• KubaBajk

    …tak mi dnes spadnulo na zem moje postarší EVO 3D…

    Rozhoduju se mezi Applem 5tkou (klidně i 4kou, nevím) anebo nějakým našlapanějším Androidem.

    Na Androidu jsem byl tedy doteď a byl jsem vesměs spokojený až na občasné spadnutí systému a především tedy svižnost, s tou jsem až tak spokojen nebyl. Alespoň na mém EVO nebyla ta svižnost chodu (na můj vkus) až taková jakou bych chěl (i když RAM ani CPU nikdy neběžely naplno), delší než jednovteřinové prodlevy při stisku tlačítka Zpět apod. přestávám dávat. Ale to je prostě Android, zřejmě, měl jsem v ruce samozřejmě i jiné android mobily, lepší a žádný z nich nereagoval výrazně rychleji.

    Tohle je tedy moje základní podmínka…telefon musí „švihat“, aplikace se ukončovat, spouštět bez prodlev, přepínání obrazovek musí „létat“, ne se nějak „překulovat“, mapa se na displeyi otáčet bez sekání…popisuju to laicky ae snad je jasno jak to myslím. Telefon musí být prostě rychlý :)

    Nikdy jsem Apple nechtěl ale nechal jsem se trochu nalomit strýcem, který tvrdí že jabko je prostě lepší než sebelepší Android. U našich jsme dělali test, vedle sebe dva Androidy a jeden Apple (tuším 4ka), spustili jsme na všech mapu a otáčeli…pravda, jediný Apple displejem při přetáčení ani jednou necuknul, obraz se přetáčel stále plynule a svižně.

    Je opravdu Apple tak dobrý? Stojí to za ty prachy? Nebo stačí koupit našlápnutý Android, který je podstatně levnější? A když ano, tak který?

    Omlouvám se za offtopic.

    Anketa: APPLE NEBO ANDROID?

    39x
    51%
    1x
    1%
    0 0
    • Smazaný účet  

      Symbian.

      0 0
      • kOmE  

        Ty vole

        0 0
          • kOmE  

            Ja jich mel nekolik, E61i byla nejlepsi.

            0 0
          • Jakobo  

            Poradte nekdo, kde koupit novou a ne repasovanou Nokii E52. Se obavam, ze vsechny co se jeste prodavaji budou repasovane. Nektere obchody to pisou primo, jine pisi dodame do mesice. To odpovida Cine a tem jejich repasovanym telefonum. (Dotykovy mobil nechci uz kvuli dobijeni a to nam je v praci nabizi zadarmo).

            0 0
            • roman 3D  

              musíš se podívat někde do starožitnictví, třeba tam někdo odložil.

              0 0
            • heerer  

              proc E52, to byla jedna z nejhorsich nokii co jsem mel…

              Doma ma zena jeste E72 a to je naprosto jina liga.

              0 0
            • mr.antik  

              E52 je ta nejporuchovější nokie historie? Bych si na toto koupil cokoliv obyčejného

              0 0
              • Jakobo  

                Dik vsem za rady. Muj staricky SE K610i uz mam 7 let, sice stale funguje na 1*, prezil hruzny pad ze 3. patra na chodnik, nic neprasklo, nekolik padu z kola a bezne mi pada z ruky na zem. Jen baterka uz vydrzi pouze 4–5 dnu podle volani.

                Prece jen ale i technika ma sve meze, tak premyslim o necem podobnem a Nokie se mi vzdy libily. Mel by mit aspon stejne parametry, jako ten soucasny. Tedy 3G kvuli netu, bluetooth, java a pak ty bezne funkce.

                Skoda, ta Nokia E52 by byl podle popisu super co do velikosti, vydrze i funkci. Novy se uz stejne koupit neda a pouzity nebo repasovany nechci.

                0 0
    • tomfree  

      Používám současně apple iphone i ipad,tablet na androidu a windows phone,který mne zpočátku strašně štval,jenže pak jesem si zvykl a neumí třeba tolik věcí jako ostatní,ale je stabilní,rychlý,jed­noduchý a jde ovládat v rukavicích,takže hlasuji pro zařazení windows do seznamu.

      0 0
    • Tehu  

      jestli ti nejde o prachy tak rozhodne Apple, maj to vychytanejsi mnohem stabilnejsi… Apple je hlavne o image podle me a ten je o penezich ;-) podle me :-D Jinak budes samo rozhodne stejne spokojenej i s Androidem pokud bude mit slusnej hardware

      0 0
      • KubaBajk  

        No jde mi o to, jestli prostě není Android limitovaný tím, že je to Android…jak to říct…že prostě už na sebevýkonnější desce nepojede rychleji protože už to prostě nejde.

        0 0
      • Smazaný účet  

        image apple vytvari sami uzivatele…

        Apple to ma proste vse odladene a neustale urcuje trendy. Navic ma vyhodu ze system je odladeny presne pro dany HW. Prirovnal bych to treba k lefty mezi vidlicemi.

        0 0
    • Internaut  

      Nexus 5

      0 0
    • WEGO  

      zkus se podívat na Google Nexus 5 – nejlpeší poměr cena/výkon .. a nebo absolutní špička je HTC One M8 ovšem stojí 2× tolik jako zminovaný nexus.. ale rozpočet máš asi velký když uvažuješ o jabku (dobrá rada na závěr – na jabko se vyser je to na *****) :)

      0 0
      • KubaBajk  

        Rozpočet by byl ale nepovažuju za nutnost vyvalit 18 za mobil, prostě na tom nesejde…musí to šlapat.

        Proč je jabko napitchu? :)

        0 0
        • WEGO  

          apple špatnej není, ale je to tak jak píše někdo výše zkrátka stylovka a platíš za značku (to ale v dnešní době i samsungu apod, ale imho u jabka je to více).. já osobně bych do applu nešel kvůli velikosti displaye.. možná časem udělají mobil s pořádně velkým displayem ale prozatím já vidím apple jako obyčejný dotykáč za 15K+ ovšem s dobrým HW.. který mi osobně je k prdu, když k němu nemám k dispozici pořádný display.. sto lidí sto chutí.. bude tu dost lidí co napíše že jabko a nic jiného.. a já to chápu ale já a jabko zatím kamarádi nejsme :)

          0 0
          • KubaBajk  

            No já taky nejsem jabkař a i pětku už jsem mačkal, šlapalo to pěkně ale za dvě minuty toho moc nepoznám, takže se do něj nijak nehrnu…velký displej mám taky rád, což mi na jabku též vadí, 4 palce není to, co bych úplně chtěl…ale prvořadá je rychost, jak už jsem psal.

            0 0
            • WEGO  

              jak píšeš někde dole že ti stačí foto/video/hud­ba/net/whatsup nebo viber tak se podívej na ten nexus 5.. za ty prachy je to fakt super.. taky se porozhlížím po novém mobilu a měl jsem v merku sg galaxy note 3, ale od té doby co kámoš přišel s nexusem 5 a já to měl v ruce, tak me ten přístroj fakt příjemně překvapil jak je rychlý a propracovaný..

              0 0
            • Shoty  

              Tak třeba mě zase velikost displeje vyhovuje, telefon se vejde do kapes atd. Jinak po té, co umřela symbianová N8 jsem vyzkoušel android a okamžitě se začal rozhodovat nad něčím jiným. Windowsi hodně chválí pro svižnost systému, ale když jsem se podíval na aplikace, které používám, šel jsem do iPhonu 5S a nelituji. Za půl roku žádné spadnutí systému, žádný zásek, vše švihá, jak má, jen ty prachy, co za to chcou a taky za příslušenství…

              0 0
          • karliner  

            Tos rovnou mohl napsat: „CHTĚL BYCH IPHONE, ALE NEMÁM NA NĚJ…“

            0 0
            • WEGO  

              dal jsem za mobil srovnatelnou částku co stojí iphone, takže na něj mám – ale nechci ho.

              někdo na něj nedá dopustit, někdo by ho nechtěl = 100lidí100chutí

              0 0
          • pepe19  

            apple display je naprosto ok,ovládání jednou rukou na kole oceníš.

            Mobil s uhlopříčkou tabletu se do kapsy dresu nevleze.

            A o funkčnosti Iphone nemá cenu se rozepisovat.

            0 0
            • rasto  

              nechci Ti bourat myslenky, ale ma g2 (5,25’’) je taky naprosto v pohode. jak do ruky tak do kapsy dresu. mapu.cz projizdim prakticky pouze na kole, za jizdy. nikdy zadny problem s ovladanim telefonu.

              0 0
              • sharkeeCZ  

                rovenz neeviduji podobne problemy pri pouzivani meho Samsungu SGS4 s 5" dispalyem ;-)

                Ale kdo chce, ten v tom problem uvidi…dokuk neprijde 4,7" iPhone ;-)

                0 0
    • vasado  

      přemýšlel jsi o blackberry? mám Z10 je to rychlé, hodně podobné iOSu… (nedostatek je že je méně nativních aplikací, ale podporuje androidruntime, takže můžeš brát aplikace z googleplay ) ale proč to píšu – pokud koukáš trochu na peníze tak Z10 je stejně výkonná jako apple 5 ale stojí 7 nebo 8 :-D … říkám, na zvážení – je to taky cesta ;)

      0 0
      • KubaBajk  

        Na aplikace docela kašlu, stačí mi pořádný přehrávač audio/video, navigace do auta a nějaký Viber, tím to hasne. Je opravdu levný, až podezřele :)

        0 0
        • vitan  

          tak možná i proto bych tam zařadil Windows Phone.

          Například: Nokia Lumia 925

          0 0
        • drsnej márvin  

          na těch pár požadavků jakákoliv střední třída ..

          0 0
        • vasado  

          levný je – když přišel na trh byl za cca 15.000,– ale jelikož v ČR letí Apple, Android a lidi se toho asi bojí a nekupují – tak proto ta cena… ale je to jen IMHO :-D

          0 0
        • sharkeeCZ  

          V to pripade WindowsPhone od Nokie. Treba 625, nebo nova 630. Android bych doporucil pred iOS urcite.

          Mam doma i v praci vsechny platformy a u Applu je situace probelmaticka v uzavrenosti, nekompatibility nabijecek a prislusenstvi, nemoznost pametovych karet atd.

          Nicmene na tyto aktivity, jak pises, je super WindowsPhone. Prave jsem kupoval dve Nokie625 pro obchodaky a naprosta spokojenost.

          0 0
          • KubaBajk  

            Děkuji za pohled, srovnání všech tří systémů najednou by bylo asi nejlepší.

            0 0
            • sharkeeCZ  

              A srovnani ceho vseho, konkretne?

              0 0
              • KubaBajk  

                IOS, Android, WIN 8 … výhody, nevýhody…přede­sílám, že uzavřenost systému by mě štvala, jsem zvyklý si do mobilu instalovat a ukládat, zobrazovat co chci. Ale možná má IOS zase natolik velké klady jinde, že stojí zato si zvyknout, omezit se.

                0 0
                • Bedar19  

                  Popravdě, zatím jsem nenašel Aplikaci, která by byla na android a na iOS ne, koukni http://www.applikace.cz/ jsem zvědav, co v Appstore nenajdeš a na Google Play ano

                  0 0
                  • KubaBajk  

                    Rozumíš, já jabko neznám, někteří křičí Uzavřený systím, někteří křičí Vše super,,,je ten systém teda nějak „uzavřený“? Bude mi to nějak vadit?

                    0 0
                    • l.smetana  

                      Nedostaneš tam bez Jailbreaku aplikace z jiného zdroje než je ten jejich obchod, to by mě dost štvalo. Jinak pokud jseš hračička, tak u Androidu si můžeš (po odemčení – rootu) nahrát do ROMky třebas Cerberus (program na vyhledávání mobilu apod.) a ani factory resetem se ti nesmaže, můžeš si celkově nahrát vlastní ROMku podle chuti, instalovat různé „launchery“ apod. Nevím, že by se tohle dalo u jabka…

                      Navíc přítelka má iPhone 4 něco kolem 2,5 let (od novoti) a je teďkom tak nehorázně zasekaný, že bych do toho nešel. Baterka nevydrží, všechny hry se sekají, problémy s chytnutím wi-fi a telefon je celkově strašně zpomalený. Problémy se ale projevily po roce a půl a jelikož to má na firmu, tak smolík..

                      Takže tak. Já bych se poohlídl spíš než po applu na nějaký Windows, mají to opravdu pěkně odladěné, ale zase to není tak otevřené jak Android.

                      0 0
                    • krabica  

                      Ano, nějaká omezení jsou, někomu to vadí, někomu ne, to jestli to bude vadit tobě si musíš zjistit sám, nikdo to za tebe neudělá. Jako u všeho zde platí, nejlepší vyzkoušet na vlastní kůži… Co může být teoreticky bomba je ve skutečnosti shit a naopak.

                      0 0
                    • l.smetana  

                      Nedostaneš tam bez Jailbreaku aplikace z jiného zdroje než je ten jejich obchod, to by mě dost štvalo. Jinak pokud jseš hračička, tak u Androidu si můžeš (po odemčení – rootu) nahrát do ROMky třebas Cerberus (program na vyhledávání mobilu apod.) a ani factory resetem se ti nesmaže, můžeš si celkově nahrát vlastní ROMku podle chuti, instalovat různé „launchery“ apod. Nevím, že by se tohle dalo u jabka…

                      Navíc přítelka má iPhone 4 něco kolem 2,5 let (od novoti) a je teďkom tak nehorázně zasekaný, že bych do toho nešel. Baterka nevydrží, všechny hry se sekají, problémy s chytnutím wi-fi a telefon je celkově strašně zpomalený. Problémy se ale projevily po roce a půl a jelikož to má na firmu, tak smolík..

                      Takže tak. Já bych se poohlídl spíš než po applu na nějaký Windows, mají to opravdu pěkně odladěné, ale zase to není tak otevřené jak Android.

                      0 0
                      • Bedar19  

                        pravda, jinde než appstore aplikace stahovat nejde, ovšem pro mě jako amatéra, proč je hledat jinde než v Appstore / Google Play ?

                        find my iphone má každé jablko v základu už z doby 3g :-D

                        0 0
                        • sharkeeCZ  

                          Stejnou funkci ma v zakladu mnoho let snad kazdy smartmobil, jen tomu kazdy rika jinak.

                          Jinak ja mam v telefonu i Cerberus a to telefon ROOT nema! Ma prece jen vice moznosti nez nativni aplikace Googlu, nebo Samsungu.

                          0 0
                          • l.smetana  

                            Ano, jde nainstalovat i bez ROOTU, sám jsem ho tak dával ségři i mamce, akorát pokud uděláš factory reset tak jde cerberus do … Proto jsem si ho hodil přímo jako součást ROMky, takže factory reset případnému „nálezci“ moc nepomůže, a k tomu už třeba root je :)

                            0 0
                • sharkeeCZ  

                  Ktere systemy porovnavat samozrejme vim, ale co chces na nich porovnavat konkretne? Tedy jestli jde to co ono, aplikace zdarma/k zakoupeni, slpzitost/jed­noduchost konkretnich ukonu apod.

                  Tvuj dotaz zni, jako bys rekl, ze ti ma nekdo porovnat HT, fulla, nebo singlespeed, bez toho aniz bych vedel, co te konkretne zajima a co je pro tebenejdulezitejsi.

                  Jestli svoboda pouzivanych formatu a moznost mnoha verzi exportu/importu vicero zpusoby, neomezenost v prislusenstvi apod. Pak je to android. Pokud chces mit COOL telefon, pak to bude iPhone. Pokud chces mit levne a rychle kompromosni reseni pak WindowsPhone.

                  Pokud nebudes mit android telefon ze stredni, ci nizsi tridy a nezasekas si jej balastem, pak nebude ani problem s fungovanim.

                  0 0
                  • KubaBajk  

                    Řekl jsi to dobře, já neumím přsně popsat jak to vlastně upřesnit, ale ano, chci rychlé a může být i kompromisní řešení.

                    Apple už asi pustím z hlavy a bude to buď Win nebo zas Android.

                    0 0
    • l.bily  

      Ze sa ptas, android je pre deti, 5ku mam skoro 2 roky zena 4s 3 roky, ipad, nikdy ziadne zamrzanie, pomale reakcie atd, android jedine ak nebudem mat na iphone, dokazom je cela amerika nie?!

      0 0
    • Smazaný účet  

      mám 5s a oproti galaxy je svižnější, nikdy jsem telefon nemusel restartovat (což se mi do teď s WF a Androiden nepodařilo). Všechno mi na něm běží bez sekání, plynule, odezva okamžitá. Nejsem asi moc výkonově náročnej uživatel, ale asi už je na netu spousta zátěžových testů, kde by se dalo nestraně porovnat s konkurencí.Je drahej, ale za tu cenu dostaneš hezký kousek, kde je zpracovaní až na prvním místě. Konkurenční plasťáky se tomu nevyrovnají (na druhou stranu, tohle není něco, co u telefonu člověk uplně ocení, ale potěší). Největší pecka je senzor na otisky prtů, co funguje fakt perfektně. Jestli za ty peníze stojí nejde říct, já asi značce nějakou dobu zůdtanu věrný…

      0 0
    • ghostik  

      Za mě android, ale dobře rozmyslet od koho. Motorola Moto X je podle mě skvělá volba, s rychlostí by si měl být spokojený. A nebo zkus třeba Xiaomi Mi3, MIUI je skvělé.

      0 0
    • tomfree  

      Když už se rozhoduješ mezi iphonem,tak taky nějaké negativa,tam kde mám na nokii poloviční intenzitu signálu wifi se apple nechytá,pri jízdě autem v tunelech s nokií normálně mluvím,iphone spadne,fixace polohy na mapách je dost pomalejší a nepřesnější.

      0 0
      • KubaBajk  

        To fakt? To bych u telefonu za takové love nečekal…trochu jsi mě odradil.

        0 0
      • dodo  

        Tak to já mám wifi signál na iP5 daleko silnější i než na Dellackým NB a i třeba daleko silnější než na starý iP4… Normální signál mám o něco horší než jiný telefony, ale zatím mi to naštěstí nikde nijak nelimitovalo.

