Cena plaštů Schwalbe, náhrady..

325 nepřečtených
  • AdamosR1

    Zdravím. Mám na vás dotaz. Nevíte, kdy půjdou ceny pláštů Schwalbe dolů? Jde o Rocket Ron 2.25 liteskin 2015. Váha okolo 500 gramů. Jsem s něma spokojen, až na házivost pláštů, ale cena 1000kč za kus je trochu mimo. Při nájezdu do 2500km. Je to na 27.5 mtb. Cena je ted nahoře asi z důvodu modního trendu 27.5 kol ne? Ikdyž u 29 pláštu je to drahé pořád stejně.

    Nebo nevíte o nějakých jiných levnějších značkách pláštů v rozměru 27.5 a šířka 2.25. Váha okolo 500 g na jednom plášti..

    Co doporučíte?

    Continental je taky cenově dost drahý.

    0 0
    • kubad  

      Schwalbe pudou spíš nahoru cenově

      zkus Maxxis

      0 0
    • vp2  

      Já měl na 27,5 Schwalbe Rapid Rob, a byly naprosto tragické. Nevím, jaký je výrobní proces, ale u těchto gum byl rozdíl na středovém běhounu mezi levou a pravou polovinou i dva milimetry. Což znamenalo, že se při roztočení kola neustále zdálo, že je tam naprosto brutální osma. Nahodil jsem na předek toto:

      http://www.kupkolo.cz/…evlar_z5899/

      je sice víc jak půlkilový, ale vede perfektně. Dozadu plánuju nový Python 2. Schwalbe mě zklamalo, vím, že RapidRob je z té levnější kategorie, ale docela mne to odrazuje od toho, abych investoval do RacingRaplha, abych pak neřešil stejný problém házivosti.

      0 0
      • kubad  

        kvalitní krabičkové Schwalbe pláště jsou v pohodě a nehází,

        osobně sem ještě neměl Schwalbe který by nešel srovnat.

        Pokud pneu opravdu takhle hází a je nasazený jak má být pak reklamace

        0 0
        • vp2  

          Ty RapidRoby byly nasazené na kole už z výroby, vepředu i vzadu. Oba naprosto stejně tragické a v servisu (který neměl s mým kolem nic společného) mi řekli, že je to klasická a tradiční vlastnost levnějších Schwalbe, bez ohledu na to, jestli je to Rob nebo Sam nebo Ron. Že prostě obecně drátové verze Schwalbe stojí za úplné houno. Já si ty dva Roby nechal teď na zimu, že je prostě smetu na zadním kole a na sezónu pak půjde dozadu Python (Původně jsem chtěl Raplha, ale fakt nevím, nevím)

          0 0
        • kyl  

          Ani to není 100%,mám tu jeden NN 2,4" EVO Tubeless(z krabice) a není ideální.Linka kolem ráfku je OK ale linka pod vzorkem v jednom místě znatelně hodí(tam nesrovnáš nic).Dělá to i na jiném ráfku.

          0 0
        • Honz8t  

          A je to tady zpět – diskuze o krabičkových a nekrabičkových Schwalbe.

          Má zkušenost vlastní a i z okolí – je úplně jedno jestli krabičkové nebo ne. Ve větším množství je počet problémů srovnatelný.

          Hlavní nevýhodou „nekrabičkových“ plášťů pak zůstávají omezené možnosti reklamace, protože prodejci většinou zničí sériové číslo a reklamace přímo u Schwalbe je problém.

          0 0
          • scret  

            pomerne dost krabickovych a zadny nehazel…

            0 0
            • trener  

              5let jezdím jenom schwalbe a nikdy žádný problém

              0 0
              • Newli  

                Tak tohle tema se mi docela hodi, i kdyz pravda resim kvalitu(?) techto plastu (pripadne jejich montaz). Prave jsem prisel ze sklepa, kde jsem prezouval vic nez hodinu dva plaste na svem kole (vepredu Nobby Nic a vzadu Racing Ralph) a takovy porod jsem jeste nezazil! Jedna se o radu evolution (tj. kevlar) a docela me prekvapilo, jak se na 26" rafek extremne blbe nandavaji (jsou mensi nez jine plaste) – tolik „k***“ uz dlouho nepadlo a nechapu, ze jsem neprocvakl dusi. Predstava, ze tohle budu delat nekde v terenu pri +5 Celsia me desi! No a pak jsem zjistil, ze hazou jak svine. Takze jsem je upustil a ruzne si s nima hral, ale porad nic !!! :-(

                Sice si na kole delam malo veci sam, ze vymena plastu je rutina a nikdy jsem s tim nemel takovy problem (jak s nandanim plastu na rafek, tak s hazivosti) jako dnes. Casto nebyla hazivost zadna na prvni pokus a pokud ano, ufouknul jsem a lehce prohmatl (poskocil) a vse se srovnalo. Dnes mi nic z toho nepomohlo …

                Co delam spatne? Jak probuh „rovnate“ plaste na rafku?

                Diky moc !!!

                0 0
                • Jezevec70  

                  To jsou ty TLR patky. Jsou těsnější kvůli možnému použití jako bezduše.

                  Často pomůže patky namydlit, líp pak zaskočí do ráfku.

                  0 0
                  • vp2  

                    A na švih pak sebou vozit mýdlo s jelenem nebo v bidonu mýdlovou vodu:-))

                    0 0
                • scret  

                  jak pise kolega nade mnou, diky tomu, ze vsechny kevlarove schwaby jsou dnes TLR neboli tubelessready, tak maj tesnejsi patky a timpadem se hur nandavaj a muzou se hur usadit na rafku… pouzij mydlovou vodu, urcite patky nemas zaskocene, tak jak maji byt…

                  0 0
                • AdamosR1  

                  Namydlit patku po celým obvodu. Pích jsem RR schwalbe a taky pomohla až mydlo

                  0 0
                • biker90  

                  Já to vždycky přefouknu a patky zaskočí. Pak upustím a můžu vyrazit.

                  0 0
            • Atilla  

              Servisák řeší dost reklamací schwalbe. Prostě mastný plášť, který hází a když ne tak mu stejně utrháš špunty.

              0 0
            • Vilém  

              Jeden jedinej krabickovej a hazi tak 6–7mm.

              0 0
    • scota  

      Měl jsem několik Nobby nic OEM i krabičkových a skoro všechny mírně házely. Přešel jsem na Maxxis Ardent. Co třeba Ikony?

      0 0
      • santal  

        Ahojte,moja skúsenosť;pred časom som kúpil NNaRR tu v Poprade,nasadil som ich a hádzali jak sviňa.Obidva.Po­kúšal som sa ich nasadzovať viackrát,zbytoč­ne.Dal som ich reklamovať aj mi ich vyreklamovali,ale bolo to zbytočné.Hádza­li,ale nie až tak.Tak som sa na to vybodol,používam ich ako náhradné.Počul som že sú to treťotriedne plášte a predávajú sa normálne za cenu aká je.Mám to z dobrého zdroja.A čo sa týka Hutchinsonov,pred rokom som ich kúpil synovi,môžem vyfotiť,cena je dobrá ale tá kvalita,má ich rok a sú popraskané,ako keby mali desať.Sú to COBRY 26´´.Momentálne už asi piatu sezónu RK supersonic alebo race sport a veľká spokojnosť.

        0 0
        • AdamosR1  

          To je přesně jaká značka.? Celý název. Díky

          0 0
        • vp2  

          S kvalitou COBRY zatím nemůžu sloužit, mám ji na kole od listopadu a má najeto okolo 600km na předím kole. ZAtím bez problému, uvidíme po dešlím čase a větším nájezdu.

          0 0
          • santal  

            Ja som tie Cobry kupoval kôli tomu,že mali šírku 2,25 Hutchinsony väčšinou sa vyrábajú v šírke 2" takže preto.

            0 0
        • kyl  

          Co je dnes kvalitní.Xking 2,4" se po nějakých 200km,tak půl na půl asfalt/polní cesta začal trhat od patky v délce 150mm.Kámoš si ho nějak sešil a dal ho na kolo co na něm jezdí po vesnici.

          0 0
    • AdamosR1  

      TY HUTCHINSON COBRA 27,5"x2.25 co jsem vložil VP vypadají dobře. Jestli popraskají je prdel. Já dávám za rok 5–6 tis km.

      K těm Schwalbe..Jak tak slyším, tak ta házivost je běžná věc. S tím at jdou ale do ******. Plášt stojí 1000kč a takový problémy. Guma na moje BMW stojí pomalu to samý, ale vydrží 10–15× tolik!! Můžu chytnout ten, který neháže, ale to bych musel mít štěstí. Nicméně je 1000kč za kus pořád hodně.

      Váhu okolo 600g bych ještě snesl u rozměru 27.5×2.20 – 2.25

      0 0
      • Fidži_CZ  

        Porovnáváš neporovnatelný. Gumy na auta se vyrábí v podstatně větších sériích a s o dost horšími materiály.

        BTW: Co máš za BMW, že dáváš gumy za litra? 316i Compact?

