• pasek

    Zdravím, tak tu máte zase jeden starej dobrej offtopick. Hodlám si koupit nějaký externí disk. a vzhledem k tomu, že jsem externodiskovej panic :-)), poradíte mi jestli jsou mezi disky nějaký zásadní rozdíly? (samozřejme krom , paměti a zápisový rychlosti)

    Já nevím, je třeba nějaká značka, kteou nekupuvat, z důvodu velký poruchovosti? nebo naopak nejaká prověřená a tak?

    ps. dík za odpovědi, a pokud jsem někoho offtopikem urazil, tak se predem omlouvám:-P

    0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • jIrI___  

      Nejdřív se rozhodni, jestli chceš 2,5" (nepotřebuje přídavné napájení) nebo 3,5" a pak se dá radit dál :)

      0 0
    • BlackRider  

      Za mě bych si koupil zvlášť disk + obal, protože si můžeš vybrat co chceš, jestli 5400 nebo 7200 ot. u 2,5'' disku a né jenom 5400, které jsou v drtivé většině u hotových ext. Kolikrát to i vyjde levněji.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • nooski  

      Necelý rok mám tenhle Samsung http://www.czechcomputer.cz/product.jsp… slouží pěkně, je poměrně lehký tichý, dioda svítí do noci jak ďas, nepotřeboval zatím nikde přídavné napájení přes Y kabel. Ze spodu má koženku, takže se eodře a ještě k němu dali pěkné kožené pouzdro, takže ten můj je furt jak nový, ikdyž má plastové tělo.

      Přítelkyni jsem pořídil tenhle http://www.hddshop.cz/…0gb-2–5.html je to klasický hliníkový case a v něm noťasová 2,5. Taky jede potichu, těžší než můj Samsung, ale díky konstrukci je odolnější, dávají k němu takovou odpornou gumovou olačku, která by jej měla ochránit před pádem. V balení je Y kabel a tuším, že u nějakého noťasu byl potřeba. Ještě si vybavuju, že díky hliníkovému tělu se chladí o fous lépe než Samsung (ikdyž i ten je spíš vlažný).

      No a kámoš má tenhle WD http://www.czechcomputer.cz/product.jsp… a je to docela křáp. Často až přehnaně vybíravý na různé kabely, sem tam se sám vypojí, celý vrže a díky celoplastové konstrukci se docela rychle poškrábe. Myslím že je z těch 3 i nejpomalejší.

      0 0
      • ZuzicK  

        Mám staršího brášku toho WDčka a fakt bych ho občas někam zahodila.. zrovna teď se zase nechce připojit :-/

        0 0
      • Bomba+  

        Clovece, ja ten Essential mam ve verzi 500GB a je v pohode… Kabel pouzivam original a nikdy nebyl problem. Jedine s cim souhlasim je ta nesta

        Stna leskla povrchova uprava, ta vydrzi tak tyden :-)

        0 0
    • Kufruv  

      já bych vybíral z těch, co maj kovovej box, budou se líp chladit…

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • weekend warrior  

      na domací použití, bez vnějšího přístupu(i když nějaký tam také je, ale je to nějaká podivnost:) bych za sebe doporučil wd mybook. Máme v rodině tři a zatím žádný problém.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Toutou  

      Externí disky, hmm. Tak vybírej už i externí třmen a externí desky. Jo a náby s externíma přírubama. To bude peněz…

      0 0
    • daywee  

      doma používám TRANSCEND StoreJet 25M3 USB3.0

      mám 750 GB, má anti-shock ochranu proti nárazu (používá ho armáda :-) )

      normálně jede i 70 MB/s takže filmy ve full HD pohoda ;-)

      0 0
    • kali222  

      hledam levnejsi externi disk 1T jen na stul. prenos tak max 1–2 za rok(proto ta velikost neva). udelam velkou chybu s timhle http://www.korunka.cz/…-1tb-usb-3–0 ?

      nepisou tam otacky disku.