        Každopádně pády iP5 nedělaj dobře… 4ka během 2 let, jak nová a padala mi docela často… 5tka mi po tejdnu padla, rok jsem to nosil s lehčí prasklinou, teď párkrát znova padla a loupu střepy a půjde na výměnu. Ale mám zkušenosti, že i Samsy S3 praskaly jak o závod… Je to hodně o dopadu no..

        0 0
        • KubaBajk  

          Signál je pro mě důležitý…budova pracoviště je středověká a už teď se tam Vodafone na EVO 3D skoro nechytá. Být to ještě horší, tak je to na pracovišti nepoužitelné.

          0 0
      • camlost  

        těch problémů by asi bylo mnohem víc…

        zaměstnanci našeho dodavatele pracují zásadně na jablečných zařízeních (iPhone, iPad, Air) a tolik problémů třeba s připojením na normální veřejnou wi-fi nebo při použití externího repro, které předvedou při každé druhé „prezošce“, jsem neviděl… hodně mi to připomínalo „stabilitu“ WinMe.

        další věcí jsou maličkosti jako jsou nabíječky do auta, atp.

        (= „použijte originální příslušenství“)

        0 0
        • l.smetana  

          Potvrzuju, přítelky iP 4 se nepřijpojil k domácí wifině, i když má router 2m od sebe. Nehledě na to, že se po 2 letech začal tak neskutečně sekat snad při všem, až to není pěkné. Je ale možné, že to dělá baterka, páč výdrž šla taky do kytek.

          0 0
          • KubaBajk  

            Hoši, mpIII se z něj právě raduje..nekažte mu to.

            0 0
            • Milvus888  

              Neboj,on na to přijde sám že to byla blbost kupovat :D

              0 0
            • camlost  

              vždyť my mu to nekazíme. třeba ty mnou pozorované problémy už vyřešila nějaká aktualizace iOSu, kdo ví.

              je to taky jen SW a ten z podstaty věci musí obsahovat chyby. a jak jsem psal níže, v případě Applu je fajn, že nový FW (iOS) vychází ještě dlooouho po vydání HW, což v případě Androidu zdaleka ne vždy platí. čili šance na opravu chyby je poměrně velká. (na zanesení nové chyby samozřejmě taky.)

              když vybírám telefon já, vím, že mi nevydrží více než 2 roky, zvážím, zda náklady na úrovni 8 – 10 tis. Kč ročně snesu, usoudím, že ne… a vyberu levnější řešení.

              (ne, nevydrží ani iPhone – voda, bláto, sem tam nějaký ten náraz či pád, atd.)

              ale priority máme každý jiné a taky každý sneseme jiné roční náklady na telefonování. takže ani není důvod si nechat kazit radost z nového mobilu. :-)

              0 0
    • Milvus888  

      Tak tohle bude zábavné vlákno :))

      0 0
    • Mira2261  

      V září by měl byt nový iPhone nebo možna dříve počkej si a kup si novou verzi iphonu až vyjde

      0 0
      • Bedar19  

        z Historie jsem měl s Androidem : Smasung Ace, Samsung galaxy W, Samsung galaxy S4, myAudio phone 5 (potřeba dual sim)

        iOs : iPhone 4 – Rok nyní iPhone 5

        Co se týče 4ky tak ta měla své mouchy, opravdu se signálem to bylo špatné, anténa byla pod rukou jako kdyby u spodního konce tel a bylo to marné ale tento neduh odstranili v rámci 4S (má jí přítelkyně víc jak dva roky a stále nemá potřebu měnit) ale opravdu jsem 4ku ani jednou neresetoval, velká nevýhoda je poměrně křehké sklo, dá se vyřešit extrémně drahou folii a nebo dáváním si pozor, na 4ce jsem na zadku měl nalepený nerezový kryt, předek jsem si rozbil, nakonec jsem se rozhodl, že díky rozbitému displayi, malé paměti (8gb) a signálu teda provedu upgrade, koupil jsem 32gb 5ku a jsem nadmíru spokojen, opět absolutně bez chybičky, co mě překvapilo tak je tloušťka a váha, díky tomu je pocit v ruce opravdu super, provoz ve všech režimech bezproblémový, nikdy se nesekl, neudělal něco, co by neměl.

        Když bych stál před tím samým rozhodnutím teď koupil bych asi 5C s 32gb pamětí, v ruce ač je plastový působí opravdu dobře a líbí se mi modrá varianta :-D

        Každopádně rozdíl v rychlosti mezi 4 a 5 jsem poznal jen při GTA San Andreas :-)

        A důvod proč jsem koupil 4ku ? Androide se furt sekaly, musel jsem je restartovat, furt jsem něco doinstalovával, odinstalovával, prostě ********, často jsem spoužil já telefonu aby fungoval místo toho, aby on sloužil mě, od přechodu na předražený apple jsem tohle řešit nemusel, a tak ano Android má hromady aplikací, je levnější, používá ho kde kdo, umí kde co, ale iOS funguje vždy, všude a bez toho aby mě stál nervy

        0 0
    • felix.org  

      iPhone má malej displej :-)

      Já bych šel do Xiaomi Mi3 nebo Oneplus One.

      0 0
      • heerer  

        x mi3 je presne to, do ceho bych sel… za sebe bych si jabko nikdy nekoupil ikdyz na nej mam a to z duvodu pomer vykon/cena, kde je jabko zcela mimo…

        0 0
    • KubaBajk  

      Jo ještě jeden postřeh…ke konci noční, když už má člověk unavené oči se mi stává, že špatně ostřím text zpráv, mailů a nepomáhá ani max. velikost textu, která je na Androidu prostě malá…má to Apple nebo Blacberry udělané líp, myslím tím zvětšení textu?

      0 0
      • Pa.T2  

        Velikost písma se nastavit dá, je tam 7 různých velikostí. Promítne se to ale jen tam, kde aplikace podporují funkci „Dynamické písmo“ – zprávy to podporují, mail taky (přehled schránek atd..), ale vlastní text mailu je vždy stejně velký (teda aspoň co jsem zkoušel). V mailu se dá ale zoomovat. Pár ukázek na max. velikost písma. Zvětšování a zmenšování písma nefunguje třeba v rámci „nastavení“, tam se jednotlivé popisky kategorií nezvětšují.

        0 0
      • WEGO  

        když čteš sms na androidu, tak zmačkni tlačítko na zesílení zvuku a písmo se zvětší.. aspon u sg s3 to tak funguje

        0 0
      • ddan  

        Posledních x měsíců jsem přemýšlel, že taky pořídím nový… Přečtených mraky recenzí, ale říkal jsem si, že ještě počkám buď na nový iPhone nebo s čím přijde Nokia. Za posledních 15 let jsem v podstatě měl jenom nokie. Od nejstarších po lumie. Na chvíli jsem zkusil samsung s androidem a rychle jsem jej vyměnil opět za lumii. Ale poslední dobou mě začalo vadit, jak nevyužívám zrovna moc aplikace, tak když už se mi něco hodilo tak to bylo jen na IOS nebo android… Ale co jsem teď křápnul display tak už jsem nechtěl čekat.

        Hlavní požadavky jsem měl:

        • rychlost
        • maximálně 4'' display ať se to dá ještě ovládat jednou rukou,žádný to pádlo co teď letí
        • s tím související celkově menší rozměry… ať to dám do dresu nebov poho do kapsy
        • nízkou hmotnost
        • dobrý foťák
        • musí to komunikovat s Garminem (IOS)

        Rozměry, rychlost a komunikace s Garminem rozhodla. Mám týden iP5s a jsem spokojený…

        0 0
      • sharkeeCZ  

        Staci zvetsit velikost psima v nastaveni telefonu, nebo dane aplikace

        0 0
        • KubaBajk  

          Třeba Viber takovou možnost zvětšení písma vůbec nenabízí a jak jinak to zvětšit netuším.

          0 0
          • sharkeeCZ  

            Viber nepouzivam, takze nepomohu, ale v menu Androidu je podmenu ZOBRAZENI a tam dalsi podmenu PISMO a tam jde nastavit velikost

            0 0
            • KubaBajk  

              Aha, no vidíš, EVO tohle ani po poslední aktualizaci systému nemá, verze OS Androidu 4.0.3

              0 0
              • sharkeeCZ  

                To netusim. Mam Android 4.3. A predpo­kladam, ze mobil, kt3ry bys vybiral nebude mit nizsi verzi nez 4.3.

                0 0
    • rasto  

      nevim, zda jsi rozdhodnuty. pro me jednoznacne android.

      po zkusenosti se 7’ tabletem (samsung) jsem sel do lg g2. nema sice slot na externi karty, ale 32gb mi plne vyhovuje.

      rychlost je vysoka, stabilita prostredi taky. a displej? 5,25’ mi plne vyhovuje – parada (nectu na nem knihy). fotky uzasne. nemenil bych. aplikaci mraky. na kole nejvic vyuzivam mapy.cz (offline). vydrz baterie neskutecna – to byl stezejni duvod, proc jsem sel do g2.

      naopak, kolega ma jabko, stezuje si docela casto. pada mu to, klidne i pri hovoru.

      je na Tobe, jak se rozhodnes. ale za g2 davam ruku do ohne. na phonearene ma jedno z nejvyssich hodnoceni http://www.phonearena.com/…LG-G2_id7969.

      0 0
      • kiwibibo  

        Kolko ti vydrzi ta G2? Mladá ma LG Optimus L9 a vydrzi jej aj 4 dni. V prehlade spotreby ma u obrazovky okolo 1–2% Moja Xperia M vydrzi max. 2 dni, a obrazovka zere 30% :X

        LG musi pouzivat nejake usporne displaye alebo co..

        0 0
      • KubaBajk  

        Mnoo, dobré dělo. LG jsem nikdy nehověl ale tohle se jeví solidně osazené a když jej tak chválíš…rozhodnutý určitě nejsem.

        0 0
      • camlost  

        LG G2 je fajn, pokud se člověk smíří s tak velkým telefonem.

        vzhledem k úhlopříčce velmi sympatické vnější rozměry, ještě jakžtakž přijatelná hmotnost, 3000 mAh baterie, LTE, 32 GB je na dolní hranici použitelnosti, ale dá se.

        navíc zkušenosti s ním jsou prozatím velmi dobré a dlouhodobá podpora taky vypadá slibně vzhledem k existenci řady alternativních ROM (což je na druhou stranu věc, kterou s iPhonem netřeba řešit).

        0 0
        • KubaBajk  

          32giga je na dolní hranici použitelnosti? Jak pro koho pane :), to je potřeba dodat. Já nikdy kartu 32 nezaplnil ani z poloviny, tudíž 32giga vlastně ani nepotřebuju.

          Alternativní ROM není ntřeba řešit ani u Androidu pokud nechceš, já to jen zkusil a stejně pak frčel jen na HTC Sense…jde o to, že Android tu možnost má, IOS prostě ne.

          0 0
          • camlost  

            jen hudby mám s sebou cca 24 GB, o mapách a SW nemluvě ;-)

            0 0
            • KubaBajk  

              Já ti to neberu, jen je potřeba mluvit obecně. Tvrdit, že 32giga je na hranici použitelnosti je nesmysl.

              0 0
              • Luker  

                +1 sám nevyužiju víc jak 4 GB..

                0 0
                • Martin  

                  na 32 GB kartě mám momentálně 2 GB volného místa, z toho hudba mi zabírá 18 GB :)

                  16GB tablet jsem zaliskal během pár hodin, strčil jsem do něj 16 GB kartu a celkem to jde.

                  pro mě čím víc místa tím líp

                  0 0
                • krabica  

                  8GB mi stačí na těch pár fotek, nějaké mapy a apky. Hudbu mám on-line přes Spotify.

                  0 0
              • camlost  

                dovolil bych si malinko nesouhlasit:

                není třeba mluvit obecně, naopak, uvádím pouze své, tj. subjektivní, názory.

                (kdysi jsem to dopisoval na konec každého příspěvku, ale nějak jsem zlenivěl, pardon)

                0 0
                • KubaBajk  

                  Samozřejmě, každý píše dle vlastních zkušeností, o systému, jeho stabilitě, prostředí, prostě tyhle věci které každý neví. Ovšem kapacitu si každý dokáže tak jaksi zhodnotit sám, není třeba řešit jestli ten či onen mobil proto, že má 16 nebo 64giga.

                  0 0
    • mr.nikdo  

      Jestli chces neco, co bude nejplynulejsi a bude mit nejvice vychytane aplikace – Apple.

      Vyvoj pro Apple je snazsi a take se lepe odladuje, protoze neexistuje velke mnozstvi zarizeni, jako u Androidu. Aneb ve vlaknu o Androidu to tady nejaka uzivatelka popisovala, ze si najde aplikaci na Google Play, ale nemuze ji stahnout, protoze nema podporovany telefon…

      Co se tyce WP – neni to zase spatny system ;-).

      Kdyz jsem se rozmyslel u telefonu naposledy, byla to S4 x iPhone 5. Nakonec u me vyhrala S4 – mam rad vetsi displej a vetsi vydrz… Coz iPhone nedokazal dat. Ale je fakt, ze ten telefon je dost vychytany.

      0 0
    • nikeid  

      nexus 5 .. nabídne daleko víc než iphone a se svižností nebudeš mít problém, since je to čistej android na super hardwaru

      0 0
    • h4nz3k  

      Za mě můžu doporučit HTC One(m7), oproti M8 tu moc rozdílů není a je o 4 tisíce levnější. Vyroben je z hliníku, perfektní na omak, ale udržet ho bez škrábanců a rýh bez pouzdra je utopie. Za 3/4 roku bez restartu a rychlost reakcí je super.

      Dále bych uvažoval o Sony Xperia Z1 Compact, je menší než ostatní telefony, ale není odrbaná na výkonu tak jako jiné mini verze, nabízí voděodolnost a sehnat se dá ofiko CZ za 12,5 EU distribuce za 10.

      Osobně nemám moc rád Samsung, ale víceméně se dá říct, že vlajková loď kteréhokoliv výrobce bude reagovat velmi svižně, adytoho bych se nebál.

      Od Applu jsem měl taky pár telefonů, zpracování super, ty telefony fungují, ale musíš se naučit žít se některými omezeními, které iOS přináší, ale na druhou stranu zálohování je na velkou výhodou Applu, kdykoliv můžeš systím vyčistit přeinstalací a po synchronizaci máš vše tak jak jsi měl předtím, případně když si koupíš nový iPhone opět do něj na pár kliknutí přeneseš všechno ze starého, možná i proto zůstává spousta lidí u Apple.

      0 0
      • KubaBajk  

        Tak ta poslední možnost u mě nebyla problém už ani tehdy, když jsem přenášel věci ze starého HTC Polaris na Windowsech 6,1 do HTC EVO 3D na Androidu. Pokud tohle někdo nezvládne a je to pro něj důvod zůstávat u Applu, tak tomu nerozumím.

        Vlastně, docela mě zaráží, kolik negativ se na Apple sešlo, za takový peníz už si představuju že to prostě pojede a to rychle, vždy a všude…jsem teď zas na začátku rozhodování :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Z vlastní zkušenosti vím, že nejvíc negativ na jablko je od lidí co ten telefon viděli max. z rychlíku. Na druhou stranu, není to nejlepší telefon na světě, každý ma dost kladů i záporů…

          0 0
          • Bedar19  

            souhlasím, ano má menší display, ano je drahý, ano je náchylný na tvrdé zacházení ale vem si ho na měsíc a využívej ho, po měsíci zapomeneš na to, že má menší display a nebo baterku s menší kapacitou … (btw iphone mi vydrží dva dny, nemám problém)

            ten telefon funguje, vždy a všude :-)

            0 0
          • KubaBajk  

            Jak dlouho máš tu pětku? Co ti na ní vadí a co je naopak na výborné úrovni?

            Určitě jsi měl předtím ne úplně základního androida (psal jsi, že jsi měl Galaxy), takže srovnání určitě máš…krátká minirecenze, shrnutí by bodla :)

            0 0
            • Smazaný účet  
              • rychlost, stabilita, ovládání, hesla na otisk prtu (to je fakt pecka),lighting kabel, velikost (každý tu píše, že je telefon malý, já sikonečně nepřipadám jak vodák, navíc se líp vejde do kapsy), zpracování,zá­lohování
              • baterka (když telefon používáš, tak ti 2 dny nevydrží, já mámvečer tak 10–30% baterky, cena (konkurence je možná stejně drahá, ale ponějaké době cena spadna, dost významně), cena příslušenství, nevšechny aplikace jsou zdarma (což u androidu není zase až takový problém,i když na jabku jde přehrát romka a taky to jde trochu obejít), protoženení z plastu, tak si myslím, že stačí jeden pád a praskne sklo

              Moc mě toho nenapadlo, těžko říct jestli za ty peníze fakt stojí (za 10t by to byl hit), ale je to navykový telefon, právě díky tomu, jak je celkově vychytanej (sw, hw, vzhled). Navíc, ten telefon neztrácí tolik na ceně (za kolik se dneska prodávjí starší GALAXY), takže i pozdější prodej bude trochu veselejší..

              Jo a 5tku mám někdy od září/října

              0 0
            • Bedar19  

              pokud to bylo na mě

              tak Zápory : Dost náchylný na pády, cena

              Klady : podlstatně intuitivnější ovládání, funguje opravdu spolehlivě, což jsem u žádného androidu nezažil, dřív nebo později se začal sekat, začal haprovat, prodlevy spuštění byly dlouhé, ač má menší display, v ruce je příjemný a pro psaní palcem jedné ruky je užší stavba pohodlnější (mám dost velké ruce ale i tak) Vyzdvidnul bych zpracování, opravdu i kontra galaxy s4 je to špička, a samsung působí lacině. Ono těžko to takto popsat, byl jsem zarytý uživatel Androida. přišlo mi švihlé utratit 20 za telefon, a tak jsem měnil co rok androida za 8, pak jsem pořídil 4ku a nebýt mé blbosti, ml bych ho do teď, 5ku jsem pořídil protože jsem si 4ku rozbil a když už jsem pořizoval jiný, tak rovnou lepší řadu

              0 0
              • KubaBajk  

                Bylo to na lumyra, ale vlastně klidně na všechny, kdo jej mají a jsou schopni recenze takže díky i tobě.

