o prodeji zelí bude jen takový roztomilý historický artefakt.

          0 0
          • Bruca  

            obyč žárovky koupíš normálně i teď skoro všude. jen se to nejmenuje žárovka, ale třeba tepelná koule nebo průmyslové svítidlo.

            kupuju je i v samoškách s potravinama kolem 10,–/kus.

            doma sice svítíme ledkama nebo zářivkama, ale do sklepa nebo garáže, kde se netopí, asi nic lepšího než obyč žárovka není

            0 0
        • Smazaný účet  

          za 10 let bude po válce a budeš na sobě mít kožíšek ze sežraných bobrů…

          0 0
      • jIrI___  

        Naprostý souhlas.

        0 0
    •  

      a rychle do lidlu nakoupit co se dá než nám to zakážou:-)

      0 0
      • Jakobo  

        No ne, ze by me to nejak 2× tocilo, ale EU si muze tak maximalne ****** na hlavu. Podivej se na stitek made in. Tak si objednas bundu primo z jiCina.

        0 0
        • Ricci  

          casom zatrhnu aj to…

          0 0
          • Jakobo  

            No ja myslim, ze se vzdycky nejaka klicka najde pokud bude zajem. Zaplatis cinanovi letenku, ten na sebe navlikne 10 GTX bund od S az po XXXL a jeste na tom vydelas :-) Tak proste Cinan posle balik jako obleceni, myslis, ze celnici budou kazdy balik rozbalovat a zjistovat, co je to za matros?

            0 0
        • Smazaný účet  

          Kup něco od Mammuta ;-) ten vyhovuje :-D

          0 0
      • Smazaný účet  

        myslím, že armáda si si tím těžkou hlavu dělat nebude (stejně jako s emisema), a „přebytky“ budou k sehnání…

        0 0
    • Martin  

      nemá v tom prsty čemba?

      0 0
    • MI.KU  

      Proč k bavlně?

      Merino vlna je ideální ;)

      0 0
    • tromboonen  

      Já myslím, že by se do toho měl vložit soudruh Mládek, GTX oblečení je přece záležitost elit a doplácí na ně pracující…

      A taky ta kikina z Pavkovy partaje, co chce zakázat cizí jazyky, to je přece ostuda, na visačce českého výrobku nějaké cancy v angličtině od německé firmy a ještě navíc logo v kdovíjakém jazyce s náboženským symbolem, zakázat to všechno a zpátky do pláštěnek!

      0 0
    • mrozu  

      Chápu mnohdy opodstatněný odpor k všemožným nařízením EU, ale zajímalo by mě, pokud vyloučíme rozličné konspirační teorie a ty látky jsou opravdu takové svinstvo, jestli by se našel někdo, kdo by uznal, že je to správné, nebo se to tu hemží pouze kretény, pro které je priorita mít nohy v teple za jakoukoliv cenu a ještě se tím chlubit.

      0 0
      • scret  

        to je vtip?:)

        0 0
        • mrozu  

          Jestli se ti to zdá vtipné, tak tě lituju.

          0 0
          • scret  

            aaa slunickar?:)

            0 0
            • mrozu  

              aaa, *******? :)

              0 0
              • scret  

                muzes mi jako kretenovi vysvetlit, jaktoze se GTX pouziva v medicine? Ja to stale nejak nedokazu pochopit, kdyz je to tak extremne skodlivy… diky…

                0 0
                • jIrI___  

                  Dřív se taky běžně používal eternit a nikomu to nepřišlo zvláštní… Obdobný případ ve zdravotnictví třeba kortikoidy. Prostě pokrok nezastavíš :))

                  0 0
                • mrozu  

                  Kreténovi je ztráta času něco vysvětlovat a tady se to jen potvrzuje. V tomto případě je odpověď obsažena už v původním příspěvku, dle reakce níže jsi expert v chápání psaného textu, tak tu domnělou schopnost zkus také občas použít. Ale také se nezlobím, tvá diagnóza tě omlouvá.

                  0 0
                  • scret  

                    Takze mas vlastne jen potrebu urazet misto padnych argumentu.. No, co rict, cekal jsem to.

