Centrování × diskové brzdy

4 nepřečtené
  • Bezpřezdívky

    Ahoj,

    jelikož dřív jsem jezdil s klasickýma ráfkovýma brzdama, centroval jsem kola když byla potřeba, tedy když to šlo vidět, slyšet a při běžný kontrole jsem na to nějak narazil.

    Teď však jezdím Avidy Juicy 3, tzn nějaké drobné osmičky neřeším, v tomto ohledu tam prakticky žádná není…ale…když brzdím (nemám pevnou osu ve vidlici) tak jde trochu videt, ze se kolo trochu „křiví“ směrem na levo, tedy ke kotouči. Když jsem zhruba přeměřoval vzdálenost mezi pravou a levou nohou vidlice, je tam rozdíl pár mm- cca do 5mm)

    DOTAZ: musí se kola s diskovými brzdami centrovat nějakým jiným způsobem nebo jsou nějaká pravidla, rady…prosím poraďte, jsem v tomhle amatér. Díky

    0 0
    • Vilém  

      Nemas volnej vyplet?

      0 0
    • akula  

      To křivení při brždění, pokud není nijak extrémní, je normální jev a může za něj vidlice resp. její nesymetrický zatížení při brždění od brzdového třmene. Centrování je stejný, jen s tim rozdílem, že na předním kole je taky asymetrycký výplet jako vzadu – na střed centruješ vůči patkám a ne vůči přírubám náboje (ráfek má být stejně daleko od obou nohou vidlice).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.