• petan007

    Dobrý den,

    vybírám po letech nové kolo a chtěl bych slyšet Vaše názory/rady. Jezdím cca 1500km/ročně, hlavně v „létě“. Největší km nájezd mám s prckem po cyklostezkách od pískoviště k pískovišti :) Asi 50%. Přejezdy lesní cesty, asfalt. Zbytek zase lesní cesty, pěšiny, kameny, kořeny, nechci říkat přímo singletreky, žádné brutal sjezdy a dropy. Pětkrát, šestkrát za sezonu si zajedeme na stezky pod smrkem, rychleby atd. Je pro mě finančně i prostorově nereálné vlastnit dvě kola. Hledám tedy nějaký univerzál. Do teď jezdím na deset let starém hliníkovém HT s „vidlicí“ XCR…Už se to fakt nedá. Půjčil jsem si asi dvakrát fulla 29tku Treka na fox tlumičích a super svezení, jen obrovský nezvyk, při sjezdech větší strach a adrenalin :) Při projížďkách s prckem byl problém mu neujíždět (jezdí na 20tce, je 5 let starý, dá za den max 30km…) a v neposlední řadě, Trek je totálně mimo moje finanční možnosti…

    Finanční strop mám 25 (začínal jsem do dvaceti…takže opravdu strop). Procházím hlavně cyklobazar a fora a opravdu je rozměr 26 mrtvý? Váhám, jestli nekoupit z Decathlonu Rockrider 720S. Láká mě, že jde o nové kolo, nějaká záruka atd. Kompromisní rozměr a podle mě za ty peníze relativně dobrá výbava. Prohlížel jsem ho, velikostně i posedem mi přišel super, zpracování taky. V testu na mbr taky nedopadl uplně strašně(průměr) zase za ty peníze nemohu čekat nějaký totální zázrak, jako průšvih mi to jako laikovi nepříjde. Mohli by jste prosím zkouknout odbornějším okem? Nebo by jste spíš doporučili koupit lépe vybavené jeté kolo v rozměru 26. Pozná amatér, co kolo má na výlety s rodinou a občasné vyblbnutí se v lese rozdíl mezi kolem z Decathlonu proti třeba značkám typu Author, Merida, Giant atd? Protože stejně vybavená kola od těchto značek jsou podstatně dražší. Asi to nebude jen díky značce… nevím. Jsem opravdu laik. Vzrůstově nejsem nějaký extrém, 174/85.

    Kolo z decathlonu je tady Rockrider 720s

    Děkuji za jakoukoli radu, už bych chtěl místo brouzdání na netu a procházení fora radši jezdit na novém kole :)

    0 0
    • Smazaný účet  

      Hele za ty penize mi to jako pruser tez neprijde! :)

      Jen je psanej, ze uz neni skladem a vazit to bude tak 15 kg…

      0 0
    • Trollix  

      Lepší nový kolo než ten rockrider budeš shánět asi těžko , ale určitě kouknout po bazarech..:) věřím že ti tady někdo něco doporučí.A buď rád že mu ještě ujíždíš..za chvíli si ani neškrtneš :D

      0 0
    • petan007  

      Seděl jsem na něm a mají poslední mojí velikost :) Proto se musím rozhodnout docela rychle. A váha,,, no, já nevím, nehoním gramy, radši ať to něco vydrží a když jsem ho v prodejně zvedal, byl podstatně lehčí než moje současné kolo :):) Do teď jsem tahal chariota, prcka na tyči atd… :) Závodní ambice vůbec nemám :)

      0 0
    • novas752  

      1500 za rok už nejni tak úplně málo.

      Popřemýšlej nad nějakým hardtailem se 120–140mm zdvihu. Byl by o dost lépe vybavený a po asfaltu nebo jiných pevných površích by jel líp. Dle mého názoru neni full pod 35–40 000 zrovna dobrej nápad.