        0 0
        • AdamosR1  

          Ne mám 320i touring, kombíka. Sehnal jsem ho v dobrém stavu. No ale nechme aut. Bavim se tu o gumách na kolo. Guma na auto má 6–7 kg a je v ocelový kord a vlákna a o hodně víc gumy. Jo vyrábí se po milionech ale to i pláště na kola. Dit kola má miliony lidí

          0 0
      • scret  

        srovnavas hrusky s jabkama… zatimco ty si koupis na sve bmw tu nejvetsi je.ku gumu za litr, tak na kolo si kupujes spickovej vyrobek… Pokud bys to mel srovnavat, tak bys to musel srovnavat se zavodnima pneu na auta, ktery taky vydrzej klidne i jeden zavod a stojej mnohonasobne vic nez tisicovku…:)

        0 0
        • AdamosR1  

          Pláště na kolo vydrží 1 závod? Možná profíkům ale obyč uživately, který to nesedře smykem na asfaltu vydrží déle. Šlo o to, že přeci jen to je kolo a dávat ročně 4000kč za pláště, aniž bych kupoval řetězy atd je docela psycho. Na auto když najedu ročně 6000km prostě nekupuju nový gumy za 1300kč ( 205/60 r15 ) ale od známého v dobrým stavu za 800 lehce jetý. U kola to nejde.

          0 0
          • Fran-tic  

            přece nemůžeš dokola srovnávat to, že na autě najedeš něco a chceš to samé najet na kole. taky naběhám na běžkách přes zimu přes 500 a nekupuju novou skluznici

            0 0
            • AdamosR1  

              Tak přední plášt vydrží u měkkých gum kolik km? O půlku víc jak zadní? Nebo 1× tolik? Pak by to nebylo tak špatné?

              0 0
              • nox159  

                co bys měl dělat? cena pláštů je jasně daná mužes koupit za 150,– nebo za 1000,– je blbost srovnávat s jiným produktem…

                edit to mělo byt niže ale to je vlastně fuk :D

                0 0
          • orm  

            Tak si kup levnou gumu za 200kč s ocelovou patkou. Nevím co řešíš.

            0 0
            • AdamosR1  

              No to zas právě nechci. Skoro 1kg plášt

              0 0
              • scret  

                je to marny, je to marny, je to marny…

                0 0
              • Fidži_CZ  

                Zkusím ti to vysvětlit jinak… Proč stojí Pirelli Diablo Supercorsa SCx 5500, když tě na auto vyjde jedna na 1000Kč a vydrží 10× více? Zvrácená logika, že?

                Buď chceš koupit nějaké tvrdé, těžké pryže s vysokým nájezdem nebo chceš lehké šlupky s dobrým gripem, které jsou drahé a prd vydrží. Lehké a vysoký nájezd se prostě dost vylučují.

                0 0
                • AdamosR1  

                  Jo chápu, jezdil jsem na motorkách, ale proč musí být i ježdění na kole tak podělaně drahý…Měl jsem crosový kolo a pláště držely ale najely 4–5 tisíc. U mtb to asi nejde

                  0 0
                  • kubad  

                    ty vo_e to snad už nemyslíš vážně !!!

                    jsou levné i drahé gumy kup si na co máš a nebreč tady, prostě sou ceny jaké sou a s tím nic neuděláš

                    0 0
                  • maajkee  

                    Cenu určuje poptávka, lidi ty schwalbáky za tu cenu kupujou, tak proč by to dávali za polovic? :) I když myslím, že i za poloviční cenu by z toho měli slušnej vejvar :)

                    No se ty pneu trochu přeceňujou, jezdil jsem všemožný pneu a na držku jsem si dal vždycky spíš kvůli svý neschopnosti, než kvůli plášti :)

                    0 0
                    • AdamosR1  

                      A to je to co píšu, moc se to přecenuje. Budu se snažit jezdit co nejmín po silnici. A uvidím co to vydrží. Zadni vypadá tak na 2000km…Každopádně pokud bych objednal schwalbe a nazul a gumy házely, tak je budu reklamovat tak dlouho, dokud mě nepřijdou rovný gumy.. Za ty penize mě to nezajímá.

                      0 0
                  • Smazaný účet  

                    Tak to je prece jasny…cim tvrdsi guma, tim dele vydrzi. Pokud je tohle tvuj pozadavek na plast, tak si kup nejakou jebku rubenu za dve kila a mas presne co jsi chtel. Bohuzel nemuzes cekat, ze ta guma nebude mit tereni dobre jizdni vlastnosti, grip predevsim, a o nejake ontrolovatelne jizde po mokrych korenech si nech zdat…

                    Nebo si koupis lepsi gumu, vicesmesovou, kterou si vyberes podle toho co chces jezdit a budes si uzivat jeji vyhody…byt za cenu toho, ze bude mit mensi zivotnost.

                    Proste porad stejna pisnicka, pokud vis co po plasti chces, tak si proste koupis vyhovujici…pokud ti staci nejaka obyc guma, tak viz vyse, nebo ty gumy za auto, jedna za litr…

                    0 0
          • scret  

            clovek by cekal, ze v tehle letech pochopis, co jsem psal…

            Jinak pokud ti prijdou plaste drahe a celkove veci na kolo, doporucuji treba plavani… Plavky sezenes do petikila, brejlicky taky… njn, ale pak zas to vstupny na bazen, sakris… tak zas asi nic no…:))

            0 0
      • Smazaný účet  

        27 let a BMW…no hlavne ze ses pochlubil:)))

        0 0
        • Fran-tic  

          taťka prý koupil :)

          0 0
          • AdamosR1  

            Mě tatka žádný auto, motorku který jsem měl, kola nikdy nekoupil. Vše jsem si poctivě vydřel, a pak sem přijde ocas a bez toho aby člověka znal začne kecat. Mluv k tématu. Nechápu proč jsme tak blbej národ. Který musí hned soudit

            0 0
        • scret  

          a co je na tom divnyho? znam par mladejch kluku, co maj nebo meli bavoraka, sice ani ne za cenu moji vidle, ale hlavne ze meli bmw:))))

          0 0
        • AdamosR1  

          Nešlo tu o chlubení. Já se svým 16 let starým rodinným autem nechlubím. Nechápu proč jsme češi hned tak urípaní. Člověk jen řekne co má a hned je driftař v bmw a psychopat. Nemám to auto na drifty jak mladí magoři. Nevím mě 27 let nepřijde nějak málo. Můžem se tu bavit dál o gumách? Jen mě přišlo nějak neporovnatelný platit za gumy na kolo ročně 4000kč. Tak sem se ptal na dobrý náhrady. Díky

          0 0
          • nox159  

            o BMW jsi psal ty, o driftech a psychopatech tady píšeš taky jen ty… ;-)

            0 0
            • AdamosR1  

              Tak když jste nasadili takový ton…Co mám dělat. Příště než tady řešit nesmysly a ne věci k tématu vás bloknu a budu mít klid.

              0 0
          • Vilém  

            Nebrec:)

            0 0
            • drood  

              Nerípej,urípaní…???

              0 0
              • Vilém  

                Ok.

                Jak ti napsal nekdo vyse, michas jabka s hruskama, kdyz porovnavas autogumy a MTB gumy.

                Takze tve zavery mi opravdu vyznely jako fnukani.

                A kdyz uz teda tak rypat:)

                0 0
    • AdamosR1  

      Máte někdo zkušenosti s Rubena Scylla RACING PRO 27,5×2,25? Taky vypadají docela dobře a dají se sehnat za 600kč

      0 0
      • scota  

        Scylly mají dost nízký vzorek, takže do bahna to rozhodně není. Také se rychle zalepí. Měl jsem ale jen verzi sport v drátu.

        0 0
      • pekl024  

        Jezdím vepředu Charybdis a vzadu Scylla. Velká spokojenost.

        Předtím vpředu RN a vzadu RR.

        0 0
        • kmfdm  

          Jezdím to samý naprostá spokojenost i když Scylla mizí před očima :-)

          0 0
      • Pan.Fazole  

        rychle se sjiždí , na předku se s tim bojim, do bordelu to neni – ale zase jede svižně… něco za něco

        0 0
    • AdamosR1  

      Neví někdo ještě nějaký dobrý náhrady pláštu 27.5 šíře 2.20 – 2.25 okolo 500–600kč? Nebo třeba aby stály litr ale vydržely mě aspon 5 tisíc km

      Místo nejlehčích za 1 tis? Hmotnost budu muset překousnout, že nebude nejmenší. Pak je i top cena jak se dívám u všech výrobců.

      0 0
      • AdamosR1  

        Přední plášt u Rocket ronů vydrží cca kolik km? 1X tolik co zadní? Pak by to nebylo tak špatné

        0 0
      • Georrge  

        lehčí a jezdivější gumy než schwalbe moc nikdo nedělá… tak continental možná… odolnější, levnější a trvanlivější kde kdo. Jinak nevím, taky jsem hledal nějakou fajnou náhradu za schwalbe a nenašel. Buď to bylo stejně drahé nebo i dražší, nebo zbytečně těžké, úzké či s nevhodným vzorkem. Nebo to byl maxxis který prostě nemám rád :D

        0 0
        • Smazaný účet  
          0 0
        • scret  

          Conti, Maxxis… Bohuzel ac jako zarputilej odpurce maxxisu jsem nedavno zjistil, ze to jsou opravdu dobry gumy a bohuzel o dost lepsi nez schwaby… pritom posledni varka maxxisu me za dva plaste stala skoro jako za jeden schwalbacky!

          0 0
          • Georrge  

            continental je taková alternativa schwalbe se vzásadě stejnými vlastnostmi a cenou a s logama, které k moc kolům nejdou. Logo sice nejezdí, ale když se mi na kole líbí schwalbe víc… maxxis pak z nějakého důvodu nemám rád, moc nevím proč, ale věřím že gumy maj dobrý. A jestli i docela levný… zajímavě v poslední době vypadá hutchinson, trochu mě jen odrazujou hmotnosti, se šlupkama od schwalbe moc problémy nemám takže těžší guma je pro mě zbytečná.

