• random

    čau ahoj,

    uvažuji o koupi výše zmíněných pedálů, jen jsem z informacích na internetu celkem nerozhodnej. Někdo píše, že se hned rozbijí, někdo píše, že jim drží dlouho…

    Mě ale napadla ještě jedna věc, co by mě zajímala, když třeba vezmu spodkem pedálu šutr, spd tohle přežila bez úhony, ale jak moc kvalitní jsou CB? Vydžel by tohle ten „slehač“? Stalo se mi to jednou, ale za měsíc se na to místo vracím a nechci tam hned ty pedály oddělat :)

    Nebo poradíte jinou alternativu? Původně jsem chtěl xt, ale pak jsem objevil CB a strašně se mi líbí ta odlišnost

    0 0
    • roura  

      Mám na těhle pedálech přes 4 tisíce a zatím v pohodě. Žádnej vakl, nic nechrastí. Jediný trochu zklamání kufry, který jsou strašně měkký, tak se rychle ojížděj. Ale mám tam ty asi základní z mozasi, nebo z čeho to je. Když trefíš zespodu šutr, tak jedinny co se stane je, že nse vetšinou vycvakne bota, poprvý mě to docela překvapilo..

      Ale za mě supr pedály.

      0 0
    • Smazaný účet  

      já je přeš 12 let vozím a spokojenost. Víc žerou kufry, vyžadují servis a pořízení i provoz je rozhodně dražší než u spd. Já bych neměnil, jsou podle mě pohodlnější, i když 99% lidí tady je považuje za srač…

      0 0
    • nizir  

      Jezdím šlehače asi 4 roky a spokojenost. Jak píše roura, když trefíš kámen, spíš se vycvakneš, i když, zničit se dá všechno. Koupil bych si je opět.

      0 0
    • Smazaný účet  

      jezdim slehace 4–5 let, mam ty nejlevnejsi eggbeatery s puvodnimy kufry. Vse funguje bez problemu, jsou to skvele pedaly pro ty kdo vi proc je kupuje. Kufry mam puvodni, najedu tak 3000 km rocne. Asi 2krat jsem menil vazelinu.

      0 0
    • kankrlicek  

      Mám šlehače asi tak 7 let, mám je na šichťákoj, takže je jezdím denně. Dostaly axiální vakl, jsou už tak vyběhaný, že mi vypne noha když táhnu v kopci nahoru :), ale na šichťákoj jsou furt zlatý.

      Žerou kufry (obecně) a vazelínu. Mám je i na svátečním oři a mám je hlavně kvůli volné noze (nejsou tak nafest).

      Až mi dojdou úplně jdu do nich znova.

      0 0
    • Radeu  

      Vozil jsem je 3 roky jako první pedály. Cca 7000km. Dvakrát mi praskla pružina. Na konci už takovej vakl, že jak píše „kankrlicek“ i v tahu do kopce vypnuly, při skoku nemluvě. Servis probíhal jen namazáním. Jako designovka to je, ale teď jsem šel do Look MTB S-track za poloviční cenu a spokojenost zatím. CB jsem dostal jako dárek, takže tehdy jsem to neřešil. Ale chybu s něma neuděláš. Někomu vyhovuje ten volnější pohyb nohy.

      0 0
    • Gustaf 81  

      já už taky nějaký čas jezdím (3 roky) a jsem spokojenej parchant. Kufry mám pořád první, ale už se hlásí o výměnu. Jinak bez údržbový, nedrží se v nich tolik bordel jak v spd. Jen dotaz na ostatní..jak a kde měníte vazelínu..já je ještě nerozebiral…:-D

      0 0
      • tom xtr  

        Odšroubuješ záslepku (plastovou nebo kovovou podle typu) a pod ní je matka, tu odšroubuješ a stáhneš pedál z osy, osu namažeš vazelínou. Když budeš chtít být precizní, ještě můžeš vyčistit i ten vnitřek pedálu a stříknout něco na ložisko. Vše asi tak na 2–3 minuty.

        0 0
        • Gustaf 81  

          díky…zatím sem s pedály problém neměl…tak to někdy promaznu teda :D

          0 0
    • okam_z_brna  

      Já je teda nemám, ale zvážil bych jednu skutečnost. Nevím jak ostatní firmy, ale když jsem si koupil Giro Code tretry, který mají karbonovou podrážku, tak v návodě bylo napsaný, že pokud používáš právě pedály egg beater, tak se na poškození podrážky od těchto pedálů nevztahuje záruka.

      0 0
      • pačes  

        Už nějaký čas se vyrábí pod kufry toto http://www.bike-eshop.cz/…shoe-shields a pak se žádná podrážka nepoškodí. Dříve jsem si pod kufry dával ty ocelový obdélníkový podložky co se kdysi dávaly k Shimano kufrům dovnitř boty a bylo to taky v pohodě. Jinak jezdím je mrtě let, co se vlasně začaly vyrábět, skončil jsem na typu 4Ti a naprostá spokojenost. Kufry trochu hořej, ale lepší, než kdyby hořely pedály (za ty prachy). Servisovatelný do mrtě viz obrázky z mojí renovace

        0 0
        • kyl  

          Jezdím je taky pár let.U originálu bych potřeboval už vyměnit pružinu.Na druhém kole mám nějaké no name a ty jsou snad nesmrtelné.

          Podložku jsem si dělal ze slabého nerez plechu,kupovat to nebudu.

          0 0
    • random  

      Tak už mám za sebou první vyjížďku. Trošku nezvyk se trefit a nacvaknout, občas to chvíli trvá, občas to bylo hned. Ale mám ještě dotaz. Nejsu snad úplně debil, ale podle návodu, kufr s tečkama na pravé tretře znamená dřívější uvolnění pod 15°. Jenže, když ten kufr je na pravé tretře, tak ta delší hrana je směrem ven, tudíž logickým uvažováním, delší hrana = větší úhel, tzn těch 20°.

      Tak su debil nebo udělali bratři někde chybu?

      Jakože vycvaknout to jde fakt dobře, ale nedovedl jsem si představit, že bych měl patu vytočit ještě víc…

      0 0
      • random  

        Teď ještě mě teda napadlo, jestli to nevypíná přes tu vnitřní kratší hranu… xD

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.