      0 0
    • pierogross  

      Ahoj, jak už se tady povídalo, není to nejhorší, jen jedna věc – nevím, jak se starýma zásobama do budoucna, ale píšou strašně divný průměr sedlovky. Možná se mýlím, třeba takový jen neznám, když tak mě opravte.

      0 0
    • petan007  

      Díky za reakce! Nad HT jsem přemýšlel a opravdu bych radši full… Právě proto, že vidím jak se pohybují ceny použitelných kol, váhám, vzít tohle z decathlonu nové, nebo starší, rok dva starou 26tku z bazaru…třeba toh­le

      Anthem

      X3

      camber 26

      Ghost

      nebo čekat až se objeví zase něco takového

      Ghost 130

      0 0
      • Trollix  

        Myslím že z tohohle je nejlepší ten první ghost , ale asi by záleželo na stavu no…

        0 0
    • Erknold  

      Na ten RR se případně můžeš zkusit pozeptat uživatele „Dave-geo“, to je Decathloňák asi z Brna. Jeden čas ho tam měli i na testovaču. Ten by případně věděl i jak s velikostma.

      0 0
      • petan007  

        díky za tip koho kontaktovat, zkusím to. Velikost vím, sedí mi nejlíp L. Zkoušel jsem M a L… Jde mi spíš o to jaké jsou zkušenosti s tím rámem a způsobem odpružení…Jestli nejde opravdu o *******.. přece jen je to dost peněz za kolo..:):)z mého pohledu :):)

        0 0
        • Erknold  

          Dave psal že tuta varianta rámu je docela použitelná. Mnohem lepší než to jejich levnější řešení. Ale je to prodejce a je to porovnání dvou systémů. Je jasné, že jiné značky zase budou někde jinde. Já nevím kde :) Navíc je to hodně o pocitu.

          0 0
        • Manzak  

          Urcite o pruser nejde, nebot to je lety provereny, dlouho uz prodavany system.

          0 0
        • petan007  

          Tak asi rozbiju prasátko :):) Přeci jen 27,5 bude vhodnější než 26.. nové je nové :-D záruka…a snad deset let vydrží :)

          0 0
          • TeryPV  

            Já bych jen zmínil, jak někdo navrhnul HT. Je třeba u fullu si ještě zjistit dostupnost servisu a náhradních dílů. Myslím to ve smyslu čepů zadní stavby, servis O2 tlumiče atd. Vím jaký je problém třeba v Olomouci, aby mi někdo udělal servis tlumiče O2. Pak je třeba zvážit provozní náklady, jako je právě onen zmíněný servis tlumiče. Já osobně, kdybych jezdil to co ty bych šel do HT. Já mám výhodu, že mám jak Full a celopevného treka, takže volím kolo dle vyjížďky, ale pokud bych měl mít jen jedno a na popisované ježdění, beru 29HT. Toď můj osobní názor :)

            0 0
          • petan007  

            Ach jo.. takže zase dalších deset let na HT? :):) Chtěl jsem konečně fulla..no.. projdu je, kdyby mi něco náhodou padlo do oka.. ale (asi prostě jen touha…neumím popsat).. mě láká nějaký full… zase si nechám radši poradit, abych nezplakal nad výdělkem :)

            0 0
            • racek_chechtavy  

              jestli chces full, tak si ho kup, ne?

              To že ti tady nekdo bude doporucovat HTčka, neznamená že si ho musis vybrat :-)

              0 0
            • Smazaný účet  

              Jestli chceš fulla tak si ho kup, není zas tak hrozný aby něco nepřežil. Doporučení na HT neber v dotaz, dokud to nebude na XT s Rebou/FOXkou tak ti budou psát že je to špatný kolo.

              0 0
            • Evilcleaner  

              nezapomeň, že na tom budeš jezdit ty, ne ti co ti radí;) jinými slovy, chceš fulla, kup si ho!

