• Fuglsang

    V zimě jsem začal běhat a teď se konečně udělalo počasí, kdy člověk nemusí jít běhat v bundě nebo mikině. Zároveň tu ale nastal problém, kam dát mobil, klíče, gel atd.. Koukám na ledvinky, pročítám diskuze a narazil jsem na komentář, kde dotyčný popisuje, jak chodí běhat v cyklodresu (diskuze je to hodně stará a nejde tam již reagovat). Zkoušel to někdo z vás? Jakej je to nápad?

    Ve volným dresu musí všechno v kapsách strašně lítat, ne?

    V silničním dresu se zase člověk zpotí jak hovado, ne?

    Koukal jsem i na trička na běhání, ale žádný, kde by byly dvě tři kapsy na zádech jsem nenašel, ale třeba se jen špatně dívám.

    Anketa: Běhání v cyklodresu?

    12x
    38%
    15x
    47%
    5x
    16%
    0 0
    • Člověk a jeho svět  

      Tak nejlepší to bude asi zkusit :)

      Jinak nech třeba mobil doma a gel při běhání? To se musí?

      0 0
    • blaf  

      zkousel jsem to a bylo to jak rikas, vsechno v tom litalo nahoru dolu, proste na hovno

      jestli to s behanim myslis vazne tak je podle me dobry si koupit neco spesl na behani i s drzakem na lahev, ja to nemam, moc nebeham, ale takhle bych to resil, kdybych behal vic

      0 0
    • W.Muchov  

      nevidím v tom problém v podstatě využiješ ten dres k aktivitě velmi podobný tý pro kterou je primárně určenej a pokud ti to bude vyhovovat tak není problém

      0 0
    • Memphis22  

      Jaký štreky dáváš, že potřebuješ mít s sebou gel? Doporučuju kraťasy s kapsou na zip, do ní klíč a jde se…

      0 0
    • Fran-tic  

      heh, gel na běhání…to hned bereš i pití ne?:D Běhám i třeba 30 kilásků a gel jsem neměl nikdy. Když už, tak třeba na triatlonu jsem si narval věci za kraťasy (úplé) a drželo to v klidu. Měl jsem takhle párkrát i klíče, zbytek se dal dát do kapes. Blbost to určitě není, záleží, co ti vyhovuje. Já si raději vždy vemu kalhoty s kapsou. Dres ale používám, mám kvalitní a vím, že je hodně funkční. A na ty klíče a kravinky se to sejde. Štěrkání neřeším.

      0 0
    • Rubi  

      presne, strasne to lita, kup si trenky s kapsama na zip a do jedne das mobil, do druhe klice a gel nepotrebujes, pulmaraton zatahnes i bez piti a jidla, pokud neni brutalni vedro…a pokud behas min, tak se zbytecne negeluj

      0 0
    • honzzaq  

      Na klíče používám fígl, že si je dám mezi jazyk boty a tkaničku. Když jima tu tkaničku provlečeš, je to neprůstřelný. Na dva klíče (barák, byt) je to úplně dostačující řešení, nic dalšího s sebou netahám.

      0 0
    • mrozu  

      Aha, silničáři nosej těsné dresy proto, aby se v nich potili jak hovada, to jsem nevěděl.

      Když jsem ještě běhal, tak jsem klíče držel vždycky v ruce a nic dalšího jsem s sebou nepotřeboval.

      0 0
    • black.horse  

      blbost to není, ale musíš vyzkoušet, pokud to bude jen pár drobností, tak na krátké věci (ale to běhám minimálně) si beru jen klíče, kterej dávám do běžeckých kalhot do tý minikapsičky. Mobila většinou neberu. A občas s sebou beru cyklo dres a pak dávám mobila dozadu do kapsy. Klíč, ale vždycky do té minikapsičky na zip na zadku. Nejradši běhám ale přes hodinu, tak do 2h a to s sebou beru camel na záda a tam se vejde mobil, klíče, sem tam tričko s dl.rukávem kdyby hrozilo ochlazení a nouzovka musli tyčinka kdyby padla krize. Zjistil jsem že nad 20–30min běhu je pro mě pití skoro nutnost, hodně negativně mi to ovlivňuje pocity a výkon když běžím bez pití.

