Drhnouci kotouc / desticka - jak vyladit?

23 nepřečtených
  • c0d3r

    Ahoj,

    vcera jsem mel vyndanou jednu desticku (zadni, prava) a co jsem to tam prdnul zpet tak zacalo extremne drhnout zadni kolo… zatim jsem nemel cas to resit nejak, ale chci se aspon informovat cim by to mohlo byt a hlavne jak to opravit … podle vseho by mohlo stacit zatlacit brzdovy spalik co nejvic a pak to tam frknout..

    jine napady a postrehy?

    0 0
    • thesecond96  

      Když jsi měl vynadnou jen jednu, nepohnul jsi tam nějak tou rozpěrnou pružinkou?

      0 0
    • LRRTM1  

      Mě těsně před dovolenou začala blbě chodit jedna deska na elixirech R. Sundal jsem třmen, vyndal desky, klíčem a imbusem jsem vytvořil sofistikovanou konstrukci, kterou jsem zablokoval ten dobře chodící pístek a wédéčkem jsem pořádně rozchodil ten zatuhlej (mačkáním brzdy a zatlačováním velkým šroubovákem). Nakonec jsem všechno pořádně otřel a ještě trochu přihnul tu rozpěrnou pružinku, aby víc „tlačila“. Zatím (14 dní hrubýho zacházení)všechno naprosto OK.

      Nakonec obligátní varování: Nenech vyjet pístek úplně! :o)

      0 0
      • hrajem  

        Toho WD bych se na pistcich asi bal. Brzdovka by byla lepsi volba…

        0 0
        • BigKarel2  

          jako proč?… :D

          0 0
          • roud  

            třeba proto že pístky jsou za běžnýho provozu mazany jen brzdovkou a Wdčko na některejch komponentech působí spíš jako lepidlo ve spojení se špínou nemluvě o tom že neobsahuje skoro žádné mazivo stačí tohle vysvětlení _?

            0 0
      • c0d3r  

        tip jak se vyvarovat varovani? :-)

        0 0
        • LRRTM1  

          Mačkáš brzdu, dokud nevyjede pístek víc, než obvykle a pak ho zas zatlačíš zpátky do třmenu. Každá brzda to má trochu jinak, takže musíš odhadnout, co si můžeš ještě dovolit. Každopádně si můžeš dovolit víc, než kam by dojel s nandanejma deskama a to, podle mě, stačí pro rozhýbání.

          Ještě k té brzdovce: Doma jsem žádnou neměl a tak jsem použil WD. Zalepení bych se nebál, protože jsem pečlivě všechno otřel, ale je pravda, že jsem mohl použít třeba brunox na vidle. WD mi doporučovali v servisu a navíc, pokud je příšinou přidírání nějakej bordel, tak WD slušně všechno rozpustí.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.