• Dan

    Kdo máte zkušenosti s placením do USA, potřeboval bych něco koupit, jak se to dá zaplatit?

    0 0
    • maxtor  

      Už se to tu řešilo několikrát. Pokud prodejce může přijmout platbu kartou, není co řešit (musíš mít ale mezinárodní typu MasterCard nebo Visa) Jinak PayPal – to má většina Američanů – musíš se ale zaregistrovat a to je na dlouhé povídání. Dej si hledat odkaz Paypal v seznamu nebo mrkni do historie.

      0 0
      • MlokCZ  

        Proč na dlouhé povídání s paypalem? Používám docela často a registrace okamžitá (pár minut) a žádný problém. Mám tam zaregistrovanou inet platební kartu, kterou mám zamčenou a odemykám pouze při platbě, takže ani nehrozí nějaký problém ze strany paypalu.

        S přímou platbou platební kartou je to ale mnohem komplikovanější. Většina prodejců nebere karty vydané mimo USA, takže tam je konečná rovnou. A pokud už karty berou, tak skoro vždy je to pěkný opruz, protože ne že bys zaplatil kartou rovnou jako třeba při nákupu z Německa, ale chtějí k tomu minimálně poslat naskenované kopie několik dokladů + další dohadování.

        Prostě nakupovat v USA je celkově nic moc, navíc pak přibudou problémy jako clo, DPH, když si to necháš poslat. A toto obejít není tak jednoduché a vždy to má nějaká rizika (např. při metodě s fiktivní nižší cenou není možno zase zásilku pojistit na skutečnou částku, atd.).

        0 0
        • maxtor  

          Já jsem jednou platil kartou MC do USA a v poho – vždyť je mezinárodní, tak je jedno, jestli s ní nakupuješ vedle v sámošce nebo v USA. Clo, DPH a poštovné ale problém je… Pokud narazíš na celníka idiota, tak zaplatíš na DPH a cle pomalu víc než co stojí samotné zboží. Chce to zvážit, jestli to má cenu.

          0 0
          • MlokCZ  

            Není to jedno s tou kartou, tak by to teoreticky mělo fungovat, ale amíci jsou holt jiný. Zrovna teď při posledním nákupu GPSky z 10 shopů braly kartu vydanou mimo usa pouze 2 (a bylo nutné zasílat doklady okopírované) a pouze 1 z těch dvou je ochotný i zboží poslat do Evropy (byl domluven osobní odvoz, ale je to nutné pro případnou reklamaci).

            S tím posíláním poštou souhlas, ale když se to udělá správně a bude i přiložen „správný“ doklad, tak nemůže nasolit vysoký clo a dph, ale je tam to riziko ztráty balíku po cestě a ještě musíš mít možnost to nechat poslat s tím „správným“ dokladem. Ideální je, když to někdo přiveze osobně.

            0 0
            • MlokCZ  

              A ještě dodám, že ty problémy s placením kartou jsou fakt jen v USA, v Evropě nic takového není.

              0 0
              • palkac  

                mno, s tim bych taky moc nesouhlasil. Sice ne pres net, ale v supermarketu v dansku(roskilde) nechteli prijmout kartu vydanou mimo dansko.. a to bylo docela prekvapeni

                0 0
                • MlokCZ  

                  Dobře, určitě se najde nějaká vyjímka, jak jsi uvedl, ale z cca 50 nákupů na netu po Evropě (nejvíce z toho bylo teda Německo, tak cca 35 nákupů) jsem se s problémem nesetkal.

