• HoralFanda

    Ahoj, mám kotouče Avid CPS a k nim páky Diatech DP6. Chod páky je na mě docela dlouhý, tak bych se chtěl zeptat, jaké typy jsou, které při stejném tahu lanka potřebují kratší chod páky. Dík, Fanda

    0 0
    • RomanH  

      Ja pouzivam LX paky (protoze je mam integrovane s razenim). Jde na nich nastavit uplne kratky chod, ale ja naopak pouzivam dlouhy. Jinak udajne nejlepsi je to s pakami AVID, ale to jsem nezkousel.

      0 0
    • Pá-dlista1  

      Zadne! To neni technicky proveditelne. Snad jen zkratit samotnou paku a pak by jeji konec mel kratsi drahu nez predtim, ale nevidim to jako idealni reseni:)

      0 0
      • jeniik  

        Kecykecykecy… Avid Single Digit, jakykoli stary veckovy paky… Prevod (delka chodu)/(delka chodu lanka) je jiny u canti pak a vecek a da se stelovat u tech avidu… Takze pokud ten clovicek pouziva nejaky packy s „posilovacem“ (cti dlouhym chodem) tak mu staci vzit paky na vecka. Ale strati tim lehkost chodu, zejo…

        Ale jinak nic proti… ;-))

        0 0
        • Pá-dlista1  

          :)))))))))))) To mas sice pravdu, ale v zadnem pripade nevyvracis to co jsem napsal. Tim, ze zmenis pakovy pomer, tak ze zkratis chod paky, akorat prodlouzis chod lanka, takze ve vysledku prijdes o brzdnou silu. Takze podminka: „…pri stejnem tahu lanka …“ nebude zachovana. Tazatel to pravdepodobne tak bude resit, ale bohuzel spatne formuloval otazku nebo ji formuloval dobre a pak mu zalezi na brzdne sile a timhle to nevyresi.

          0 0
    • Daf  

      Cim kratsi krok, tim bohuzel mensi brzdny ucinek. Idealni jsou myslim paky avid kde se da plynule nastavit krok a najit tak vhodny kompromis mezi vykonem a delkou chodu.

      0 0
      • djano  

        XTR to maju tiez, ale netrci to vonku.

        0 0
        • Daf  

          Ja vim ale ty jsou zase cenove o fous jinde :) Do jiste miry to umoznuji take LX a XT akorat to nejde plynule.

          0 0
    • RomanH  

      Jeste me napadla takova blbost – nemas jen blbe serizene desticky ? Jedna ma byt skoro u kotouce a ta pohybliva 2× tak vzdalena jako ta prvni, tusim. Kdyz tak bych se Ti mohl mrknout. Mne prave i pres nastaveni delsi polohy na pace (nejvetsi ucinnost) staci otocit koleckem na avidech pro posun desticek a brzdi to okamzite (i kdyz ja si pak nastavuji spise delsi vzdalenost).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.