Bezpečnostní opatření proti krádežím v domě

72 nepřečtených
  • d

    Žádám všechny, kteří mají zkušenost s montáží bezpečnostní kamery, případně dalších, jakýchkoliv prvků zabezepečení do bytového domu, aby se o ni podělily. Cílem je snížit riziko krádeží kol, kočárků atd. ve společných prostorech (chodba, kolárka). Uvítám zkušenosti s monitorováním vnitřních prostor, vnějších prostor (bezprostředně před vchodem), právní aspekty, technické postřehy, tipy na techniku v dobrém poměru cena/výkon atd.

    Častou příčinou krádeží bývá opomenutí zamykání vchodových dveří. Zajistit, aby všichni obyvatelé za sebou zamykali, zdá se být nadlidský úkol. Pokud někdo řešil i tento problém, rozhodně to sem patří také.

    Děkan.

    0 0
    • rasto  

      co se tyce zamykani, mozna by vam pomohl „samozamykaci zamek“http://w­ww.fab.cz/pro­dukty/zadlaba­ci/typ=samoza­mykaci/vybrano=u­misteni/?gclid=Cj­wKEAjwoMKiBRDHwo­aQ0dzn0UwSJAA­Uk5Ji9ZbzL2qgu­kIV6tOhc9SzGtfmJuV­TbxqlmL5q1X3Z6×oC­kT_w_wcB?

      nerikam, ze to je spasne reseni, ale…

      0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      Donutit lajdáka aby za sebou zamykal je prakticky nemožné. U rodičů v baráku tedy nainstalovali dveřníka na RFID (odemknout lze klíčem i čipem) Kliku ty dveře zevnitř nemají.

      Pokud se lidi dohodnou, lze všude narvat PIR+IP kameru a logovat někam na server (a oni se většinou nedohodnou).

      0 0
      • jonti  

        Nemají kliku zevnitř, k čemu je to dobré? Není to nebezpečné třeba v případě výpadku proudu, nebo požáru?

        0 0
        • blaf  

          nejspis to pujde otevrit klicem, dobry je to v tom, ze se zlodej sam nedostane ven

          0 0
          • Mig_all  

            když se dostal dovnitr ven uz to takovy problem nebude…

            0 0
            • Smazaný účet  

              aby to nebylo jak s těma koulema…

              To takhle večer v baru, zábava v plném proudu, hraje partička lehce podroušených kamarádů kulečník. Navzájem se hecují, až slovo dalo slovo a došlo na sázku, zda si jeden z nich dokáže strčit kulečníkovou kouli do pusy. Což o to, dotyčný sázku vyhrál a kouli si tam strčil…jenže už nešla ven. No a tak kamarádi posadili nešťastníka s koulí v puse do taxíku co parkoval před barem a šup na chirurgii. V baru je z toho samozřejmě příhoda večera. Později večer tam dorazila jiná parta zhulákaných kámošů. Když tuhle příhodu slyšeli, reagovali slovy „To je nějaká blbost, přece! Když šla dovnitř, musí jít i ven!“ No, nešla, a tak je další chlápek s koulí v puse posazen do taxíku (stejného jako ten první) a šup na chirurgii. Taxikář už má v autě během pár hodin druhýho chlapa s biliárovou koulí v puse, nechápe co se děje. Tak vleze do baru a ptá se. Když mu to vysvětlili, vrtí hlavou a říká „Když šla dovnitř, musí jít i ven!“ No, nešla, a tak si taxikář vlezl do svýho auta a odvezl se na chirurgii. Chirurg na pohotovosti kouká na ty tři biliárový koule, vrtí hlavou a říká si „To je divný. Když šla dovnitř, musí jít i ven!“ A tak…

              0 0
        • saddik  

          Podle mě máš pravdu, vevnitř klika být musí právě kvůli požáru, zrovna teď se to řeší u nás v domě. A je to logické, při evakuaci se dnedá spoléhat na to, že si někdo otevře klíčem.