            0 0
            • scret  

              osobne povazuju v rychlejch XC gumach XK jako spicku… ale na AM/EN jezdeni mi aktualne nema conti co nabidnout:(

              Schwaby docela dobry, ale spunty se trhaj a jsou takovy „forovejsi“ oproti maxxisu…

              0 0
              • Georrge  

                XK i RK jsou urcite super plaste. Na moje „AM“ by byl XK na zadek ideal plast, ale co na predek? Tam mi vyhovuje NN, ale zase RaR je na zadek trochu slabsi… RoR pak na zadek asi neni moc vhodny, ikdyz ten novy se pry uz tak nezvyka a i vydrz je pry lepsi.

                To trhani spuntu myslis to jak obcas uleti cele spunty? To se mi zatim nestalo, spis mam pocit ze pri jizde po asfaltu ty spunty brzo vypadaji jak kdybys je vzal struhadlem.

                0 0
                • scret  

                  u TCS verze se obcas trhaji kusy spuntu udajne a i jako struhadlem po par jizdach ostrejsiho jezdeni…

                  Pod 10st. pak tahle smes tvrdne neskutecne, takze stoji za pitchu…

                  Driv jsem mel na kole kombinaci MK/XK (v UST) – bohuzel novejsi MKII uz mi tak skvelej neprijde… na muj vkus ma moc ridky spunty…

                  RaRa neni spatnej a ja ho vozil rad, na trailovy jezdeni proc ne… NN nemusim…

                  RoRo – mam zkusenost jen s tim starsim… na predku v UST verzi neni zlej…

                  0 0
                  • Smazaný účet  
                    0 0
                  • Georrge  

                    ta výdrž TSC mě trochu sere… blackchilli vypadá nějak podezřele líp, prej se tak neškube, líp drží (za studena tedy určitě) a rychlá je taky hodně. Otázka jak s ní funguje NoTubes tmel, s TSC funguje docela dobře…

                    MK 2 je docela řídký, ale vypadá podobně jak NN… ale NN má ty špunty o něco širší, tak možná vypadá plněji. NN nemusíš, MK2 taky nic moc, vypadají funkčně podobně :D Jen mě u MK2 sere, že váží tak o 100g víc, než NN… takovou těžkou obludu na předku nepotřebuju, zvlášť když vzadu bude XK šlupka.

                    RaR je sice super plášť, ale jen když je nový, má dost nízké figury a přijde mi, že se brzo sjede a pak má už moc nízké figury a špatně zabírá. RoR má ale pořád blbé figury na zadek, moc řídké na středu, tam XK prostě vede… a podle ohlasů je to poznat.

                    0 0
                    • scret  

                      ad tmel – nejde o smes ale o konstrukci plaste…

                      EVO, EVO SS, atd.

                      NN je guma na pytel, na predku nadrzi, na zadku divne ustreluje… NN vozim jen vzadu do mekkyho terenu…

                      Ardent je vzadu rekl bych lepsi – jede lip a pritom drzi ± stejne, ale je predvidatelnejsi…

                      0 0
                    • scret  

                      jinak Black chilli – bohuzel nemel jsem dva uplne identicky plaste s BCh a bez, takze nemuzu soudit…

                      Kazdopadne to neci vydrzi a drzi to rozumne…

                      Na KHS mam XK RS 2,2 a drzej skvele, dobre jedou a i vydrz je slusna… bohuzel ty tenky boky zpusobujou zvejkani plaste, coz mi neni vubec prijemny…

                      0 0
                      • Georrge  

                        me prijde NN na predku v pohode, predtim jsem jezdil RaR tak mozna proto. Ale mam 2,4" takze to mozna dohani sirkou. Jinak co bys bral na predek? Treba HD nebo FA uz jsou moc drapakovite plaste si myslim…

                        jinak kolik maji ty tvoje Xkingy realnou sirku? Odpovida to +/- tem 55mm nebo jsou podvyzivene jak schwalbe?

                        0 0
                        • logoman  

                          Rozhodne HD > FA …

                          0 0
                        • scret  

                          uff, plaste nejak nemerim cilene.. XK 2,2 je cca stejne sirokej jak NN 2,25…

                          NN 2,4 je uz docela dobrej – jak pises, dohani to sirkou..

                          Vozim 2,25 nebo 2,3 schwaby – dopredu FA SS TCS… ted nove budu testovat HD…

                          0 0
                • Radek Broz  

                  Uletí celej boční špunt. Bohužel ne občas – po nějaký době používání začnou ulítávat už hrozně rychle, chyběj pak hned 2–3 v řadě a to jde sakra poznat. Tohle je hlavní nevýhoda Schwalbů a už nás to začlo štvát tak, že hledáme náhradu.

                  0 0
          • jIrI___  

            Stále mi u Maxxisu ale chybí vlastnostmi srovnatelný ekvivalent klasických jezdivých kombinací NN/RaR, MK/X-K apod. Možná Ikon na zadek, ale zas ve srovnatelné kvalitě je cena znatelně vyšší než třeba u toho RaR, čímž padá jedna z výhod. O dostupnosti Maxxisu v ČR už ani nemluvě :)

            0 0
            • kubad  

              Arden, Ikon

              ceny jsou lepší a dostupnost byla přes sezonu v pohodě

              0 0
              • jIrI___  

                Teď se na to dívám. Ikon EXO 900 Kč, Ardent EXO 600 Kč, dohromady stejně jako ty výše zmíněné kombinace. Dík za tip, píšu si :)

                0 0
              • ememem1  

                ardet ani ikon neni lacnejsi ako schwalbe ani omylom, naopak, zohnat ich pod 50E je takmer nemozne. myslim porvnatelne vezie ako napr. schwalbe pace star tlr snake skin kontra maxxis 3c speed max exo tr.

                akurat teda moja skusenost ukazuje ze asi vydrzia minimlane 3× viax, zas trocha horsie idu ale plati to len kym su schwalbe nove t.j. maju tu vrchnu vrstvu ktora je ale vzadu po par sto km fuc.

                0 0
                • AdamosR1  

                  Můžeš napsat prosím konkrétní vydrž pláštů Ikon v nejvyšší specifikaci oproti Schwalbe? Nebo aspon orientačně. Pokud vydrží 2–3× tolik co schwalbe RoR, tak to je super. Děkuji

                  0 0
                  • ememem1  

                    presne neviemkedze som ho este nedorazil ale RaR mi vydrzi tak cca 1200km a treba povedat ze po par sto km co sa zjazdi ta vrchna vrstva to uz neni celkom ono. ikon zatial po asi 600km z toh velka cast v alpach nevykazuje prakticky nijaky naznak opotrebenia.

                    0 0
                    • pepek  

                      A není to tím, že od začátku drží stejně-totiž tak, jak ten ojetý Ralph?

                      0 0
                      • ememem1  

                        urcite ne, stopu aj trakciu ma lepsiu, je pri rovnakom rozmere aj trocha vacsi a znacne odolnejsi. ale podla vsetkeho ma vacsi valivy odpor. pocitovo ani ne – aspon ja to rozozonat neviem – ale volakde tu boli aj nejake merania. sa mi ten rozdiel zdal uz moc velky ale je pravda, ze ked som skusal taky klasicky test – dole kopcom ne rovnakom useku na volnobehu tak s RaR-om to bolo asi o 15% rychlejsie. aky to ma relany efekt v terene neviem.

                        treba ale povedat, ze Schwalbe ma tem svoj vyborny valivy odpor len pokial existuje ta posledna mikrovrstva ktroa ked sa po par sto km ojazdi tak to potom neni ziadna slava, cele sa to zvyka a imho citelne horsie ide. fakt by ma docela zaujimal exaktny test plastov po povedzme 500km.

                        0 0
            • Kubiczech  

              Místo RoR/RaR jsem vozil vpředu i vzadu Ikona v nejvyšší specifikaci a spokojenost veliká. Výdrž minimálně dvakrát taková než u Schwalbe, takže ta cena zase tak mimo není. Nižší verze už mi tak super nepřišly.

              0 0
              • AdamosR1  

                I přes cenu nejvyššího ikona bych to i zvážil, pokud ty gumy vydrží 2× tolik co Schwalbe ROR. Jakou přesně verzi si jezdil? Díky

                0 0
              • AdamosR1  

                A když to srovnáš kilometrově, kolik ti cca vydržel Ikon a kolik ROR ?

                0 0
                • AdamosR1  

                  U ofic dovozce je na výběr jen ikon kevlar 27.5 za 700kč

                  Ta nejvyšší verze 27.5 2.2 šíře 3C/EXO/TR protection existuje. Na ofic stránach maxxis.com jsem ji našel.