      0 0
      • raceman  

        ja teda radsi preferuju zavodneni pred behem :)

        jinak beham vetsinou pres zimu, takze v cyklisticke bunde a mobil(mp3) a klice mam v kapsach vzadu

        0 0
    • McBlacky  

      používám opasek s malou kapsou a mini lahvičkama – když je venku fakt hic. Jinak jen klíče do ruky a 60 min co běhám dávám bez pití.

      nicméně, existují speciální běhací trička s kapsou a nic nikde nelítá. Už nevím kdo to vyrábí – zkus nějaký běhací fora. Ale na RBD to pár lidí mělo a vypadalo, že to funguje. Na delších horských závodech (2hod) běžím s gelem v každý ruce :( voser, ale jinak jsem to zatím nevymyslel. Kapsičky na ruku mi přijdou nesmysl.

      0 0
      • ¨MZ  

        gely při závodě: gel dám do igelitového pytlíku a větším spínacím špendlíkem(aby se dal dobře rozepnut)ho přišpendlím z venku k okraji kraťasů, kalhot a pak to celé zastrčím za pas. Když to správně uděláš, tak to drží krásně, před bufetem ten pytlík vyndám, buď utrhnu nebo ho odepnu, gel vysosám a zahodím to všechno na bufetu, stejně je potřeba to zapít, tak ho dávám před bufetem. Takhle jsem měl na maraton čtyři pytlíky se čtyřma gelama, běží se s tím naprosto luxusně, vůbec o tom nevím.

        0 0
        • McBlacky  

          to je dobrý, dík za tip. Já plánuju výhledově spešl tričko s kapsou, ale než se k tomu dokopu :) dlouhý závody dám tak 3 za rok.

          0 0
    • Smazaný účet  

      záleží jak dlouho a kde běháš

      já to mám tak na dvě hodiny, takže cokoliv v ruce mi přijde jako blbost.

      klíče, hajzlpapír, peníze a opencard mám v uzoučký běžecký ledvince, na kterou zároveň přichytím MP3 přehrávač

      když je vedro, mám větší ledvinku s futrálem na bidon, nosím 0,5l a bohatě mi stačí. měl jsem i takový ty malý lahvičky ale je s tím jen ****** s mytím, plněním a vůbec…zbavil jsem se toho

      jinak dres pokud možno přiléhavý, když není přiléhavý, nefunguje…

      0 0
    • Elwing  

      Na ty drobnosti bych si koupila něco takového

      Sama o tom uvažuju, ale já si na běhání nic neberu, jen ty klíče, do ruky, do kapsičky na kalhotech nebo do podprsenky. Pití neřeším, vydržím hodně dlouho bez ničeho (2 hodiny) a víc neběhám.

      0 0
      • Smazaný účet  

        klíče DO PODPRSENKY? :-O a nemáš pak podrážděný to…prso? :-)

        0 0
      • black.horse  

        koukám na ty batohy a moc děkuju;-) furt jsem přemýšlel čím pohodlnějším nahradit malej kejml a tyhle vypadaj pěkně… (doteďka jsem znal jen toho trailovýho malýho salomona)

        0 0
        • Elwing  

          Myslela jsem konrétně tu ultraspire quantum, ale nějak mi to zalinkovalo celej obchod. Jinak Trailpoint samozřejmě super, bež si to tam vyzkoušet.

          0 0
          • black.horse  

            koukám, koukám, pěkné věci nacházím:-) ale nějakej ten malej vodní batoh na běh by bodnul nejvíc…

            0 0
            • Elwing  

              Chtěla bych si jít vyzkoušet ty nové merrely Ale fňuk, na další drahé běžecké boty už nemám :(

              0 0
            • black.horse  

              Konečně dneska jsem pro ten běžeckej batoh zašel:-) Co mě moc překvapilo, byl super přístup v obchodě, byl jsem ho omrknout v pondělí a kromě vyzkoušení více modelů a rad, když prodavač viděl, že váhám, zda vzít ten běžeckej a nebo zůstat u cyklokejmlu, tak mi půjčili jeden testovací batoh na dva dny na vyzkoušení a ať pak přijdu říct, jak dopadlo přímé srovnání mezi tím co mám doma a tímhle. Běžeckej se dá lépe stáhnout kolem těla, při běhu není tolik poznat a dobře dří, zároveň má minimalistický design (váha, větrání, kontakt s tělem). Příjemně to překvapilo.

