• Vilém

    Nedemontoval nekdo z vas orech u starsiho typu naby Author? Chtel jsem ho odmontovat celej,ale jaksi se mi nezadarilo. Z druhe strany, od kotoucove priruby, jsem povolil asi 10 nebo 12mm imbus, ktery jsem myslel,ze orech drzi, ale ono nic:( Nakonec jsem ho rozebral z druhe strany a telo nechal v nabe, ale stejne bych jej chtel demontovat. Prikladam par neprilis povedenejch fotek,ale aspon budete vedet o kterou nabu se jedna. Diky za rady.

    0 1
    • Veeteck  

      Nekdy davno jsem ho rozebiral, ale co vim, chtelo to trochu nasili. Je tam takova drazkovana matka s opacnym zavitem.

      0 0
    • apache6000  

      mam to stejne a kdyz povolis ten imbus 12 tak to musi jit ven.

      0 0
    • André Vebr  

      Po demontáži toho imbusovýho šroubu to musí jít dolů. Hřát se nic nemusí, chce to hrubou sílu :)

      0 0
    • Vilém  

      Tak podavam info, jak jsem slibil. Po povoleni vnitrniho imbusu o par zavitu bylo treba, ze strany kotouce, poklepnout sroub. Orech byl v tele naby trosku „hryznuty“. Jak to vypada po rozebrani je na fotkach. Timto dekuji vsem zucastnenym za rady.

      0 0
    • Leming  

      Ahoj,

      nechci zakládat nový vlákno, tak se zeptám tady. Potřeboval bych z podobnýho, přes 10 let starýho, Author náboje sundat ořech. Zkoušel jsem imbusy 10 a 11, jenže 10 je asi o 1mm menší a 11 se tam nevejde. Připadá mi to, jakoby z obou stran byly před tim mnoho-hranem nějaký podložky. Poradí někdo nějaký udělátko na to? Jde to sundat něčim jinym než zbroušenym 11mm nebo palcovym imbusem?

      0 0
      • Leming  

        Ty hrany na imbus koukaj opravdu malinko, jen tak 0,1 – 0,2mm, takže asi nemá cenu pro to pilovat klíč. Napadlo mě tu podložku, nebo co tam na kraji je, odvrtat vrtačkou a pak to normálně povolit imbusem. Nějakej mírumilovnější ná­pad?

        0 0
        • Vilém  

          Neslo by to nejak vyfotit?

          0 0
          • Leming  

            Heh, díky za radu. Jsem do toho náboje pořádně kouknul a zjistil, že jsem to nějak neodhadl a ta 11 je moc malá (na no-name ořech na druhym kole sedí ok) a naráží až na tu podložku na konci. Bych to celý rozvrtal :) Ono to vlastně ani neni až tak moc akutní, jen uklízim v garáži a zjišťuju, co se dá opravit a s čim do sběru, ořech měl trošku vůli, ale to se asi vyřeší vyndáním podložky…

            0 0
    • pm74  

      Ahoj, jedna se o historicky orech Author/Quando, tak to pridam sem. Neznate presnou pozici plechove prachovky v sestaveni? Puvodne jsem myslel, ze ma byt uvnitr zatlacena nadoraz a opirat se o lem loziskove drahy. Gumova prachovka navlecena na konusu k ni potom prileha zvenku. Konec s nabehem by tomu napovidal, ale kdyz to takhle sestavim, volnobeh jde ztuha, ta natlacena guma ho brzdi. Vsiml jsem si, ze ma drazku, nema to byt pozice te plechove prachovky? Pokud ano, nebude zrejme dorazena k draze. Jak se potom hleda jeji pozice v tele orechu? A proc potom ten nabeh?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Buď má být na kónusu, nebo je to prachovka hned za kuličkama.

        0 0
        • pm74  

          To je mi jasny, ale tady u toho konkretniho typu? Blbe se to vysvetluje, neznam presny nazvy vsech dilu, pridam popsanou fotku. Konus ma na sobe natazenou gumovou prachovku s drazkou a nabehem. Otazka je, jestli ma byt ta plechovka za nabehem (natlacena na loziskovou drahu), nebo kousek dal v te drazce…

          0 0
          • 123J  

            V tomto případě v drážce.

            0 0
            • pm74  

              Pokud ma byt v drazce, tak jak sestavovat a hlavne jak trefit polohu te plechove prachovky v tele orechu? Je tam docela natesno a pokud ji tam budu tlacit pres drazku mekkeho gumoveho tesneni, s nejvetsi pravdepodobnosti netrefim pozici. Nebo ji tam muzu natlacit jako prvni a tu gumu do ni nejak nacpat, ale zase – kdyz neznam jeji spravnou polohu, nejspis se ta guma okolo ni za par kilometru vymele. A jeste – proc ma guma ten nabeh/brit jako u gufera, skoro jako by mela k necemu dosedat? Byl jsem si skoro jisty, ze plechova prachovka byla nadoraz a guma jen doseda, ale volnoběh potom nechodil dobre. Potom jsem si vsiml te drazky a ted uz si nejsem jistej nicim. Jeste jsem dohledal na webu stejny typ orechu, je na nem dobre videt ta profilovana prachovka, ale zadny dalsi informace,nebo rozkres nikde nejsou…

              https://hollandbikeshop.com/…thread-8-9s/

              0 0
              • pm74  

                Uz jsem to vyresil, treba se to nekomu bude hodit. Plechovka neni v drazce, ale guma k ni doseda nabehem, jak jsem si pamatoval. Pricina spatneho chodu volnobehu byla v uplnem dorazeni k loziskove draze, coz mi nejak nedoslo i kdyz je to uplne jasny. Pomeril jsem vsechny casti vuci sobe, zbyvajici hloubku orechu, propocital a z tri sirokych podlozek udelal lisovaci pripravek, kterym jsem zasunul prachovku presne na misto – priblizne 3 desetiny od loziskove drahy a volnobeh chodi jak ma.

                0 0
    • pm74  

      .

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.