                  U nás jsem ten plášt našel jen na bikeclinik:

                  http://www.bikeclinic.cz/…eless-ready/

                  Teda snad to je on

                  0 0
                  • Mr.Dan  

                    Taktaké. Ale rád bych našel/sehnal nějakou prostřední verzi, tj. TR 3C 120TPI, ale bez EXO, aby nebyly zbytečně tuhé boky, jak tu někdo psal, a nižší hmotnost. Ale takovou verzi asi dělají jen v 26 a 29 rozměru, netušíte? :(

                    0 0
                    • AdamosR1  

                      No podle ofiko amerických stránek a českých stránek se ta verze 27.5 se 120tpi dělá jen s EXO. Bez asi jen 25–29. Tak jsem to pochopil. Ty levnější okolo 600–700 mají tpi 60 a 3C

                      0 0
                      • Mr.Dan  

                        Se právě obávám, že ty levnější (mám jednoho takovýho Ikona na předním kole) jsou 60 TPI, ale jen dvousměs a tedy dost jinej plášť. Ale i tak je to hodně slušná guma, podržela mě už párkrát neskutečně, na to, že je to XC plášť…

                        0 0
                        • biker jura  

                          ta dvousměs totiž drží líp než 3C. 3C má totiž navíc na středu tvrdou která moc nedrží na mokrých kořenech a kamenech…

                          0 0
                          • Mr.Dan  

                            Aha, takže 120TPI 3C EXO verze pujde asi, zdánlivě nelogicky, rovnou dozadu.. Dík, ten 60TPI Ikon na předku mi totiž přijde trochu jako brzda a teď to dává smysl – moc nejede, ale zato má grip. :)

                            0 0
                            • biker jura  

                              mužeš myslím sehnat i 120tpi ale xception směs. nebo aspoň na 26 a 29 to jde. ikdyž popravdě já mezi obyč verzí a exception verzí moc rozdíl u maxxisů necítil…

                              0 0
                          • AdamosR1  

                            3C směs má ale zas větší výdrž ne? Pak by to bylo dobré dát na předek tu obyč verzi 60tpi a na zadek ty nejlepší směs na výdrž.

                            0 0
                            • biker jura  

                              ano má. na předek je nejlepší 120tpi, ale ne 3C, ale EXC verze.

                              0 0
                              • AdamosR1  

                                Je v tom takový bordel, že by bylo vůbec dobré se v tom vyznat. Ale na ofiko stránkách nic takového ani nenabízí. U všech pláštů píší 3c maxxspeed takže já to absolutně nechápu. Už jsem psal na ofiko dovozci jak to vůbec je..Jsem zvědav jestli vůbec napíše, když telefon tam mají uveden ale on ani neexistuje.

                                0 0
                          • Smazaný účet  

                            Tak ono hlavne zalezi, zda je ta trojsmes Maxspeed, MaxTerra nebo Maxgrip, vime?

                            dual compound: 62a zakladni vrstva / 60a horni vrstva,

                            3C Maxx Terra: 70a zakladni vrstva / 50a prostredni vrstva / 42a horni vrstva/bocni spunty (pro HR2)

                            tady je vobrazek jak se jednotlive verze 3C lisi…

                            Cili…zatimco DC ti poskytne 62a jako zaklad (behounu) a na bocich 60a bocnich spuntech, tak 3C pouzije 70a na kostru plaste, pak 50a na behoun a 42a na bocni spunty…

                            Jinymi slovy jsi to poplantal…

                            0 0
                            • AdamosR1  

                              Tak já z toho obrázku chápu, že Směs 3C má snad zkombinovaný všechny tyto směsy v jednom plášti snad ne? Nebo jsem asi padlej na hlavu

                              0 0
                            • biker jura  

                              jedinej poplantanec jsi tu ty! my se bavíme o Ikonu a ten se dělá jen s jednou 3C směsí a sice maxspeed.

                              Si to přečti všechno než zase budeš poučovat…

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                nemyslim si…

                                DC na behounu ma 60a a jako zaklad a bocnice ma 62a, 3C (maxspeed, ale i 3C obecne) ma mit na behounu 50a a na bocnich spuntech 42a…

                                tvoje tvrzeni // 3C má totiž navíc na středu tvrdou která moc nedrží na mokrých kořenech a kamenech…// mi tedy prijde mimo…koukni na obrazek poskytly maxxisem…tri smesi jsou u vsech 3C gum stejne, lisi se rozmistenim, kde u maxspeed je mensi objem mekkych smesi a u maxgrip vetsi…

                                0 0
                                • AdamosR1  

                                  Dobrý ale stejně je to nereálné sehnat, natož zjistit která směs je nej. Ale ani nikde na dalších stránkách nemají na výběr žádny terra a maxgprip a speed u Ikona 27.5. Takže zatím si myslím, že to je jak říkám. A když v tom mají bordel na USA ofiko stránkách, tak kde to pak budou mít správně?…d Tam mají od 27.5 ikonu jen 1 verzy a to 3C/EXO/TR 120TPI a výběr mezi 2 šířkama

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    ikon 3C je jenom maxspeed…nikde netvrdim, ze je i maxtera nebo maxgrip…porad je to ale tak, ze DC ma na behounu tvrdsi gumu, nez 3C…teoreticky teda DC bude mit lepsi vydrzi, ale s tim spojenou nizsi rpilnavost…

                                    je to obdova performance a evolution rad plastu u schwalbe…jed­nodussi smesi (tvrdsi)=vetsi najezd+horsi grip…

                                    0 0
                                    • AdamosR1  

                                      Jo sorry, už jsem na to přišel na ofiko stránkách. Plášt na trial High roller má směs maxterra, pláště na Downhill mají směs Maxgrip jako třeba Minion DHF a Ikony mají směs maxspeed.

                                      Mě jde jen o to, že na hartaila dám ikony. Na xc ježdění. Ale s tím, že dozadu nejlepší verzi a 120 TPi na největší výdrž a dopředu dát co za ikona? Tam jde spíš o trakci než výdrž. Přední vydrží vždcy o dost víc jak zadní

                                      0 0
                                      • AdamosR1  

                                        A když nepůjde u nás sehnat Ikon v nejvyšší verzi na 27.5, tak dám dozadu ardent v nejvyšší specifikaci no.

                                        0 0
                                        • Pajas04  

                                          A vysoká cena už nevadí?

                                          0 0
                                          • AdamosR1  

                                            No tak už jsem našel o Ikonech tady na foru a v mém tématu 2 lidi co potvrdili 2× větší výdrž gumy než schwalbe. + jeden test na netu. Sice 26 plášt ale to neva. Směs je stejná. Tak to mě až tak nesere, jestli dám na zadní gumu 4000km. To už se celkem dá. Ten poměr ceny a výdrž. Na předek dám 2 směsovýho ikona s lepší přilnavostí a ten vyjde levněji a je to. Na zadek ardent nebo ikon nejvyšší verze

                                            0 0
                                            • Mr.Dan  

                                              Dopředu by šel dyžtak i Ardent Race, o něm jsem taky uvažoval, větší výběr verzí a snad i dostupnost a v neposlední řadě cena (120TPI verze pod litra)…

                                              0 0
                                              • AdamosR1  

                                                No celkem mě sere přístup oficiálního dealera maxxis do ČR. www.maxxis-tires.cz Na můj dotaz zda budou mít Ikony v nevyší verzi ani zatím nenapsali, a kontakt na telefon jim nefunguje. To je pak těžký něco poptávat. Ale zatím na to mám čas do června. Ted zkusím ještě asi zadní Conti X-king mají v Koloshopu dobrý slevy 11%. No a pak bych rád vyměnil obě gumy najednou od maxxise. Zajímá mě když dám i na zadek Maxxis Ikon 2 směs s 60 TPI, jestli moc poznám , že jede pomaleji než 3C nejvyší řada s 120tpi. Ty dual Maxxis Ikon kevlar stojí okolo 600, takže ikdyž je zhrnu za 2 tis km, tak čert to vem

                                                0 0
                                                • Mr.Dan  

                                                  Za 2 tisíce km vypadá dvousměsovej Ikon na předku prakticky úplně stejně, jako když jsem ho kupoval… Jak jede 120 TPI, to věru nepovím, ale taky by mě to dost zajímalo.

                                                  0 0
                                                  • AdamosR1  

                                                    Nevíš nebo nevíte kluci, jestli je ten Maxxis Ikon 27,5 v té dvousměs verzi, 60tpi i Tubeles Ready? Rad bych dal do zadu 3C směs, Exo, 120TPI a na předek tu dvousměs. Aby byla měkčí a líp držela. Chci na jaře zkusit bezduše a tak bych potřeboval spíš TR verzi i toho levnějšího Ikona. Díky

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    nemyslels to spis obracene?:)

                                                    0 0
                                                  • AdamosR1  

                                                    Tak jak to teda je? JÁ jsem myslel, že to je tak jak psali klucí výše. Že ten Ikon 3C směs maxx speed, TR, exo 120TPi je tvrdší, než dvousměs s 60 TPI. Takže na zadní kolo tvrdší, tam ubýva guma víc.

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    jezdim miniona a ardenta a tam plati, ze 3C je mekci nez dvojsmes…

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    je a neni:) trojsmes ma vice moznosti kombinovat a tak muze pouzit tvrdsi gumu jako zaklad a naopak mekci na figury…

                                                    popsal jsem to tady

                                                    jinak hezke pocteni u tu:

                                                    http://www.who-sells-it.com/…page-11.html

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    hmm, takze zrada:))

                                                    0 0
                                                  • ememem1  

                                                    oficialne ne ale bezne sa tak vozi a povacsine bez problemov.

                                                    0 0
                                                • AdamosR1  

                                                  Tak omluva dealorvy maxxisu. Mají jen na webu špatné číslo, už jsem se dovolal. Našel jsem kontakt na google. Mají tam překlep nebo staré číslo.

                                                  0 0
                                • biker jura  

                                  jo jasně, proto dc mín vydrží a na kořenech a kamenech v mokru líp drží a nejen mě…

                                  0 0
                                  • Mr.Dan  

                                    No jo, ale dle těch čísel (pokud beru správně, že čím vyšší číslo, tím tvrdší) by to v reálu mělo bejt přesně naopak! Tj. 3C/120 TPI verze = měkčí směs, míň vydrží, víc podrží a vice versa…Což by bylo logický.

                                    0 0
                                    • jonti  

                                      120 nebo 60 tpi je vlastnost kordu, nesouvisi s tvrdosti gumy.

