• dancing dog

    Ahoj,jeden dotaz. Již několikrát jsem tu narazil na kritiku Authora,především jeho fullů,byl tu na to snad i samostatný thread… Chtěl jsem optat, jako celkem neznalec MTB od Authora a fullů obecně: v čem je jejich slabina, nekvalita, proč se nevyplatí je pořizovat? Třeba ty Ery se mi líbí, tuším, že tam nebude asi moc dobrej poměr cost/benefit..

    malá anketka, ale prosím i o podrobnější komentáře

    P.S. jeden kolega má Era + neboo něco tak, model 2006 a je spokojený.

    Anketa: Co je špatný na fullech od Authora

    0 0
    • wlk  

      vesměs si myslím, že na authorech toho zas tak moc špatnýho oproti jiným kolům nebude-má je každej druhej,to je hlavní slabina, ale HLAVNĚ maj absolutně nechutnej design od roku 06, nová kolekce je ještě horší a fully jsou od nich prostě hnus..

      0 0
      • bam  

        Taky tak, proste se mi to nelibi. Jinak to asi zadnou vyraznou slabinu nema. Ale vzhledem k tomu ze to zadnej zazrak nebude (tim myslim pouzity system a funkcnost v porovnani s konkurenci), tak si za ty penize koupim radsi neco co se mi libi :) Me se to zda i docela drahy. Ale jestli se ti to libi, tak proc ne..

        0 0
        • wlk  

          mě se to právě vůbec nelíbí :) a za tech 50 k je to dost katastrofa…

          0 0
    • ihik  

      Ty fullový rámy jsou postavený úplně stejně jako 50% ostatní produkce. Nic proti, ale pak za to nemůžou chtít ty prachy. To si můžeš za 8k koupit rám od spydera a navíc tam budeš mít vlastní design, kterej bude vždy lepší než author.

      0 0
    • wroum  

      2006 jsou uz pouzitelny – do ty doby fakt ne (vahadlo chodici az do sedlovky…)

      me se nelibi: neucelena rada fulu nesourody vybaveni nelibi se mi ze nemaj vlastni vyvoj, nejakou praci co by za tim vsim bylo videt a este nedavno to bylo tak ze co modelovej rok, to pokazdy neco uplne jinyho cena podle me neodpovida tomu co za ni nabizej

      kazdopadne tam neni nic co by bylo zajimavy, uzasny nebo nejak vyhodny. skoro bych rek ze fuly od artuse tezce pokulhavaj za stale se rychleji a rychleji vzdalujici konkurenci, jen ten Cannondale pomalu ale jiste dohanej :-D

      0 0
    • MlokCZ  

      První a to zásadní věc je, zda už konečně správně navrhnuli ten 4-čep (stačí špatně navrhnuté délky ramen nebo o kus posunutý čep a hned to nefunguje jak by mělo). A to podle fotky opravdu nedokážu říci.

      Era Race za 60k. Za ty prachy (pokud by ten systém už byl navržený správně) bych byl zcela nespokojen s osazením (a to především vidlice, tlumič, ty brzdy bych taky nechtěl, no a zbytek osazení by taky mohl být o něco lepší). Za stejný peníze jsem objednával v říjnu www.cube-bikes.de/…d_10572_.htm Geometrie se mi taky nelíbí a design taky ne.

      Takže když to shrnu, tak se mi za ty prachy na tom kole nelíbí vůbec nic a ještě není jisté, že bude fungovat správně jako konkureční 4-čepy (jako Canyon, Ghost, Cube, …).

      0 0
      • stary_noviny  

        …jako Canyon, Ghost, Cube… Author prašt jako uhoď…

        0 0
        • MlokCZ  

          Možná u současných modelů to s funkcí už platí (že je stejná). U starších modelů vůbec. Author navrhl špatně umístění čepů a délků vahadel a prostě to vůbec nefungovalo, takže to není ani náhodou prašť jako uhoď. A už jsem to i v tom původním příspěvku uvedl, že to jistě platí jen pro starší modely a že teď to nedokážu zatím posoudit. Ty jsi snad takový expert na zadní stavby rámů, že to dokážeš jen z fotky poznat nebo už jsi je jezdil a ty konkureční modely taky?