                0 0
                • ddan  

                  iP5s

                  od záporů po klady:

                  • potvrzuji, že se jeví být více náchylnější na pády (okamžitě jsemřešil pouzdro)
                  • oproti WP chybí přímé tlačítko zpět i pro rychlejšízavírání
                  • iPhone a slovo „soubory“ nejdou do sebe
                  • u kontaktů na iP5s mě chybí skupiny – sice jsem je tam dostal přesiCloud, ale není to úplně ono… ten co tento systém vymyslel by si mělchvilku hrát s kontakty třeba ve WindowsPhone apod.
                  • /+ iTunes pokud nemáš vše od Applu, tak si bez tohoto skoroneškrtneš
                  • /+ cena…? Mě vyšel 14.290,– s DPH, které si odečtu – teď homají dokonce už za 13.990,– sice trochu ta komunikace s nimi skřípe, aleve finále vše v rámci možností i rychle splnili a telefon se záručákemod T-Mobile doma – takže OK

                  http://www.ipremium.cz/

                  +/- uzavřenost systému – taky věc názoru – větší šance, že se ti do telefonu apod. nedostane co nechceš oproti androidu – což já cením, ale zase druhý řekne, že chce systém otevřený…

                  +/- rozměry…? to je na každém – pro mě je to OK, větší už bych opravdu nechtěl a vadí mě, že je nový trend dělat čím dál větší pádla, ale jiný řekne že potřebuje 5´´ či ještě větší display

                  • rychlost – opravdu svižný
                  • intuitivní ovládání na který si rychle zvykneš
                  • otisk prstu – tato vychytávka se mi opravdu líbí
                  • kvalita zvuku – ze všech posledních telefonů opravdu nejlepší
                  • kvalita zpracování a preciznost – třeba u 5s je to fakt vidět –tento telefon oproti jiným značkám je o level jinde. O 5, 5c aj. nemohuříct – neměl jsem možnost vyzkoušet… ale obecně je too Apple známé
                  • vše od Applu i jako použité drží cenu (to třeba o Lumii a i jinýchtelefonech říct nemůžu – po pár měsících jsi rád, že to vůbecprodáš a nebo jdeš s cenou hodně dolů)
                  • pohybový koprocesor – často jsem na kole, jezdím vesměs sám,protože je problém sehnat k sobě stejně akčního nadšence a tu je velkýpřínos – hledal jsem jak zabezpečit, když se mi něco stane, že měnajdou… uvažoval jsem už i o lokalizáto­ru.Zkusil jsem na poslední lumii nějaké aplikace – endomondo apod. úplně na prd!! Zapnul jsem aplikaci – pustil k tomu do sluchátek hudbu a za dvě hodiny jsem byl s baterkou v kaši !!!IOS to už má v sobě a ještě ve spojení s iP5s kde je koprocesor, takže i když mám baterku téměř vyždímanou, tak stále MĚ LZE LOKALIZOVAT !!!Takže jen kvůli koprocesoru jsem volil 5s jinak by mě v podstatě stačil i ve variantě 5c, který je v podstatě „srovnatelný“ a díky plastu by mohl být odolnější a trochu je levnějšíJinak shrnutí co se týká GPS / kolo je použití telefonu jako komputeru spíše na prd. Lepší použít Garmin apod. Sám čekám na nový, kdy poslední Edge 800 jsem teď po dvou letech prodal.
                  • komunikace Garmin / IOS
                  • líbí se mi část směru, jakým chce Apple jít – fitness/zdraví ajsem jen zvědavý co ukážou a budou schopni změřit… tepovka bez hrudníhopásu by byla komfortní (to sice už má i Samsung), ale cukr v krvi,dehydratace, prý i hrozící infarkt… jsem opravdu zvědaví
                  0 0
                  • sharkeeCZ  

                    Ten pohybovy senzor apod uz mel Samsung SGS4, vcetne lokalizace telefonu apod. Pohybova apka se tam jmenuje S HEALTH a sleduje i udaje o vlhkosti vzduchu, teploty apod.

                    Jinak mam zapnuty Runtastic i Endomondo a treba i hudbu a nebere mi SGS4 vice jak 8% za hodinu. Data zapnuta na prepinani 4/3/2G a GPS samozrejme take.

                    0 0
    • Patys89  

      A co třeba Xiaomi Mi2s (případně Mi3) ??

      Je to sice čína, ale oblíbenost ve světě je proslulá. Prvních 200 000 kusů bylo prodáno za 45 sekund.

      A dá se už ofiko koupit u nás. Třeba CZC, nebo Alza a další.

      Je to takovej čínskej Iphone (aspoň oni to tvrdí). Systém rychlej, stabilní a v Antutu sem naměřil lepší výsledek než Samsung S4. Fotí moc pěkně a i docela dobře hraje.

      Já ho mám, dokoupil sem si silnější baterku a frčím třeba 3–4 dni (záleží na používání, ale nijak ho nešetřím.

      Navíc nadstavba MIUI ( www.miui.cz) skvělá, když máš problém, poradí, pomůžou, vysvětlí. Každý týden aktualizace.

      Jestli tě to zaujalo, zkus přečíst recenze třeba na svetě androida nebo mobilmanii.

      0 0
      • l.bily  

        Nestras s taku cinsku p…nu. Nech si kupi iphone a po tyzdny ked si zvikne bude spokojny.kvalita je kvalita a svoju cenu si drzi, nejaky android moze po roku hodit do kosa lebo sa tam neco pokazi a neoplati sa to dat robit, zostatkova cena nulova a tie reakcie, nech sa na mna nikto nehneva ale mozu robit aj 20jadro a stoji to za prd, ak budem mat na iphon tak len iphone, kto hovori ze je to image, tak je debil co ho nemal.

        Kup iphone a dalej neries, kto si raz iphone kupi tak uz krok naspet neurobi

        0 0
        • sharkeeCZ  

          Nesmysl

          Menim androidy co 2 roky, protoze chci neco n3vejsiho a vzdy prodam minimalne za 50% porizovacky

          0 0
        • felix.org  

          .

          0 0
        • Patys89  

          Čína nerovná se horší..

          Dražší nerovná se lepší..

          Samsung je zas Korea a co?

          Jestli přemýšlí nad Iphonem, nadhodil jsem mu dost podobnej telefon s Androidem a nadstavbou MIUI, která je jedním z nejlepších „systémů“ a hlavně stojí o polovinu míň..

          Kvalita zpracování není jako nějakej Huawei, kterej se hned rozvrže a podobně. Prostě jestli ho to zajímá, najde si o tom něco sám. Nebo aspoň já bych hledal, kdybych měl v plánu utratit ranec za telefon.

          0 0
        • Martin  

          zajímavé, Xperii Ray mám druhým rokem a zatím nemám pocit, že bych ji musel házet do koše.

          hodil jsem do ní akorát custom ROM kvůli bordelu, kterého bylo v originál ROMce od Sony hromada a jinak telefon neřeším.

          iphone jsem měl párkrát v ruce a srala mě na něm ta totální uzavřenost. nechtěl bych ani zadarmo.

          0 0
          • Patys89  

            Což je druhá věc – uzavřená komunita jablíčkářů..

            Android si maximálně vyladí podle sebe a sežene na to prakticky cokoli.

            0 0
            • Martin  

              přesně

              už jenom hudba. nesnáším hudební knihovny, požaduju přehrávač, který umí přehrávat po adresářích. ze srandy jsem se ptal známých, co mají apple, prý to nejde. na androidu jsem si koupil za pár kaček Poweramp a neřeším knihovny, playlisty a ani jiné pičoviny. telefon hraje tak, jak chci JÁ a ne jak si to představuje ON.

              představa, že bych musel něco synchronizovat přes itunes, což je mimochodem na windows dost šílený program, se mi vůbec nelíbí.

              0 0
            • l.bily  

              Watsapp,hangouts si mozem tiez mainstalovat ale na co?

              0 0
          • l.bily  

            Konkretne co si potreboval urobit co neslo alebo ta hnevalo?

            0 0
            • Martin  

              viz výš

              modelová situace:

              na počítači mám adresář DnB, ve kterém jsou mixy v jednom souboru s cue sheetem a potom adresáře umělecnázev alba

              to samé chci přehrát v telefonu podle adresářové struktury

              jde to? včetně práce s cue sheetem + práce s last.fm?

              0 0
              • l.bily  

                Samozrejme, proc ne?

                0 0
                • Martin  

                  i bez nutnosti sypat do telefonu hudbu přes itunes?

                  0 0
                  • l.bily  

                    Ja nemam duvod obchadzat itunes! A nemam ani duvot tu vest vojnu proti androidu.

                    0 0
                    • Martin  

                      no vidíš. pro mě je itunes věc, co mi do počítače nesmí, čili apple je pro mě pasé.

                      0 0
                      • l.bily  

                        Klasika androidak, co uz poividat

                        0 0
                        • Patys89  

                          Věcnej argument. Palec hore :-D

                          0 0
                        • Martin  

                          // A nemam ani duvot tu vest vojnu proti androidu.//

                          so say we all :D

                          nevidím důvod, proč zbytečně měnit formát souborů, které na počítači mám – každá konverze je ztrátová, takže když si můžu do telefonu jednoduše poslat MP3, proč to převádět na AAC nebo jaký formát to apple používá.

                          to samé video – když mám něco ve formátu A, který mi android schroupe, proč to převádět na formát B?

                          0 0
                          • KubaBajk  

                            To jako opravdu nezkopruju do jabka ani svou hudbu co mám v Androidu nebo na PC (Windows)? Tak pokud tohle nepůjde, tak jabko padá. Tohle je pro mě zásadní.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              kecy, jasně že to jde. Jen tu pár lidí vidělo jabko a itunes z rychlíku, nebo neměli na to, se s tím naučit pracovat.

                              0 0
                              • Smazaný účet  
                                0 0
                                • KubaBajk  

                                  No jak je to teda?

                                  0 0
                                  • Luker  

                                    itunes funguje v pohodě.. a existují i jeho náhrady pro windows, které jsou víc user-friendly.. ale i samotné itunes je použitelné, vytvoříš si playlisty – můžeš je brát jako „složky“ do kterých si přesuneš hudbu a pak si akorát nastavíš které playlisty se ti mají přenést do telefonu.. ze začátku trošku nezvyk, protože itunes (teda aspoň ty starší verze) je celkem nepřehledný, ale není to nic hrozného.. já mám android a apple bych nechtěl.. pro android existuje spousta custom ROM, které mají různé vychytávky a lidi si je vytváří pro sebe, takže jsou vyladěné na maximum.. viz. MIUI která je zmíněná výše (btw. vůbec bych se toho čínského telefonu nebál, je to neuvěřitelná střela…). Apple je spíš pro lidi co nemají potřebu do telefonu hrabat, prostě si ho koupíš a funguješ. Takže za mě určitě android, nahrát nějakou custom ROM (ale není to podmínka) a budeš určitě spokojený..

                                    0 0
                                    • Martin  

                                      jinými slovy, proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, že ano :)

                                      pokud si do iphonu překopíruju MP3, přehraje mi je nebo to musím překódovat do apple formátu?

                                      0 0
                                    • rasto  

                                      co to je za os.r? (damy prominou) to opravdu nejde do jabka zkopirovat mp4, mp3 ci avi? :-/

                                      0 0
                                      • krabica  

                                        Jdou a dokonce je lze i přehrát, akorát na některé bude potřeba stáhnout aplikaci. Tu je zase bludů. :D

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          tohle mě nejvíc baví, 90% lidí tu iOS vidělo max. někde na obrázku, ale jsou to ty největší odborníci :D

                                          0 0
                                          • sharkeeCZ  

                                            Tak jsou formaty, ktere v iOS neprehraji, nebo neposlu emailem.

                                            Jinak kolegov3 nahore psali, ze zatimco u Androidu jde prehrat vnativnim prehravaci de facto cokoliv, u iOS musit3 transformovat a pak prehravat, nebo dokupo at dalsi a dalsi aplikace, aby iOS umel to co umi Android nativne.

                                            PS: s iOS mam iPad2

                                            0 0
                                            • Martin  

                                              tak jak to teda je. přehraje mi ajfoun MP3 bez konverze nebo ne? a pokud ano, tak v jakém přehrávači? a umí ten přehrávač adresářovou strukturu a cue sheety?

                                              0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                hele já mám hudbu jen ve formátu mp3 (jsem asi moc jednoduchej..) a žádnou konverzi k tomu, abych si to mohl v telefonu přehrát nepotřebuju. ( samozřejmě to tam musím nahrát přes itunes). Jestli s tím byl někdy problém, tak možná se starší verzí iOS (to já nevím). U videa nemám tušení, přehrávat si filmy na mobilu není zrovna to, po čem toužím. Stejně tak není problém poslat mail s několika přílohama, další nesmysl co tu někdo šíří. Ale vlákno docela zábavný…

                                                0 0
                                    • Marskatin  

                                      Mám jeden jednoduchý dotaz. Když už vše kolem iTunes překousnu (pro mě je to nelogický a nepřehledný SW), mám jeden problém: hudbu umím seřadit do playlistu, knihy do sbírek, ale ohledně videí si nevím rady. Tam je jen složka podsložka domácí videa, kam mi narve vše. Dále to dělit nejde ? Nepřišel jsme na to:( Mám spousty videí po dvou třech minutách, řekněme prezentačního charakteru a rád bych je tématicky rozházel do složek. Všechno v jedné složce je hnus.

                                      Synchronizace taky nemám rád. Raději dávám přednost adresářové struktuře a možnosti sám s irozhodnout o tom, co kde budu mít.

                                      V souvislosti se synchronizacemi jsem narazil na ještě jeden problém v době, kdy XP nekomunikovaly s iOS 7. Potřeboval jsme něco vytáhnout do jiného počítače. Po nainstalování i Tunes, přihlášení a připojení se chtěl nový, prázdný PC synchronizovat s iPadem tím způsobem, že v něm vše smaže. Jinou variantu nepřipouštěl.

                                      S iOS bojuji asi dva roky. A velice často mě přivádí k šílenství.Vadí mi možnost z něj cokoliv jednoduše vytáhnout a přenést. Nelíbí se mi, že zcela ignoruje soubory, které neumí otevřít.

                                      0 0
                                      • heerer  

                                        diky ITUNES jsem pochopil, ze pro me jabko nikdy nebude;-)

                                        0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        takhle to u itunes proste je… bohuzel. Taky mi to uplne nesedi, mit 16gb telefon ale neni moznost pouzit ho jednodusse jako flesku. Jenze apple to bere tak ze ipod je koncove zarizeni, neni to archiv ani fleska.

                                        0 0
                                        • kOmE  

                                          Koncove zarizeni je az muj mozek :D

                                          0 0
                                        • fantozzi  

                                          iPod Classic jde normalne pouzit jako prenosny HDD.

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            to jsem nevedel, znam jen ty ipody co vypadaji jako tenky iphone… ale i tak standartem to bohuzel neni.

                                            0 0
                                          • mr.nikdo  

                                            Od urcite generace jdou takto vyuzit vsechny iPody.

                                            Ale nemuzes na ne nahrat muziku jako u konkurence – jednoduse pretahnout na Flash disk.

                                            0 0
                            • Bedar19  

                              jde to absolutně bez problémů, prostě k tomu využíváš jen jiný manager, ne total commander ale itunes

                              0 0
                        • mr.nikdo  

                          Mam iPod uz hodne let a k tomu Android. Nejsem tedy ani iOSar a ani Androidak.

                          A musim rict: iOS ma hodne chyb :-D.

                          0 0
                      • Bedar19  

                        můžu se zeptat proč ? třeba automatická záloha mi hodně usnadnila přechod mezi 4 a 5, prostě jsem 5ku připojil, dal synchro a za 10 minut jsem měl všechny aplikace včetně placených zpět na 5tce, veškeré nastavení, kontakty, skupiny kontaktů, jelikož ho používám v autě i jako ipod, měl jsem i veškerou hudbu včetně playlistů, složek atd.

                        Kousek dál tady probíhá argumentace, že Android s custom romkou a podobně, já si třeba fakt nebudu troufat přehrát ROM v telefonu, když to zmrvím, tak budu mít drahý těžítko, a podle mě naučit se za půl hodiny s itunes je lehčí než naučit se přehrát a nastavit android

                        0 0
                        • sharkeeCZ  

                          Ale tohle jde i s Androidem. Tohle neni zadna novinka. Nabizi to budto konkretni vyrobce ( u Samsungu je to pres program KIES), nebo aplikace jako HELIUM/CARBON.

                          NENI potreba nai rootu, ani custom rom. Vzdy jsem jel na stock rom a vzdy bez problemu, nebo omezeni.

                          0 0
            • BB  

              Poslat mail s několika přílohami umíš? Mě se to na iOS nikdy nepodařilo. Na Droidu žádný problém. Přehraješ film z flešy ? Taky si neškrtneš. iOS je opravdu pro lidi, kteří nechtejí nic vedet nic o souborech.

              0 0
              • sharkeeCZ  

                Aouhlas…bohuzel vetsina z tech slepych fanousku rekne, ze to nepotrebuje

                0 0
                • KubaBajk  

                  Cože?? Jabko nepošle mail s jpg, mp3 nebo pdf?

                  0 0
                  • Bedar19  

                    pošlu ti na mail s jpg a pdf zároveň :-D

                    0 0
                    • BB  

                      Můžeš mi napsat prosím tě jak ? Jabko jsem měl dva roky a na tuhle fintu jsem nepřišel. Chtěl bych poslat ale několik souborů, které jsou v sandboxech různých aplikací. Dík za radu.

                      0 0
                      • Bedar19  

                        Otevřít – přidat do emailu – uložit koncept pak Sloučit koncept – odeslat

                        0 0
                        • Martin  

                          hm, takže škrábat se levou rukou za pravým uchem :)

                          0 0
                        • sharkeeCZ  

                          Takze se drbete levou rukou za pravym uchem? Umite vlozit i treba komprimovane soubory a archivy? Umite si upravit adresare dle potreby, neumite. Opravdu znam omezeni iOS dobre, mam jej.

