• Wildreindeer

    Zdravim! Zaujalo mne horske kolo Canyon Spectral Al model 2014, ale nemam moznost si ho nikde otestovat. Pokud ho nekdo z Vas vlastni, mohli byste mi prosim sdelit Vase zkusenosti s nim, jizdni dojmy apod.? Ve vetsine zahranicnich recenzi upozornuji na velmi kratkou stavbu, tabkze mam trochu obavy, jestli bych se na toto kolo se 190 cm a hodnedlouhy ma rukama „vesel“. Jezdim spis delsi svihy v terenu, hlavne Beskydy, a nejsem zadny velky technik, takze potrebuju kolo, ktere se ve vyjezdu nestavi na zadni a z kopce dolu mi odpusti nejakou tu jezdeckou chybu.. Dekuji!

    0 0
    • MirosPikos  

      Zdravím,

      mám 186 cm a velikost jsem bral L. Trochu jsem se bál, jestli nebude krátkej, ale není (ale zatím to nemám vyzkoušené víc než u baráku :) , neboť čekám na jiná kola). Ideální je ovšem sednout si na nějaké geometrií podobné kolo (třeba Giant Trance 27,5, IQ 575 nebo jiné podle možností) a vyzkoušet si jeden takovej delší švih absolvovat. Abys nešel vyloženě naslepo.

      Pokud na tom nejsi kdovíjak technicky a navíc podle popisu co jezdíš (delší švihy v terénu), možná by byla lepší volba Nerve AL s menšími zdvihy a nepatrně delší geometrií.

      Jezdeckou chybu ti kolo odpustí, ale otázka, co tomu řeknou výplety :)

      0 0
    • fuji2  

      Taky jsem hodně zvažoval Canyon Nerve nebo Spectral, ale jelikož to fakt není kde vyzkoušet a jezdit kvůli jednomu kolu na testovaci akce přes půl republiky se mi fakt nechce, hledal jsem u jiných značek. Velkým kandidátem byl Trance. Naštěstí se to dá kdekoli v krámu půjčit a ikdyž se o něm píšou pochvalné eseje, v praxi mě to kolo vůbec neoslovilo. Starý Trance bylo dle mého XC kolo, Trance 2014 27,5 si hraje na enduro, Trance 29 je čistý trail bike a já si z Giantu prostě nevybral. Zkusil jsem si ale sednout na Stumpjumpera a to bylo jiné kafe, dle mého univerzální kolo na všechno a dá se kdekoli vyzkoušet. Celkově ale se slevama, které jde u prodejců (Giant, Specialized, atd.) vyjednat se pak Canyon ztrácí v šedi dalších značek. Doporučuju nevybírat podle testů a doporučení na netu, ale objet si obchody v okolí a projet si víc kol a modelů a taky v různých velikostech.

      0 0
      • Dorsiflex  

        +1, naprostej souhlas.

        0 0
      • MirosPikos  

        Pak nechápu, proč si nezkusil Anthem. To by nejspíš mohlo vyhovovat. Pokud si stýskáš po tom, že starý Trance bylo dle tvého pocitu XC kolo.

        Ale pokud uděláš slevu 20% na nové kolo, pak máš pravdu že už se cenou dají ta kola srovnávat s Canyonem.

        0 0
        • jIrI___  

          Když je spokojený se Stumpem, tak Anthem by ho myslím neoslovil :)

          0 0
          • MirosPikos  

            Mě jen není jasný, jaký kolo tedy hledal :) Ale hlavně že je spokojen. Ono je to koneckonců jedno jaká značka, hlavně když se jezdí.

            0 0
            • fuji2  

              Hledal jsem univerzál na všechno a hlavně pohodlné kolo se vzpřímeným sedem. Anthem mě neoslovil ničím. Zkoušel jsem ještě Specialized Camber, ale to je taky XC kolo. Nakonec jsem vzal na zkoušku Stumpa evo 140mm. Zdvihově to je sice stejné jako Trance 27,5, ale má jinou geo, takže se to chová úplně jinak. Slevu 20–25% na nové kolo není problém vyjednat, jak jsem měl možnost se přesvědčit.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.