Canyon nerve AL 8.0 vs Spectral al 6.0

28 nepřečtených
  • Janko6000

    Ahoj! Potreboval by som poradiť pri výbere z týchto hore menovaných bicyklov. Hľadám, čo najuniverzálnejší bicykel na ktorom nebude problém prejsť 50–70km po asfalte, poľných cestách, lesných chodníkoch skrátka takmer všade. Na ktorom sa ľahko vyškriabem na kopec a užijem si zjazd z neho. U Nerve sa trošku bojím malého zdvihu(v zjazdoch)a u Spectrala väčšej váhy, širších plášťov,vyššieho zdvihu pri stúpaní do kopca. vopred dakujem za zmysluplné rady + pridávam linky na oba biky:

    http://www.canyon.com/…-6_c1074.png

    http://www.canyon.com/…-8_c1068.png

    0 0
    • TheJD  

      Asfalt je v poho na obojim, spis bude zalezet na plastich. Ostatni taky nebude problem na obojim.

      Obecne na Spectralu si vic uzijes sjezdy, zatimco Nerve bude agilnejsi.

      Na Spectralu se mi nelibi ta kola. Na Nervu se mi naopak nelibi prevody (40/30/22 jako vazne?!) a absence teleskopicke sedlovky bude dost znat. Teleskop je vazne nutnost pro nekoho, kdo si chce vychutnavat sjezdy a technicke pasaze.

      Jinak si myslim, ze ta kola pojedou dost podobne, ale rozdil v hlavovem uhlu 2,5° bude znat.

      0 0
      • Radunak  

        A co se ti nezdá na těch převodech?

        0 0
        • TheJD  

          Treba ten rozdil 40 vs 38. Minimalni rozdil v nejtezsim prevodu, coz je nejvetsi plus tri prevodniku.

          0 0
      • Lukas211  

        Ahoj Vsem, resim neco podobneho, rozhoduji se mezi spectral 5.0 a nerve 7.0. Nevim co z toho bude lepsi muzete poradit?

        Velikost mam jasnou M ale resim Vahu mam 97kilo. Jezdeni , asfalt , lesni cesty upravene/neupra­vene, obcas kopec dolu proste jednoduse nejake univerzalni kolo, kde budu shopen dat i celodeni vylet asfalt/stezky/polni cesty/les.

        Cetl jsem toho hodne ale proste nemuzu se rozhodnout nekdo pise nerve nekdo spektral..

        Dik za radu

        0 0
      • Lukas211  

        Ahoj Vsem, resim neco podobneho, rozhoduji se mezi spectral 5.0 a nerve 7.0. Nevim co z toho bude lepsi muzete poradit?

        Velikost mam jasnou M ale resim Vahu mam 97kilo. Jezdeni , asfalt , lesni cesty upravene/neupra­vene, obcas kopec dolu proste jednoduse nejake univerzalni kolo, kde budu shopen dat i celodeni vylet asfalt/stezky/polni cesty/les.

        Cetl jsem toho hodne ale proste nemuzu se rozhodnout nekdo pise nerve nekdo spektral..

        Dik za radu

        0 0
        • wilda81  

          Na to co popisuješ stačí v pohodě Nerve.

          0 0
          • MirosPikos  

            Plánuješ shazovat kila? Kolik je Ti? Uvažuješ o tom, že bys trochu přitvrdil terénem? Aby sis pak jednou netrhal vlasy (jestli nějaké máš), že sis nepořídil Spectrala. Pokud chceš jezdit a nijak to nehrotit, pak bude stačit Nerve a nebo jak tu padlo Nerve 29". Jestli budeš chtít víc techniky, tak raději 27,5".

            Já za sebe bych na asfalt a upravený/neupravený lesní cesty pořídil HT 29" třeba od RaceBike jejich CRR29 a do terénu něco na vyšším zdvihu cca 160 mm se středními koly. Na HT stačí dát dozadu pořádný balony, aby to pobralo pro záda nepříjemné nerovnosti. Tomu taky odpovídá foukat přiměřené tlaky. Hromada lidí si koupí vymazlený bajky a pak foukají 3 i více BARů.

            0 0
            • Lukas211  

              Tak urcite bych rad kilo nejake dolu :D hele 28 let. Urcite zvazuji i tvrdsi teren, protoze spousta lidi melo nerve a presedlalo na spectral. No a rad bych kolo nemenil dalsich 5 let pokud by to nebylo nutne. Jen mi jde oto ze prehodim plaste u spectrala a asfalt by sel taky + nejaky slabsi teren no a kdyz budu chtit tvrdsi prehodim zpet. Myslite ze to je spatna uvaha ?

              Ja bych radsi celo pero bojim se toho ze to pak stejne budu chtit menit

              Dik

              0 0
              • MirosPikos  

                V tom případě jdi do Spectrala. Hele ono tě to zas tak moc na asfaltu nelimituje. Stačí umět šlapat. Já s ním dám v klidu asfaltovou vyjížďku 30–40 km a neřeším pláště. Ty mám stále stejný MKII 2.4. Maximálně na ten asfalt trochu přifouknu, ale ne moc. Jednou, ještě na HT jsem zkoušel dávat pláště bez vzorku aby to líp jelo na asfaltu a přišlo mi, že to jede hůř než NN 2.25/RaR 2.25. Takže od tý doby pláště vůbec neřeším, rozhodně ne kvůli asfaltu. To si radši zajedu a projedu někde lesem. Daleko víc by tě časem limitovalo, že máš pro blbnutí horší geo a menší zdvihy. Jak to člověk nemá tolik v klepeti, tak se pár cm zdvihu vždycky hodí.