                          0 0
                          • l.bily  

                            Ale na co preboha? Mam doma Nasko kde mam subore, filmy , foto, online kameru domu atd, cez ds file dam share a poslem mailem, nebudem do telefonu davat subore ktore nepotrebujem, ale to androidaci nepochopia, hlavne ze maju kde ztahovat zadarmo zavirene aplikacie ktore zamrzaju a padaju. Applak nema dovod ani cas tyzden spekulovat a prerabat telefon, iphone si kupuju ludia co chcu stabilny a rychly system kde vsetko funguje ako ma

                            0 0
                            • Martin  

                              LOL

                              já už to musím říct… applefag :D

                              0 0
                            • sharkeeCZ  

                              klasicka iOvci reakci…Apple to neumi, tak to nepotrebuji

                              je mne lito, lidi jako jsi ty

                              0 0
                          • krabica  

                            Není problém, třeba aplikace iZip, vytvořím v ní adresářovou strukturu, narvu tam soubory včetně mp3 z itunes, zabalím a posílám mailem.

                            0 0
                        • Smazaný účet  

                          No ty vole. :-D

                          0 0
                        • obda  

                          Typicky pripad apple pristupu: bud to budete delat tak, jak jsme rozhodli my, a nebo to nepotrebujete. Pri trose stesti a googleni se to mozna da nejat odrbat. Coz neni apriori spatne! Spouste lidi to takhle vyhovuje. Mne teda ne :)

                          0 0
                        • mr.nikdo  

                          User friendly jak hajzlpapir s ziletkama.

                          0 0
                        • BB  

                          Dík, tak to jsi mi jen potvrdil, že jsem udělal dobře, když jsem se s Apple rozloučil. Tenhle kuriozní postup si zapamatuji. A ještě si taky zapamatuji, jak tady jeden Apple fanda tvrdil, že iTunes je souborový systém pro iPhone. To je taky moc fajn.

                          0 0
                        • KubaBajk  

                          Ty kráso, to nezní jednoduše. Musím říct, že android má tohe „normální“.

                          0 0
                        • Smazaný účet  

                          najet na fotku kopirovat – najet do emailu vlozit a znovu, takhle to delam ja.

                          0 0
                  • Smazaný účet  

                    to víš že de.. :DDD

                    0 0
                  • krabica  

                    pošle

                    0 0
              • l.bily  

                Pozerat film na telefone???? Si robis srandu!

                0 0
              • l.bily  

                Pozerat film na telefone???? Si robis srandu!

                0 0
        • jIrI___  

          +1. Vůbec se divím, jak se někdo může rozhodovat mezi amrdoidem a iPhone :)

          0 0
    • blackboy007  

      jednoznačně pro Apple má 4s už skoro 3 roky a nejsou žádné problémy ani poruchy nic nenastavuješ nemusíš restartovat IOs 7 je super kvalita dyspleje top lepší nenajdeš vše funguje jak má

      0 0
    • Zafata  

      Apple a pokud levnejsi tak neco na urovni Lumie 925. Samozrejme pokud mluvime o telefonech , ktery se neseka, nerestartuje a ruzne nevypina. Android po 3 ruznych telefonech bych dneska nechtel ani zadarmo. To uz radsi tlacitkovou Nokii za litra. No a pokud chces mit zachvaty z telefonu, kup si tu sracku jmenem Samsung.

      0 0
      • roman 3D  

        těch sraček jsem pár měl s2,s3mini,s3,s4mini a teď aktuálně S4active a ani jeden z tvou popisovaných problémů neznám, asi Android není pro každého kdo si to neumí pořádně nastavit:-)

        0 0
        • Zafata  

          Mel jsem Htc Desire,Samsung Galaxy S a Xperii Active. U Samsungu jsem mel nekolik nainstalovanych romek a vsecko to byla neskutecna hruza a po mesici az dvou uz byla rychlost nekde jinde a o sekani take nouze. To, ze ti chodil SGS2 bez nejmensich problemu ti proste neverim. Jsem uzivatel co vyuziva telefon co dovoli a mel jsem v ruce i SGS 3 a take hruza. Pokud jsi nevidel sekajici se prostredi a nekdy i skeundove peodlevy u SGS2 a 3 tak bud mas telefon jen na volani a 5 aplikaci ,nebo lzes. Novejsi verze neznam, ale dle recenzi uzivatelu je touchwiz zrout porad stejny a pro bezneho cloveka bych kdyz uz musel koupil Android tak v baleni Nexusu. Zhruba 2 roky pouzivam iPad a iPhone a s androidem se to teda srovnat neda. Telefon se neseka,nerestartuje proste drzi tak jak ma. Co bych vytknul, ze v posledni dobe celkem padaji aplikace ne moc casto, ale padaji. Takze iOS take neni zrovna bez chyby. Kazdopadne na to co uzivatel potrebuje mu bohate staci neco s WP za 5 az 7 tisic a ne Apple za 17 a Samsung za 18.

          0 0
          • Georrge  

            zabordelit se da kazdy system, ja mam SGS2 a az na typicke androidi neduhy (divne dlouhe nacitani kontaktu apod) slape jak hodinky. Mel jsem i novejsi telefony jinych znacek, android tam byl znacne pomalejsi. I pres touchwiz jsou samsungy nejplynulejsi, ale nemuzes stavet na pet generaci starem telefonu ze…

            0 0
        • jIrI___  

          Tak Android je v podstatě Linux, to mluví za vše…

          0 0
          • obda  

            To je zase výkřik do tmy …

            0 0
            • Martin  

              spíš trolling

              0 0
            • jIrI___  

              Není. Když srovnám svoji Xperii Ray (druhou v řadě pvní utopena) a iPhone 5 přítelkyně, tak je to jak nebe a dudy. Být ten iPhone za normální cenu, tak nad ničím neváhám. Neznám android, který by dřív nebo později nezačal být zasekaný (zdárně nakročeno k tomu má Nexus 7, který mi už 8 měsíců jede stále stejně svižně). Jasně, dá se to třeba vyřešit alternativní ROM, ale to už zabředáváme do toho stylu Linuxu a většina lidí, včetně mě, tyhle úpravy neumí.

              0 0
              • jIrI___  

                Jinak s tím zpomalením systému má problém i kamarád na S4. Ať někdo netvrdí, že srovnávám telefony odlišných tříd :)

                0 0
                • mr.nikdo  

                  iOS Ti stahne aktualizaci noveho systemu a kdyz ji odmitnes, stejne Ti sezere tu pamet a zustane Ti na disku ⇒ zmensi Ti pamet. Protoze co kdybys nahodou opravdu chtel update?…

                  A zrovna treba u 4 se o tom dost diskutovalo, protoze prvni iOS 7 byl pro ne leda na obtiz.

                  0 0
              • obda  

                Ta tvá úvaha má jednu chybu – mně se teda Linux na komplu rozhodně postupně nezasekává ;)

                0 0
                • jIrI___  

                  Jde o princip. Android ani Linux nejsou v základu moc uživatelsky příjemné a člověk si je ke spokojenosti musí odladit, což ne každý umí nebo se tím chce zabývat.

                  0 0
                  • obda  

                    Docela by mne zajímalo, co ti chybí (z hlediska uživatelské příjemnosti) na Ubuntu 14.04? Odpovědi „jsem zvyklej (z Woken) to dělat jinak“ a „vžrobci nedodávaj drivery pro linux“ v tomhle kontextu neberu.

                    0 0
          • Luker  

            To spíš vypovídá o tobě jako o uživateli ne? :) jednoduchý uživatel = jednoduchý systém.. a teď to nemyslím jako urážku, jednoduchý v tom smyslu že nemáš potřebu si tím hrát a nějak to upravovat. Takže ta volba telefonu je prostě subjektivní věc. A kdybych to měl hodnotit objektivně, tak řeknu že apple uživatele hodně omezuje a android zase nemá některé věci doladěné (spotřeba ram, stabilita atd.)..

            0 0
    • volumed  

      Používam 4s už asi 3roky a ani raz nesklamal.

      Na telefóne stále updatujem systém a zatial žiaden problém.

      Osobne 4s má podľa mňa najkrajší dizajn čo apple upiekol.

      Pokiaľ pôjde nemením za iný.

      :)

      0 0
    • gu-staff  

      Mám HTC One S už druhým rokem a naprosto bez problémů. Hry svištěj, baterka drží, navi nepoužívám, foťák skvělej. Nerestartoval jsem ani jednou, neřešil jedinej problém. Můžu doporučit. A teď už je za pár šušní…

      0 0
    • Georrge  

      a co windows, to nic?:) osobne bych ho nechtel, protoze se v telefonu rad hrabu, ale ze stejneho duvodu bych nechtel ani apple. Iphone i windows telefony jsou takove „blbuvzdorne“, jednoduche, casto osekane vybavou. Iphone je ale hnusne tezky na to jak je maly, zato windows telefony jsou docela levne a mas vetsi vyber.

      0 0
      • KubaBajk  

        Ale jo, vždyť já teď jen pročítám recenze, čumím na Smartmanii atd…už mi z toho lehce přeskakuje :)

        Zatím mám favority LG G2 a HTC One co se Androidu týká, ten Windows mě jaksi na pohled odpuzuje, ale ještě jsem jej nezatratil no a i zde zmiňovaný Blackberry Z10 mě zaujal, ten jejich systém se mi hodně líbí.

        0 0
        • l.bily  

          Skoda, ale bohuzel tvoja

          0 0
          • KubaBajk  

            Já nepsal, že jsem jabko úplně vyřadil…když si ale představíš že o jabku nic nevím a je tu tolik rozporuplných reakcí, tak se v tom vyznej.

            0 0
            • l.bily  

              Ale od ludi co ho nikedy nemali

              0 0
              • Smazaný účet  

                Pochop, že spousta lidí nepotřebuje omračovat spolužáky na základce iPhonem. Stačí jim telefonovat, psát smsky a hangouty, pár aplikací, aby měli synchronizován kalendář a úkoly v outlooku s telefonem. Sem tam přečíst něco na netu, přečíst časopis. Na to nepotřebuješ ani iPhone, ani jiné dělo za cenu slušného notebooku.

                0 0
                • Martin  

                  značka pičo :D už jenom ten pocit ti zvedne pocitově reakce systému o 60%

                  0 0
                • l.bily  

                  Pozri co stoji poriadny notebook cize macbook :)))

                  0 0
                  • Georrge  

                    napsal poradny ne predrazeny

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    Řezající macbook opravdu není pořádný notebook. To je opět jenom o stylu, o ničem jiném.

                    0 0
                    • krabica  

                      Hloupost, noťasy stejné kvality jako Apple od konkurence stojí spíše více.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Předražený je – například když srovnám starší 13" MacBook Pro (bez Retiny) se svým 12,5" X230, tak je to 31,5 vs. 24 tisíc… Výbava téměř stejná (i5 2,5–3,1 GHz, 4GB ram). Liší se pouze pevným diskem (Lenovo 320GB (7200 ot.), Apple 500 GB (5400 ot.)). Postupem času jsem lehce upgradoval (SSD + 16GB ram) a dostal se přesně na cenu toho MacBooku. Jenže – X230 má možnost dokování, materiály ani zpracováním si s Applem nezadá (magnéziová rollcage, titanové panty), pogumování je geniální nápad, stejně tak trackpoint. Takže v čem vlastně jsou výhody MacBooku?

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          operační systém??? (a to vlastním už 4. Ibm/lenovo..)

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Co je na něm tak hvězdného?

                            0 0
                            • Radek Broz  

                              Ve srovnání s windows naprosto všechno. Já už bych ve windows pracovat fakt nechtěl. Ale to těžko pochopíš, pokud macos aspoň pár dní nevyzkoušíš.

                              0 0
                        • krabica  

                          Že si vybral zrovna výběhový typ, který už se pár let neupdatuje, ale jen doprodává, zkus najít nějakou konkurenci k 13" Retině.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Byl jsem fér a srovnávám s výběhovým typem od Lenova. ;0)

                            BTW příplatek 10 tisíc za 256GB SSD a 2,5 za 8GB ram? To si u Applu dělají srandu? =-O

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              nedělají, opravdu tolik chtějí :D

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Po pravdě, když se koukneš k Lenovu, není to o moc lepší (160GB SSD za 8,2 s naprosto bídnými parametry – 250/100 MB/s)…

                                Ale ještě mi pořád nikdo nevysvětlil, v čem je iOS tak hvězdný… Jak dobrý asi bude, když je to nejrozšířenější systém. :0)

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  tak já jedu ve woknech, monetáně 8.1 ale asi se vrátím k 7. Kamarádi grafici a bratr už nějaký pátek nemají nic jinýho než MAC a zásadní výhoda je stabilita a rychlost, celková vychytanost. Mě dost vadí absence dokovací stanice a trackpoint (dost návyková věc, asi i proto jsem pořád věrný lenovu/ibm).

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    Konečně něco konkrétního. Vyladěnost pro grafiky, fotografy atd. beru, otázka je, jak moc velká změna k lepšímu je na stejném HW.

                                    Jinak cokoliv bez dokovačky či trackpointu mi už domů nesmí. :0) Bohužel to, co dělá Lenovo teď, se mi vůbec nelíbí – zrušili thinklight u všech modelů, přitom to je lepší řešení než podsvícená klávesnice, kromě T440p jsou úplně jinak panty (víko displeje se otevírá za notebook), nad touchpadem už nejsou samostatná tlačítka pro trackpoint. Prostě všechno špatně. :0( Já osobně jsem nestihl původní sedmiřadou klávesnici, takže mi chiclet u X230 naprosto vyhovuje. Klávesnice u nových modelů opět špatně… Ach jo. :0(

                                    0 0
                                    • jIrI___  

                                      Holt neviditelná ruka trhu udává trendy, ty jsi asi nějak mimo hlavní spektrum uživatelů :)

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Jasně, i Lenovo, pokud chce prodávat, tak musí přibližovat nabídku trendsetterům, tedy se z ThinkPadů stává s každou novou generací víc a víc spotřební elektronika pro bývalé majitele HP a Applu… smutné…

                                        0 0
                                    • krabica  

                                      Tak zkus Dell řady Latitude E, podle mého mnohem lepší než Lenovo. Mám v práci E7240 a je to bytelný stroj.

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Vypadá zajímavě, vše tak, jak se mi líbí. Až na to dokování. Ve srovnání s dokováním od Lenova je všechno strašně neintuitivní – musíš se složitě trefovat. U lenova vrazíš notebook do rohu a zatlačíš a vše zapadne přesně tam, kam má.

                                        A taky škoda Učkových procesorů, ale ty cpou dneska taky všude. :0(

                                        0 0
                                        • krabica  

                                          Dokování mi nedělá problém, člověk to nedělá furt, ale jen párkrát denně a jestli strefování zabere 1s, tak je to moc.

                                          0 0
                                • Radek Broz  

                                  Nejvíc lidí čte Blesk, kouká na Novu, žere obarvenou masokostní moučku, jezdí na kole za 10. Ano, většina lidí si vybírá to nejlepší.

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  
                                    0 0
                                    • Radek Broz  

                                      Jestli jsi si všiml, reaguji na mac/pc, o telefonech se vůbec nebavím. A MPII argumentoval tím, že MacOS nemůže být nejlepší, když ho nepoužívá nejvíc lidí na světě.

                                      A jinak je dost lidí, co takovej „telefon“ potřebujou, nebo jim alespoň dost usnadňuje/zeef­ktivňuje práci – já to třeba k telefonování používám tak max z 10%.

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        problémem je spíš cena. Telefon s androidem, nebo pc s woknama koupíš za babku, Mac, iPhone ne. Asi by bylo zajímavý srovnání kolik se prodá třeba Samsungů SIIII, nebo Dellů, Lenov v cenách jako MAC. To číslo bude podle mě podobný.

                                        0 0
                                        • jIrI___  

                                          Čtverka se píše římsky takto: IV :)

                                          0 0
                                          • obda  

                                            Tak například Římani to psali častěji „IIII“. Neopakovat po sobě více než tři stejné znaky je pouhá moderní konvence, nikoliv jednoznačný předpis.

                                            0 0
                                        • mr.nikdo  

                                          S4 se uz pise jako S4 a S5 je take jen S5. Uz zadna rimska cisla.

                                          SIII byl nejprodavanejsi telefon s Androidem.

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            Pánové, omlouvám se za chybné označení S nevím kolik. Naposled jsem držel v ruce SIII a absolutně mě nenapadlo, že Korejci přijmou podobné označení jako Apple :D

                                            0 0
                                            • mr.nikdo  

                                              Apple ma cislo a potom pismeno.

                                              A zacali takto: iPhone 3G – protoze zacal podporovat site 3G. Pak byl 3GS, 4, 4S :)

                                              0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                jeste predtim byl ale Iphone (prezdivany original nebo taky iphone 2) :]

                                                0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                hezky sis to našel.. jen nevím co tím chtěl básník říct :)

                                                0 0
                                                • Bedar19  

                                                  On byl i Pseudo Iphone Jedna alias Motorola Rokr, což se dalo považovat za první iPhone jelikož jeho design navrhoval taky Jobs

                                                  0 0
                                      • Smazaný účet  
                                        0 0
                            • krabica  

                              Vyprdni se na to, a mrkni na Retinu tam už je to jiná. Příplatek z 4GB RAM navíc je celkem rozumný, žádný velký výrobce ti nenabídne o moc míň a zase 16GB v nabídce nemá skoro nikdo.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Jak to tak čtu, tak by se měli na českých stránkách Applu stydět… „líp“, „taky“

                                K té retině – nějak nechápu honbu za šíleným rozlišením… 13" MacBooc Pro s retinou s i5, 8GB ram, 512 SSD a integrovanou grafikou stojí 46,5.. T440p s čtyřjádrem i7, 8GB ram, 256GB SSD a dedikovanou grafikou jen za 42.. za 45 by byl i X240 s i7/8GB/256G­B/ing. gr.

                                Takže konkurenti by byli, teď mi někdo konečně vysvětlete, proč bych měl připlácet za retinu a iOS.

                                0 0
                                • mr.nikdo  

                                  Protoze to rozliseni?

                                  Retinu praskne snad jen 4K displej (mrkni na jejich ceny).

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    K čemu ti je obrovské rozlišení na 13" displeji, které ve výsledku bude klást vyšší nároky na výkon? Krom toho, jak asi bude vypadat program, který nebyl napsán na vysoké rozlišení?

                                    0 0
                                    • mr.nikdo  

                                      Vysoke rozliseni – graficke prace, strihani videa…

                                      Vetsina normalni NTB nema ani FULL HD displej, takze na praci nevhodne – potrebujes externi monitor.