                                      0 0
                                    • biker jura  

                                      a na tos přišel jak že je 3C u ikona měkčí? není…

                                      0 0
                                      • Mr.Dan  

                                        Viz nahoře. A máš pravdu, minimálně střed běhounu není. Takže 3C veze pujde dozadu a vepředu zůstane dvojsměs, která tam funguje překvapivě dobře… Akorát se jí nelíbí tlak pod 2.0 bar (oficiálně od 2,4 /35 PSI :(), proto jsem to chtěl obráceně.

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          vsechno spatne…

                                          0 0
                                          • Mr.Dan  

                                            Však tuším, že v reálu je to spíš obráceně, resp. jinak. Ale protože Maxxis se o konkrétní informace v případě konkrétního modelu plášťů moc nedělí, tak už fakt nevím, co je pravda a co B-F urban legend :)

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              Je hovadina davat dopredu dual a dozadu 3C…protoze tim uplne zahodis benefit 3C gumy, tedy ze ma mekkou gumu na bocich aby lepe drzela.

                                              0 0
                                              • AdamosR1  

                                                Já nakonec beru v bicecliniku oba pláště Ikon 3C maxspeed, TR, EXO verzi 27.5×2.2 a už to dál neřeším. Jinde jsem ho v Čr nesehnal.

                                                0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  To je rozume, pojede to hezky:)

                                                  0 0
                                                  • AdamosR1  

                                                    Věřím v recenze a zkušenosti ememem1 a kubiczech, že vydrží 2–3× tolik co schwalbe RoR

                                                    0 0
                                                • AdamosR1  

                                                  Můžu téma ještě otevřít ? Mám dotaz. Budu brát na 100% maxxis, ale tento rok se kvůli financím a času nedostanu na pořízení nových výpletů a notubes ráfků WTB kom i23. Zajímá mě, když tento rok ještě nebudu řešit bezduše, jestli není škoda pořídit Maxxis ikon v nejvyšší verzi na obyčejnou duši ? A nedojezdím to spíš na obyč dvousměs tento rok. Nebo i tak u nejvyšší verze poznám vyšší nájezd a lepší trakci v náklonu na obyč duších ?

                                                  0 0
                                                  • ememem1  

                                                    imho nepoznas a tusizme ikon ma len tlr patky tak to prinajhorsom nahodis potom ako bezdusu, skusenoti su tu take, ze to ide s kazdym (aj ked ja som to neskusal)

                                                    0 0
                                              • Mr.Dan  

                                                Tohle jsem si taky zprvu myslel, ale byl jsem tady přesvědčován v podstatě o opaku.. Zas nechat vepředu dvousměs by bylo jednodušší, nemuselo by se s předním kolem nic dělat. :)

                                                0 0
                                        • biker jura  

                                          jojo tak to je. C u jiných gumy jako high roller už měkčí je ale tu není řeč… jinak tlak pod 2 bar ne??? já ho vozil s tlakem kolem 1,2 a jak byl tvrdší tak netlumil ani nedržel:D

                                          0 0
          • danis7  

            které Maxxisy myslíš?

            Má Maxxis nějakou rychlou XC gumu ala RR od Schwalbe?

            0 0
            • kubad  

              Ikon

              je lehky´ závodní plášť pro opravdové závodníky. S trojicí směsí 3C Maxx Speed, velky´m objemem a rychly´m vzorkem si uchovává ukázkové vlastnosti ve všech jízdních podmínkách a stává se ikonou závodního světa.

              cituji katalag

              0 0
            • biker jura  

              ikon rozhodně tak jako RR nebo RoR nejede.

              0 0
              • danis7  

                Zkoušel jsi to? Nebo odkud to víš?

                0 0
              • Kubiczech  

                A jaké verze srovnáváš? Mám srovnání váhově podobných verzí a ano, Ralph je rychlejší, ale rozhodně ne propastně. V případě Rocket Rona je to již pod mé rozlišovací schopnosti a netroufám si tvrdit, co jede lépe.

                Nejvyšší Ikon mi vůbec přijde jako jeden z nejlepších plášťů svého druhu. Cokoliv od Schwalbe mi nikdy tak neposloužilo.

                0 0
                • biker jura  

                  Od všech plášťů myslím ty nejvyšší verze… Ikon s EXo my přišel tuhý a jel dobře jen na velmi málo površích. a že by nějhak extra dobře držel, to teda taky ne. aspen rozhodně drží líp a je rychlejší. Kdyby ho dělali se 120tpi na 650b tak bych tam hned lupnul. takhle zkouším ted¡ RK, ale u toho mě dost štve větší šířka boků než vzorku, takže hrozí proříznutí…

                  0 0
                  • Ossis  

                    Jestli ti ikon s exo přijde tuhý, tak si nejspíš ještě nejel XK protection :-D…

                    0 0
                    • biker jura  

                      ne to nejel a ani nepojedu. Jediný a taky poslední pláště s ochranou byly právě Ikony…

                      0 0
                  • Mr.Dan  

                    Náhodou, 650b 120 TPI verzi hodlám teď ozkoušet na předek a 60 TPI verze, co mám od novoty na předku, hodit na zadek. Akorát teda stojí kolem 1200 ká :(

                    0 0
      • santal  

        Podľa mňa,ja by som Ti poradil toto http://www.koloshop.cz/…-kevlar.html Má ich mnoho mojích kolegov v 26" prevedení a sú veľmi spokojný.

        0 0
        • scret  

          jj, dozadu RK a dopredu XK… ale nepsal tusim na jaky kolo to chtel… precijen to jsou dobry plaste na XC, na AM uz ale ne:)

          0 0
          • santal  

            No v podstate máš pravdu,tak už len skúsiť niečo od Schwalbe,alebo Maxisu.A u Schwalbe to risknuť,že pôjde rovno.

            0 0
          • AdamosR1  

            Je to na hartaila 27.5

            0 0
            • scret  

              tak pak klidne XK/RK…

              0 0
              • AdamosR1  

                To je conti race king a ta druhá?

                0 0
                • scret  

                  X-king…

                  vem protection verzi a nebudes litovat…

                  jezdis bezduse nebo duse?

                  0 0
                  • AdamosR1  

                    Zatim dušáky ale na jaře chci přejít na bezduše. Ted jsem našel maxxis crossmark 2.1 šířka drát za 400kč a píšou na kupkolo 560g. Což se mě až nezdá. Škoda že nejsou aspon šíře 2.20 – 2.25

                    0 0
                    • scret  

                      XK/RK Protection 2,2… viz. treba koloshop…

                      Crossmark neni zlej, ja ho doporucuju ale spis na zadek…

                      0 0
                      • AdamosR1  

                        Ty Contíky vypadají dobře. Nebude lepší dát na obě kola stejný pláště? XK je lepší na předek, že má lepší přilnavost? Nebo proč kombinace XK předek a RK zadek? Bohužel v té zesílené verzi Protection jsem zas na 1 tis za plášt. Ty nezesílený verze stojí 800/900kč. Lepil bych nějak o moc častěji s těma nezesílenýma Contíkama?

                        Stává se tam, že pláště hážou jak u Schwalbe? Na koloshopu mám ještě přes kamoša slevu 10%. Tak se dostanu na dobrou cenu. Vydrž mají ty XK/RK větší než Schwalbe Rocket Ron?

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Obecne je lepsi dopredu dat hrubsi vzorek pro lepsi vedeni kola a dozadu jemnejsi/s mensim valivym odporem (zadni kolo ma dost pritlaku od jezdce, trakce bude), kde ten plast tolik nebrzdi.

                          0 0
                          • AdamosR1  

                            Díky za info. Schwalbe Rocket Ron kevlar 27–5 2.25 liteskin jsem našel na kupkolo za nej cenu na netu 850kč. Ale fakt se mě nechce riskovat, že bude zas plášt házet. A k tomu čím nižší cena, tak tím větší riziko. Současné z výroby hází taky, sice ne moc ale hází.

                            Zkusím ty Contíky XK/RK. Díky za rady.

                            Sice to občas vázlo s Bmw …d ale poradily jste. Hold jsem pořád nechápal, že to prostě je i u kol tak drahý. Ty měkké lehké pláště.

                            Možná časem i HUTCHINSON COBRA 27,5.

                            0 0
                            • kubad  

                              na Hutchinson bych se vysral, a vzal bych Maxxis Ardent Race

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                kua zas take drahe gumy…

                                0 0
                                • kubad  

                                  já tam vidím jinou cenu no :D to bude tím

                                  0 0
                                • AdamosR1  

                                  Jo pro mě drahé. Máš s tím ***** problém? Při nájezdu 6–7 tisíc za rok nehodlám dávat 3 zadní gumy za 3000kč. + Přední 1–2 kusy. A být na 5000kč jen za gumy. Bez servisu vidlice, řetězů apod. Co je na tom k nepochopení? To to nemůže někdo respektovat, že nemám platit jen kolo? Conti XK bych mohl mít se slevou za 1600kč 2 kusy. A i to je docela dost. Ale zkusím je 1× a uvidím kolik vydrží, a jak podrží v zatáčkách v terénu

                                  0 0
                                  • Atilla  

                                    Tak si kup rubenu a je to.

                                    0 0
                                  • Vilém  

                                    Zase brecis?

                                    0 0
                                  • kubad  

                                    psals o Schwalbe za 840 takže rozdíl za sezonu bude 2–3 stovky. tak nevím co se tu chováš jak debil

                                    Navíc tyhle Maxxisy se dají za 1420 obě a víc na tebe seru

                                    Buď chceš kvalitní gumu tak ji zaplať nebo si kup levnou co vydrží

                                    0 0
                                  • Dejv94  

                                    Neskutečný… s tvým přístupem si kup obyč drátový pláště za 3 stovky a nepiš tady dokola že je to drahý.