                  0 0
            • maxtor  

              S tou kartou jsem měl asi štěstí. S dopravou je fakt problém, ale zatím jsem to já osobně měl vždycky v pohodě. Vím ale o případech, kdy např. prodejce z USA pojistil pro sichr balík za 100 USD na 1000 USD (stojí to pár dolarů) a pak byl problém jak prase…

              0 0
        • Thidney  

          Ono to není tak černobílý, na shopy v usa je nejvíce fraudních útoků s kradenýma identitama a to jak z asie tak z balkánu – tyhle lokality vedou. Pak hodně záleží na politice banky, která ten obochod zprostředkovává – tzn. za jakých podmínek a jestli vůbec kreje ztráty z takových obchodů. Třeba já teď potřeboval kvůli obchodům ze zahraničí otevřít platební bránu a přijímat platby kartou v eshopu. v bance mi řeklli, že ok , ale krejou problémy pouze u karet vydaných v česku, jakěkoliv problematické transakce ze zahraničí jdou na mý triko, takže budu taky vopatrnej a pokud se mi něco nebude zdát budu prudit .-))
          Představ si, že prodáváš software, v noci přijde objednávka, platba se zautorizuje u banky, někdo stáhne všechen soft, a týden na to chce banka peníze po tobě zpět jelikož se ozval pravý majitel karty. Zboží fuč, prachy fuč a oči pro pláč.

          0 0
          • MlokCZ  

            Já to taky bral z pohledu nakupujícího. Z pohledu prodejce je to něco jiného a tam je problémů s paypalem (a nejen s ním) spoustu včetně vysokých poplatků.

            Z pohledu nakupujícího je lepší platit přes paypal (když platby v USA téměř všude tak akceptují a přes české platební karty častý problém). A kromě toho, že narozdíl od přímé platby kartou téměř všude zaplatíš, tak kartu svěřuješ jen jedné firmě (a né x firmám jako při více platbách rovnou kartou). A ještě mám i kartu zamčenou a jištěnou proti případnému problému ze strany paypalu (takže se mi nemůže stát, že by mě z ní zaplatili něco co nemají).

            0 0
            • jonys  

              Jak se ta karta zamyká?

              0 0
              • MlokCZ  

                No to nepůjde u každé karty. Mám elektronickou virtuální kartu od eBanky (funguje pouze na online transakce a pouze pro nákupy na netu). A u té můžu zamknout buď ručně přes interbacking nebo gsm banking a nebo nastavit automatické zamknutí po každé transakci (což používám). Takže pak před každou platbou musím nejprve ručně odemknout (opět buď přes internet nebo gsm banking). Po té něco zaplatím a karta se hned automaticky zamkne. A protože funguje pouze pro online transakce, tak po zamčení je 100% jistota, že nejde zneužít (bez odemknutí). Jinak u eBanky jdou zamykat všechny typy karet (ale 100% je to pouze u elektronických karet umožňující pouze online transakce). Jestli v tuhle chvíli poskytuje zamykání karet i jiná banka netušim, ale je možné že už ano.

                0 0
                • jonys  

                  Aha.Já myslel,že to děláš na tom PayPalu…Já mám taky spešl kartu na netový transakce,ale u GE.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    To bylo myšleno jako pojistka proti problémům s paypalem. Na paypalu můžeš karty přidávat a odebírat, ale i když ji odebereš, tak už ty údaje jednou mají a teoretická možnost zneužití tu je.

                    0 0
                    • jonys  

                      Mi právě v báni vysvětlovali,že ta spešl karta je proto,že u ní se nikde nezobrazuje myslím koncový 4číslo.Že tam to vlastně nikdo neuvidí…ale nejsem v tom vůbec odborník,tak nevím.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        To ne, čísla musíš při platbě zadat všechny (celé číslo karty) včetně CVS kontrolního kódu (to je úplně stejný jako kdybys platil skutečnou kartou). A jakmile někdo ty čísla ví (a to na paypalu ví, když už jsem je tam jednou zadal), tak pokud není karta zamčená, tak mohou teoreticky libovolně strhávat peníze z účtu.