          A u Canyonu, Ghostu, Cubu je ověřené, že to mají navržené správně.

          0 0
    • fousek  

      Asi takhle kdyby byli za polovinu tak by to bylo docela zajimavy, takhle se najde fura jinejch fullu ktery za tu samou cenu nabizeji vic a naprosta vetsina fullu je hezcich

      0 0
    • dancing dog  

      Já jen- nezastávám se a nejsem fanda Authora, jen se ptám…

      kdyby mi třeba někdo nabízel to Era race za třicítku :-)

      0 0
    • JMT  

      era- nepohodlny ale nejede (porovnavam se speedsatrem], tezky ale mekky v krutu, za 60kkc hnusny, dyt je za ty prechy trance s rebou.....

      0 0
    • jakub  

      nemyslim si, ze by letos fungovaly spatne, jen jsem presvedcenej ze za ty prachy za co to prodavaji oni, sezenes neco mnooooohem lepciho… staci se jen poradne rozhlednout…

      0 0
    • Gorgov  

      hodne tezky, osklivi, neveril bych tomu, myslim ze ani fce nebude moc dobra. Nechtel bych to:)

      0 0
    • Páník  

      no design je oproti pevnakum jeste zkousnutelnej pro letosek se myslim zmenila i geometrie u Ery…ten ram by mel byt kratsi a zvysili i zdvih vepredu

      osobne se mi vubec nelibi volba komponentu a hlavne cena

      0 0
      • Werwolf  

        Napadlo by Vás pánové dát Eru na první cenu pro předplatitele? Takový kolo bych nechtěl ani zadarmo.

        Jediný co má Autor zmáknutý je management. Drtivá většina kol do 15 000 Kč je od Autora. Hobíci na nich začínaj a protože za tu cenu jim to jakž takž jede nakoupí si v budoucnu, pokud chtějí více jezdit zase Authora.

        Co jsem, ale teměř obrečel byl vyprodej v Litomyšli nevim přesně v jaké prodejině, ale kola modelové řady 2003

        BYL model Instinkt 2003 za 10 000,. To jsem ale kupoval nedávno nové kolo. Nebyly finance. Za ty prachy bych měl solidní zimní kolo. Ale původní cenu bych nedal ani za letošní model.

        0 0
        • j-c  

          V Litomysli je dobra prodejna na namesti u Stratilka.. Jsme tak porizovali Artura ASL manzelce.

          0 0
    • vvv  

      Než jsem koupil ERU PRO model 2005 tak jsem měl možnost testovat dva jiné FULLY (BH a ROCK MACHINE) a mně osobně sedla nejvíc. Tento podzim jsem ji koupil ve slevě s plnou zárukou za 32 což mi nepřijde vůbec jako špatná koupě. A jsem s ní velmi spokojen.

      0 0
    • Divoký Vlas  

      Zhruba před rokem jsem koupil ERU model 2005 s velmi slušnou slevou a nemyslím si, že bych za ty peníze byl schopen koupit něco lepšího nebo alespoň srovnatelného. Za plnou cenu bych si to nekoupil. S tímto kolem jsem velmi spokojen, časem přijde výměna některých komponent za lepší. Letošní modely mají jinou geometrii a barvy taky nic moc. Ale pořád se dá sehnat ERA za 25 kkč a ERA PRO za 30 kkč (model 2005), takže bych volil asi ty.

      0 0
    • dancing dog  

      takže suma sumarum, asi tak, jak jsem předpokládal- kola, neúměrně drahý svýmu charakteru a kvalitě..

      0 0
      • Tomcat  

        Správně

        0 0
      • piskot  

        no jejich rámy se i s tlumičem vždycky na podzim prodávají za cenu kolem 13000,– což mi zas tak drahý nepřijde, celý kolo samozřejmě jo, do toho bych nešel

        0 0
    • kudlanka32  

      to nema s celoperem nic spolecnyho…cha­oticka zmet trubek bez vyznamu…k tomu nabastlenej zastaralej system…fujky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.