• bruty

    Zdravim, nedávno jsem na kolo nainstaloval nové brzdy Avid Juicy 7 a po vytočení kolečka na seřízení doteku byl záběr brzd asi v polovině chodu páky. Po zkrácení hadic a odvzdušnění je chod páky pořád stejný. Nevíte někdo jak tuto vůli vymezit? Děkuji za rady.

    0 0
    • zed  

      A jakou vuli chces presne vymezovat? Pokud chces aby ti brzda zabirala jeste driv nez v polovine chodu a kolecko max vytoceny na maximum, tak to bohuzel nejde. To je proste vlastnost tech brzd. Bohuzel.

      0 0
    • Tomcat  

      To co si napsal je normální.

      Mělo by se to udělat tak že štelovák vrátíč do sřední polohy a by šlo povolit i přitáhnout. Pak se brzdy musejí odvzušnit a vůle se vymezí nějakou tenkou planžetou. Potom to doladíš kolečkem.

      0 0
      • zed  

        Muzes vysvetlit kde a jak vymezujes vuli planzetou?

        0 0
      • zed  

        Jo a navic kdyz budes brzdy odvzdusnovat s koleckem ve stredni poloze, tak to bude na sto procent jeste horsi a brzda bude mit jeste delsi chod. Musi te to vzdy odvzdusnovat, kdyz je kolecko uplne vysroubovany.

        0 0
        • bruty  

          Brzdy sem odvzdušňoval s vytočeným kolečkem. Takže páky nepůjdou nijak vyladit, aby brzda brala hned na začátku.

          0 0
        • Tomcat  

          Můžu tě upozornit že to odvzdušním že paka bude úplně fest.

          To kolečko je tam navíc, pokud ho zakápneš lepidle bude to fungovat stejně jako jiné brzdy bez něj a taky fungují a taky jdou vymezit.

          Už to tu bylo x krát, brzdy se vymezují nějakou cestičkou plančetou která nahradí šířku kotouče a destiček + neějaká desetina navíc proto aby to neškrtalo.

          Brzdy se neodvzdušňují s destičkama a ni kotoučem aby se na ně náhodou nesdostala kapalina.

          0 0
          • zed  

            Tim koleckem se steluje mrtvy chod paky. A v kazdym originalnim navodu na brzdy avid je napsano ze se brzdy odvzdusnuji pouze s uplne vytocenym koleckem. Ja sem to zkousel i s nevytocenym a muzu z vlastni zkusenosti potvrdit ze vysledek opravdu neni stejny jako s vytocenym. Proste to pak ma jeste delsi chod.

            Pokud on ma brzdy tvrdy tak to urcite neni problem ze by je mel zavzdusneny. Maximalne tam muze mit malo kapaliny.

            To jako das nejakej kus plechu (nebo neceho jineho) primo mezi pistky bez kotouce a desticek? Co s tim dokazes? Moc si nedokazu predstavit jak by to mohlo pomoct tomu co popisuje zakladatel vlakna.

            Nemuzes me tedy prosim na to odkazat? Nemuzu to tady nikde najit, dekuji.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.