              0 0
            • TeryPV  

              Já nepřesvědčuju, jen jsem napsal vlastní zkušenost :) Já třeba na celopevňáku, když na něj hodím 1.75 SS pláště tak ho mám jako zimáka, „bez“ servisu a úplně v pohodě na něm odjedu skoro cokoli. Prostě já osobně vím, že mít jedno jediné kolo, šel bych do 29er HT, ale je to jen můj názor. Z druhé strany říkám, že bych se svého fullu na blbnutí do lesa nevzdal ani náhodou :)

              0 0
        • Dave-geo  

          Zdravím všechny zůčastněné!

          Jsem tu. Odkud jsi ty, jestli se můžu zeptat? 720s v Lku tu v Brně máme testovací, vyzkoušení na dva, tři dny (kousek od Brna vyrostly nové stezky ;-)) a následná koupě nového kola by nebyl problém.

          Co se týče servisu – nemám problém. Vzhledem k tomu, že rám je náš a není to nakoupená katalogovka, náhradní díly budou dostupné dlouho, se servisem toho tlumáku bude taky v klidu.

          kdyžtak piš přímo na mail – david.ludvik@decathlon.com

          Mějte se!

          0 0
          • petan007  

            Díky moc, jsem z Rakovníka… Brno celkem z ruky, ale zase ne neřešitelný problém. Volal jsem tady do pobočky Decathlonu a přesně potvrdili tvá slova. Hlavně jsem se konečně dozvěděl, co je doživotní záruka. Prý se rám, představec, řidítka a vidlice zaregistruje na prvního majitele(rodné číslo) a záruka je prostě po celou dobu. Když změní majitele(prodám ho..) záruka padá. Což taky hraje v koupi k plusu… Jasně, kdo ví, jaké obstrukce pak jsou kolem uplatnění záruky atd (je, vy jste na tom jezdil, ale to se nesmí :) :) ) nejde o hlavní faktor proč se pro kolo rozhodnu, jen je lepší záruku mít(aspoň nějaká šance na uplatnění) než ji nemít vůbec.

            Tak a teď ještě přesvědčit rodinu, že výlet do Brna je nejlepší plán na víkend jaký jen lze podniknout :-D :-D Popřípadě by snad i šlo nechat ho poslat do prodejny v Praze…

            Ještě jednou díky moc za reakce.

            0 0
            • Dave-geo  

              Tak co na to Praha nevím.. ale v Brně Ti zařídíme super víkend ;-)

              Na víkend je tvoje! pozveme Tě na kafe a kdybys tu potřeboval zařídit ubytování i s rodinkou, tak tu něco zařídím (případně bych nechal k dispozici část největšího showroomu stanů na Moravě před prodejnou O:-))

              Pokud se dopředu domluvíme, tak tu na zpáteční cestu můžeš mít připravený nový vyvoněný kus a jen je vyměníme ;-)

              Kdyby cokoliv, mail máš. Kdyby bylo potřeba přesvědčit rodinku a prodat jim zájezd na Moravu, dej mi na ně telefon.

              Na Moravě nic není problém :)

              0 0
              • petan007  

                :-D Jsi prodejce viď..:-D A dobrej :) Bohužel jsem víkend strávil s prckem na kole (starém), protože manželkam ulehla..:-/ Nicméně je ještě jeden adept

                ninety nine

                Navíc je to kousek za barákem…

                0 0
          • yaris1  

            Ahoj, má prosím tě v prodeji Decathlon nějaký full 29"? Nic jsem nenašel :-/

            0 0
            • Mysee  

              Letos tam nic není, jen 27,5. Možná příští.

              0 0
            • petan007  

              To mě taky zajímalo a nic jsem nikde nenašel…

              0 0
            • Dave-geo  

              S 29" fullem nepočítám, asi ani příští rok nic. Vylezou nějaké 29" HT, ale full zatím v plánu není.

              0 0
              • yaris1  

                škoda ta 27,5 je za ty peníze celkem super, ale chci zkusit konečně tu 29tku .

                0 0
              • Manzak  

                Tak ja mel dojem, ze BTwin vubec nechce delat 29, nekde jsem cetl jejich vyjadreni, ze se soustredi na 27,5.