                                    0 0
                                  • nox159  

                                    jen tak ze zvedavosti jaké máš kolo, jestli se bavime o kole za 15k za 50k nebo za 150k ? Díky

                                    0 0
                                  • scret  

                                    tak jezdi min a hotovo:))

                                    0 0
                      • Peslezedirou  

                        Nemá XK ve stejné šířce o dost menší objem nař RK, trochu by mě tohle vadilo, mít na předním kole užší plášť.

                        0 0
                        • AdamosR1  

                          To nevím. To poznám až tam ten plášt nasadím. To by musel mít někdo stejné ráfky a pláště. Pak to změřit což nehrozí.

                          Ale když už, tak koupím oba pláště stejný. Takže toho se nebojím. Asi jak sjedu zadek dám zas Schwalbe a dojedu to s předkem a pak koupím oba Conti nové.

                          0 0
                        • santal  

                          Ono to záleží,či máš verziu supersonic alebo race sport alebo klasiku drátenú.Tá supersonic je najširšia.Ja to mám odskúšané na šírke 2,2.

                          0 0
                          • AdamosR1  

                            ¨Ta supersonic verze v 27.5 snad ani u nás není na netu na prodej.

                            0 0
                            • santal  

                              Mám také tušenie,že asi ani u nás,ja mám 26"kola.

                              0 0
                            • kubad  

                              smiř se s tím že u nás není všechno co výrobce nabízí k sehnaní a nauč se hledat i v zahraničí

                              0 0
                              • santal  

                                Kua ja čo potrebujem si nájdem u nás,alebo u Vás na ešopoch a nepotrebujem nejaké zahraničie.

                                0 0
                                • Atilla  

                                  tvůj boj:)

                                  0 0
                                • Georrge  

                                  tak kdyz si umis vybrat z toho, co se k nam doveze :D

                                  0 0
                                • kubad  

                                  aha takže CZ je pro tebe zahraničí, ale nepotřebuješ :D

                                  ale jinak to nebo na tebe ta reakce o dostupnosti :D

                                  0 0
                                  • santal  

                                    Ja nemám problém s dostupnosťou a CZ nie je pre mňa zahraničie.Reagoval som na to,aby som sa ako si písal „naučil hledat v zahraničí“.Za­tiaľ to nepotrebujem. …

                                    0 0
                                    • kubad  

                                      chápu, ale to nebylo na tebo ten příspěvek, patří to AdamosR1

                                      který nemůže u nás pláště najít :D

                                      0 0
                                      • santal  

                                        Ok sorry nemyslel som to v zlom:-)

                                        0 0
                                      • AdamosR1  

                                        Myslím že je hodně mimo kupovat Pláště v zahraničí. Ušetřím 100–200kč ale co budu s pláštěma pak dělat, až tam bude nějaká výrobní vada a nebo je budu chtít reklamovat? Budu je posílat za 300kč nebo kolik zpět do zahraničí? To se mě pak moc vyplatí…To se pak s něma budu moci akorát vyfotit. To co u nás nenajdu tak nekoupím no. Neposeru se.

                                        0 0
                                        • Atilla  

                                          No jo Kubad zapomněl, že pláště reklamuješ každou chvilku:)

                                          0 0
                                          • scota  

                                            Reklamace fungují v Německu lépe než u nás. Např. Bike24.de pošle štítek ten nalepíš na balíček a dojdeš na nějakou větší poštu (co umí mezinárodní zásilky) a zdarma odešleš.

                                            Praskla mi manžeta v pumpě SKS Aircon 6. V ČR neřešitelný problém. Napsal jsem výrobci a asi za 4 dny jsem měl doma novou zdarma.

                                            Akorát musíš umět trochu anglicky, nebo německy ;-)

                                            0 0
                                        • kubad  

                                          sorry za dotaz, ale máš aspoň 9 tříd?

                                          reklamace funguje úplně stejně u nás i v zahraničí včetně nákladů na poštovné

                                          a nejde o to ušetřit teda o to taky, ale jde o to sehnat to co chceš co je u nás často nedostupné

                                          0 0
                                          • santal  

                                            Ono,zbytočne sa s ním o tom baviť,ak nedá viac za gumy ako chce.Skrátka musí to vyskúšať,názory má od nás všetkých a záver si musí každý urobiť sám.Je to len o ňom.Hough. …

                                            0 0
                                        • Vilém  

                                          To je fakt ztrata casu vsech zucastnenych. Divim se, ze uz te nekdo davno neposlal nekam.

                                          0 0
                            • santal  

                              Tu som niečo našiel,ale len verziu Race Sport.http://www­.cykloobchod.sk/pro­duct_info.php?cPat­h=22_50371&pro­ducts_id=109095­.Možno a to bude zaujímať.

                              0 0
                            • santal  

                              Tu som niečo našiel,možno a to bude zaujímať,je to verzia Race Sport:http://www.cykloobchod.sk/…uct_info.php?…

                              0 0
                    • logoman  

                      Jestli ti jde tak o vahu tak realna se da u hodne gum najit zde:

                      http://gewichte.mtb-news.de/…ry-45/reifen

                      0 0
                  • AdamosR1  

                    No akorát si všímám, že Schwalbe se dají hustit od 1.8 baru do 3.7. A CONTI XK/RK od 3 baru do myslím 4.5 barů. Já jezdím většinou 2.5 –2.6 baru. Nebude problém, až sjedu schwalbe a nahustím Conti na 2.5–2.6? Když jsou od 3 barů.

                    0 0
                    • Pajas04  

                      Conti určitě nejsou od 3bar. Máš špatné informace.

                      0 0
                        • AdamosR1  

                          50 psi nebo-li 3.5 bar. Tak ještě hůř no. Jako hustit to minimálně na 3.5 baru je prostě moc. Kor v terenu. Mám 90kg. Schwalbe RR co mám jsou zas do 3.7 bar. Tam kde skoro končí RK začíná..

                          Takže škoda no. Už jsem chtěl ty RK/XK jednou skusit.

                          0 0
                          • kubad  

                            foukej si to jak chce je to jen doporučení, kua nehledej problemy kde nejsou

                            0 0
                            • Medunka  

                              :-)

                              Bych se vsadila, že autor pomoc nechce, chce si jen postěžovat. Případně čeká, že se nad ním někdo slituje a dá mu pláště za pár kaček.

                              0 0
                              • AdamosR1  

                                Jo chci jezdit na ráfkách jak cigáni..Ptal jsem se na náhrady Schwalbe, který stejně od nova hážou. Ale kromě Hutschinson a Rubeny je všechno stejně kolem 800–1000kč. Takže mám na výběr bud levný nebo Conti-Maxxis. Nic víc. Ted se rozmyslet

                                0 0
                                • Atilla  

                                  boha:

                                  http://plaste.heureka.cz/

                                  0 0
                                • Georrge  

                                  hele gum jsou stovky druhů, od levných až po ty nejdražší, které momentálně jezdíš. A i drazí výrobci, jako je schwalbe, continental nebo specialized mají levnější verze gum, stačí se jen podívat. Levnější i dražší a kvalitativně adekvání ceně nabízí gumy kenda, hutchinson, maxxis, schwalbe, continental, rubena, specialized, wtb, bontrager, michelin a další. Samozřejmě ale nemůžeš čekat, že gumy střední třídy budou stejně lehké a lepivé jako top gumy, na druhou stranu většinou vydrží o dost déle.

                                  My ti nemůžeme dát náhradu za drahé schwalbe, protože tam je náhrada jen top guma jiného výrobce, která je ale většinou stejně drahá.

                                  0 0
                            • AdamosR1  

                              Já nevím, že to je jen doporučení. Hold se tak ta firma chrání. Může se stát, že když tam dám 2.5 a je psaných min 3.5 tak se může plášt poškodit. Vždycky jsem se řídil tím co je psaný na boku pláště. Nejezdím na MTB tak dlouho, abych všechno věděl

                              0 0
                            • Georrge  

                              taky mě to ale docela překvapilo… maj v tom continentalu divné doporučení :)

                              0 0
                              • figur  

                                Je to jejich alibizmus. Jezdím 29er XK 2,2 zhruba mezi 2,5–3 bary a je to akorát. Přes 3 bary je to pocitově moc.

                                0 0
                                • AdamosR1  

                                  Ok. Podle toho vlákna vím, že to můžu klidně nafoukat na mín než doporučujou. Proč to tak ti lofaxi v conti blbě doporučujou..To už je šumák. Já mám 90 kg a zadní plášt 2.6 a přední 2.4 a je to docela dobrý. Na 3.5 to musí skákat jak koza.

                                  Jinak sory, že zakládám jiný téma. Někdy najít do vyhledávače fora ten spravný nadpis, aby mě to našlo dobrý vlákno je porod

                                  Ohledně těch jiných náhrad schwalbe jsem nic nenašel.

                                  0 0
                                  • Fidži_CZ  

                                    Tipuju, že kvůli valivému odporu. Ale kdo ví, to je asi poslední věc, co mě zajímá.

                                    0 0
                                    • kubad  

                                      spíš vyzutí :D hrají na jistotu

                                      0 0
                                      • Fidži_CZ  

                                        O vyzutí silně pochybuju.