                        0 0
        • karliner  

          Nakupoval jsem tam několikrát, na rúznejch shopech a s kartou, clem, DPH ani s shippingem nebyl vůbec žádnej problém. Asi ti to nakupování po netu moc nejde :-)))

          0 0
          • MlokCZ  

            To mi teda řekni, jak to uděláš s clem a DPH, když to budeš chtít poslat a hlavně pojistit ten balík na plnou cenu (bez pojištějný na plnou cenu není takový problém clo a DPH obejít udanou nízkou cenou nebo necháním si to poslat jako použité zboží, atd.).

            A v jakém oboru byly ty obchody, co jsi nakupoval?

            Naposledy, když jsem bral GPS-ku, tak se kupovalo na již osvědčeném shopu, kde ale byla cena cca o 25$ vyšší než se dala sehnat jinde. Na 8 shopech všude měli ve všeobecných podmínkách, že berou jen karty vydané z USA a to ještě téměř vždy uvedeno nějak zvýrazněne. Už jsem se ale nedotazoval, jestli by náhodou nevzali kartu mimo USA a ani jsem to nekzoušel tam koupit (když to měli tak zvýrazněné v podmínkách).

            0 0
            • maxtor  

              Máš naprostou pravdu. S kartami sice nemám moc zkušeností – do USA jsem platil kartou jednou a šlo to, ale DPH a v určitých přípdadech clu se prostě nevyhneš. Karliner asi nakupovlal se zemí EU a asi ještě nezjistil, že DPH a clo se při nákupech v rámci EU neplatí.

              0 0
              • karliner  

                :-))) Ale je pravda, že jsem nakupoval pouze hadry nebo brejle. A tedy ještě iPod, ale ten nějak očím bdělých celníků unikl…

                0 0
                • maxtor  

                  U cla je sto pro nějaká minimální celní hodnota, až od které se clo počítá. Jak je to u DPH, nevím. Když jsem něco z USA kupoval, tak to stálo zato, a tím jsem se nikdy DPH nevyhnul. Nechtěl jsem se tě nějak dotknout, jen mi přišlo divné, že reaguješ na diskusi o nakupování se zemí mimo EU a DPH ani clo jsi nikdy neřešil. A ještě jedna věc. Rozdhodně záleží na tom, jakému celníkovi ten balík projde pod rukami. Někdo mávne rukou a někdo z celního řízení udělá monsterproces.

                  0 0
                  • karliner  

                    tak tak…

                    0 0
                  • MlokCZ  

                    Přesně tak. A rozhodně jsem nechtěl u balíku v hodnotě téměř 20k Kč riskovat jestli náhodou projde bez cla a DPH, to opravdu není ta správná metoda (kupovali jsme 2 kusy Garminu 60CSx).

                    Naštěstí jsme nakonec sehnali někoho, kdo to přivezl osobně a bylo po problému.

                    0 0
                    • maxtor  

                      Tak tohle se prodražilo kamarádovi. Přiletěl z USA a měl v zavazadle 3 dig. foťáky (stejné). Zrovna byli na Ruzyni nějací aktivní celníci a prohledali si ho. Těžko mohl vysvětlovat, že to má pro sebe. Musel zaplatit, tuším, 2 litry na foťák. Já jsem letěl za týden s notebookem a nikdo si mě ani nevšiml (ostatně nikdy jsem s tím neměl problém). Taky bych těžko vysvětloval, že jsem si to už vezl při cestě tam (US zásuvka a US Wokna)…

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Jasně tohle se stát může, ale to jsme měli ošéfované. Vezli to 2 lidi, každý měl u sebe pouze jednu GPS, origoš krabice vyhozené, GPS rozchozená. Prostě nebyla šance jim při smůle, kdyby byla aktivní kontrola, prokázat, že už je neměli sebou pro osobní potřebu.

                        0 0
                        • maxtor  

                          Tak to je jasné… Ono je spíš náhoda, že ti na něco přijdou. To, co jsem popsal, je jediný případ, co znám.