              0 0
              • Elwing  

                Tyjo, tak to už můžeš běhat ultra ;) Jo oni jsou fajn, Evžen (starší chlap) nebo Michal (majitel), tam se vždycky člověk zakecá.

                0 0
                • black.horse  

                  Byl spíše mladej (kolem 30tky u takhle vyhublého člověka věk těžko poznám:-) ), fajn človíček, na pokec bohužel čas nebyl, musel jsem rychle zpět do kanclu, ale ten přístup opravdu potěšil, tak nějak by to mělo vypadat, aby se člověk rád vracel.

                  Ultra sice ne, ale při běhu výrazněji přes hodinu aspoň nějakou malou dávku vody nebo ionťáku s sebou potřebuju a tohle mi přijde nejlepší řešení. Flaška v ruce mě moc nenadchla, ledvinku nemohu protože se nesnese s mým pupkem, cyklo kejml jako dosavadní řešení nebyl nic extra, tohle zatím po prvním testu vidím jako doposud nejlepší řešení…

                  0 0
                  • Elwing  

                    To určitě je nejlepší řešení. Kompromisy jsou k ničemu. Tak to byl Michal, bude mu ke 40 a hubenej je fest no :)

                    0 0
                  • jeffino  

                    flaška v ruce je o zvyku, já ji beru na cca 3h výběhy, kolem pupku taky nic nesnáším:), není to tak úplně špatný, do té kapsičky, dáš taky něco málo a je tam i poutko na klíče, mám ji z trailpointu, mají super přístup.

                    0 0
                    • black.horse  

                      Tak dá se, zkoušel jsem mít flašku v ruce skoro 1/4roku, řešil jsem to nejradši tak, že jsem měl obyč petlahev a tu pak po půlce trasy hodil do popelnice:-)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        dobrá varianta…já mám ty uzávěry s ventilkem, jak na bidonu – našroubuješ na flašku, běháš, když dopiješ, uzávěr strčíš do kapsy, flašku zahodíš…

                        0 0
                        • black.horse  

                          a hele, tady někdo rád bumbá Jupíka :-)

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            skoro bych se vsadil, že to z Jupíka není, protože si nevzpomínám, že bych ho někdy pil…spíš bych sázel na nějaký sportovní nápoje, který jsem dostal někde na závodech :-)

                            0 0
                      • jeffino  

                        já mám teda totok:

                        http://www.ultraspirestore.com/…-p/ua903.htm

                        když třeba běžíš jenom v trenkách a nemáš si kam co dát.

                        0 0
                        • black.horse  

                          jj, mi to došlo, když si psal, že o „kapsičce a poutku“, ale zrovna u tohoto řešení by mě trápilo, že to nemohu vyhodit a doběhnout s volnou rukou, prostě mi to moc nesedí. Naštěstí jen v trenkách neběhách, to by na mě zavolali odchytovou službu:-D

                          0 0
                        • Elwing  

                          Hele a to vám nevadí, že ta lahev šplouchá? Já s tím teda nikdy neběžela, ale myslím, že by to bylo první, co by mě štvalo.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            tak má ti šplouchat v lahvi nebo v břiše…to je fuk, ne :-)

                            0 0
                            • Elwing  

                              Jestli se v sobotu moc nezničím na sjezďáku tak to asi v neděli na šutru prubnu s nějakou petkou v ruce.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                nedával jsem ti takovej ten pásek s malejma lahvičkama?