      0 0
      • Blunderbuss  

        Otáčky disku tam píšou na kartě parametry – 7.200 ot/min. Ale tuhle informaci bych bral s velkou rezervou. Spíš bych si vsadil na variantu, že tam bude disk s 5.400 ot/min. Verbatim HDD nevyrábí a do svých krabiček dává výrobky Samsung, WD, Seagate… Záleží na sérii. Osobně bych si raději vybral externí HDD od skutečného výrobce disků, nicméně úplně špatně koupí tohoto Verbatimu neuděláš, pokud je ti jedno, co je uvnitř.

        0 0
    • Tehu  

      ja mam od WD 1Tb passport essential a pres USB3.0 je to docela hukot oproti standartu. Pouzivam hlavne jako uloziste FullHD filmu, tak i pro prehravani primo v televizi. Takze vrele doporucuji… Je to chce co nejvetsi, me je i tento po roce malej :-(

      http://interlink.tsbohemia.cz/…d114337.html

      0 0
    • Tomcat  

      A co od toho čekáš?

      Externí disk je vždy míň spolehlivější než interní protože přenášení, protože manipulace a ještě externí disk je vždy pomalejší. než ten samej pokud by byl interní. To je bez rozdílu výrobce.

      Atd… podle mě to moc řešíš. Není to tak důležitá věc aby si nemoch kupovat podle velikosti, ceny a vzhledu. Samo tedy aby ti taky šel připojit k počítačii takže USB 2.0 je jistota. eSATA , Firewirre, USB 3.0 sou hezký taháky ale né tak rozšířený a dražší.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • black.horse  

      Doporučil by mi někdo nějaký zajímavý domácí uložiště/file­server? Už pár měsíců zvažuji zda to má nebo nemá smysl… Využití primárně na zálohy fotek (už jsem kdysi dávno po kleknutí HDD o něco přišel a to moc bolí) a hudby a filmů, bude snad dostatečná pojistka RAID1. Jinak externí HDD doma nějaký máme, ale nejpřijde mi to jako elegantní řešení vše kopírovat 2× ručně.

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • PetrVorel6  

      Také bych měl podobný dotaz – jen trochu konkrétnější. Už mám vybráno a opravdu se mi líbí tenhle disk http://www.srovname.cz/…en/k.1323005

      Má s ním někdo zkušenosti? Není poruchový?… Díky

      0 0
      • vojta1616  

        mám ten stejný jen 500GB, mám ho dva roky neustále připojený v tv a zatím bez jediného problému

        0 0
      • zug62  

        V dnešní době kupovat disk pouze s USB 2.0 my přijde jako škoda peněz. Zvlášť když s USB 3.0 stojí stejné peníze. Osobně bych při kapacitě 2TB zvažoval 2,5" (není nutné externí napájení) ale tam jsme pravda o ticku cenou jinde.

        0 0
        • smith22  

          Pokud nemáš počítač, notebook s USB 3.0 a neplánuješ v následujících 2–3 letech nějaké PC s USB 3.0 kupovat tak je ti ten disk s USBtrojkou stejně na hovno.

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
      • smith22  

        Tento týden jsem ho objednával kámošovi.Včera jsem se byl na něj podívat – připojili jsme to na PC a potom na TV a žádný problém nenastal.A mohu potvrdit fakt, že tento disk je jak se píše všude v recenzích pěkně tichý – já mám asi 3 roky starej 1.5 TB Samsung Story Station a ten je teda mnohem hlučnější – hlavně když se roztáčí – ale ikdyž čte tak občas pěkně šrotuje – To tohle WD co jsem včera viděl u kámoše je krásně tichounký.

        Jinak k tomu není co víc napsat – prostě připojili jsme – funguje – jo akorát jám mám natom Samsungu i manuální vypinač – na tomto Westernu není – je to jako flashka – prostě jen připojíš nebo odpojíš USB kabel.

        Co se mi ještě na tom WD líbilo je, že boky jsou v pěkné klavírově černé barvě – stejnou barvu má i kámoš na rámu TV takže se to k tomu pěkně hodí.

        Jak říkám, tady není ani moc co psát – je to Western – takže žádnej no name šunt, kterej bych se musel bát koupit.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.