                                      Ani ten FULL HD se nevyrovna Retine (pocet bodu). Co je srovnatelne s Retinou, je 4K displej. A opravdu se mrkni na jejich ceny.

                                      Jinak je fakt paradox, ze mas FULL HD mobily, ale NTB ne. Pritom se Ti vice bude hodit na NTB.

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Nedovedu si představit pracovat na 12,5" full HD třeba v excelu. To abych si vzal lupu. Můžeš namítat zvětšit si vše v nastavení OS, ale pak stejně nedostanu větší pracovní plochu, jenom vyhlazenější písmo, což je podle mě akorát tak k prdu.

                                        Uvědom si, že ne všichni pracují jako střihači, grafici a fotografové.

                                        0 0
                                        • mr.nikdo  

                                          Boze muj, ty jsi fakt kus hoveziho. To jinak rict nejde.

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            Odpusť si ty invektivy a vysvětli mi, že není pravda, že když zvýším rozlišení na malém displeji, tak bez zvětšení v OS bude všechno strašně malé. Pokud ale v OS vše zvětším, nebudu mít větší pracovní plochu, jen vše bude prokreslenější. Hezky je to vše popsáno zde i s navazující diskusí.

                                            0 0
                                            • mr.nikdo  

                                              Uz jsem Ti napsal, ze to ma hlavni vyhodu pro grafiky a strihace, k tomu jeste fotografy.

                                              Pokud vezmes grafiky, je to vetsina marketeru.

                                              Napises OK, ale ze jinak je to prdu. Opet se vracim k tomu, co jsem psal, jsou skupiny lidi, pro ktere je to nutnost.

                                              Staci Ti to?

                                              A kdyz chces probirat vykresleni: Rozcilujes se tady o vykresleni na 12,5. Vzdyt to rozliseni je na 5 displejich! u mobilu a tam Ti to jak se zda, vubec nevadi.

                                              0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                A teď mi řekni, kteří grafikové pracují na 13" displeji? :0)

                                                Jinak je to tedy nutnost pro grafiky, střihače, fotografy a pár dalších lidí, kteří si musí za každou cenu honit triko. :0)

                                                5" mobil používáš na práci v excelu?

                                                0 0
                                                • mr.nikdo  

                                                  Ehm, ty jsi grafik?

                                                  S par grafiky jsem prichazel casto do styku a vsichni uvitali vyssi rozliseni.

                                                  A najednou Ti nevadi velikost ikonek. Ale excel jsem pouzival i na mensim displeji. Kdyz jsem to potreboval.

                                                  Divil by ses, kdo co vsechno na tech 13'' zvladne.

                                                  0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Já nejsem grafik. Používám nejčastěji word, excel, acrobat pro, atd., kde vysoké rozlišení přináší pouze zmenšení.

                                                    Jak už jsem psal, pro grafiky a spol. OK, ale pro ostatní uživatele to taková bomba zase není.

                                                    (Schválně si stáhni TeamViewer a zkus pracovat přes fullHD telefon na PC ve fullHD rozlišení. ;0) Sám uvidíš, jak je to všechno strašně malé a nepoužitelné.)

                                                    0 0
                                                  • kOmE  

                                                    Tak pro me jako konstruktera to prinos ma take. A v excelu a wordu je snad jedno jake mam rozliseni.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Jo, pro konstruktéry a návrháře vyšší rozlišení ok, ale nedovedu si představit, jak něco navrhuješ na 13" ultrabooku. :0)

                                                    Když zvýšíš rozlišení, dostaneš sice větší pracovní plochu, ale všechny ovládací prvky se zmenší. Už Full HD na 17,3" notebooku je dost na hraně bez zvětšování v systému.

                                                    0 0
                                                  • kOmE  

                                                    Mam FHD 17,3 NB a na PC mam 27" 2,5K a 23" FHD monitory. A vsude jsou ovladaci prvky porad dostatecne velke. Me to takhle prijde spis lepsi ,nez mit obri ikony kolem male pracovni plochy

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    No jo, ale sám píšeš 23 a 27". Kdybys měl 13" v tom samém rozlišení, možná bys mluvil jinak.

                                                    0 0
                                                  • kOmE  

                                                    Ale na tom 23 vychazi vetsi bod nez na 27 a uz je to hrozne kostrbaty :). Na 17.3 je fullHD akorat. Na 13 palcu asi staci hd rozliseni, ale zase se na tom v dnesnich sw nedá delat, kdyz ti zaberou 30% plochy listy tlacitka a browser

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Jste všichni nějak moc nároční, jinak to už nevidím.

                                                    0 0
                                                  • Vegan  

                                                    Si natsav vetsi DPI (Presneji receno PPI, ktere se vyndows jmenuje chybne DPI)

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Jasně, o tom píšu, ale pak nedostaneš větší pracovní plochu, což je pro mě hlavní přínos vyššího rozlišení. Pro kancelářskou práci je naprosto hladké či detailní zobrazení prakticky k ničemu.

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    Malé ultrabooky s vysokým rozlišení prostě nejsou pro socky.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Jj, proto mám X230 za cenu MB Pro bez retiny.

                                                    0 0
                                        • Bysto  

                                          Tak načo si taký človek kúpi retinu? Asi si ju nekúpi, ale kúpi si Aira a bude vychechotaný, že mu pôjde komp týždeň bez nabíjania a že váži pomaly jak tablet

                                          0 0
                                • krabica  

                                  Jaký příplatek? Vždyť ty ceny jsou stejné, máš mnohem lepší display a podstatně delší výdrž na základní baterii. Otázka na OS je zbytečná. To je, jako bych já celý život používal Mac a nic mi tu nechybělo a najednou by mě někdo snažil přesvědčit, ať přejdu na Widle. Mezi OS většinou přecházejí ti, co nejsou s platformou spokojení. Mě třeba Windows serou dlouhodobě. Výhoda Mac OS je, že upgrade na novější verze je zdarma, v ceně máš kancelářský balík a dobrý multimediální software.

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    T440p stojí 42, Apple s horší výbavou 46,5. Takže příplatek je 4,5 tisíce.

                                    Displej je diskutabilní. Nemožnost dokování naopak neoddiskutova­telné mínus.

                                    0 0
                                    • krabica  

                                      U Apple máš 512GB SSD, proto dražší, dej 256Gb a uvidíš. :) Dokování se dá parádně řešit Thunderbolt dokem, pak zapojuješ jen kabel napájení a dat, nebo Thunderbolt monitorem.

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Připojovat kabel je na hovno, věř mi. ;0)

                                        Je dražší přesto, že má horší výbavu, větším SSD to nezachráníš. Disk dát větší můžeš i u toho Téčka, ale další dvě jádra u MB nepřidáš. ;0)

                                        0 0
                                        • krabica  

                                          S 256GB stojí 38,5 a rozměrově má poloviční tloušťku oproti T440p a je o půl kila lehčí, což je úplně jiná liga.

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            Když k 256GB verzi přidám i7, tak jsem na 46,3, což je opět více. Opět pouze dvoujádro.

                                            Poloviční tloušťka, o půl kila lehčí, o palec míň. To mi připadá fér.

                                            Bohužel, tohle nemáte šanci uhrát.

                                            0 0
                                            • krabica  

                                              To není je to úplně jiná třída, za malé rozměry se platí… Konkurencí je tak možná Lenovo ThinkPad X240

                                              0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                Když to vezmeme z druhé strany, nemá Apple odpoveď na T440p.

                                                0 0
                                                • krabica  

                                                  To nemá, ale má zase 15" Retinu, která je větší a stojí s čtyřjáderem 50.

                                                  0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Kdežto Lenovo T540p s vyšší verzí i7, dedikovanou grafikou a WQHD+ displejem (téměř retina) za 47…

                                                    0 0
                                        • mr.nikdo  

                                          Ale odladis system. A Mac OS ma blize k Linuxu, nez k Windows…

                                          0 0
                                        • krabica  

                                          A Lenovo ThinkPad X240 je taky jen dvoujádro. :)

                                          0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      v cenne IBM je i operacni system?

                                      zapomel jsi na delsi vydrz na baterie u MAC.

                                      jeste doplnim predchozi prispevek… upgrade na novej os u macu byl zdarma az ted u Mavericks, Mountain Lion me stal cca 400,– (ale i to je pakatel vuci windows).

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Samozřejmě, že v ceně ThinkPadu je operační systém. A dokonce si můžeš vybrat mezi W7 a W8.

                                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Ty jejich slavný panty jsou stejnej aušus jako plastový u konkurence. Na T40 jsem je musel měnit, protože jeden psasknul (při nenásilným otevření). Do tý dobý jsem si myslel, jak je to supr věc. Na druhou stranu, je to celkem „user friendly“ na rozebrání

                          0 0
                      • Smazaný účet  

                        souhlas!

                        0 0
            • Georrge  

              protoze jabko je hrozne rozporuplny telefon, ma hodne plusu a hodne minusu, je to jen o cloveku jestli jsou pro neho ty plusy opravdu plusem, a minusy opravdu minusem. Ale podobne to maji i ostatni systemy (ale nerekl bych az tak moc).

              0 0
    • enregistree  

      iPhone za 15k je drahy, ale ja kupoval ctyrku za 6 500 Kc (cca 8 000,– vcetne DPH) a to mi prijde skvela cena, nevim, jestli ma cenu resit neco levnejsiho,

      0 0
    • plastic boy  

      Apple OS je firmware, sestaveno pro jedno konkretni zarizeni.

      Android je nadstavba nad Linuxem s virtualnim strojem dalvik pro spusteni „java“ aplikaci. Za me android, ale apple asi je vykonnejsi i na slabsim HW.

      0 0
    • Bedar19  

      Běž do shopu, vyzkoušej si to všechno, třeba v datartu mívaj vystavené oboje.

      Subjektivně si android už nekoupím, jasné, můžu si ho upravit, personalizovat, nahrávat mu romky launchery a kdo ví co všechno.

      Mě šlo o to, aby se mi telefon nezasekával, jeho ovládání bylo rychlé intuitivní a nemusel v něm furt něco měnit, v tomhle mi iphone vyhověl do puntíku, jako bonus za tu kládu peněz, co jsem jim nechal, jsem dostal úžasné zpracování a pěkný (subjektivně) design.

      a za peníze, za které se teď prodává 4S … myslím, že je to opradu konkurence k většině telefonu. i cenová

      0 0
      • KubaBajk  

        No já se do Androidu nijak nehrnu, měl jsem jej dva roky, docela jsem se v něm vrtal ale k životu to určitě nepotřebuju.

        Potřebuju rychlost/svižnost, Android sám o sobě mě už i trochu nudí a vysloveně jej nechci pokud nebude v nějakém uživatelském prostředí výrobce, HTC Sence, LG…Samsunga nechci, toho si nekoupím kdyby nevím co bylo. Mám k němu odpor, TV klidně ale mobil ne. Racionální důvod nemám :)

        Odpoledne jsem zkoumal dost systém 10 od Blackberry a už z něj nejsem tak nadšený jak jsem byl včera…naopak se po zkoumání systémů a telefonů začínám přiklánět k Win8, i když jsem jej původně nechtěl ani vidět a k tomu je tento systém havně na Nokiích které taky nemusím…no, i HTC má winphone…uvědomil jsem si, že okna Win 8miček mě na notesu bavily, no systém začal rychle padat, takže už mám na ntb 7mičky :)…ale dlaždice rmiček se mi prostě líbily a bavily mě.

        Jsem jak na houpačce ale pomalu se to ustaluje. Abych se přiznal, na jabku mi vadí malý displej, 4 palce já prostě nezkousnu, teď mám 4,3 a pod 4,5 nepůjdu.

        Takže toliko k mému současnému vývoji :)

        Momentálně studuju Nokii Lumii 1020.

        0 0
        • krabica  

          No vidíš, kdybys na začátku napsal, že 4 palce je málo, tak je diskuze desetinová. :)

          0 0
          • KubaBajk  

            Já zak nějak doufal, že mě jabko zlomí :), nu, nestalo se tak :)

            0 0
            • l.bily  

              Na zaklade ceho?

              0 0
              • KubaBajk  

                Nejsem schopen fundovaně odpovědět, když ten systém neznám…jak už jsem řekl, malý displej, ale to nesouvisí se systémem, nicméně to nepřekousnu, sdi…já snad pojedu k sestřenici, ta tu pětku má a půjčím si ho :)

                Co nemám rád je synchronizace čehokoliv s pc…soubory,hudba, já to prostě nedělám a učit se to nebudu, v tomhle mi Android vyhovoval, mám rád, když se mobil přihlásí jako USB flashdisk, prostě úložiště. Nechci se na pc hrabat v mobilu přes nějaký Apple program…nebo to tak není?

                0 0
                • mr.nikdo  

                  Mas pravdu, takhle iOS funguje – to prihlasovani.

                  Ale uz i u Androidu tomu pomalu zvoni hrana. Jinak mam pocit, ze tohle neudelas ani u WP :-(.

                  0 0
                  • KubaBajk  

                    Určitě ne? Kdo tu má Winy? Můžu winmobil prostě přihlásit jen jako usbdisk?

                    0 0
                    • Bedar19  

                      nemůžeš, Winy se synchronizují pře media center, s W8 dokonce automaticky.

                      Na Androidu to bude brzo taky, z jednoho prostého důvodu, většina uživatelů, vhodné pro systém ale svůj bordel, pak to výrazně snižuje schopnosti systému.

                      0 0
                    • mr.nikdo  

                      WP 7 100% je takhle spatne. S WP8 jsem se poradne jeste nepotkal :-(.

                      0 0
                    • jsjunior  

                      Jasně, že to jde. Mám Win8. Vezmu telefon (Lumia 820), připojím k pc a klasicky se to zeptá, co s tím chci dělat. Buď vyberu „něco“ nebo dialogové okno zavřu. Telefon se zobrazí jako „flashka“, přičemž mám přístup jak na interní paměť, tak na SD kartu. Ovšem pouze ke složkám jako hudba, video, obrázky… Nelze vidět přímo systémové soubory (kontakty, sms apod.).

                      0 0
                      • jsjunior  

                        P.S. samozřejmě se bavím o WP8 (a nadcházející WP8.1 to bude mít stejně).

                        Jinak mnou výše popsaný způsob funguje jak s Win7, tak s Win8 na 100%.

                        0 0
          • Smazaný účet  
            0 0
            • Georrge  

              dalsi experimenty s fotakem od HTC, pritom HTC jsou snad nejhur fotici mobily…

              0 0
              • Smazaný účet  
                0 0
                • Georrge  

                  no momentalne je na tom sony taky dost bidne… pritom melo obdobi dost dobrych fotaku v mobilech, ale ted jak se zenou za MPx tak je to tragedie. Sranda je v tom, ze vetsina cipu v telefonech je od sony :)

                  0 0
        • Smazaný účet  

          Opět ta všudypřítomná fráze, že mě bavila pomalu i rychlovarná konvice. Jak můžou dlaždice bavit?

          0 0
        • Georrge  

          znacka prodava, ale je fakt, ze na samsung breci nejmin uzivatelu, protoze ma nejodladenejsi system… nebo spis nejmin neodladeny :) touchwiz sice hodne lidem nesedne, ale celkove samsungy slapou lip jak konkurence a klicove modely dostavaji vic aktualizaci nez u konkurence.

          0 0
          • KubaBajk  

            No já mám v okolí samsungářů dost a docela brečí, ten si stěžuje na slabý signál, tomu přestala jet wifi, ten fňuká že se mu to už seká…tak já už nevím. A jejich design nemusím.

            0 0
            • krabica  

              Samsung nebrat, mám v okolí tři a všechny stojí za prd. S HTC mám docela dobré zkušenosti a ségra má Alcatel One Touch Idol a vypadá dobře za pár peněz.

              0 0
            • Georrge  

              je fakt ze on je taky samsung a samsung, vzhledem k mnozstvi modelu muzou byt tezko vsechny odladene… ale to plati u vsech znacek, obecne ale nema samsung u hlavnich modelu tolik problemu, jako konkurence (hlavne LG a sony). Cinani taky umi prekvapive dobre optimalizovat.

              0 0
              • heerer  

                si rikam zda vis vubec o cem pises. Samsung ma jeden z nejhure odladenych systemu…LG napr u L9II je na tom naprosto opacne…zjisti si nejdrive realitu a pak pis;-)

                0 0
                • Georrge  

                  kdybych nevedel o cem pisu tak o tom nepisu :) z vlastnich zkusenosti vim jak fungujou telefony samsung a jak telefony sony, LG a i HTC, a samsung je z nich nejsviznejsi a ma nejmin problemu. Musis ale brat novejsi generace, ty starsi od samsungu trochu trpely, ale S2 a novejsi je to lepsi.

                  0 0
                  • heerer  

                    no vidis, v mem okruhu lidi se S knouraj a naopak LG i HTC jsou naprosto spokojeni se STOCKromkou:-)

                    Se asi neshodnem:-)

                    0 0
                    • Georrge  

                      asi ne :) ono to ale neni tak jednoduche, kamarad se sony je spokojeny, moje stara S2 ktera je vykonove o neco slabsi (on nema top model ale ma posledni generaci) je ale rychlejsi a odladenejsi, ale on to nevi bo ji nemel v ruce, a bo je nenarocny tak mu to staci :) takze nestezuje si, ale ten telefon je horsi jak muj samsung… a pak jsou lidi co si stezujou, ale za pomalost systemu si muzou sami, takze to vlastne neni problem vyrobce…

                      pokud jde o zavazne chyby a tedy aktualizace, zde byl samsung vzdy dost na hovno, ale posledni roky se zlepsil a konkurence to ma horsi. Kamarad mel top model od sony, dve generace zpatky, trpel na ztratu signalu a dalsi neduhy, sony to nikdy poradne neopravilo. A to byl top model.

                      Shodnem se asi na tom, ze tech modelu je strasne moc od vsech vyrobcu, a na kazdem by se neco naslo :)

                      0 0
            • Georrge  

              proto ostatne doporucuju kupovat pouze hlavni a nejprodavanejsi modely od jakekoli znacky, je tim zarucena vyssi odezva od prodejce a tedy vice aktualizaci a odladenosti.