                          0 0
                      • mosquito  

                        porad rikam ze je lepsi byt pekna zenska nez … – celnik omrkne vystrih a jeste te zve na kafe, bohuzel s mym blbym ksichtem a usmevem me sacujou kde se da (naposled sem jako jedinej z celyho letadla ukazoval i spodary v kufru) a jeste kdyz vam blbej celni urednik v Hurgrade pod vizum do pasu napise nejaky blby kecy – samo nevim co tam vlastne je – tak zadny veci pasovat nemuzu :(

                        0 0
                        • maxtor  

                          Tak si aspoň příště sundej ten turban z hlavy a bude to v pohodě:-))))

                          0 0
                  • jonys  

                    Asi takhle? Celníkova žena je v posteli s > milencem, v tom zarachotí zámek, # # > > >> manžel se nečekaně vrací. > Milenec v poslední chvíli zajede pod # # > > >> postel. # # > > >> > Celník koukána manželku, jak je svlečená a pojme podezření. # # > > >> > Začne prohledávat byt, otevře skříň a vysypou se kartony cigaret. # # > > >> > „Tady je to v pořádku,“ brumlá si. # # > > >> Nakoukne do peřiňáku, tam je > pár lahví whisky. # # > > >> „Peřiňák je taky v pořádku, kde by tak mohl > být?“ # # > > >> Z pod postele se vystrčí ruka se stoeurovkou. # # > > > >> Celník ji shrábne do kapsy a brumlá si: „Pod postel už jsem se # # > > >> > taky díval.“

                    0 0
    • venca1  

      musíš požádat prodávajícího aby ti to poslal jako „gift“ a máš po problémech s placením cla atd.

      0 0
      • Veeteck  

        To teda nemas, sam jsem se o tom presvedcil. Doplacel jsem 19% dan z udany ceny na pojisteni.

        0 0
        • MlokCZ  

          To je právě ten problém, když použiješ jakoukoliv metodu na snížení cla a dph (ať už dárek nebo doklad na nižší cenu), nikdy nemůžeš pojistit balík na skutečnou cenu a musíš podstoupit riziko ztráty po cestě.

          0 0
        • maxtor  

          Přesně tak DPH se nevyhneš. Jedině se domluvit s prodejcem, aby udal nižší hodnotu.

          0 0
    • miki  

      To už možná bude lepší to koupit na E-bay v Evropské unii.

      0 0
    • foxhound  

      jak prosím vás funguje paypal? Kolik budu platit, když si něco koupím na e-bay a ten prodejce je ze zahraničí?

      0 0
      • Thidney  

        to je různý – záleží na prodejci – někteří berou poplatky za paypal /3%/ na sebe, jiní ti to připočítají k ceně, ale těch je minimum

        0 0
        • Thidney  

          jo jiná situace je když prodáváš – polatky paypalu jsou 2,9% za transakci a 2% za konverzi, když ti to pošlou na účet a to ještě počítaj dost blbej kurz, takže přijdeš skoro o 7% to je dost vopruz .-))

          0 0
          • jonys  

            Jak je to s tím kursem?Se jako nějak liší?KoupěXpro­dejXskutečný kurs…?A jak je to prosím s dpravným-myslím když prodávající neanocuje cenu-má např. uvedeno jen Německo.Jak zjistím,kolik to bude do ČR a zda vůbec to do ČR pošle?Dík.

            0 0
            • maxtor  

              Kurz záleží na bance, u které máš účet. U KB se to dává za středový kurz a to je celkem výhodné. Pokud chceš vědět, kolik stojí poštovné, je dobré se domluvit dopředu, protože někteří prodejci, a hlavně z Německa, neví, co za to chtít. Klidně ti naúčtuje 50 EUR a ty pak z etikety zjistíš, že to stálo 10. Jenomže cenu poštovného určuje prodávající, tak se nemáš jak bránit. Pokud má prodávající napsané, že posílá např. jen do Německa, je dobré se zeptat, jestli by posílal i do ČR. Jinak se může stát, že ti to neprodá a dá ti negativní hodnocení – nedodržel jsi podmínky obchodu.

