• revee

    Ahoj, potřebuji vyřešit bundu na kolo – začíná se dělat tepleji, přijde jaro, kolo mám už spravený tak bych rád brzo vyjel.

    Řeším dilema: bundu Force X68 nebo X72 ??

    Chtěl bych jezdit do práce a nevím která by byla lepší. Rád bych měl na sobě jen dres + bundu (popř. pod ni ještě nějakou lehkou mikinu dle potřeby)

    Vypadá to asi takhle: trasu mám to tak 4 km – polovina trasy z kopečka, pak dokopečka a kousek rovinka. Počítám s tím že ráno bude zezačátku tak 5?C (koncem jara je pak 10–15?C), odpoledne 10–12?C (bundu bych používal tak do 17?C). Půlku trasy ráno jedu z kopečka a mrznu, do kopečka se pak už zahřeju ale nerad bych dojel do práce úplně propocenej.

    Která bunda by byla myslíte lepší? X68 je materiál superoubaix (jaro/podzim), X72 je softsheel (určena na zimu, ale jsem víc choulostivej na prochladnutí na záda, proto se nemohu rozhodnout). Nerad bych aby mě byla zima, ale zas nevím jak moc je teplá ta zimní X72.

    Máte někdo tuhle některou bundu, můžete poradit?

    Díky

    X68 : http://www.bikeway.cz/…a/_var=37798

    X72 : http://www.bikeway.cz/…a/_var=37710

    0 0
    • KOLOMECH  

      Na takové důležité rozhodnutí by se hodila reklama, něco jako na hranolky, jsou lepší s kečupem nebo tatarkou??

      0 0
    • sYs  

      Ahoj, mám tu X72 asi necelý rok. Jezdím v ní do práce prakticky denně 25 km jedna cesta. Po ránu teploty kolem –2°C. Mám merino triko, flísku a přes to tuhle bundu a je mi pěkně teplo. Odpoledne, když je tepleji, tak jen vyměním merino za tenčí funkční triko s dlouhým rukávem.

      Jinak zpracování pěkné, zatím se to nikde nepáře ani nikde nežmolkuje. Navíc všechny ty bílé kravinky jsou reflexní, což je taky plus. Malou nevýhodu vidím v tom, že to nemá kapsy na bocích, ale jen na zádech.

      0 0
      • revee  

        Díky moc za odpověď. Takže ráno není problém. A jak odpoledne – i kdyby bylo třeba 15C – nebude v tom už třeba horko?

        Kolem krku a rukávy jsou uzavřený (aby to neprofukovalo)?

        Bylo by fajn, kdyby měl někdo ještě tu X68 a napsal podobnou zkušenost, abych měl pak srovnání.

        0 0
      • vojta2004  

        X72 mám pár měsíců. mám pod ní jen dlouhou moiru. kolem nuly akorád ale nad 10 st. už bych jí asi nejel. pak je mi v ní celkem vedro.

        0 0
        • revee  

          Aha, takže myslíš že by X68 byla v mým případě lepší volba. Ráno rychlovka do práce, pokud bude zima větší tak to na těch 8 minutek nějak přetrpím (vezmu třeba vrstvu navíc). A jak pojedu z práce, tak už bude tepleji. Navíc cestu domů si většinou protáhnu třeba na 20km, tak aby mi nebylo zbytečně velký vedro.

          A co velikost na mých 180/83 ? XL by měla být OK, ne?

          0 0
    • roman 3D  

      tak 4km trasu by jsi mohl zvládnout i v teplákovce (pod ní bílé tílko a vlněnej svetr)

      0 0
    • bimjeam  

      Priživím sa trocha na téme.

      Chcem objednať bundu Force X53 a neviem sa rozhodnúť či S alebo M . Mám 176cm, 75kg, postava myslím proporčná.

      Na fóre sa niektorí vyjadrujú, že je to voľné a stačí S, iní zas, že M je v pohode.