          Výše zmiňované samozamykací zámky by měly mít vevnitř normálně kliku, kterou se naráz otevře jak západka, tak odemkne závora.

          Největší problém je ale podle mě v tom, že lidi nejen že nezamykaj, ale neumí ty podělaný dveře ani zabouchnout, případně pustí do baráku jakoukoli verbež, která zazvoní.

          0 0
          • Smazaný účet  

            pokud je vchod zároveň vedený jako požární úniková cesta (což je většinou ve všech domech), tak se musí dát otevřít klikou bez použití klíče. To, že se to ignoruje je věc druhá, v lepším případě SVJ hrozí jen pokuta.

            0 0
          • Max  

            Ten zámek je spíš samoodemykací. Zevnitř i zamčený otevřeš jen klikou bez klíče. Sám se nezamkne.

            0 0
            • R-A-D-I-U-S  

              Jak povídám – klika tam není, jde to jen klíčem nebo čipem.

              Jestli se samy otevřou i při výpadku proudu nebo při požáru, to fakt nevím.

              0 0
              • McBlacky  

                tak tak ale máš jiný východ v dosahu, který takhle zajištěn není ne? My to tak máme, respektive na jednom východu je klika a druhým směrem jsou dvoje dveře na chip a když jsi mezi nimi, tak můžeš jen na jednu stranu.

                0 0
                • saddik  

                  Myslím, že není vůbec směroplatný, jestli existuje nějaká oklika ven nebo ne (kterou v člověk v panice nebo někdo, kdo to tam nezná, nemusí najít), ale pouze jak říká lumyr, jestli jsou dané dvěře součástí únikové cesty.

                  Dokonce by mi přišlo logické, aby z každého bodu existovaly únikové cesty dvě, abys měl vždycky alternativu, když je požár mezi tebou a východem.

                  0 0
                • R-A-D-I-U-S  

                  Jinej východ ten barák nemá. Tak mě napadá jakej je rozdíl když tam teda klika bude, ale ty dveře jsou normálně zamčený klíčem. Kdo nemá klíč je stejně v prdeli…

                  0 0
    • Smazaný účet  

      Co si pronajmou nějakého Voloďu?

      0 0
    • felix.org  

      U kamer pozor, v závislosti na způsobu zpracování/uchování záznamů bude třeba oznamovat, popř. se registrovat u ÚOOÚ. Z hlavy podrobnosti nevysypu…

      0 0
      • Pavel  

        jj, s kamerama je velký problém, u nás v baráku ten návrh také padl (týkalo by se jen vstupního atria), ale neprošlo to (no, já byl proti taky). Takže musí stačit samozavírací dveře na vstupní kód do bytové části a vstupní vrata do „areálu“ zavíraná na noc.

        0 0
        • Smazaný účet  

          nebo to řešit jako ve Falloutu – každý obyvatel by měl své ID a kdo by u sebe neměl ID, byl by odstřelen robotem nebo automatickou kulometnou věží…

          blbý pro ty, co jsou z principu rebelové a nechtějí u sebe nosit žádný doklady ;-)

          0 0
          • McBlacky  

            ten den co by to nasadili by na DX v new arrivals byla rušička ID čipů :) lepší jak sniperka

            0 0
          • Pavel  

            No tak to by moje návraty z hospody byly hodně hlučné, do hospy jsem rebel a fakt doklady nenosím… :-D

            0 0
          • rasto  

            pro nezvane navstevy idealni reseni :-)

            0 0
          • Mig_all  

            čip nastřelený pod kůži? Žeby Aštar Šeran měl přece jenom pravdu?

            0 0
      • nitraq  

        Pokud se nepletu, tak monitorovat lze, zaznamenávat už tak jednoduše nelze. A tak jako tak tam má být upozornění, že prostor je monitorován.