              0 0
            • Thidney  

              odzadu .-) dopravné – pokud není uvedeno je dobré se zeptat – je tam něco jako Frage an den Verkäufer a tam navolíš Frage zum Versand dieses Artikels a napíšeš prodávajícímu odkud seš jestli tam posílá /pokud má uvedeno třeba jen deutschland/ a za kolik. Ceny za dopravu a balný se můžou výrazně lišit. Pokud kupuješ kurz ti počítá banka která vydala tvojí kartu. To co jsem psal se týkalo případu prodávám zboží a kupující mi zaplatí prostřednictvím PayPalu.

              0 0
            • maxtor  

              Já konkrétně jsem nezažil jediný případ, že by po mě při placení PayPalem chtěli něco extra navrch. Prostě jsem zaplatil přesně tu částku, která byla požadována a tím to pro mě skončilo. Proto PP preferuji.

              0 0
              • Thidney  

                párkrát jsem to zahlídl u němců, ale bylo tam vždy velké upozornění, že pp bere, ale k vydražený ceně + 3 % a že preferuje třeba převodem…bylo to u nějakejch hifistickej hraček .-)

                0 0
                • maxtor  

                  Je to možné – sám jsem se s tím fakt nesetkal, ale i tak PP osobně beru jako velkou přednost. Vyplňování formuláře na int. bankovnictví se všemi povinnými údaji při platbě do zahraničí, doba zpracování a poplatky, v horším případě hodina ztrávená v bance mě dopředu většinou odrazují od toho, abych od zboží, kde nemůžu platit PP popř. hotovostí v obálce.

                  0 0
              • Thidney  

                u paypal je ta potíž že 3% z transakce bez stropu – pokud někdo moc neobchoduje na ebay a pak tam prodá třeba zesilovač za 4000 eur tak polatky za paypal jsou 120 eur a to není úplně málo .-)

                0 0
                • maxtor  

                  Slyšel jsem, že PP rozhodně není žádná chudá firma, i když část z toho, co ti strhne, vysolí společnostem, které vydávají platební karty tymu MC, Visa atd. Pak je tam ještě nějak to pojištění až do výše 1000 USD. Nevím ale přesně, co to znamená. Raději to neřeším, pokud nemusím…

                  0 0
                  • jonys  

                    Hele,a co je PayPay(paypay­.com)?Já vyrozuměl že přes ně můžeš převádět na účet i do ciziny bez těch front a formulářů v bance…ale reálnou zkušenost nemám.Neznáš?

                    0 0
    • Veeteck  

      Tak mam za sebou asi rok pouzivani Paypalu, poprve jsem si ted nechal penize posilat na muj ucet a jsem docela mile potesen. Na Paypal ucet pripsano 92EUR → na muj ucet jde 2465 Kc → prislo 2435 Kc, takze podle me uplne super. Nez penize fyzicky prijdou, trva to teda asi tyden, ale i tak bomba.

      0 0
      • maxtor  

        Počkej, to mě zajímá! To máš účet u české banky nebo v zahraničí? Pokud se nepletu, tak ještě nedávno šlo z účeu u banky v ČR jen platit.

        0 0
        • Leos  

          Když máš peníze na PayPal účtu, tak ti je do 3000,– Kč převedou na tvůj účet v české bance za poplatek 30,– Kč a pokud převádíš nad 3000,– tak je to bez poplatku. Jinak placení přes PayPal je úplně v pohodě. Nakupoval jsem něco z Číny a něco z USA a vždy bez problémů. Platba se ti naúčtuje jako jakákoliv jiná platba kartou v kursu, který stanovuje evropská centrální banka.

          0 0
          • maxtor  

            Taky PP používám. Jen mě zarazila ta možnost, nechat si na PP účet platit – to tu dřív nebylo. Ze střední Evropy to mělo jen Polsko a Rakousko.