                A s tim fullem to taky neni radostny, od ty doby co stahli z prodeje ten novy karbonovy full furt jeste neni adekvatni nahrada?

                0 0
    • petan007  

      Tak jsem to ještě neuzavřel a nerozhodl. Testoval jsem ještě jednu 29tku full.. a vstoupilo do výběru ještě jedno kolo.. co si myslíte o tomhle

      Anthem 29er 4

      myslíte, že pokud sáhnu podstatně hlouběji do kapsy, spíš do mínusu a skončím u tohoto kola, že ten rozdíl osmi tisíc proti btwinu je opravdu propastný? Ta 29 mě překvapila svojí obratností… 27,5 nemám moc šancí pořádně odzkoušet, když pominu cestu do Brna..:)

      0 0
      • petan007  

        Popřípadě ještě jeden adept..:)

        Haibike

        0 0
        • novas752  

          Šel bych do Haibajka. Nemá to sice Giantovský Maestro, ale je to líp osazené a mnohem lepší, než Rockrider.

          0 0
          • Smazaný účet  

            V čem je to mnohem lepší než ten Rockrider.

            0 0
            • novas752  

              Minimálně lepší rám resp. systém pružení zadního kola, vidlice a tlumič, má 15 a 12 pevný osy oproti rychloupínákum. A je to na Shimanu a má to do terénu líp poskládané převody (rozdíl v převodnících) a 180mm brzdový kotouče. Ono vůbec těžko to srovnávat, když Haibike původně stál 40–45, což je o 10–15 víc než Rockrider.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Silver je lepší jak XC32? Tím bych si nebyl tak jist. Rockrider má pevnou jen v předu to je pravda. Zase o 5 tisíc větší cena u Giantu. Ale asi bude lepší si připlatit.

                0 0
          • petan007  

            Právě, všude chválí ten jejich systém Maestro…zase ten Haibike by měl jít zamykat…aby se tolik nehoupal..a cena taky hraje velkou roli.. začínal jsem na kole do dvaceti…:):):)

            0 0
            • Nutribird  

              Mám Giant trance, houpání byl můj největší strašák a zdvihy 140 hrůza v očích. Nechal jsem se přesvědčit a na rovinu, nechápu co se má zamykat. Pokud dobře poladíš tlaky a nastavení, nehoupe. Samozřejmě ze sedla, to není HT, ale můžu všude rovnou vletět bez rozmyslu a potřeby něco přepínat. Parádní požitek a svezení.

              ted ve slevě bych neváhal.

              http://giantbrno.cz/kola-v-akci

              0 0
              • libisenuj  

                Stejny nazor. Des v ocich…140 zdvih, to musi byt houpaci kun…dnes, po dvou letech, bych nemenil ani za prase. Sice s deckem na cyklosce to vypada divne, jeste kdyz to mam obaleny zaschlym bahnem, ale na to se.u. Jezdi se paradne. Zamykani sice mam (CTD), ale nikdy sem to nepouzil.

                0 0
              • petan007  

                Tak na Trance jsem taky koukal, ale nezkoušel…děsily mě ty zdvihy.. škoda, že v tom Brně mají jenom velikost S a XL :( Já se svejma 174cm jsem na jedno velkej a na druhé zase malej…

                Dneska jsem měl možnost aspoň po prodejně projet na tom Rockrideru 720… co mě překvapilo, na tom co jsem jel byl Recon Silver … prý jim ho takhle občas dodají :) Je za stejnou cenu jako s XC32… tak mě to opět nalomilo :) Jen se bojím té zadní stavby… Krásně akcelerovalo, houpalo jen když jsem stál… ale kdo ví jak by to bylo venku přes kořeny zase s tlumením…:/ no.. jsem hroznej.. stále řeším 29 nebo 27,5…:):)