                    0 0
                • ziki007  

                  Ty, napadlo tě někdy, že extrémně škodlivý a perzistentní by mohly být postranní produkty při výrobě PTFE? A víš, že tepelným rozkladem Teflonu vzniká príma bojovej plyn? Zkus o tom něco přečíst, jestli máš rád přírodu ;-)

                  0 0
                  • scret  

                    Ty a napadlo te nekdy, ze to, ze si misto jedny bundy koupis 3, muze byt daleko „skodlivejsi“?

                    0 0
            • Ivan  

              Jakože kriticky uvažující člověk je synonymum sluníčkáře? Dle tvé logiky, poté, co se zjistilo, co za svinstvo jsou třeba bisfenoly nebo aflatoxin, žádné kontroly nejsou potřeba a ať si klidně chcípne na rakovinu jater kdo chce? Ať žijou freony, ozon je nám u zadele, hlavně že ledničky jsou levnější?

              0 0
              • ememem1  

                uplne presne tak.

                btw co presne za svinstvo au tie one eeee bisfenoly, teda mysli ako bisphenoly alebo po nasom bifenoly ?

                0 0
                • Ivan  

                  https://cs.wikipedia.org/wiki/Bisfenol_A

                  A BTW, pokud si třeba někdo myslí, že pokud je nějaký např. v kuchyni používaný plast označený jako „BPA free“, že je za vodou, tak se často plete. Protože místo BPA s velkou šancí ten past bude obsahovat bisfenol S, který ještě není zakázaný, ale je o dost horší než BPA.

                  0 0
                  • ememem1  

                    clovece som daky zmateny.....

                    EFSA jako autoritativní evropská instituce vydala začátkem roku 2015 po nových rozsáhlých studiích prohlášení, že BPA není zdrojem rizika a to ani pro novorozené děti, pokud jsou dodrženy předepsané migrační limity. Studie nepotvrdily, že jde o endokrinní disruptor. BPA je od 2.sv. války používán jako monomer pro výrobu epoxidových pryskyřic pro konzervový lak. Je tedy chemicky zabudován. Je také jednou z dlouhodobě nejsledovanějších a nejtestovanějších chemických látek.

                    Francouzský soud 17.6.2015 pak revidoval své původní rozhodnutí o zákazu používání polykarbonátu na bázi BPA pro kojenecké lahve.

                    0 0
                    • Jakobo  

                      No osobne si sice taky myslim, ze vetsina soucasneho panikareni ohledne nebezpecnych latek jako ftalaty, bisfenoly… jsou 3.14covina, zajimave hlavne je, ze vysledne vlastnosti PVC s ftalatovymi zmekcovadly nebo obecne techto zakazanych latek nekolikanasobne prevysovaly hodnoty dosazitelne „bezpecnou“ cestou (plasty jsem studoval na vysoke). Vsimnete si, ze recyklovana taska je na vyhozeni po 1 pouziti a vetsinou neprezije ani jeden nakup. Ekologie jak prase.

                      Ale zpet k problemu. 1. vetsina chemickych reakci probiha obema smery a 2. u nebiologickych polymernich reakci neni polymerace nikdy 100% dokoncena, vzdycky jsou pritomne vychozi monomery. Takze realne v polykarbonatu ten bisfenol je a uvolnuje se do obsahu.

                      Je to ale jedno. Ja vzdycky rikam, ze kdyby se dnes nalezla medicina na vsechny zname nemoci, zitra zacnou lide umirat na nove choroby, na ktere nebudou leky. Tak to proste je.