                                0 0
                                • Elwing  

                                  Nojo, ale kde ho mám :) Ty budou šplouchat ještě víc ne? :)

                                  0 0
                                  • mr.antik  

                                    když jsou plný tak ne a jsou malý, takže ji vypiješ najednou. Jestli je to to, co myslím teda :-)

                                    0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    nebudou…při běhu jsem o nich vůbec nevěděl, jen mě pak štvalo to vymejvání, tak jsem právě přešel na jeden bidon :-)

                                    0 0
                          • McBlacky  

                            běhal jsem s enervit opaskem co mám na běžky a horší je jak to tlačí na břicho. Lepší jsou ale ty malý opasky a mini lahvičkama když už ale tam zase musíš mít takovej kde ty lahvičky jsou napevno jinak lítaj. Mám dva ale nakonec taky běhám bez nich :)

                            0 0
                        • mr.antik  

                          mě štvou i klíče v ruce (připám si takovej asymetrickej) ale stejně neběhám víc než hodinu takže vodu nepotřebuju, případně bych si koupil ten opasek

                          0 0
    • Hank Moody  

      V cyklodresu běhám běžně, je to přece funkční materiál, takže fakt není problém s pocením. Teda potím se, ale dres funguje tak, jak má, takže kein problem.

      Klíče v zadní kapsičce mi nevadí a myslím, že nějakou malou tyčinku by to taky uneslo aniž by to prudilo a moc poskakovalo.

      Běhám většinou 60–75minut, takže vodu beru do ruky jen když je fakt horko. Do dresu bych to nerval.

      Ale kámoš má běžeckou ledvinku s držákem na láhev a nemůže si to vynachválit. Myslím, že od Deuter.

      0 0
      • Smazaný účet  

        taky mám Deuter, je v poho, ani moc nelítá, i když je tam ten bidon

        0 0
        • McBlacky  

          zkoušel jsem enervit co mám na bežky a s pullitrovkou se to taky dá, ale není to ono.

          0 0
          • Smazaný účet  

            stačí se podívat na maratonu – pomalu co člověk, to názor :-) a ty maratonce bych nepodezíral, že nemají naběháno…

            0 0
    • Smazaný účet  

      …trapas…

      0 0
    • Reed  

      Na delší běhy mám Camelbak Marathoner vestu a na kratší ledvinku. Na tu jsem si ale musel zvyknout. Jinak na delší běh je dle mě nejlepší kvalitní běžecký batoh. Já mám z ebay Camel Marathoner vestu a je super. Není velká, je lehká a krásně přilne.

      0 0
    • honzour  

      možná varianta http://www.trailpoint.cz/…ire-quantum/

      0 0
    • vrrr  

      Ja beham s Camelem. Ne ze bych behal dlouhe trasy, ale beham do prace a z prace a k tomu proste potrebuji nabalit penezenku, klice, mobil a suchy trenky. A prazdny Camel mi sedi ze vsech batohu/vest/led­vinek nejlip (rozumej nejmene skace na zadech), i kdyz ho musim po ceste casto dopinat.

      0 0
    • Nikovlas  

      Když chodím běhat, beru si jen klíče, do 20km většinou člověk nic moc nepotřebuje – případně ještě padesátikorunu nebo stovku pro jistotu – obojí se vejde do malé kapsičky v běžeckých trenkách nebo elasťákách.

      Jednou jsem na survivalu běžel orienťák v cyklistickym dresu a z kapes mi vypadla i buzola i gel – možná to mám blbě šitý – nevím – každopádně když si tam něco dávám na běh, tak to jistím sicherheitskou. Stejně to prostě není moc pohodlný – na zádech to lítá.

      0 0
      • McBlacky  

        já jednou musel v dresu tak jsem gel v kapse zalepil stříbrnou páskou a drželo to hodinu a kus v pohodě. Ale jak píšeš, lítá to

        0 0
        • Smazaný účet  

          proto tahám tu ledvinku

          navíc často závodím jen v nějakém funkčním tričku bez kapes. na plavání stejně v kapsách nic nosit nejde, věci na cyklistiku jsou na kole a na běh jen v depu popadnu ledvinku s věcma a běžím…

          0 0
    • Charles2k  

      Dělám to tak běžně, jelikož na místo, kam chodím běhat, jezdím na starším kole (nemám na něm nášlapy, takže jedu rovnou v běžeckých botách). Kolo přivážu ke stromu a vyběhnu. Ledvinky obecně nerad nosím, vadí mi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.