              0 0
      • l.bily  

        Presne tak ale vyhody iosu clovek pochopi az neskor ked som si kupil ipad tak som ho chcel hnet predat mame som venoval tablet s androidom ktory som mal pred tym zvyknuty na android, som rad ze som ho nepredal a ked pridem teraz k mame a idem nieco pozret,tak by som ten jej tablet slahol o stenu

        0 0
    • Smazaný účet  

      Zajímalo by mne, proč se někdo po několika hodinách zbavuje se ztrátou dokonalého Apple iPhone 5S, viz bazar. :0)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Asi se mu telefon nepřipojí jako disk a on si tam nemůže do adresářů nahrát mp3 a ještě k tomu nepošle mail s přílohou. Má jenom 4", při pouštění porna není nic vidět. To bych taky byl nasr.. a hned to prodal.

        0 0
        • Bedar19  

          :-D myslím, že výsledek je jasný, každej si vyzkouší, co mu vyhovuje a pak to používá.

          Mám Apple, jezdím 29", Auto mám dražší než kolo :-D prostě jsem mainstreamový člověk ovlivněný reklamou a trendy :-D

          0 0
        • Martin  

          nebo jenom není iOvce ;)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Asi tak. Stát se iOvcí, na to musíš mít morálně. Asi si přečetl tohle vlákno a běžel raději pro nejdokonalejší Android.. :DDD

            0 0
    • Patys89  

      Nevím jestli ti to někde zapadlo, ale jestli chceš „PROSTĚ RYCHLEJ TELEFON“ (TVOJE SLOVA)..

      Tak to Xiaomi Mi3 je pro tebe nejlepší volba.. Navíc podpora MIUI. Já nekoupit před půl rokem Mi2s, tak do něj jdu..

      http://www.mobilmania.cz/…default.aspx

      Případně, jestli ti vadí nemožnost vyndání baterie, můžeš dokoupit externí, nebo koupit starší model, a to Mi2s.. Ten je ale už jen 4,3 palce, což zas pro někoho (včetně mě) je ideál.

      0 0
      • heerer  

        MI2 je supr, ma ji kolega a neskutecne rychlej stroj. Nicmen MI3 je dle vzhledu o moc hezci, sel bych nyni do 3ky.

        0 0
    • Vegan  

      No osobne na zaklade zkusenosti z Firmy,

      To beru takto, je uplne jedno jaky system oba padaji +/- stejne a z 80% za to muze vadny HW.

      Videl jsem nekolik Iphonu 5 a 5s co se musi natvrdo restartovat pomoci mackani ruznych klaves o kterych nema User sajnu a telefon povazuje za cihlu, stejne tak Android telefonu se zabudovanou baterkou a nebo tech kde se da idealne baterka vyhodit a je klid. Vzdy takovy mobil, ale drive ci pozdeji skoncil na reklamaci a jak rikam je to cca 1:1 nerozhodne + u IPHONE 5s urcite casto a to velmi casto odchazi dotykova vrstva ( v nekterych mistech dotyky ignoruje nejcasteji v rozych ), ale to muze byt vlivem jedne z prvnich seriich a ted uz muze byt oka, kazdopadne z 20ks slo na reklamaci cca 6.

      Co se systemu tyce tady si myslim, ze vyhodou Iphonu je, ze dele vydrzi diky dobrym aktualizacim od Applu. U Androidu je zase vyhoda, ze umi vse a co neumi to se da naucit pomoci aplikace, coz u Iphone je proste pruser, jak neco nepodporuje system v zakladu vetsinou se to nikdy nenauci ani pomoci aplikace, typicky sharepoint, vnorene korenove certifikaty, korektni synchronizace s exchange, atd… Ale to jsou spis firemni veci nez veci co zajimaji usera.

      Podtrzeno secteno, myslim, ze je to +/- jedno a zalezi jaky ekosystem ti vyhovuje pokud pouzivas hodne google tak Android, pokud ne a liby se ti iCloud, tak klidne Iphone.

      Me osobne vic vyhovuje android.

      0 0
      • KubaBajk  

        Děkuji ti za názor, Google používám hodně, Cloud naopak vůbec (ani gůglaccký disk nebo co to je).

        Mám rád když jsou data uloženy na něčem hmatatelném a ne někde v internetu…holt zpátečník :)

        0 0
        • heerer  

          Mit veci na cloudu v mistech kde neni net je celkem na (.) :-)

          0 0
          • KubaBajk  

            Též si myslím…a omezený net nemám v paušálu, nehledě nato, že Vodafone má někde tak špatný signál, že jsem rád, když si zavolám.

            Čekuju to Xiaomi MI3, kurňa, to je stroj…v Číně se dá sehnat za velice pěkné peníze, u nás za deset, v Číně za šest.

            0 0
            • heerer  

              ja mam neomezeny, ale FUP by me stejne nekde zastavila. Druhak edge je dnes porad mimo velka mesta a s tim si toho moc z cloudu nestahnu. Asi sem taky stara skola, co nemam u sebe jako by nebylo:-)

              Mam cloud 1000GB na ruskym serverü zdarma a nemam tam ani 1mega nejen z duvodu potreby to mit u sebe…

              ta MI3 je supr stroj, hledat neco, nevahal bych i za rizika spojena s nakupem v Cine;-)

              Vsichni co maji MI2 jsou spokojeni, tzn koukni na dobryho dodavatele a objednavej;-)

              0 0
              • Patys89  

                Tady: http://xiaomimobile.cz/…ariante.html#… ho mají zrovna ve slevě a ještě budeš mít cestovní nabíječku (sice slabou, ale aspoň něco).. Jinak jestli chceš ušetřit, vezmi nižší paměť, telefon podporuje OTG,tak není problém připojit flashku.

                0 0
                • KubaBajk  

                  To je sleva? V Číně za polovinu a i jinde jsem jej v ČR našel za cca 10tisíc…?

                  Na baterku jim za tu cenu kašlat :)

                  0 0
            • heerer  

              kouokni jeste sem do diskuze…

              http://androidforum.cz/…-t48813.html

              0 0
            • Patys89  

              Já osobně bych se nákupu v číně vyhl (jiný zákony,kratší záruka,problém s poštovným při reklamaci). Navíc často se stává, že z Číny dostaneš nějakej fake, když tyhle telefony tak letí. Nebo aspoň objednej z prověřenýho obchodu!!

              Ale jestli jsi chtěl dát pálku za Apple, ušetříš, i když ho koupíš tady.

              0 0
              • heerer  

                Kdyz nakupujes v cine, tak vzdy od prodejcu se slusnym FB. Pote se ti to s fakem nestane…

                Reklamace, zaruka je pravda. To uz je na kupujicim zda si nekolik tisic priplati za zaruku…v cine za 6K a v CZ za 11K…asi jasna koupe ne?:-)

                0 0
          • Smazaný účet  

            Škoda, že nejsou vůbec žádné aplikace, které ti data například z Dropboxu stahují do telefonu/tabletu stejně jako je to mu v klientu pro PC. :0)

            0 0
        • Ruprt2  

          Taj člověk si zvykne na všechno.

          I na oprátku, jenom to ze začátku trochu škrtí.

          0 0
        • Vegan  

          No tak ono Cloud sluzba je i Email a tady je to prave o Gmailu, google drive ala google docs, google analytics, google maps, google translate, atd… Android ma proste lepsi podporu od google a to je pro me osobne dulezite, ale jak rikam pro nekoho nemusi. A to i za situace, kdy kazdy novy update google Aplikace je priklon k horsimu, alespon pro me.

          0 0
      • obda  

        vyhodou Iphonu je, ze dele vydrzi diky dobrym aktualizacim od Applu

        To určitě ano, u Androidu i díky neustálému přílivu nových modelů výrobci na update dost kašlou. Z druhé strany, pokud nevadí custom ROM a člověk má některý z více rozšířených přístrojů, tak tady má zas Android výhodu. Když jsem svůj starej LG Optimus One předával manželce, tak jsem tam nahrál CyanogenMod a velká spokojenost.

        0 0
        • Vegan  

          Custom ROM neni reseni pro kazdeho… ale jinak jo castecne reseni pro urcitou zkupinu lidi to je, ale idealni to urcite podle me neni.

          0 0
          • heerer  

            porad lepsi mit nejakou moznost nez li nemit zadnou. Flashnout jinou romlu je otazka par minut.

            0 0
            • Vegan  

              slo spis o userfriendly, bavime-li se o BFU funkcich.

              0 0
      • Smazaný účet  

        konečně rozumný příspěvek. Docela by mě ale zajímalo, co se musí telefonu udělat, abych ho musel restartovat (zatím jen jednou a díky instalaci jailbreaku). Na problém s dotykem mě upozornili v obchodě, asi byly vadné první serie.

        0 0
        • Vegan  

          pokud se bavime o Iphonu, tak trebas staci kdyz ti zavola nekdo jehoz kontakt je sync pres MS exchange a to v dobu kdy ti vyprsi domenove heslo, ale to jsou zname chytaky na Iphone.

          Jinak jak jsem psal z 80% je to vadou HW, takze dulezite je myt dobry servys a dobreho prodejce a to plati vsude, proto napriklad aktualne nebrem Samsungy s jejich podle meho nazoru otresnym Britex servisem.

          0 0
    • Itchy  

      Ahoj, kdybych nemel sluzebni 5S a 4S, tak bych si osobne iPhone nekoupil. Jako hracka nebo nabytek je to pekny, ale treba jako „manazerskej“ telefon je to nesmysl. Neumi ani takovy veci, co umel uz muj superestaricky Siemens C35i. Co me nejvic stve:

      1. Neumi dorucenky u SMS
      2. Nezobrazuje cas odeslani SMS, zobrazi jen obacas u nejaky
      3. Neumi poslat SMS stylem posli a zapomen, pokud jedu metrem a iPhone nema

      signal, musim ve stanici hlidat az chyti signal a musim zpravu poslat rucne znovu.

      1. Pokud posilam hromadnou SMS a nekomu nedorazi, nemam absolutne sanci se

      dozvedet, komu nebyla dorucena a musim tem lidem stejne zavolat

      1. Lagovani GUI na 4S s iOS7.1. Je to horsi nez na me osobni Xperii Pro

      s neoficialnim KitKatem

      1. Povestna „stabilita“ – uz nekolikrat se mi telefon zasekl ve stavu

      spousteni nejake aplikace, kde pomohl pouze hard reset. Kolaga mel problem s tim, ze se mu neslo vratit z menu „Nastavni“, pomohl opet hard reset.

      1. WtF konektor, na kterej ma malokdo nabijecku/kabel. Takze pokud zapomenes

      svoji, mas pech…

      1. „Multitasking“
      2. Zhruba 50% uspesnost odemknuti Iphone pres TouchID. Nulova

      s vlhkymi prsty.

      U Apple jde hlavne o image a fima sama si nevidi do huby. Viz jejich prohlaseni o nejlepsim moznem rozmeru displeje na iPhone 4 a pote vydani iPhone 5 s jeste lepsim rozmerem, prodavani preplastovanyho staryho modelu jako uzasny novy barevny 5c a mnoho dalsiho…

      0 0
      • KubaBajk  

        Na image já kašlu a hard reset je jednou z věcí, o kterých jsem si myslel, že jabko prostě dělat nebude.

        No, děkuji ti za postřehy, jabko už stoprocentně, po tom všem, odpadá.

        Nastavit si Android pro mě není problém, i přehrávání ROM jakžatkž zvládám (návody jsou jednoduché), byť tomu nehovím. Ve hře mám stále i Win, ovšem otázkou je, jaké možnosti astavení mají ony.

        0 0
        • heerer  

          Pravda je, ze WP8 si pochvaluji vsichni, kdo chteji pracovni telefon s tim, ze nemaji ambice porad neco resit nastavovat atp…

          0 0
        • mr.nikdo  

          WP ma nevyhodu v poctu aplikaci – malo.

          Treba na sport tam mas pouze Endomondo anebo Sports tracker.

          0 0
          • KubaBajk  

            Tohle neřeším, potřebuju Viber, přehrávač audio/video, možná nějakou tu hru, navigaci do auta s čísly popisnými, Google + (FCB nemám), antivirus a nějakou aplikaci, do které zamknu soubory na heslo. Víc nic.

            0 0
            • mr.nikdo  

              Joo, to by mohlo byt celkem dost.

              Mrkl bych se Ti do Marketplace, ale bohuzel mam k dispozici jen stare WP.

              Pocitej s tim, ze i ty aplikace cos popsal, uz tam snadno nemusi byt…

              0 0
            • jsjunior  

              Viber – ano

              audio/video – ano

              hry – ano (ne vždy nejnovější tituly vyjdou hned společně s A a iOS, ale později)

              navi s č.p. – např. nativní Here Maps (Sygic pro WP zatím není)

              Google+ – hledal jsem v rychlosti na Store a ofiko app od Googlu asi není (?), ale je jich spousta od jiných vydavatelů

              Antivir – opravdu není potřeba (no flame pls)

              Něco na hesla – spousta app, ale žádnou nepoužívám, tak neporadím

              Klidně se ptej dál…

              0 0
        • obda  

          Ono jsou i Android telefony s povedenou stock ROM. Napriklad u LG Optimus L9 ii nevidim duvod ROMku menit.

          0 0
      • krabica  

        Ten čas u SMS zobrazíš přejetím od pravého okraje k levému přes SMS.

        iOS 7.1 mi na 4ce běhá parádně, zkus udělat obnovu bez zálohy, to by mělo pomoct.

        Mobil se mi za cca 3,5 roku seknul asi 5×, v současném iOS 7 se mi to ještě nestalo, stačí pak podržet hlavní a power tlačítko.

        Doručenky bohužel standardně nejdou, ale lze to obejít kódem dle operátora na začátku SMS. Osobně mi to nevadí. SMS posílám jen nedůležité věci a radši volám, dnes v době neomezených tarifů…

        U toho TouchId jsem četl, že to není moc pro lidi s potícíma se rukama, holt každá technologie má své omezení. :D

        V současnosti multitasking funguje fajn, co proti němu máš?

        0 0
        • Itchy  

          Ahoj, diky za typ s tim casem u SMS, clovek se uci cely zivot :-) Na ty 4S muzu zkusit tu obnovu, jak radis, ale je to sr*ni navic, kdyz uz ma byt iPhone udajne tak vyladenej. Aktualizace neoficialni ROM na Xperii Pro, mi nikdy podobny problemy nedelala… Na „multitaskingu“ mi vadi treba to, ze nemuzu poslouchat hudbu z youtube a zaroven treba prohlizet web :-( Jinak ja SMS pouzivam i na dulezitejsi veci, pokud potrebuju 10 lidem dat vedet, ze se treba presouva nejaka akce, je hromadna SMS zhruba tak 20× rychlejsi. A pokud se pak ani nedozvim, komu SMS treba nedorazila, musim vsem zavolat :-|

          0 0
          • krabica  

            S tím multitaskingem, je to tak, že musí být vhodně napsaná aplikace, není úplně plnohodnotný, asi kvůli šetření baterie, ale dost aplikací mi funguje i na pozadí, třeba Endomondo, Spotify, OPlayer, TuneIn Radio a jiné, YouTube ne, asi na to Google prdí.

            0 0
            • Pa.T2  

              Mít puštěnou hudbu z youtube na pozadí s iOS jde. Přes safari najedeš na youtube, pustíš hudbu a můžeš odejít ze safari (neshazovat z multitaskingu). Ze spodní části vytáhneš ovládací centrum a jen klikneš na „play“ a hudba hraje :)

              0 0
          • Martin  

            hudba z youtube + další aplikace nejde ani na androidu :)

            0 0
            • sharkeeCZ  

              v rezimu vice oken to jde. STaci mit na minimalni velikosti postene YouTube a vedle toho na vetsine plochy Prohlizec. Asi to neumi vsichni, ale Samsung ano (overeno na SGS4 a SGN10.1)

              0 0
              • Martin  

                u mě na Aušusu MemoPad s 4.2.2 to nejde. ne, že by mi to vadilo, jak padlo výš, spotify na pozadí hraje, poweramp taky, takže poho

                0 0
          • dodo  

            stačí třeba tubee aplikace nebo podobný a můžeš poslouchat YT v pozadí úplně normálně. Restore 4S by měl pomoci a je to práce na pár minut.

            0 0
    • KubaBajk  

      Takže jsem podlehl opět Androidu a domů poletí již zaplacený Xiaomi MI3 16GB silver.

      Takže díky všem za postřehy, už se hádejte beze mě :)

      0 0
      • jIrI___  

        Nezbývá než popřát hodně štěstí a pevné nervy :)

        0 0
      • roman 3D  

        tak jestli ti nevadí že nepodporuje LTE a že nemá slot na paměťovku tak špatnej kup to nebude

        0 0
        • KubaBajk  

          16GB mi stačí (resp. míň, když část žerou firemní data, ale i tak), v EVU mám 16GB kartu a nikdy jsem ji nezaplnil ani z poloviny :). Na filmy na mobilu nečumím.

          Jelikož ani nevím co je LTE, tak mi zřejmě chybět nebude, doteď nechybělo :)

          0 0
          • heerer  

            LTE je rychlejsi internet…ovsem k cemu kdyz je FUP, dobra volba, tak at slouzi!

            0 0
            • KubaBajk  

              V této naší řiti rychlejší internet prostě ještě Vodafone nemá a dlouho nebude, takže tady by mi to bylo stejně k ničemu :(

              Vodafone net v Uherském Ostrohu je děs.

              0 0
              • mr.nikdo  

                Vis, co se rika o Ratmericich?

                Ze je to reklama na zavadeni LTE do mist, kde neni rychly internet a do konce roku ma byt pokryta cela CR. Vodafonem :)

                0 0
                • heerer  

                  jj rikali ze je to pravda.

                  0 0
                • KubaBajk  

                  Heh, no asi takhle…já na netu nijak na mobilu nebrouzdám, stahuju minimálně a na vyřízení mailu nebo odeslání Viber zprávy mi stíhá i net který již FUP přečerpal a je pomalý úplně neskutečně. FUP mám, pro někoho směšných 300MB, většinou stačí.

                  Takže ať si Vodafone strčí své slibi do…za klobouk.

                  0 0
                  • mr.nikdo  

                    To ani nejsou moc sliby. Uz se rozpinaji, jako kdyz po 1. Oskar do nasich koncin pritah ;-).

                    0 0
              • roman 3D  

                osobně bych už novej foun bez LTE nekupoval http://e-svet.e15.cz/…siti-1082354#…

                0 0
                • heerer  

                  mit neomezeny net bez FUP tak asi ano…kdo to ovsem ma?

