Co děláte s "bývalýmy" komponenty ?

36 nepřečtených
  • dancing dog

    Ahoj,jeden off topic dotaz, co děláte s komponenty, co sundáte s kola. V profilech vidím často bajky po výměně „čehokoliv“, nebo je to v plánu, často se to řeší i ve vláknech..docela by mě to zajímalo, protože se tu asi vylaďuje o sto 6…mám na mysli samozřejmě věci nové, nebo aspoň dále použitelné…napadlo mě to onehdá, když sem vyklízel garáž a divil se, jaký archiválie tam našel…

    0 0
    • jIrI___  

      Hned zkusim prodat. Skladovat je je zbytecne, jenom zabiraji misto a znovu na kolo si je ve vetsine pripadu nedam. A kdyz je prodam, preci jen mi z toho neco malo kapne, takze to beru jako bych nove kupoval se slevou :-)

      0 0
    • jecnak  

      Davam na zimaka, tam dojedu do uplny smrti a pak zahodim. Pred vyhozenim jeste vetsinou vymontuju nejaky casti na nahradni dily. Mam na to takovej vojenskej lodak v garazi.

      0 0
      • Vrci  

        starý díly putují na zimáka, kde zemřou, nové věci kupuji jen na letní kolo, pokud stejná odešla na zimákovi nebo přímo na letním kole. Jedinou vyjímkou byly teď kéa na zimáka kvuli zaměnitelnosti treter a kol mezi sebou

        0 0
    • Rychlej turista  

      Jsou recyklovány na plečce. Na tuhle možnost jsi zapomněl, takže nenám jak hlasovat :-)

      0 0
      • tumleh  

        taky, jen mě už nebavilo plečku udržovat při životě, ale po roce bez ní se k ní opět vracím (nákupy, do práce, zimák)

        0 0
      • dancing dog  

        No jo, ale to jen problém posunuje, co uděláš s věcma ze zimní plečky, pokud jsou eště funkční a je škoda je vyhodit..?

        0 0
    • Lister  

      Občas něco prodám, ale většinou to někam uložím a tam se mi to hromadí. Má to jediný důvod – většinou věi neupgraduju jen protož, že se mi něco nelíbí, ale spíš proto, že ty původní nefungovaly tak jak měly a to je mi pak trapný to někumo cpát.

      Když si to tak jen uvědomám, tak teď mi doma leží jedno sedlo – to bych prodat chtěl ale nikdo ho nechce :-), nějaké sedlovky, kupa představců, asi dvoje rodla, praktikcy nová přehazka XT, páčkové řazení LX, kliky Firex GXP, několik jeden pár nejetých plášťů…za krátko přibyde další představec s ilniční řidítka.

      No a pak ještě tuna skoro ojetých věcí, které se mi nechtějí vyhazovat, páč se někdy hodí – odejde něco na kole, tak potřebuju rychle náhradu než koupím nový funkční díl.

      No a v neposlední řadě se nám doma tak jěak hromadí ještě stará již skoro nepoužívaná kola – stará favoritka, moje první MTB (Author Versus 2000), přítelkynino první MTB (Rock Machine Thunder 2000)

      0 0
    • honza.hk1  

      no zrovna už asi měsíc uvažuju, že je rozložím na nějakou plachtu, nafotím a hodím někde na bazar, to je varianta č.1 nebo postavím další kolo a prodám jej jako komplet a pak varianta č.3, postavím kolo a odvezu na chalupu, no a tam bude zaclánět, protože stejně budu jezdit na současném kole :-))). A to tam nemám zcela děsné věci (náby Deore, brzda V v LX, řazení Deore, rám Marin, sedlo, přehazka LX, šlapání Marin :-))) ). Když jsem stavěl kolo, tak jsem dal skoro vše nově :-)

      0 0
      • Lister  

        sakra ten rám bych chtěl…ale ta velikost :-(

        0 0
      • Krys  

        To s tou plachtou nie je špatný nápad. To by mohli skúsiť aj ostatní, ktorí toho už nasyslili veľa.

        Proste fotku a k tomu zoznam.

        0 0
      • Forester  

        koukal jsem na ten rám, docela bych o něj měl zájem. zimáka mám Marin Bear Valley, ale je to 18,5 a to je na mě malý. když jsem ho kupoval jako nový, tak jsem to neřešil, chtěl jsem Marina a jinej nebyl :-)

        0 0
    • cat  

      Pockam az se nahromadi a pak hodim na bazary. Vsecko se neproda, ale kapne z toho dost. i RST capa z roku asi 2004 se da prodat za 500.