                      0 0
                      • scret  

                        presne tak… Obava, ze z goracovy bundy budu mit raka je fakt usmevna…

                        Proto jsem na histerceni mroze chtel trochu upozornit:)

                        „nebo se to tu hemží pouze kretény, pro které je priorita mít nohy v teple za jakoukoliv cenu a ještě se tím chlubit“

                        Nehlede na to, ze tahle veta je cipovina sama o sobe. Velky vetsine lidi je uplne u zadele co bude za 100 nebo 1000let, dulezity je jen jejich komfort ted a tady a samozrejme taky zabava… Az lidi prestanou byt sobeckym zivocis. druhem, prestanou byt nejspis lidmi…:)

                        0 0
                        • mrozu  

                          Ty musis byt troll, jinak to snad ani neni mozne. Vzdyt ta veta prave dokonale sedi, celou dobu tu jen potvrzujes jeji pravdivost. A jen tak mimochodem, nikdo tu nikde netvrdi, ze z noseni goracovy bundy dostanes rakovinu. Kdyby sis misto vsemoznych urazek zkusil alespon precist ten clanek, ze ktereho zdejsi diskuze vychazi, tak tam se pise, ze hlavni problem je VYROBA, ne noseni tech latek. Sice bys stejne zustal kretenem, ale takhle jsi navic jeste za vola :)

                          0 0
                          • lazza  

                            Možná bys už konečně mohl vychladnout. Tím „kretenováním“ tady urážíš akorát Ty, tak se prober.

                            0 0
                            • mrozu  

                              Prober se ty, podivej se kdo zacal koho urazet. Ja jsem pouze oznacil urcitou skupinu bezohlednych lidi „kreteny“, coz mi prijde naprosto OK a za tim si proste stojim. Scret se k ni sam prihlasil. Hlasis se taky do klubu? :D

                              0 0
                              • ememem1  

                                ty si proste typicke slniecko, kto s tymi bludmi co ti nasrali do hlavy nesuhlasi je proste kreten. pardon, ty si k tomu dospel sam, ved mas internet.

                                0 0
                                • mrozu  

                                  Na tebe je skoda reagovat, jestli tu ma nekdo nasrano v hlave, tak jsi to ty, musis mit tezky zivot.

                                  0 0
                              • scret  

                                takze te urazilo to „slunicko“?:) Ty musis hodne tezkej zivot:))

                                Dle tvoji logiky, lidi, kteri nosi gorac jsou bezohledni kreteni… zajimavy:))

                                Timhle svym chovanim to slunickareni akorat potvrzujes… Nepracujes v bruselu? Auta uz se vam podarilo doku.vit, tak co ted? ha, outdoorovy hadry:))) anebo je to nejakej bojkot amiku?:)

                                A ano, klidne budu za kretena, ale radsi budu chodit v goraci (ikdyz mam i jiny membrany), ale budu v suchu a bunda mi vydrzi i dyl nez jedno vyprani:))

                                0 0
                              • lazza  

                                Tak ještě jednou: uklidni se.

                                0 0
                          • tonik666  

                            neni to troll, je to scret

                            0 0
                            • scret  

                              *1

                              Asi tak, na BF jsem jeste od dob bez pomlcky a nekterym horlivcum se clovek musi fakt uz jenom smat…

                              Clovek hlavne nesmi bejt vaznej jako ho.no…:)

                              0 0
                              •  

                                Tak trosku mi tu chybi SLX-Robin007 :D S tim by tady ta diskuze mohla byt vyzivnejsi :D

                                0 0
                                • jIrI___  

                                  Po tom, co byl odhalen, že to je jeden z místních celkem aktivních členů, nějak utichl :D

                                  0 0
                        • vili  

                          no, že sem tak smělý a pletu se vám do toho, ale tady bych se ho zastal. Položil imho naprosto jasnou otázku, kterou sis podle mě pouze v rychlosti proletěl, špatně pochopil a začal ses do něj navážet ty. Stejně tak, jako v příspěvku, na který reaguju jsi tu jednu jeho větu vytrhl z kontextu a zcela zbytečně přeháníš.

                          Jen můj pohled, když to teď čtu. Pokud si to projedeš v klidu znovu, třeba dojdeš ke stejnýmu zjištění. Pokud ne, pokračuj jak je libo, třeba jsem mimo já.