                  0 0
                • KubaBajk  

                  Jak říkám, nejsem chronicky závislý na netu. Neserfuju a nebudu, pouze maily, netkomunikace, nic víc. LTE nevyužiju i kdybych jej měl.

                  0 0
      • Ruprt2  

        Odkud?

        0 0
        • KubaBajk  

          Co odkud? Reauguješ na původní příspěvek. Asi BF zas blbne.

          Ptáš se odkud si jej nechávám posílat? Odsud

          0 0
          • Ruprt2  

            No žasnu, jak ti to pálí :-)

            0 0
          • l.smetana  

            Proč ne z českého obchodu se zárukou? :)

            http://xiaomimobile.cz/…ariante.html

            Cena?

            0 0
            • heerer  

              ne asi, ma smysl davat za 11000 kdyz stoji 6000?

              0 0
              • Ruprt2  

                se clem 8,5 ty kecko

                0 0
              • l.smetana  

                Přijde na to…

                jelikož to má pracovní = na firmu a tudíž bez daně, už je ta cena 8 600 z Českého + 2 roky záruka + baterka navíc k tomu. Kdyby mu na tom něco odešlo, nemusel by čekat měsíc/dva na reklamaci. Já na reklamaci telefonu u Číňana čekal cca 2,5 měsíce. Takže ano, vidím smysl to v tomhle případě koupit od nás, kor když by to bylo na firmu. Pokud ne, tak se asi vyplatí Čína.

                0 0
                • heerer  

                  tak odpocet DPH jsem nepocital…to celkem pekne snizuje vyhodnost od cinanu…pravda.

                  0 0
                • Ruprt2  

                  Kde jsi četl, že to má pracovní?

                  0 0
                  • l.smetana  

                    Někde jsem tu vyčetl, že v tom bude mít stejně z půlky věci do práce,tak jsem si to nějak spojil.

                    0 0
                    • KubaBajk  

                      Nic takového jsem nikde nepsal, na firmu si to těžko vezmu :)…kdybych tu monost měl kupuju v Česku.

                      Číňana jsem se ptal, jestli budu platit něco navíc, řekl, že ne, jen tu cenu, co jsem zaplatil, tedy 197 liber.

                      0 0
                      • KubaBajk  

                        Jinak samozřejmě vím, že v běžné čínské praxi je uvádět na balíky nějakou nízkou hodnotu (tuším 1500Kč v přepočtu?, opravte mě), aby se tak člověk CLU a DPH vyhnul, popř. platil minimum.

                        Já této možnosti SAMOZŘEJMĚ nevyužil, že ano :)

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        To tam ale těžko budeš mít české prostředí, nemám pravdu?

                        0 0
                        • KubaBajk  

                          Telefon má být komplet v češtině, mimojiné.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Hmm… Téměř za půlku říkáš jo?

                            0 0
                            • KubaBajk  

                              To se uvidí, jak se ta cena vyvine :). Kupní cena byla těch 197 GBP, free shipping samozřejmě, 15 až 60 pracovních dní, obvyklá doba dodání 30 pracovních dní.

                              Pak dám klidně vědět.

                              0 0
    • Smazaný účet  

      Našel by se tu názor na Samsung Galaxy S4 mini Black Edition?

      0 0
      • roman 3D  

        tady máš skoro 400 názorů,měl jsem ho taky ale tak nějak jsem měl potřebu větší obrazovky a pořídil jsem oranžovej S4 active, jinak s s4mini byla u mě velká spokojenost – bez výhrad

        http://mobilni-telefony.heureka.cz/…ini/recenze/#…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Já potřebuju menší rozměry, ale 3,75" HTC je mi už asi malé. Nepotřebuju super výkon, dvoujádro stačí, potřebuju android, prostředí samsungu mi vyhovuje. U toho Black Edition se mi narozdíl od klasického S4 mini líbí ta „kožená“ záda. Pro tohle vše je S4 mini v nejužším výběru.

          0 0
          • roman 3D  

            výkonově úplně v pohodě, vše funguje jak má, výbava slušná, baterie dle využívání vydržela mezi 1,5–2 dny

            0 0
            • Smazaný účet  

              Tak to je paráda. :0) Díky za info. Už mě nebaví čekat, až milé HTC One V otevře zprávy nebo kontakty… :-/

              0 0
      • Georrge  

        rekl bych jeden z nejrozumnejsich telefonu s androidem.

        0 0
    • TOMahawk  

      Na jabko jsem presel pred 6mesici, zdedil jsem ho v praci. jak vsude slysim jak je to bezvadny tak jsem byl teda trochu rozcarovanej

      • Proc je navratovy tlacitko v menu vlevo nahore kam se spatnesaha palcem
      • kontextova nabidka pri podrzeni na cemkoliv chybi
      • Jde udelat widgetovy maly okynko s nahledem do aplikace ? nebo jen ikonas cislem kolik je udalosti?
      • proc je nabijeci kabel zakoncenej USB konektorem kdyz to z kazdyho USBnenabiju ? – k vzteku
      • nastaveni urcitych aplikaci v „Nastaveni“ a ne v menu dane aplikace mitaky nejdee po srsti

      Ackoliv se radim spise mezi uzivatele hltace nez mezi geeky tak na tu uzavrenost narazim.

      Dle me prumerne muziky za kupu penez..

      0 0
      • Georrge  
        1. tyhle nelogicnosti jsou na par mistech i v androidu a je to totalne

        k vzteku, i prehistoricky symbian mel dotykove ovladani uzpusobene lip…

        1. jeden cudlik nekomu vyhovuje, jinemu chybi funkce tech ostatnich… tu bych

        rekl spis o zvyku, ja bych treba asi nemohl fungovat bez tlacitka zpet.

        ad 4) nekde jsem cetl ze telefon nabijes pouze ze zarizeni, ktere je schvaleno applem, takze sice kabel pripojis, ale telefon se odmitne nabijet. Podobne kroky chystal i samsung (doufam ze k tomu nedojde) a v minulosti to meli i dalsi vyrobci, protoze levne cinske nabijecky likvidujou telefony a vyrobci to pak musi v ramci zaruky opravovat.

        ad 5) nj, neni cudlik na vyvolani menu, neni moznost to v aplikaci nastavit :) jedna z dani za to, ze je ten system tak jednoduchy ale tim i svizny.

        0 0
    • jezevec2  

      S dovolenim se prizivím na vlakně. Prosim info jaky SW instalovat na iMac 10.6.8 abych mohl pretahovat soubary z iMac na Sam. GT-S5300 a obracene. Mate nekdo neco vyzkoušeného. Dik.

      0 0
      • heerer  

        to nejde mezi sebou primo?

        Ja na droidu pouzival ES file xplorer

        0 0
        • jezevec2  

          zatim jsem nepretahl nic. Trochu me to prekvapilo. Cca pred 15 lety jsem napojil Nokii N95 a vse naprosto OK od zacatku.

          Jj pokrok…

          0 0
      • Smazaný účet  

        Android File Transfer

        0 0
        • jezevec2  

          Dik. Zkusim. Funguje Ti prenos po dratech i přes BT?

          0 0
          • Smazaný účet  

            pouzivam iphone a tohle jsem mel k pripojeni bratrova samsungu kabelem, ted si nejsem jisty ale myslim ze bluetoth z androidu na mac (posilani fotek) mi fungoval i bez teto aplikace

            0 0
      • corben  

        Osobne to resim z druhe strany – aplikace na telefonu, ktera zpristupni soubory pres webovy prohlizec na jakemkoliv jinem zarizeni (samozrejme nutna podminka je byt na stejne siti). Jeden cas jsem pouzival WiFi File Transfer a ted je to build-in vlastnost file manageru, ktery pouzivam – X-plore File Manager. Obe app jsou normalne na Google play.

        0 0
    • Johnnyxjr  

      Hlasoval jsem ti pro 4 ale jen proto že tam nemáš 4s to byl ještě poslední dobrej iPhone.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Vím, že se zde dopustím pomalu sebevraždy :0) , ale jak je na tom srovnání Galaxy S4 mini vs. iPhone 4S? Především výkonově, svižnost atd. Cena prakticky stejná, ale materiály a zpracování čekám lepší u applu. Zase tak náročný nejsem, stačí mi, aby byl další telefon svižnější než mé HTC One V.

      0 0
      • sharkeeCZ  

        a není tedy jednodušší zajít do první prodejny, kde oba přístroje mají a porovnat na místě?

        0 0
      • CannondaleF29  

        No tak svižnější bude Apple díky odladěnému OS – jinak WP to samé.

        0 0
        • apache6000  

          http://www.google.cz/search…

          O svižnosti a odladěnosti Applu radši mlč.

          0 0
          • CannondaleF29  

            :D nojo pár chybek… to už maj beztak zaplácnutý, u Androidu tohle je každý týden :D A hlavně neskutečně laguje.

            0 0
            • sharkeeCZ  

              Ano, pokud ma nekdo mobil za 2000 a jeste jej zaplaca ukradedenyma ppkama, nebo jej rrootne, nahraje miliardu lucheru, pak se bude sekat, jinak se to bezne nedeje…to je jen takova Urban Legend

              0 0
              • Smazaný účet  

                Mám HTC One V, aplikací v něm zrovna moc nemám a stejně se seká, na načtení zpráv čekám věčnost, na spuštění videa taktéž… Už na to nemám nervy.

                Ano, je to 2 roky starý telefon, ale za 2 tisíce rozhodně nebyl… Navíc jsem se, já blbec, nechal zlákat „skvělým zpracováním“ hliníkového unibody těla… A proto ho nosím v gumovém pouzdře, aby se ten krám nerozpadl…

                0 0
                • raceman  

                  a zkousel si ty sms promazat? :D nebo je tam ty 2 roky syslis? :)

                  0 0
                • Milvus888  

                  Tak to hledej problém ale někde jinde než v mobilu :)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Tak to mi řekni kde… I když je napojený na wifi síť, tak reakce při aktualizování aplikací z obchodu jsou vteřinové. Když dám aktualizovat vše, tak se aktualizace po první aplikaci zaseknou a zbytek se neaktualizuje.

                    Ty zprávy – zprávu otevřu, přečtu, vrátím se zpět a opět svítí, že je nepřečtená. Někdy to celé rovnou spadne, když ty zprávy otevírám… Tohle je prostě něčím jiným.

                    0 0
                    • sharkeeCZ  

                      Doporucuji dat teledon do ruky nekomu, kdo mu rozumi. Pres diskuzi se peoblem hleda tezko. Jinak prvni rada zni, zazalohovat data a udelat Hard Reset s Wipem. Nahrat zpet to, co je potreba.

                      Tech duvodu muze byt vícero, ale to nelze resit pres diskuzi na B-F

                      0 0
      • jIrI___  

        Určitě Apple. Kamarád má klasickou S4 a ta odezva je po nějaké době používání katastrofa.

        0 0
        • CannondaleF29  

          JJ přesně tak – jinak za ty peníze se dá koupit i nějaká ta Lumie s WP8 – zanedlouho přejdou na 8,1 kde je plno novinek. Odezva, řekl bych ještě lepší než u Apple, za půl roku používání jediný zásek, restart, zpomalení nebo tak něco – telefon je natřískanej do mrtě a šlape jak zrovna vybalenej – což třeba Android značně zpomaluje jak vzrůstá seznam aplikací, maily, sms, fotky a td…

          0 0
        • Smazaný účet  

          Mě ten 4S prostě láká hlavně kvůli materiálům a zpracování. Že je jenom 8GB je mi naprosto fuk, na hry čas nemám, hudbu na telefonu skoro neposlouchám.

          Jak jsem se v tom začal trochu hrabat, tak mám obavy z toho, že v tom iP 4S je už iOS 7.1… prý byly u iP 4 dost problémy se svižností a i po aktualizaci na 7.1 je pomalejší než s verzí 6.1…

          WP asi nechci.

          0 0
          • CannondaleF29  

            Jo to ti neřeknu – já mám zkušenosti s 5S – WP je právě naprosto v pohodě – teď čekám na 930 po zkušenostech s 720 a 920.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Lumie 925 je zase o 1400 víc, než 4S. To bych se touhle cestou dostal na 5S a to nechci. :0) 720 v nabídce Vodafone nemá.

              0 0
              • CannondaleF29  

                Nemá ale 720 koupíš za 5000 a 920 za 6500,– k čemu kupovat u operátora kde sou telefony většinou předražený – navíc na Nokie máš mezinárodní záruku takže je fuk kde a od koho jí koupíš – vezmou ti jí do každého oficiálního servisu.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Nevím kam koukáš, ale v nabídce CZC také není 720 ani 920… A 925 je tam za 8,7.. Jenže je to 4,5" a to už nechci. V tomhle případě bych pak raději šel do S4 mini Black Edition za 7,9. Vtip toho iP 4S je podle mě v tom, že zatímco téměř všude stojí 10, u Vodafonu 8,6. Nevím no, ještě rozhodnutý nejsem.

                  0 0
                  • CannondaleF29  

                    No musíš koukat po menších shopech jak 720 tak 920 se dávno neprodávaj sou jen doprodeje ale koupit se dají – nedávno sem kupoval 720 matce a kámoš si bral před měsícem 920. 720 je 4,3 na mě je to zas malé :D

                    0 0
                  • Flegmatik  

                    iPhone 4S na Mironetu za 8,5. Doprava zdarma, nevím co řešíš :-)

                    0 0
          • sharkeeCZ  

            Ano 4S s iOS 7.1 je pomalejsi nez stata SGS2, takze pokud chces jen novy telefon, doporucuji ten co jsem uvadel nahore Nokia Lumia 625, nebo nove 630/635. WP neni o nic horsi nez ostatni OS pro nenarocne uzivatele. WP mi prijde lepsi nez iOS.

            0 0
            • CannondaleF29  

              Svatá slova jen bych se místo základních modelů 625, 630, 635 podíval po té 720, 920 které jsou úplně jinde poměrem cena/výkon.

              0 0
          • Georrge  

            kvuli materialum? Abys ho zase nosil v nejakem kondomu?:)

            0 0
            • Smazaný účet  

              HTC nosím v kondomu proto, že se bojím toho, aby se nerozpadl. Ta „brada“ s anténami je tak kokotsky vyřešená, že se při běžné manipulaci odchlipuje. Stačí párkrát telefon vytáhnout z kapsy a je napůl dole. Ze servisu mám i druhou bradu a po chvíli se dělo to samé. Takže následovalo gumové pouzdro, aby telefon drželo pohromadě. Tohle jaksi u IP nehrozí, nebo se pletu? :0)

              0 0
      • Karlos009  

        V rychlosti nevidím zásadní rozdíl, nesmíš do toho Androidu ale instalovat každou sračku, kterou najdeš na netu, jak to mnozí dělají a pak se díví, že se jim to zpomalí. Zpracování a displej je lepši u Applu. Speciálně viditelnost na slunci u Samsungu není žádný zázrak a je to prostě plasťák. Foťák a kamera je lepši u Samsungu. Rozměr Applu 4S považuji pro telefon za ideální, S4mini je na hranici použitelnosti jednou rukou, vše větší jsou spíše hračky než telefony (můj názor). S výdrží je na tom líp Apple, ale i S4m vydrží den intenzivního využívání a oba telefony nabíjíme tak jako tak každou noc. Pokud ti nevadí prostředí Applu, svázanost s iTunes a pár dalších omezení, považuji 4S za jeden z nejlepších telefonů. Zapneš, zadáš své apple id a roky používáš. Pokud jsi šťoural a chceš telefon předělat k obrazu svému, vem tu S4m. Týden jí budeš ladit (jako já) a pak spokojeně využívat její možnosti. A v nejhorším jednou za rok provedeš hard-reset.

        Pokud ale opravdu hodně voláš, nakonec stejně zjistíš, že nejlepší je telefon s hardware klávesnicí.

        Šťastnou ruku! :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Díky za super reakci! :0) Na nějaké zkoušení a ladění stejně nemám v poslední době chuť. Nedávno jsem ke své spokojenosti vyladil synchronizaci kalendáře a úkolů v Outlooku s tabletem a telefonem (program gSyncit do PC a aplikace Google Kalendář a Tasks do telefonu)… Víc se v tom hrabat už vlastně nepotřebuju. Šlo by to doufám i u iOS, že?

          0 0
          • Johnnyxjr  

            Přesně tak

            0 0
          • Karlos009  

            U iOS to funguje podobně jako u Androidu. Zadáš do telefonu google účet a synchronizuje se pošta, kontakty, kalendář. Výchozí kalendář v iOS neumí úkoly, ale to ani většina těch androidových.

            S Outlookem nevím, nepoužívám.

            0 0
            • CannondaleF29  

              No u WP použiješ zas MS účet a máš synchronizované maily, kalendář, kontakty, fotky, vide, muziku, dokumenty… OneDrive je pěkná věc.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Na úkoly mám právě aplikaci Tasks. U iOS jsem koukal, že by něco takového mělo být také.

              0 0
        • Smazaný účet  

          4S na cestě. :0) Tak snad jsem nešlápl vedle. :0)

          0 0
          • KubaBajk  

            Též China?

            Kámoš má, zatím nefňuká. Já mám k Samsung mobilům odpor (k televizím ne, divné), i proto jsem do něj nešel.

            0 0
          • Gronholm  

            Nešlápl :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Snad ne. Bude to moje první jabko, tak jsem po dvou letech s androidem zvědavý. :0)

              0 0
              • sharkeeCZ  

                To ti bude asi spoustu veci chybet, co iOS neumi, ale treba prave tobe chybet nebudou. Uvidis…hlavne pozor na pady na zem, obvzlaste u 4S! At nepatris k te polovine, co chodi s rozbitym mobilem

                0 0
                • Gronholm  

                  Je úplně jedno, jestli máš čtyřkovej iPhone nebo polykarbonátovou Nokii (moje drahé zkušenosti :D). Display a dlažba nejdou dohromady.

                  Tady mají velkou výhodu telefony, u kterých se nemění celý display, ale jen krycí sklo (třeba L820). Místo tisíců jsou to potom jen stovky korun :)

                  0 0
                  • sharkeeCZ  

                    U iPhonu je to polovina ceny ;-) Proto ma polovina uzivatelu praskly display (cisla z realnych pruzkumu)

                    0 0
                    • Gronholm  

                      Jojo, iPhone a tuším Samsung, ten je prej ještě mastnější. Výměna u Lumie mě přišla na 2400 i s prací.