      0 0
    • Páník  

      vzdycky dlouho planuju, ze to prodam…jenze pak se toho nahromadi tolik, ze z toho postavim dalsi kolo

      0 0
    • hribik A1  

      vacsina sa vyhadzuje, napr. retaze a pod., pretoze to stejne menim az ked je to opotrebene nad zivotnost :-)

      potom su nejake drobnosti, ako stare lanko, stare brzdove gumicky a podobne, ktore hodim medzi nahradne diely s tym ze sak to niekedy este pouzijem, a nasledne sa tieto zahadzu najroznejsim bordelom pocnuc gumami, cez dosky, handry a spongie, konciac zasobami cesnaku, a tym padom ich uz nikdy nikto nenajde

      byvalu vidlu RST156 som raz planoval strcit do tomboly, kedze v nej uz bola aj pouzita hokejka a par podobnych veci, ale nakonec som to nechal tak teraz trci u znameho s moznostou predaja niekomu na plecku. len kto by ju chcel?

      potom mam este take veci ako napol, alebo mozno na tretinu ojazdene gumy po tom, co som presiel na iny typ, tak tie dostane matka na svoju mestsku plecku s ktorou jazdi na zahradu, do roboty a na nakupy, tej este vydrzia dalsie dva roky

      0 0
    • XC-biker1  

      schovávám a pak poskládám další kolo :)

      0 0
    • vili  

      kdyztak co takhle z tohodle udelat takovy bazarovy vlakno, hodte sem jen seznam kdo co mate a dalsi uz si kazdej domluvi po mejlu kdyby se mu neco hodilo…co rikate?

      0 0
    • Vilém  

      Jsem takovy maly krecek:) Je mi lito cokoli prodavat, tak to shromazduju:) Prikladam par foto meho skladiste (omluvte ten bordel) :)

      0 0
      • Lister  

        no k něčemu takovému bych se chtěl jednou dopracovat :-)

        0 0
      • Evilcleaner  

        ty flašky od alkoholu tam dotvářejí tu správnou atmosféru :)

        0 0
      • vili  

        takovy skladiste se mne libi nejvic, da se tam najit spoustu zajimavych vecicek .-) btw. nemel bys tam nejakej ocelacek ram? chtel bych si postavit singla…:-)

        0 0
        • dancing dog  

          Takovejhle prostor bych doma taky moc potřeboval…věcí máš spousta, to by bylo určitě na několik fajnovejch koleček…

          0 0
      • Habib  

        neni na tom tretim obrazku celist od Mrazkovych vecek? :)

        0 0
    • Oakey  

      Pokud je to prodejný, tak to hned házim do bazarů a snažim se prodat, ať si alespoň zčásti ten novej komponent zplatim.

      0 0
    • Howgh  

      tahle osoba sbírá historické cyklo-bazmeky : http://jinoli.me.cz/

      (tahle adresa by se více hodila do debaty o osvětlení)

      0 0
    • jonti  

      Mna nebavi sa s tym babrat, davat ich do rozumneho stavu a predavat. Posledne velke zbavovanie sa komponentov bolo take, ze som poskladal polovicu biku, polovicu dokupil a bol z toho bike pre priatelku.

      Inak obcas nieco hodim na cyklobazar, ale vacsinou ty ludia chcu blbosti, cena sa im nezda, tak ma to prestane bavit, inzerat zrusim a idem jazdit. A komponenty ostanu v krabici pod postelou.

      0 0
    • burnout/syndrome1  

      Většinou nic moc neměním, pořídím to, o přesně chci a to jezdím do zničení a nutné výměny,a když náhodou přeci jenom něco zůstane,uložím a výhledově to někomu prodám nebo rozdám nebo i někdy vyhodim

      0 0
    • Sobi  

      No komponenty co mi zůstanou po upgradu většinou skladuji a pak když někdo potřebuje tak je daruji svým známým a kamarádům… prodávat něco ojetýho kamarádům mi připada fakt amorální. No třeba jsem nedávno daroval WTB MotoRaptor 2.15 ( najeto cca 45km :-) ) a teďka vidli RST Gila TnL 90 ( po cca 1000km )jedné kamarádce… takže se mi trochu uvolnil sklad. Ale šaltr a přesmyk si schovávám, kdyby náhodou… ;-) jo a Véčka taky ještě mám ikdyž hydry už neopustím! :-) Je toho pěkná krabice. Vlastně jsem nikdy nic neprodal… :-)

      0 0
    • kali222  

      snazim se nakupovat vyhodne, ujezdit a uzit ,pak strelit dal(nekdy i s plusem) :) nekdy za symbolickou cenu. kazda KC dobra,az prestanu byt studentem a bude se mi chtit pracovat, zmenim strategii. zrovna mam doma par oldschoolovejch dilu Tu Z1 rv 99,stary XT vecka a podobny… pujde pryc, musim se toho zbavovat,je toho moc a navic lidi kteri mohou mit kola doma se maj,ja uz nemuzu a tak pro kazdou akci cestuju mimo domov :( a to se pak s tim neda kochat .

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.