                                        0 0
                                        • kubad  

                                          já ne při nižších tlacích už sem to několikrát zažil, s duší listí mezi ráfkem a patkou, bez duše sem to už i svlékl

                                          každopádně minimální tlak má dost výrobců poměrně vysko

                                          0 0
                                          • Fidži_CZ  

                                            No vyzutí ano, ale ne když toho Kuntinentála nafoukáš 2,5 místo doporučených 3,5

                                            0 0
                                            • kubad  

                                              jasne to se bavim tak o 20 psech :) s mou jateční vahou :D

                                              0 0
                                              • Fidži_CZ  

                                                Hehe, jateční váha :) To se mi líbí, asi nahradím moje současné tituly docent a přescent :D

                                                0 0
                                      • figur  

                                        Tak tak. A taky proti zlomení presta ventilku, což se mi při jedné tlamě stalo. Padal jsem na bok a jak ta přední guma měla cca 2,5 bar a ventilek byl dole, tak se vyvrátil a zlomil v úrovni ráfku. Nebylo tam nic, o co by se jinak zlomil.

                                        Tak a může to jet znova…

                                        0 0
                                  • scret  

                                    a jak ma vyrobce tusit, kdo na tom plasti bude jezdit?? muze na tom jezdit 50kg holka, stejne jako 100kg typek – optimalni jizdni tlaky budou pro oba samozrejme uplne jiny!

                                    0 0
                                • AdamosR1  

                                  A můžu se zeptat? U těch Conti XK/RK šíře 2.2 se nestává , že by plášt dost házel jak na schwalbe? Si s něma spokojen?

                                  0 0
                                  • Atilla  

                                    Stává:)

                                    0 0
                                    • AdamosR1  

                                      Pohoda. Jen při objednávce upozorním obchod, že když nazuju plášt a bude házet nějak tak moc, že to už nepoberu. Tak jim ho pošlu zpět. A oni mě pošlou jinej. Pokud ani 2–3 plášt nebude košér, tak mě vrátí penize a + vrátí peníze za posílání pláště k nim na reklamaci. Protože kvůli tomu, že plášt hází a obchod si není schopen zajistit kvalitní zboží nebudu platit 2–3× 100kč poštovný ze svýho. Dobrej nákup v dnešní době fakt…

                                      Abych si pak něco koupil a jen chtěl tu maličkost, aby vše bylo jak má.

                                      Ps nějaký ověřený obchod, kde garantují, že plášt nebude ***** házivá není?

                                      0 0
                                      • Medunka  

                                        Je tu pak ještě otázka, zda plášť umíš správně nasadit.

                                        Vozím ja Schwalbe, tak Continental a nikdy mi žádný plášť neházel. To bude taky zásluhou zručného servisáka.

                                        0 0
                                        • Atilla  

                                          A nebo to bude tím, že tomu pořádně nenaložíš:) U 2 conti jsem utrhnul patku a teď se mi to povedlo u maxxisu.

                                          0 0
                                        • AdamosR1  

                                          Potřít mýdlovou nebo jarovou vodou boky dezenu a patky. Nafoukat pokud možno rychle kompresorem na 4 bary a pak už ufouknout na stanovený tlak. Nebo Stejný postup, ale doma nafoukat velkou cyklo pumpu na 1 bar. Zatížit kolo a po celém obvodě otočit. Pak na 4 bary a mělo by to sedět. Když ne ufouknout, abych mohl pláštěm točit na ráfku. A zkusit znovu. Třeba si na jiném místě sedne líp. Nebo to na 1,5– 2 barech projet lehce a taky si může sednout. Víc variant mě nenapadá.

                                          0 0
                                  • figur  

                                    Měl jsem je na novým kole a zatím najeto 1700km,nehází,spo­kojenost.Jak už bylo řečeno při montáži natřít dosedací boky jarovou vodou a natlačit na 4 bary, sedne si to a pak upustit. Každej to nedělá a hned křičí, že plášť hází. A když hází, tak reklamovat. V Conti budu pokračovat, zkusím RK se zvýrazněným středovým běhounem.

                                    0 0
                                    • Anub1ss  

                                      Jak zvýrazněným??,

                                      Také jezdím Conti ještě sem jiné nezkoušel a také nemám žádný problém z házením,.

                                      0 0
                                      • figur  

                                        Ve středu gumy je hustší dezén, takže to líp odvaluje po silnici. Třeba jako Smart Sam od Schwalbe. Pro toho, kdo jezdí částečně po silnici dobrý. A taky tolik nehučej a víc vydrží. SS mně vydržely na 26er 5tis. km.

                                        0 0
                                    • AdamosR1  

                                      Tak to je po zkušenosti s nasazováním pláště Schwalbe po píchnutí samozřejmnost. To budu dělat pokaždé. Natřít důkladně štětcem patky mýdlovou vodou, pak nafoukat na 4 bar a sedne si jak nejlíp umý.

                                      0 0
                                  • Honz8t  

                                    Může se stát lecos. Já jsem se např nesetkal se Schwalbe (z cca celkem 14 kusů NEKRABIČKOVÝCH v mém blízkém okolí), který by zřetelně házel. Na druhou stranu, ze dvou koupených Ruben Scylla TLR mi jedna hází cca 5 mm. A ze dvou Hutchinson Pythonů TLR mi jeden hází cca 2 mm. Tyto byly všechno krabičkové ze stejných sérií. Tak jsem holt oba hodil na zadek a neřeším to.

                                    Tak a teď babo raď.

                                    0 0
                          • Fidži_CZ  

                            Ty vole seš normální? :-D Ty budeš vybírat gumy podle nějakého pitomého doporučeného foukání? :D

                            0 0
                            • AdamosR1  

                              No už ne. Jak jsem se dozvěděl že to je jen doporučení. Já myslel, že to tak je. CO píši na boku platí. Ikdyž ted mě napadá už asi hloupnu, na R1 jsem foukal sportovní gumy taky o 0.3– 0.4 bary mín než doporučoval výrobce a nic se nedělo. Ikdyž yamaha měla v manuálu při sportovní jízdě ufouknout s 2.9 na 2.5 bar. A sportsmarty jsem taky hustil na okruhu na 2 bar. Na mtb nejezdím dlouho, a tak jsem myslel že tady to platí.

                              Snad mě chápeš. Myslím, že tvůj nick byl na motorkářích. Pokud to seš teda ty. Tak bys měl mít taky moto

                              0 0
                              • kyl  

                                Jenže u moto je to furt kus gumy ale na kolo(pokud nemaj 3/4kg) je to jak papír.

                                0 0
                              • Smazaný účet  

                                Jinak teda tak gum neni vetsinou problem, ale zkontoluj si, jaky mas max. tlak pro rafky:)

                                0 0
                              • biker90  

                                Jezdím taky Conti XK a RK RS. Mám cca 70kg a foukám 1,6 předek, 1,8 zadek. Pod 1,5 už se docela žvýkají. Občas tam dám 2 bary, když jedu po lepší silnici. Sice to letí, ale pohodlí už nic moc. Co je napsáno na boku jsem snad nikdy ani nečetl :)

                                0 0
                  • Ossis  

                    No nevím… protection XK mi díky tužším bokům přišel hodně nepohodlný a lehce házel. Pořídil jsem ho na zadek potom, co mě přestalo bavit sešívání věčně pořezaných boků XK RS.

                    0 0
              • Růža17  

                Poradil by mi někdo jeslti se dělají verze TLR plášťů RK/XK na 26 kola. Na jaře bych rád konečn předělal svoje kola na bezdušová ale nechci již pokoušet že se konverze nepovede RK protection 2.0 jsem prostě nedokázal nahodit.

                0 0
                • scret  

                  drive to byly verze Racesport, ted snad Protection…

                  POkud nemas TLR rafky, tak ti asi nikdo nezaruci, ze ti to pujde predelat:)

                  0 0
                  • Růža17  

                    Nějak nevím co to jsou TLR ráfky, myslel jsem že jsou jen UST… taky jsem žil v tom že velká většina obyčejných ráfků lze předělat pomocí kitu(Rubena a další) akortá některé pláště jsou na toto použití nevhodné.. u Continental jsem ovšewm nikde nenašel zda je výrobce umožnuje takto použít (Schwalbe, Hutchinson toto v popisu uvádějí..)

                    0 0
                    • kubad  

                      předělat jde skoro všechno, ale nikdo ti nezaručí že to pujde jednoduše nahodit :D

                      vo tom to je

                      0 0
                      • Dejv94  

                        Tak ono když si s tím pohraješ, nahodit jde snad vše, ale na některých rafcích to prostě nedrží a stačí málo k vyzutí.

                        0 0
                      • Růža17  

                        Takže u Continental oficialni verze pro TLR konverzi v podstatě nejsou? Nasazoval jsem Schvalbe RR a RoR TLR a ty šli v pohodě, potom michelin XC-dry2 které k tomu sice nebyly určeny ale nebyl problém, u continental jsem měl smůlu ale jsou to pláště tak 4 roky staré…

                        0 0
                        • AussigBiker  

                          Je, ale je to verze Protection, procti si stranky – katalog Continentalu.

                          0 0
                          • Chiron  

                            Dřív tak sice uváděli verze RS, ale asi zjistili, že to nějak nezvládají, tak TLR radši označili jen Protection.

                            Každopádně do Protectionu bych asi už nešel. Už obyč RS verze jsou tuhé. Ze začátku jsem byl z Contíců nadšený, ale po nějaké době ty pláště zprasili… Ze začátku jsem si oblíbil XK RS, ale když jsem po nějaké době koupil druhý, tak to byla podvyživená šlupička, které se navíc trhaly figury. Ten první byl podstatně širší, trochu těžší, ale jinak super, až na tu tuhost. Vozit v nich nízké tlaky, tak se jim po nějaké době prodřou boky…

                            Ještě před XK jsem vozil RK ve více verzích, super guma, ale XK je skoro stejně rychlý a v terénu o dost lepší. Každopádně u RK jsem tyhle problémy neměl.