        0 0
        • Smazaný účet  

          řešil jsem to ve firmě, taková kovbojka jak se tu píše to není. Musíš specifikovat na co to bude, jak budeš uchovávat záznam (mimochodem, stejný postup musíš volit, pokud budeš mít čipový vstupy, kde se budou jednotlivý otevření uchovávat..), ÚOOÚ to odouhlasí (nebo ne..), nic na tom není. Nejlepší je nechat to udělat firmu co v tom umí chodit. U nás v domě se bohužel našlo pár „exotů“ co to nechtějí, ale jsou nejvíc slyšet, když jim vyberou sklepy, počkodí se novej výtah..

          0 0
          • Breakpain  

            Počkej, chceš tím naznačit, že nějací „tardi“, kterým vykradou sklep na protest poškodí „svůj“ výtah??

            0 0
            • Amoondre  

              precti si to jeste jednou, zamer se na interpunkci

              0 0
              • Breakpain  

                Uz vidim ;-), njn, casu malo a cist to za chuze na mobilu ma sve nedostatky …

                K tomu snad jen pridam, ze to je asi vsude stejny. Jednu dobu se u nas nejaky blbci bavili tim, ze sundavali jmenovky ze schranek… Uz jsem si rikal, ze si dam tajne nejakou kameru za listu, abych vedel komu mam dat do rypaku…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  njn, výtah za mega a klíčema poškrábaný snad hned po předání.. Být tam kamera (stejně jako u schránek kde se neustále hromadí bordel, co si lidi vyndají ze schránek a jsou líný ho vyhodit) tak se tohle neděje. O „idiotech“ co se chtějí podívat do míst, kde nemají co dělat ani nemluvím. Barák vedle kamery má, od té doby vykradli sklepy jen u nás (možná náhoda..).

                  0 0
    • BlickM  

      Na kameru moc nespoléhej. Zloději si s ní moc hlavu nelámou, ani neměli snahu zakrýt obličeje.

      Policie si jen vyžádala záznam s tím, že rozešle kolegům.

      Navíc jak tu píšou ostatní, neni to jen tak, registrace, podmínky, atd …

      0 0
      • Smazaný účet  

        lepší než kamera je smečka dobrmanů…

        0 0
        • Pavel  

          Předpokládám, že kolega „d“ se domů ale dostat chce; a celý a živý k tomu… ;-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            však domácí obyvatelstvo by znali a jen očuchali…

            a cizí by mohl zkusit vlídné slovo a plátek šunky :-)

            0 0
            • Pavel  

              Teta (bydlí na „samotě“) měla psa (vlčák velký jako stodola), který měl návštěvy rozdělené do tří skupin: první nepustil dovnitř, ale pustil je ven, druhou pustil dovnitř, ale nepustil ven a třetí nepustil dovnitř ani ven. Občas to nějaký blbec, co nevěřil, že ho pes nepustí ven, zkusil, takže pak zašívala rozkousnuté rifle… :-)

              Pravda, mne ten její pes pustil dovnitř i ven bez problémů, divila se tomu, to se ještě před tím nikdy nestalo. Plátek šunky jsem neměl (na to ten její pes kašlal, byl v tomto neúplatný), takže asi zafungovalo mé vlídné slovo. A „P*čo, co na mne štěkáš a vrčíš?!?“ to nebylo… ;-))

              0 0
      • Amoondre  

        Asi tak, kamosovi z Salesianskeho strediska ukradli kolo. Pojicie se podivala na zaznamy z kamer, videli jak zlodej odnasi kolo a byla mu videt i tvar. Hm, a co dal? Nic.