                          0 0
                          • scret  

                            Neboj, ja jeho otazku pochopil velice dobre. Me jen nebylo od zacatku jasny, proc se tak durdi kvuli prdu:)

                            Takze otazka se dala formulovat uplne jinak a daleko privetivejs a pak by dostal myslim uplne normalni odpoved…

                            Ale pokud reaguje jako idiot, dostane odpoved jako idiot… To je system padajiciho lejna…

                            0 0
                    • Ivan  

                      Nechápeš podstatu sdělení. Pokud se ti nelíbí uvedené příklady, můžeš si dosadit thalidomid, DDT nebo mnoho dalších, na podstatě to nic nemění.

                      0 0
                      • ememem1  

                        podstata sdeleni je, ze nemas o veci ani paru a opakujues medialne sracky a myslis si jak si progresivny mlady muz lebo vsetko vies.

                        nic v zlom, to je choroba celej generacie, robim teraz a normi a oproto nim si hotovy diabol.

                        0 0
                        • Ivan  

                          Opět se mýlíš. Podstata sdělení je, že je velmi neprozíravé/hlou­pé/sobecké… ječet, jak jsou šmahem všechny regulace zavrženíhodné a škodlivé. Mnoho (možná většina) pravděpodobně ano, ale je dost velmi potřebných. Mezi takové patří například ty, které omezují škodlivé důsledky na první pohled ekonomicky výhodných aktivit.

                          0 0
                          • ememem1  

                            mylis sa ty, drviva vacsina regulacii je v tom zmysle co pisem vyssie hore. sorry pisem z mobilu, dako neviem dat link, myslim moj prvy prispevok tuna.

                            0 0
                            • mrozu  

                              kvuli tomu, cos psal hore jsem prave zahrnul do ty otazky poznamku „pokud vyloucime ruzne konspiracni teorie“, ty klaune :D

                              0 0
                              • scret  

                                muzes mi odpovedet na otazku, co pouzivas za membran.hadry konkretne ty? A pripadne jaky boty do hor nosis? Diky.

                                0 0
                              • mikš  

                                mrozu:v každé tvé reakci urážka :-(

                                0 0
                                • mrozu  

                                  Sorry, ale ja s urazkami nezacal. Jak uz jsem psal, kretena z prvniho prispevku nelze brat jako urazku, zato potrefene husy se toho ihned chytly a kazdeho, kdo se vyjadri trochu kriticky hned masiruji svymi jedinymi spravnymi svetonazory.

                                  Se podivej co mi jako prvni reakci na me napsal ememem1, ze mam nasrano v hlave… a to ze ho oznacim za klauna je urazka? SORRY JAKO

                                  0 0
                                  • scret  

                                    muzes mi odpovedet k tematu? diky

                                    0 0
                                    • mrozu  

                                      Nemuzu, nehodlam s tebou ztracet cas diskuzi, pokud jsi chtel diskutovat slusne, mohl jsi zacit rovnou, pa.

                                      0 0
                                      • scret  

                                        v tom pripade ti doporucuju vubec nereagovat a opustit vlakno… Usetris si spoustu casu:)

                                        0 0
                          • scret  

                            Ted je velkou otazkou, ktere jsou prospesne a ktere jsou jen ucelove a produktem lobbingu… Kdo to pozna?:)

                            Vetsinou je dobre ridit, se selskym rozumem..

                            0 0
              • scret  

                chapu, ze ve 12ti bys mohl mit jeste problem s chapanim psaneho textu a sirsich souvislosti… Nezlobim se…

                0 0
    • Smazaný účet  

      Bych z toho nedělal takový haló. Náhrada se dycky najde, než se zas zakáže.

      GTX mi nijak extrémně chybět nebude. V botách určitě ne, v bundě mi pár let posloužil, pak se taky rozpad. U bundy se už spíš zaměřuju na životnost zipů, sucháčů, gumových věcí a všelijakých poutek, protože ty se rozpadnou nejdřív.

      0 0
    • Smazaný účet  

      nechci reagovat na nikoho konkrétně, tak takhle…

      chlapci, nechcete už nechat toho šermování pindíkama? radši se pojďte bavit o oblečení (nebo o svlečení, jak je komu libo) :-)

      0 0
    • mr.antik  

      No tak bude zas něco jinýho…jen to možná bude míň ekologičtější než to předtim :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.