            0 0
        • Veeteck  

          Nedavno sprovoznili i Paypal in, tak jsem to hned vyzkousel. Mam ucet u CSOB, zadnej probelm, 30 Kc za pripsani velmi prijemnych.

          0 0
          • maxtor  

            Tak to je supr. Musím to nějak ošéfovat. Dík za info!!

            0 0
            • kubad  

              Někde o tom psali, ale jde to zatím jen u několika bank!

              0 0
    • Veeteck  

      Tak jsem dneska dostal balicek z USA, opet vyhra na Ebay.com, ale cekalo me mily prekvapeni, nedoplacel jsem ani clo ani DPH :) No snad si me dodatecne nenajdou, sam nevim, jak je to mozny, cena byla udana 270 babek.

      0 0
      • enjoy  

        bud v klidu,ja to zaridim..:-)

        0 0
      • Thidney  

        njn kdyxž je cena v babkách.. jak chceš proboha dodaňovat geronty?

        0 0
        • Veeteck  

          No proc bych nemoh? Minule jsem na poste doplacel dan 19% z udany ceny na pojisteni, bylo to poslany jako gift.

          0 0
          • ivaneck  

            Pozor, to ti posilali jed :o)

            0 0
          • Twisp  

            jenom tech 19% ? Ja si porad nedokazu predstavit kolik by mi naparili, kdybych si koupil treba vidli v hodnote nejakych 13.tis ?

            0 0
            • maxtor  

              Počítej tak kolem 2 litrů, pokud se s prodejcem nedohodneš, aby to v celním prohlášení (Customs declaration) označil jako „gift“ a neudal cenu třeba 200 dollarů.

              0 0
      • Twisp  

        mam dotaz na tebe jako na zkusenyho e-beyera :). Lepsi bude kdyz uvedu konkretni priklad. Prebil jsem nejvyssi nabidku posledniho prihazujiciho, ktera cinila 210eur. Ja stanovil max. nabidku na 250eur cimz sem se ujal vedeni. Nicmene aktualni nabidka se posunula jen o 1 EUR tedy na 211. Je mi jasne kdyz prijde nekdo dalsi a bude me chtit prehodit, bude muset dat cenu nejmene 251. Ale co se stane, kdyz me nikdo neprehodi ? Platim tech 211eur nebo 250? Podle selskyho rozumu bych tipnul tu druhou castku. Pac bych mohl hned ze zacatku stanovit takovou cenu, na kterou by ve skutecnosti nikdo nesel a ja bych kupoval za cenu jen o 1 EUR vyssi nez byla dosavadni nejvyssi nabidka. Ale rad bych se v tom ujistil.

        0 0
        • maxtor  

          Přesně naopak. Platí těch 211. Když někdo pak dá např. 230, tak systém automaticky navýší na 231 a zase budeš ve vedení. Když dá někdo 250, tak pořád vedeš z toho důvodu, žes dal stejnou nabídku jako první. Když někdo přihodí 251, máš smůlu nebo musíš znovu přihodit. Chápeš?

          0 0
        • ivaneck  

          V tom je ten princip, ze cena o 1€ vyssi nez druha nejvyssi uz neni vetsinou moc vyhodna. Kdyby ty „artikly“ nechtelo tolik lidi, pak by to fungovalo, jak popisujes.

          0 0
    • maple  

      Je tu jěště jedna možnost. Existuje společnost na www.zasilkovasluzba.com/main.php.. Jestliže se ti nechce registrovat na paypalu nebo nakupoješ málo, tak tam mrkni. Za mírné poplatky udělají všechno za tebe, peníze převedeš na jejich český účet, oni tvou vyhranou aukci zaplatí přes paypal, shromáždí koupené věci v inteligentní schránce a kdykoliv si je múžeš odeslat hromadně. Poskládal jsem si tak celé kolo v poloviční ceně než u nás v e-shopech. Fungují už dost dlouho a neměl jsem problém. Je tam spousta i jiných služeb.např.ča­sopisy atd…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.