        0 0
    • ememem1  

      toto neni urad aby si tu niekoho ziadal, tu sa odpoveda na bze dobrovolnosti :-)

      0 0
    • Max  

      Děkane, proč se nezeptáš pedela nebo kvestora? :)

      0 0
    • HonzaRez  

      Podle mě taková akce nemůže mít úspěch, nájemníci se na podobných věcech nikdy neshodnou. Poamlý důchodce nikdy nebude souhlasit jakýmkoliv elektronickým zařízením a motáky a hlavohrudě nikdy nepřinutíš kontrolovat za sebou, jestli jsou dveře zavřené nebo dokonce zamčené. Je to válka všech proti všem, takže jedině kompletně zabezpečit svůj sklep a vynutit si v pojišťovně nejvýhodnější pojistku…

      0 0
      • Smazaný účet  

        jj, udělal jsem to tak – nechal jsem si udělat bezpečnostní dveře a na domovní schůzi jsem veřejně ohlásil, že teď už se zloději na můj byt vyserou, když je kolem x jinejch jen s fabkou, takže by měli být sousedi motivováni k zamykání :-)

        0 0
        • Pavel  

          Aby to nějaký zloděj profik nepojal jako výzvu… ;-) I když, asi by ho pak čekalo překvapení ve formě kulometných hnízd, hromad ostnatého drátu, nášlapných min, že? :-D

          0 0
    • Erknold  

      Kamera je hrozně fajn, jen málokterý zloděj chodí s občankou u hlavy a pokud už ho ta kamera štve, tak stačí jít s kapucou, nebo kšiltovkou a vidíš jen oblečenou postavu.

      Zamykat vchodové dveře nesmíš dle požárních vyhlášek, jelikož je to jedna z únikových cest. Mimochodem by se dveře měly otevírat ve směru úniku, kolik starých činžáků to má :) Je jedno jestli jsou zamčené nebo ne, při panice vznikne špunt v činžáku.

      Bezpečnostní dveře jsou bezpečnostní, až když se zamknou. Zamčené interiérové dveře sebelepším zámkem se chovají stejně jako otevřené. Papundekl zloděj překoná během minuty a zamčený zámek nechá na podlaze.

      Zabezpečovačka co dělá vyrvál nikdy neprojde ve společenství. Navíc, kdo by šel se utkat s fetkou a podobným póvlém.

      Pokud dáš místo zaklapavacího jazíčku, který překonáš i naohýbaným drátkem z výpletu kola, hranol, ztížíš jim sice práci, ale pro zavření dveří potřebuješ kliku nebo klíč. Což někoho přiměje je už zamknout, ale stejnou část to nasere a na protest je nebude zavírat, nebo zamykat.

      Vraťme se ke kameře. Ta neslouží k tomu, abys poznal, kdo je zloděj, ale který ze sousedů nezamkl kolárnu, či sklep a na tom se pak točit. Tuto by se nechalo prosadit možná přes většinu v baráku.

      0 0
    • 01carbon  

      Před pár lety mi několikrát vykradli sklep a ukradli dětská kola. Namontoval jsem kameru která snímá východ ze společných sklepů (koje) a po nějaké době vyrazil za místními Pomáhači a Chrániči s tím, že mam záznam, vím kdo to je (frajer bydlel v pronajatém bytě v přízemí), oznámit krádež. Po celkem krátkém vysvětlení jsem pochopil, že bude lépe opustit bojiště. Pomohl až známý na kriminálce v HorníchDolních, který zavolal svému kolegovi do jehož rajonu jsem patřil, ten poslal dva kovboje, těm jsem to celé vysvětlil, ukázal… zloděje si podali, celé to vyřešili a pak ještě zbývalo, abych se znovu dostavil k místním Pomáhačům a ohlásil krádež – docela úsměvný moment. Skončilo né úplně dobře – kola z frců se nenašla, frajer byl odsouzen, jediný kdo chodil po soudech jsem byl já jako svědek, nic nezaplatil no a potom hradní pán vyhlásil amnestii. Nyní již je sklep zděný, dveře plechové a s alarmem. Konec pohádky.

      0 0
    • Erknold  

      Jinak od dob vynalezení tutoho:

      http://www.makita-eshop.cz/…ga452rfj-18v

      je vcelku jedno, čím máš zamčené kolo, jakmile se k němu dostane.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.