      Nevie niekto objektívne poradiť, alebo dať link na rozmery ? Vďaka.

      0 0
      • jIrI___  

        Objednej obě, doma vyzkoušej a následně jednu vrať.

        0 0
        • revee  

          no to ale vysolím najednou 15 stovek místo poloviny, a za druhé zaplatím 2 poštovný + další poštovný když to budu posílat zpátky. Zas tak majetnej nejsem, nebo jsem, ale nemíním poslouchat manželčiny připomínky, že jsou potřeba důležitější věci :)

          0 0
        • bimjeam  

          Ak trafím veľkosť, tak ušetrím na poštovnom, je to 50:50 ;)

          Navyše dúfam, že predajca mi nebude znova účtovať, ak nesadne veľkosť.

          0 0
          • maajkee  

            Proč by to znova neúčtoval, myslíš, že to posílá zadarmo? :)

            Pokud ti to nesedne, zaplatíš za poštovný když to budeš posílat tam a pak ještě za novej kus, tka to prostě chodí.

            0 0
      • mariotn  

        Ahoj kľudne zober veľkosť L. Ja som mal L a menil som za XXL. 183/92

        0 0
    • revee  

      Neměl by teda někdo tu X68 – abych věděl jak jsou na tom rukávy a jaká je kolem krku? Ty kapsy by ani tak nevadily.

      0 0
    • madcat  

      Navážu na téma: uměl by mně někdo poradit kterou bundu vybrat na takový počasí, jak je právě touto dobou? Tzn. třeba i svítí slunko, ale občas studenej vítr, kterej hlavně když se jede zkopce může být celkem protivnej? Teploty řekněme kolem těch 15°C a trochu níž, když pak už bude třeba 10 nebo 5, tak už mám něco zateplenýho od Kalaše. S dovolením se omezím na výrobce FORCE – mají dost slušný ceny, a já na těch svých pár km nepotřebuju nějakej high-end.

      Procházel jsem jejich nabídku a váhám, v materiálech se tolik nevyznám. Asi ne softshell, protože v tom se za těchto teplot asi upeču… V katalogu mají pod „jaro/léto/podzim/“ modely X58, X68, X68 Pro, X53 neprofuk (klasická šustka?) a X48 neprofuk (taky šustka?). V sekci „zima“ potom mají ještě X70 z materiálu windster, čemuž rozumím jakože to je hlavně proti větru..?? Obecně prostě něco, co moc nemusí nutně hřát, ale nemělo by to profouknout při delších sjezdech a mělo by to trochu udýchat výjezdy – kdyžtak rozepnu nebo použiju nějaký větrání, pokud to bude mít.

      Ještě je v nabídce nějaká bunda X80 tenký softshell, která se mi navíc i asi nejvíc líbí, ale i když je tenkej, nevím, jestli na tyto teploty není prostě softshell moc…

      Teď mám od FORCE nějakou jejich vestu + návleky na ruce a nohy, což funguje celkem dobře, ale jak začne ten studenější vzduch, tak mně vadí, že ramena jsou proti větru nechráněný a cítím to.

      Díky za tipy a zkušenosti!

      0 0
      • Lukas32  

        Zdar, mám X68. Já bych to vůbec nenazýval jako bunda, ale zateplený dres. Je z vnitřní strany počesaný ,materiál je pružný, takže je pěkně upnutý na tělo. Není to bunda do velký zimy ani do deště, žádná membrána ani neprofuk, pouze další zateplená vrstva. To jsem přesně chtěl a to splňuje perfektně, nesnáším když se v oblečení moc potím. Určení – jaro, podzim , podle toho co si navleču pod to, tak na teploty 10–15 stupňů. Střih a celkové provedení je dobrý, za cenu -+800,– je to přímo perfektní. Měřím 183cm, 76kg, jsem hubený a sedí me vel. M.

        0 0
      • jIrI___  

        Na tohle počasí mi příjde ideální lehce zateplený dres v kombinaci s funkčním trikem a skladnou neprofuk vestou.

