• Andrej54

    Zdravím. Mate niekto bicykel ČT Stark 4 /2022? Potrebujem poradiť ohľadne plášťov…

    0 1
    • Andrej54  

      Ctm Stark 4/2022, chybička ????

      0 0
    • Mustafa  

      Jinými slovy, chceš jiný plášť namísto původního Chaoyang Freedom WEDGE, 28×1,75 . A čím by se měl lišit? Jistější do terénu, rychlejší na silnici, větší objem?

      0 0
      • Andrej54  

        Nie, pôvodný tam je WTB Riddler 700×45 Comp, a dnes som dostal defekt a vôbec ho nemôžem zhodiť. Dokonca sa mi zdá akoby bol bezdušový… Som cyklista začiatočník a moc tomu nerozumiem

        0 0
        • Mustafa  

          Ok, pardon za blbou predikci. To že je bezdušový neznamená, že v něm nemůže být duše. Měl by tam být WTB i23 . Když se podíváš na průřez ráfku, po stranách má „drážky“ pro patky pláště. Přes ně musíš patky pláště „přetlačit“ směrem dovnitř a když se ti jej podaří dostat do středu ráfku, měl by si tím získat dostatečnou vůli na to abys plášť sundal.

          0 0
        • Azmir  

          Někdy to je jak přilepené, budeš muset jenom víc zabrat, pár týdnů zpět jsem u podobného úkonu zlomil montpáku :D

          0 0
          • Andrej54  

            No ja som už v nedeľu zlomil montpaku, nijak sa nemôžem dostať pod plášť aby som ho podobral.

            0 0
            • Mustafa  

              Jestli jsi zlomil montpáku, tak jsi se minimálně na kousku pod plášť dostal, ne? Jinak mě nenapadá o co by jsi se mohl zapřít natolik, aby jsi ji zlomil. Nicméně prioritou by mělo být to dostání patek pláště nikoliv ven přes přírubu ráfku ale dovnitř, do té prohlubně v něm. Když přetlačíš plášť doprostřed, těch pár mm v kombinaci s obvodem pláště ( 2,2m+) už Ti pak poskytne dostatečnou vůli. Můžeš zkusit i dohledat nějaký videa na YT, třeba Ti to pomůže. Osobně jsem se nejvíce trápi s ráfky E*13. Do té doby jsem problém nikdy neměl a u nich bylo první zouvání asi na 3 hodiny a byl jsem v pokušení plášť přestříhnout. Ale dělal jsem to blbě a stále se snažil ten téměř kompletně zaskočený plášť přesunout přes hranu.

              Podívej se třeba" sem":https://www.bike-forum.cz/…-jsem-dement, třeba tam najdeš pomoc / odpověď.

              0 0
    • pocestny  

      Polož to kolo na zem. Na plášť přilož dřevěný hranol, až těsně k ráfku a přišlápni botou. Ideálně naproti ventilku, hlavně né u ventilku. Pak chytni ten ráfek nebo 4–5 špic rukama a zvedej ze země. Ono to povolí. Někdy to drží v patkách ráfku tak pevně, že to není možné sundat běžným způsobem.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.