                            Přešel jsem na Ikona 3C EXO, odolnost bočnic úplně jinde díky té ochraně, výdrž teda podobná… Ale objemově je oproti podvyživenému XK úplně jinde a díky tomu je daleko pohodlnější.

                            Možná Conti už na tom zapracovalo, to nechci soudit jak jsou na tom teď, ale vracet se už nebudu. Spíš půjdu do schwalbe TL-easy… A nebo testnu něco od WTB…

                            0 0
                            • scret  

                              u RS nemam problem ze by byly tuhe, jak pises…

                              Spis, ze to sjou tenky slupky a zvejkaj se…:(

                              PT jsou tuhe diky kostre…

                              0 0
                              • Chiron  

                                Mě právě přišel i u RS ten běhoun docela tuhý, ne nijak výrazně, ale spolu s malým objemem to už byl pak dost nepohodlný plášť. Zvlášť když člověk podhustil a ty papírové boky se začly trochu žvýkat (na 21mm ráfku) to pak vypadalo děsně. Přitom u RS mi příjde, že ten běhoun je odolnější možná jen o něco málo víc než má schwalbe u svých obyč verzí. Na novém kole jsem měl NN EVO a NN SS. Evo je tragédie, ten drží už jen silou vůle, ty boky jsou strašný papír, ale aspoň i po dost km na těch bocích drží guma a nevypadají jak vypelichaný koberec, až na ty řezance. Tak vypadá právě ten XK RS, ten na buku snad gumu už ani nemá. SnakeSkin od schwalbe mi příjde jako solidní kompromis. Ale možná zkusím Trail Bosse od WTB, ale i když si nehraju na gramy, tak tam to vypadá, že jediná verze, co by připadala v úvahu je ta light… Pokud ovšem budu moct na jaře vůbec jezdit na kole :-/

                                0 0
                            • orm  

                              Musím souhlasit, že Protection jsou tužší, ale mně osobně dostala ta odolnost a to tak, že jsem ochoten jim to odpustit :-)). Spolehlivost je pro mě na prvním místě.

                              Na druhou stranu přiznávám, že jiné odolnější verze plášťů jiných výrobců jsem zatím nezkoušel.

                              0 0
                            • AussigBiker  

                              Zs ne XK Protection predek / zadek OK, ja zas nemuzu vozit Schwable – s moji vahou samy defekty, ale mam zkusenost jenom se zakladnim NN co byl puvodne na kole. XK Protection ma vic materialu a TPI nez Schwable SS verze. Co bude dal uvidim, poohlizim se po necem terenejsim, takze bude bud Conti MK, nebo Maxxis Ardent nebo co ja vim :).

                              0 0
                              • Chiron  

                                Ono s tím TPI u Conti je to taky takové všelijaké. Oni mají v podstatě tkaninu 60TPI ve třech vrstvách, plus ještě jedna ochranná vrstva. Ale nechci kecat, jak přesně to má třeba schwalbe. Já třeba z prvního XK byl docela nadšený, sice nebyl perfektní, ale to co s ním udělali pak mě od conti úplně odradilo… A teď prostě pátrám jinde, na XC jsem si zkusil Ikona, ten se mi líbil. Teď hledám mezi trail/AM plášti. Láká mě nový NN a prubnout to WTB na které jsem četl docela pozitivní recenze.

                                0 0
                    • scret  

                      no, napisu to strucne, rubena kit je napikacu!

                      a nez bastlit obyc. rafky a pak riskovat, ze to zujes v zatacce, nevim nevim…

                      0 0
                      • jIrI___  

                        +1. Ale prošla si tím většina lidí :)

                        0 0
                        • ememem1  

                          tak to trocha mystyfikujete ne? snad o tom to cele je. ina vec je jak to potom ide ci nejde nahodit v zavislosti od kombinacie rafik plast.

                          0 0
                        • scret  

                          jj, uzasnej kseft pro rubenu:)

                          0 0
                • misko  

                  ja mam XK RS 2.2 a bez problemov, nahadzujem to vsak kompresorom

                  0 0
    • Thopr  

      Tak já jezdím Rubena Charybdis Racing 29×2,0 , foukám 45 psi a jsem celkem spokojen :) . Cena kolem 500kč, tpi 127, kevlar a mají 530g.

      0 0
      • AdamosR1  

        Ještě dotaz? Jsou ty Continental XK racesport 2.2 nebo ty schwalbe Rocket ron liteskin 2.25 UST verze? Kdybych chtěl přejít na jaře na bezduše. Díky

        0 0
        • kubad  

          Jsou takové jaké si koupis

          0 0
          • Smazaný účet  
            0 0
          • AdamosR1  

            U schwalbe mají prodejci napsaný jestli jsou tubeles ready. Takže ok

            U contíků ale nemůžu u prodejců v popisu najít zda jsou vhodné na bezduše. Tak mě to zajímá. U hutschinson jsem se dočetl, že instalace bezduše je velice na hovno. Tak stejně nemám asi jinou volbu než ty Conti nebo schwalbe, když jsem chtěl dát bezduše.

            0 0
            • scota  

              Maxxis je taky Tubeless ready např. Ardent Race 27,5×2,20" 3C EXO TR plášť kevlar.

              0 0
              • Soreno  

                Ty chceš, aby měl infarkt – jsou za 940,–

                :-)

                0 0
                • scota  

                  To je příplatek za modní rozměr 27,5" ;-) Klasický Ardent 26" včetně TR a EXO protection stojí 576 Kč.

                  0 0
            • Honz8t  

              Mám Hutchinson Python jako bezduše a je to v pohodě.

              0 0
            • AussigBiker  

              Myslim, ze pokud chces Conti UST tak musis jit do verze Protection, a jsme zase u ceny. Jakmile to je UST, tak se prohnes u vsech znacek :). To je zivot.

              0 0
        • scret  

          pokud si nekoupis UST kola, tak bych o UST plasti neuvazoval…

          0 0
    • nox159  

      Jen tak pro zajímavost, kdybys misto toho řešení nesmyslu ten čas stravil praci, tak už máš zaplacene pláště na 3 sezony dopředu :)

      0 0
    • scota  

      WTB Bee Line Race 995 Kč, nebo tady za cca 745 Kč + doprava.

      http://www.chainreactioncycles.com/…p-prod107287

      0 0
      • Fran-tic  

        995 a nebo z ciziny? s tím tady neuspěješ :)

        0 0
          • Fran-tic  

            to zas není k 500g :)

            0 0
            • Pajas04  

              To si nevybereš, guma na BMW stojí něco přes litr…tak proč to Ti hajzlíci vyrábějící gumy na kola neumí taky: má to najet aspoň 5000km, mít super grip, velkou odolnost, do 500g a do 300Kč se musí vejít. Nebo snad chce moc???

              0 0
              • n04r3d  

                o tohle ani tak nejde to jsou jen řečičky

                spíš by si měl ujasnit co a kde chce jezdit jestli na pohodičku tak mu stačí pláště za 500 (kevlar verze když to chce mít lehký) jestli chce závodit a trhat rekordy musí do toho nasypat peníze

                0 0
      • Arty22  

        jaká je ta scylla ? v porovnání třeba s RaR / ikonem, tubeless verze

        vybírám gumu dozadu + bezdušový provoz a zatím nevím, doteď sem měl performance nobby nic s duší

        teď vybírám unverzální plášt, který podrží v terénu, čili něco podobného jako NN (vlastnostma možná směrem k RaR, ale důležitější je pro mě ta trakce než rychlost)

        rád bych taky ale plášť co vydrží větší nájezd než u schwalbe, proto bych rád něco jiného

        po pročtení fora se my nejvíc zamlouvá ten ikon v nejvyšší verzi, v porovnání s RaR snad drží lépe ne ?

        dál sem koukal na ten ardent race, ale otom nevím co si mám myslet, moc toho tu neni

        0 0
        • ememem1  

          jaká je ta scylla ? v porovnání třeba s RaR / ikonem, tubeless verze – imho zufala po kazdej stranke snad s vynimkou vydrze (plati pre RaR, ikon vydrzi vyzera hodne) ale je to dost vec nazoru. odmerane nemam nic.

          0 0
    • Arty22  

      tk tu scyllu teda asi ne, vypadá to teda asi na ten ikon :/ škoda že toho tu o něm není výc v porovnání s NN a RaR

      • špatně zařazeno
      0 0
      • AdamosR1  

        Děkuji všem za snahu, rady. Omlouvám se za moje řeči a chování. Zvlášt ( Kubat, Fran-tic, lukas aka mitro) Nemohl jsem pochopit, že ty dobré lehké gumy prostě budou tak drahé. Protože kombinují víc vlastností a ještě musí být lepivé a lehké. Omluva i z důvodu, že až se mě stane nějaký problém s kolem a budu se chtít zeptat, abyste poradili. Pokud to teda nenajdu v historii témat a zbytečně nezakládat téma.

        Závěrem jsem se rozhodl pro Maxxis Ikon 27.5 2.2 šíře. 120 Tpi 3C/EXO/TR. Nejvyšší verzi. Zkušenosti Kubiczech a ememem1. 2× větší životnost než Schwalbe. + jsem našel na netu test a recenzi na ty samé pláště ve verzi 26×2.2. Snad je někde seženu. Než sjedu schwalbe

        0 0
    • nitraq  

      Trochu zneužiju tvoje vlákno…

      Má někdo zkušenosti s plášti Vredestein? Na bezvakole je mají za čtyři stovky a recenze na webu a váhy dle výrobce vypadají dobře.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.