        0 0
    • rockab  

      Nechci zakládat nové téma, tak se přidám s dotazem. Bohužel jsem asi před 3 roky naletěl a koupil rádoby softshell bundu v Lidlu. V bundě je sice teplo, nic nepropustí dovnitř, ale bohužel ani ven :-) Když bundu sundám, mám uvnitř totálně promočené rukávy a trochu i záda. Chci se zeptat, jestli bundy od Force nebudou to samé. Z Force mám trošku strach, hlavně když se podívám na cenu. U značek jako třeba Kalas, nebo Craft stojí softshell bundy několikrát víc. Může se někdo podělit o zkušenosti? Není lepší připlatit? Děkuji.

      0 0
      • jIrI___  

        Podle mě se softshell na náročnější fyzické aktivity vůbec nehodí.

        0 0
        • maajkee  

          Přesně tak, to je spíš na takový romantický procházky jarní nebo podzimní krajinkou :)

          0 0
        • RomanH  

          Tak on je softshell a softshell, mrkni na parametrx Gore. Ale souhlas, softshellovou bundu od Force bych si na kolo nekoupil.

          0 0
          • Paja  

            WS Softshell mam, ale na kolo bych si to misto vetrovky z Pertexu nevzal.

            0 0
            • RomanH  

              Zalezi na kazdem a na teplote. Na jaro / podzim si taky radeji vezmu pertexku a vrstvim, ale v zime (stabilni teplota pres celou vyjzdku) radeji spodni teple triko, max. na to jeste letni dres, a jednu silnejsi bundu.

              0 0
              • Paja  

                Z toho mas pak ten ofouklej krk, nekde do kopce potrebujes vetrat, rozepnes bundu a fuci ti tam direkt ;-)

                0 0
      • bard57  

        Zdravím, pokusím se interpretovat vlastní dlouholetou zkušenost. Léta ujíždím a jezdím na Spešlu, včetně všeho vybavení. Letní je super, ale se zimním jsem měl pořád problémy, kosa. Pak jsem dostal radu na „low cost“ FORCE…a světe div se! Špica. Od té doby, co mám od nich komplet s Windsterem – bunda X70, kalhoty Z65, rukavice, nákrčník a čepičku pod přilbu......po­hodička, jen podle aktuální teploty přidávám, nebo ubírám funkční trička na podvlečení. Neprofoukne a hlavně – nezpotíš se, a to jezdím fakt i na Silvestra. A že to šijí v Pakistánu?? no a co, tak to dělají i renomovaní výrobci, rozhoduje přidané materiálové „know-how“ a ne čí ručičky to spíchnou. A když jsem k tomu přidal zimní tretry NW Artic, tak se dá jezdit i v počasí, kdy si na tebe lidi v zimnících ukazují a klepou na čelo :) Závěrem – pokud se chceš fest zapařit – použi softshell , ten totiž zatím není technologicky schopný všechno „vydýchat“ když do toho pořádně šlápneš.

        0 0
        • rockab  

          V sobotu jsem zkusil nechat doma softshell bundu, bylo zamračeno, mírný vítr a +6°C. Vzal si 2× dres, funkční tričko a letní větrovku od Craftu. Můžu říct, že to bylo v pohodě do doby, kdy začalo mírně pršet :-) Větrovka jako nouzovka se dala použít, rozhodně jsem nebyl zapařený jako v softshell bundě, ale chtělo by to něco teplejšího na povrch.

          0 0
        • jecnak  

          Tebe tady za to tapetovani plati?

          0 0
          • maajkee  

            JJ, taky jsem si všiml. Každopádně si nemyslím, že by Force potřebovali nějakou větší reklamu, spíš je dost věcí neustále nedostatek a nejsou skladem.

            0 0
    • birkovnik  

      v softshelly budes spoteny pri fyzickej aktivite vzdy.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.