                0 0
      • Breakpain  

        Ahtnem rozhodně není špatné kolo – marathonské bych napsal doslovně … Je to příjemné svezéní, v rámci možností je to hravé (ale oproti konkurenci ne, jsou obratnější kola). Nicméně to kolo oplívá, jak mi tu jeden kolega popisoval, slušnou tankoidní stránkou … Prostě jede, žere to nerovnosti a není moc problém to pustit rovně a nechat to proplouvat přes nerovnosti, má to slušnou setrvačnost a stabilitu. To Ti tu popisuju dojmy, mám jiný model, ale geo je myslím identická ;-). Byl jsem na rozmezí dvou velikostí a vzal kvůli pohodlí tu větší … věřím, že mít tu menší, obratnost se ještě zlepší, ale to už bych na tom byl smotanej jako čert v krabičce ;) …

        Beru v potaz porovnání XC fullů pouze ;) … když jsem odladil tlaky v tlumiči a vidlici, tak to jde relativně i slušně za pedálem … a není to extra houpavá koza :-).

        Ale holt chválím své kolo, z dostupných testovaných kousků mi geometrie sedla na výbornou a Maestro si nemůžu na můj styl ježdění vynachválit … ;).

        Nicméně jeden rozdíl tu vlastně je … mám všude pevné osy, tohle má RU vzadu :-/ … to by se mi nelíbilo teda …

        0 0
        • libisenuj  

          Mel sem vzadu mikropevnou osicku 5×135 a pod 90ti kily to v zatacce skrtalo o kotouc(180mm). Ted mam 142×12 a uz bych nemenil. Rychloupinaky ma mama na svym kole a toe tak maximum, kam kde bych to nechal…

          0 0
          • Vilém  

            A tos mel oboji na stejnem ramu?

            0 0
          • wilda81  

            Přijede mi trochu úsměvné přikládat pevným osam takový význam, co do tuhosti, u „plechovkoveho“ maratonskeho fullu s 29er koly a 32mm vidlicí. Tam se kroutí skoro vše a přínos os je max v tom, že se nemusí stelovat pozice trmenu po vydelani kola.

            0 0
      • Sindy  

        Ted je tady na bazaru anthem 29 na foxu za 30000.

        0 0
        • petan007  

          Vím vím, líbil by se mi, ale bojím se, že bude zrasovaný…:/ 5000 km těžším terénem…abych v tom pak nebyl v servisu za deset..:)

          0 0
          • lukasmohapl  

            Stejne pres rozpocet ne?

            0 0
            • petan007  

              No, už jsem to posunul na 30 :(:(:( SIce ještě nevím kde na to pořádně vezmu..:) ale jestli je to fakt tak markantní rozdíl… kolo bude nejméňě na deset let…

              0 0
              • lukasmohapl  

                Osobne si myslim ze novej full za 30 taky nebude zadnej slagr. Mozna bych sel cestou toho puvodne postovanyho Ghosta a za 10tis usetrenych bych kolo vyservisoval/po­koupil dily. Je to taky cesta- a teda muzu rict, ze mam HT Ghost z této rady (viz muj bajk) , a i kdyz je kolo starsi tak se libi vsem a vybavou je na urovni. Take jsem vzal kolo z druhe ruky a po nutnym servisu, „vylepseni“ a prodeji starsich komponent jsem na hodne slusne kupni ceně…a mam kolo co se mi libi a mam na nem co jsem chtel:)

                0 0
                • petan007  

                  na tohle jsem už koukal, bohužel mimo moji velikost :(:( Ten trance se mi líbí a asi bych do něj za ty prachy bez váhání šel.. ale velikost S a XL… a pak ještě ten Anthem.. jenže… 35… a zase..velikost.. myslím, že na 174 cm potřebuju M.. a tady zase mají L…:/

                  0 0
    • Edison1  

      Ahoj, jsem podobnej jezdec a twina můžu jen doporučit, za ty peníze nic univerzálnějšího nekoupíš…

      Zrovna minulej tejden jsem byl na špičáku pojezdit s rodinou a dal jsem si i par skoku a lajn v parku…a musím říct, chová se víc než dobře… ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.