                0 0
                • Lukas211  

                  Jasny pokud te jak rikas, cetl jsem dost. Proste kolo ktere se da vyuzit tak i tak a nelimituje pokud chces neco vic. No ale otazka je jestli 5.0 nebo 6.0. :] Resim hlavne vahu jako svoji na to kolo :]

                  0 0
                  • novas752  

                    Tam je jedinej podstatnej rozdíl v brzdách a kolech. Já bych šel do 6.0.

                    0 0
                    • Lukas211  

                      Ty to je strasna rana :D Je tam velky rozdil na tech vecech/vykon. JEstli spis 5 a po sezone dvou neco vymenit..

                      0 0
        • nomecz  

          Nerve ve 29" nebo se skus podivat na Radon Slide

          http://www.radon-bikes.de/…lide-130-80/

          Protoze 29" na trosku vetsim zdvihu je proste nejveci univerzal

          0 0
    • Azmir  

      Tak sem hod třeba nějaké obrázky do běžně jezdíš a co je třeba takkvé maximum, popiš svojí průměrnou vyjíždku jak vypadá, od toho se dá odrazit.

      0 0
      • Janko6000  

        Priemerný výjazd: 15km asfalt, 7km singletrack, 8km výjazd po šotolinovej ceste, 15 km asfalt.

        0 0
        • Azmir  

          Tak to si myslím že nerve bude lepší volba.

          0 0
        • bugman  

          na takové vyjížďky mi nepřijde Spectral vhodný, naopak na Nerve by to mělo být naprosto v pohodě. Nešel bych cestou zbytečného zdvihu – okolí člověk moc nezmění (pokud se nepřestěhuje), takže se dá očekávat, že takto profilované trasy bude jezdit i do budoucna. Sám jezdím na 100 fullu 29 kolech a ano – čas od času pocítím, že vyšší zdvih by byl zábavnější. Na druhou stranu bych ho ale většinu času jen zbytečně „tahal“

          0 0
    • MirosPikos  

      Já bych to pojal asi tak, že jedno kolo má teleskop ale mizerný kola. Druhý má slušný kola ale nemá teleskop. Teď je otázka, čemu dát přednost. Na asfaltu to bude beztak dost podobné, když si zamkneš vidlici a tlumič. Jak už tu padlo, bude záležet na pláštích, které bys časem přezul. V terénu záleží, jak moc velký terén to má být… to má asi každý trochu jiný představy. Hodně se dá ujet i na 120 mm s trochou dobré techniky. Naopak s mizernou technikou tě stejně 20 mm nezachrání :) (možná odvážné tvrzení).

      Pokud oželíš chybějící teleskop, který časem dokoupíš a myslíš si, že nebudeš dávat moc velký pekla, pak by se hodil spíš ten Nerve, kde nebudeš muset kromě případného teleskopu dlouho nic řešit. Ale nebudeš mít rezervu pro větší pekla.

      Jestli váháš nad tím, co budeš jezdit a máš pocit, že bys spíš víc přitvrdil, pak bych bral Spectrala (pokud nemáš moc kilo na ty výplety). Sezonu dvě bys s nimi odjezdil a pak pořídil nová kola. Nebo se jich rovnou zbav jako já a nech zaplést něco odpovídajícího charakteru bajku.

      Já to měl jednoduchý v tom, že jsem dost terénu ujel i na mým HT, které mě limitovalo pouze svou geometrií (horší výjezd a sjezd). Dalším limitem byly moje záda a vyklepaný ruce. Takže jsem chtěl něco, s čím budu vyloženě terén vyhledávat a bavit se jízdou horem/dolem. Ne slepě dupat kilometry v okruhu 50 km okolo bydliště :)

      0 0
    • MirosPikos  

      Chci vyměnit kokpit. Vypadá to, že mám vybráno. Už jen jakou barvu.

      Řidítka: FUNN FATBOY 810 Rise 7

      http://pitstopbikes.files.wordpress.com/…oy7_810.jpg

      Představec: FUNN STRIPPA

      http://www.tiptopbikeshop.co.uk/…96622673.jpg

      A teď kombinace barev představec/řidítka:

      černý/černá?

      černý/modrá?

      modrý/černá?

      modrý/modrá?

      Docela by se mi zamlouvala kombinace černého představce a modrých řidítek. Ale zajímá mě názor estétů, neboť já na barvy nemám cit.

      Co na to říkáte?

      0 0
      • wilda81  

        Predstavec stoprocentně černý. Řídítka bych uvažoval jedině černá nebo šedá. Modrá bude jiný odstín než mas teď na kole a myslím, že to nebude vypadat až tak dobře.

        0 0
        • MirosPikos  

          Škoda, že se výrobci nedohodnou na odstínech základních barev, pak by se člověk nebál koupit barevný doplňky.

          Tak představec určitě černý, to už mám rozhodnuto. Řidítka podle toho, jaké barvy budou v DOOKIE mít.

          0 0
          • wilda81  

            Rozumím. Taky jsem chtěl dát modrá rodla na kombinaci raw+modré doplňky, ale po shlédnutí naživo to nebylo ono, právě kvůli odlišnému odstínu modré. Ale pokud chceš nějak oživit, tak bych se nebál nějaké punkové oranžové nebo spank má teď takovou světle zelenou (tuším odstín emerald nebo tak nějak).

            0 0
        • Goob  

          Já jsem potunil starého NerveAl+ takhle a trochu rozdílné odstíny oranžové vypadají skvěle:

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.