                      0 0
                • nitraq  

                  Proč? Může pak být free, cool a in :)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Tak to je paráda. :0) Akorát tahle malůvka by mi na černém telefonu tak nevynikla.

                    0 0
                    • nitraq  

                      No, to ne:) Mě naštvala Motorola, chci si co nevidět koupit Moto G a až do včerejška sis mohl vybrat barvu jako u Fordu T – můžeš mít libovolnou barvu, pokud to bude černá:) No a včera představili facelift a přidali bílou barvu, těžký dilema:)

                      0 0
                • Smazaný účet  

                  Mě téměř nic na zem nepadá. HTC One V mi na zem spadlo za 2 roky jen jednou.

                  Co mi bude chybět?

                  0 0
                  • Smazaný účet  
                    0 0
                  • sharkeeCZ  

                    To ja nevim, kazdy pouziva a vyuziva telefon jinak. O tom co iOS neumi je psano i vyse, takze staci cist

                    0 0
                  • Johnnyxjr  

                    Tohle 4S mam 3 roky padu ani nepocitam 2 zimy na kole a porad to slape naprosto v pohode staci ti na to nejaka ******* za kilo

                    0 0
                    • saintjv  

                      Nikdy jsem aplar nebyl. asi tak od zacatku mobilu jsem mel vyhradne nokie… Max spokojenost. Posledni nokii jsem mel myslim 8910. Pak jsem od nekoho dostal samsunga a par dalsich jinych kulifaxu motorola atd atd… A pak jednoho krasneho dne jsem obdrzel iPhone 3GS.A zjistil jsem ze veci muzou fungovat, bez toho aniz bych porad neco musel resetovat prehravat a co me prekvapilo uplne nejvic byla jednoduchost funkci toho telefonu. Od te doby jsem prosel asi vsemy iPhony bud jsem ho mel ja nebo zena. Za vubec nejlepsi telefon povazuju 4S pred tim vymrdanym novym iOs… Do te doby neexistoval rychlejsi telefon, odezva a vse tak jak si clovek muze prat. Bohuzel jsem tento telefon znehodnotil upgradem na novy iOs7 a telefon jsem musel odlozit protoze to bylo sileny… Kliknul jsem na telefon a zvolil kontakt ale byla tam nejaka prodleva a tak to vybralo kontakt na viste kliknuti vyeru telefonu a volalo to uplne nekomu jinemu…Velka parada… Pak jsem dostal 5s a tam uz tohle bylo lepsi ale i ted se mi to obcas stane. V tenhle okamzik mam k dispozici iP5s a sluzebni S4mini. V porovnani tehle dvou je teda iP5 sviznejsi vydrzi dele a stale vede jednoduchost systemu. S4 jak uz mnozi psali mi prijde takova preplacena(apli­kace,nastaveni), lepsi fotak a prijde mi ale to je jen muj subjektivni dojem lepsi display.

                      Kdybych si dneska mohl vybrat novy telefon jednoznacna volba by byla iPhone 4S 32gb s iOs6. Podle me nejlepsi telefon ktery jsem mel moznost pouzivat.

                      0 0
                      • prvniodkonce  

                        A to nejde ta čtyřka downgradovat na starší OS?

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        A tos měl iOS 7.0 nebo 7.1? Prý u 7.1 bylo poznat podstatné zlepšení. Ale chápu, že pro někoho, kdo dlouho používal iOS 6, to může být šok. Pro mne, který přesedlá z jednojádrového HTC, to bude určitě změna k lepšímu. :0)

                        0 0
                        • sharkeeCZ  

                          nebude a pokud ano, tak to bude PLACEBO efekt

                          0 0
                          • jIrI___  

                            A bábovičky jsou na sračky :)

                            0 0
                            • sharkeeCZ  

                              to ano, zrušili Silesii :-(

                              0 0
                            • Smazaný účet  

                              To si povíme tak za dvě hoďky. ;0)

                              0 0
                              • nitraq  

                                Já si tak říkám, jestli těch 8gb není málo:) Mám sice jen ušmudlanej iTouch, ale ten jejich přehrávač mi neskutečně vyhovuje, takže tam mám namrskáno asi 25gb muziky a tahám to všude s sebou:)

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Ne, to rozhodně není málo. V autě mám 8GB flashku a ani není plná… Moc hudbu neposlouchám, nemám vlastně ani kdy – autobusem nikde nejezdím, po městě se sluchátky nechodím. Takže obavy z 8GB rozhodně nemám. :0)

                                  0 0
                                  • nitraq  

                                    Jasně, každej k tomu přistupuje jinak. Já strávím dost času v mhd, takže sluchátka na uších dost často. Plus mi ještě vyhovuje koncept „velká část hudební knihovny v kapse“ místo „občas si něco hodím do přehrávače“.

                                    0 0
                                  • sharkeeCZ  

                                    jenže těch 8GB máš na vše, tedy jak hudbu, tak aplikace, emaily, fotky, videa atd atd atd

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Na HTC jsem měl na aplikace 1GB !!! volného místa (šly tedy přesunout na kartu, ale to jsem téměř nepoužíval) a 4GB kartu. Opět tady nevidím problém. Nejsem cvok, abych koukal na videa a filmy na telefonu.

                                      0 0
                                      • heerer  

                                        Ale tak ja mam napr na karte 3G map pro LOCUS, 8G hudby a 4G fotek…tzn cim vetsi karta, tim lepe. Pamet v telefonu 8G musi na aplikace stacit, pokud nezhavis hry…

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Jasně, každý to využívá jinak. ;0)

                                          0 0
                                        • jIrI___  

                                          V tabletu mám 16 GB paměti, pár her, pár pdf souborů a obrázků, Sygic s mapou ČR a SK, žádné fotky, filmy a podobné kraviny a zbývá mi 5,5 GB volného. Takže ano, pro Android je těch 8 GB těžce limitních.

                                          0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Hodím to sem – prvních pár pocitů po vybalení z krabičky (takže brát s určitou rezervou kvůli počátečnímu nadšení):

                                  1. pocit: Kruci, to je skoro šperk! Jednoznačně nejhezčí telefon, který

                                  jsem kdy měl. Zpracování pro mne neuvěřitelné, pevné, luxusní materiály! Jde jen o můj pocit, že 4S je hezčí než 5 (5S)?

                                  1. pocit: rychlost všeho – takhle svižný a rychlý telefon jsem taky

                                  ještě neměl. A to je tam systém 7.0.6.

                                  1. pocit: ztrácím se – zažité návyky – podržení středového HW

                                  tlačítka u samsungu pro multitasking – zde dvakrát kliknout.. Nastavení úplně jinak, než jsem zvyklý. Ale jak to vidím, brzy se s iOS skamarádím. :0)

                                  1. pocit: už pomalu začínám chápat skalní nadšence, kteří stojí přes

                                  noc frontu na nový typ. :0)

                                  Takže zatím tak. :0)

                                  0 0
                                  • heerer  

                                    Tak hla¨vne ze se libi, tzn pristi tel si jdes taky vybojovat do fronty 3dny predem?:D

                                    0 0
                                  • Polka  

                                    Jsem zvedav jake budou prvotni pocity KubaBajka. Tipuju, ze „konecne, to to trvalo“ :-)

                                    0 0
                                    • KubaBajk  

                                      Tak tak :), zatím nejni. Holt nevýhoda pošty zdarma…aby vůbec došel :)

                                      Jinak si ale troufám tvrdit, že budu výskat stejně jako on…jé, to je svižné, zpracování supr atd., takže názor na nic. Čas ukáže.

                                      0 0
                                      • KubaBajk  

                                        Je doma :)…a výskám. Pokud bude chtít někdo info o Xiaomi MI3, rád poradím, resp. pokusím se.

                                        0 0
                                  • Ruprt2  

                                    Video z rozbalení nebude?

                                    Tady se to docela blbě lajkuje.

                                    0 0
                          • KubaBajk  

                            Samotného m překvapuje, kolik rozporuplných reakcí se na IOS, resp. Apple snáší…je vidět, že i lidé, kteří si jabko dostatečně osahali na něm vidí celou řadu poblémů, jsou schopni je popsat, uznat a nejdou slepě za jabkoiluzí.

                            Já s jabkem nemám zkušenost vůbec žádnou ale začínám být řím dál víc raději, že jsem šel opět do Androidu.

                            0 0
                            • nitraq  

                              Já bych to shrnul asi tak, že Apple neumí tolik, co Android, ale to, co umí, umí líp. Ten systém je celkově takovej jednodušší a uživatelsky přívětivější, ale to už je na názoru každýho soudruha:) Tohle téma je prostě jeden nikdy nekončíčí flame a co si myslí jeden může druhýmu přijít jako do nebe volající hloupost.

                              0 0
                              • prvniodkonce  

                                Opravdu nechápu, co je na androidu složitého. A co by mohlo být jednoduššího.

                                Fakt to vypadá, že za pár let budou všude jen obrázky, protože číst je složité :)

                                0 0
                              • sharkeeCZ  

                                ano, to je takova URBAN LEGEND viz posilani priloh e-mailem, viz super mapy od Applu, atd

                                nemluve o tom, kolik lidi, co maji iPhony, jej jiz reklamovalo, nekteri i opakovane

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  A kolik lidí reklamovalo opakovaně Samsunga, Sony, HTC?

                                  Z mé zkušenosti s jinými výrobci:

                                  HTC One V se rozpadá – zadní brada (:0)) s anténami není dobře vyřešená, odchlipuje se a po několika vyndaváních z kapsy i upadla ⇒ telefon bez signálu. Objednána druhá ze servisu, ale po chvíli to samé. Vyřešeno gumovým pouzdrem Case-mate (čímž se naprosto degradoval pocit z „prémiového“ materiálu unibody těla). Navíc lagy systému, zasekávání při psaní zpráv či hangoutů… Už jsem měl dost myšlenek na prohození toho krámu oknem.

                                  Samsung Galaxy Tab 2 7.0 3G – prasklina na rámečku kolem displeje (nikdy nespadnul!), ale protože je používán jako modem pro sdílení 3G netu přes Wifi (paradoxně má totiž lepší signál, než USB modem!), tak se to neřeší.

                                  Samsung Galaxy Tab3 7.0 3G – po týdnu vrzání, lupání, křupání – s pouzdrem s flipem vyřešeno, ale spíš to už není poznat, neřeším… Systém (4.1.2) odladěný ale moc není, někdy dost záškubů při přechodech z aplikací. Hlavně ve srovnání s Tab2 (4.2.2) docela zklamání. Jinak ale celkem v pořádku a funguje ke spokojenosti.

                                  Sony SmartWatch 2 – rozpadly se po vybalení z krabičky ⇒ vráceno a pořízeny pořádné klasické hodinky kompet z titanu se safírovým sklem.

                                  Takže od 4S očekávám svižnější systém než je u HTC a Galaxy Tab3, kvalitní materiály a zpracování bez chybičky.

                                  0 0
                                  • sharkeeCZ  

                                    tady lze již jen použít jednu klasickou poučku: věř a víra Tvá tě uzdraví

                                    0 0
                                  • madcat  

                                    Co s těma telefonama děláš čoveče? Já mám už asi rok 5" číňana za 200 USD, u kterýho si fakt docela dost lidí stěžovalo na nízkou tuhost těla, tudíž vysokou míru kroucení a potažmo možnost snadnýho prasknutí skla, rovněž tak při pádu telefonu na zem, a zatím mám telefon celej, neprasklej (ťuk ťuk na dřevo), a to ho nosím normálně v kapse u gatí a bez ochrannýho futrálu. A je furt jako novej.

                                    Holt je potřeba trocha opatrnosti, a né s tím zatloukat hřebíky nebo co :) Nechce se mi zas tak moc věřit, že by samsung, htc nebo sony měli tak mizernou úroveň zpracování a kvality…

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Mám asi vždycky smůlu na kus. :0( Zrovna ale u HTC One V je ta brada chronický problém, bezdůvodně praskající rámečky u Samsungu byly taky časté, vrzání a křupání u Tab3 je prostě fakt levného tabletu, rozlepující se hodinky SW2 jsou na internetu často propíraná věc…

                                      I u iPhonu jsem opět narazil na špatný kus, takže po čtyřech dnech šel na reklamaci. :0( Při probouzení a uspávání zeleně problikne displej, na přímém světle je to vidět velice dobře. :0( Jsem prostě smolař.

                                      0 0
                                      • ghostik  

                                        Tak to už je fakt smůla. Ad One V ta plastová krytka, je opravdu špatně udělaná, a pomalost je velká, může za to málo paměti a slabý cpu. Samsung bych raději vynechal i s jejich Lagwizem, a plasťákama.. BTW- One V byl pořád spíš masový model, kdybys měl One X věřím že by ti doteď sloužil k plné spokojenosti.

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Jo, One X byl samozřejmě výrazně lepší, ale to byl topmodel za víc než dvojnásobnou cenu. S iP 4S jsem byl naprosto spokojený s rychlostí, zpracováním i možnostmi, teď používám jenom Galaxy Tab3 (2×1,2 GHz; 1GB RAM) a težce trpím, na všechno čekám strašně dlouho. Doufám, že se v tom telefonu nebudou v Britexu hrabat, ale pošlou rovnou nový kus…

                                          0 0
                                          • ghostik  

                                            Samsung mě nikdy neoslovil, dřív se mi zdály sympatické některé modely HTC, teď mě zaujalo LG a Xiaomi. Zkoušel jsem MI2S a red rice, a zpracování super, samsung se může jít zahrabat, a ta svižnost je skvělá. Akorát to chce vybrát správnou rom, a nedrbat do toho co funguje. To LG se mi zase líbilo v poměru cena/výkon.

                                            0 0
                                            • ghostik  

                                              Jinak 4S má kamarád, a po aktualizaci na poslední iOS, a Jailbreaku moc spokojený není, nejvíc ho ale sere baterie, ale ten jeho už má taky několik let takže už má něco za sebou.

                                              0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                Ohledně výdrže jsem byl taky docela překvapený, ale stačilo vypnout Car Play a hned se výdrž zlepšila.

                                                0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Vývoj reklamace. Servis poslal nový kus, zafóliovaný, jiné IMEI. Takže radost, že se v tom nijak nehrabali… ale dělá to samé jako kus minulý. Takže šel zpět do servisu. :0( To už jsou 2/2 se špatným displejem. Buď mám opravdu nehoráznou smůlu, nebo špatná série, nebo takhle blikají všechny?!

                                        0 0
                                        • raceman  

                                          myslim, ze 3310 by ti mohla fungovat ;)

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            Vážně vtipný…

                                            0 0
                                            • KubaBajk  

                                              Asi série, holt jabko noo :)…mně Xiaomi zatím šlape jak čert.

                                              0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                Špatný kus nebo série může být u čehokoliv, spíš mě sere přístup Plzeňské pobočky Sunnysoftu. To, že se tam nedá dovolat je divný. To, že neodepisujou na email (ale potvrzení o přečtení odkliknou) je prostě ignorance. Takže zítra píšu druhý email a třetí dostane majitel firmy (ten už slušný nebude). Takže moje zásadní chyba nebylo zvolit iPhone, ale chyba byla vykašlat se na ověřené CZC a jít nakoupit do Sunnysoftu.

                                                0 0
                                                • Milvus888  

                                                  A fakt je to špatným displejem ? Nedělá to například některá z doinstalovaných aplikací nebo chyba OS při určitém nastavení jasu nebo něco takového ?

                                                  0 0
                                                • Milvus888  

                                                  A fakt je to špatným displejem ? Nedělá to například některá z doinstalovaných aplikací nebo chyba OS při určitém nastavení jasu nebo něco takového ?

                                                  0 0
                                                • Milvus888  

                                                  A fakt je to špatným displejem ? Nedělá to například některá z doinstalovaných aplikací nebo chyba OS při určitém nastavení jasu nebo něco takového ?

                                                  0 0
                                                • Milvus888  

                                                  A fakt je to špatným displejem ? Nedělá to například některá z doinstalovaných aplikací nebo chyba OS při určitém nastavení jasu nebo něco takového ?

                                                  0 0
                                                • Milvus888  

                                                  A fakt je to špatným displejem ? Nedělá to například některá z doinstalovaných aplikací nebo chyba OS při určitém nastavení jasu nebo něco takového ?

                                                  0 0
                                                • Milvus888  

                                                  A fakt je to špatným displejem ? Nedělá to například některá z doinstalovaných aplikací nebo chyba OS při určitém nastavení jasu nebo něco takového ?

                                                  0 0
                                                  • Milvus888  

                                                    no jó, to bf je v pondělí večer hrůůůza :D kdyžtak prosím o blok..

                                                    0 0
                                                • Milvus888  

                                                  A fakt je to špatným displejem ? Nedělá to například některá z doinstalovaných aplikací nebo chyba OS při určitém nastavení jasu nebo něco takového ?

                                                  0 0
                                                • Milvus888  

                                                  A fakt je to špatným displejem ? Nedělá to například některá z doinstalovaných aplikací nebo chyba OS při určitém nastavení jasu nebo něco takového ?

                                                  0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Dělá to po úplném resetu, když v telefonu nic není a teprve se nastavuje. Dělá to, když se telefon vypne (problik po zhasnutí).. Prostě vždy. Ať je jas nastavený na max nebo min, či je jas automatický, ať jsou vypnuté všechny efekty systému nebo zapnuté. Nic z toho nic nemění.

                                                    0 0
                                                  • ghostik  

                                                    Týjo, ty máš fakt smůlu. chtěl sem začít pomlouvat jablečné výrobky, ale v tomhle sou asi nevinně :D . BTW- nechceš zkusit BlackBerry?

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Jo, to bude asi smůla spojená s nějakou špatnou sérií…

                                                    U BlackBerry bych neměl využití pro ty podnikové funkce… BTW: u sunnysoftu asi čtou B-F, protože reklamační protokol už konečně dorazil.

                                                    0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Reklamace – pokračování…

                                          Dnes se vrátil telefon z reklamace – reklamace zamítnuta, prý se nejedná o vadu bránící řádnému užívání.

                                          Teď bych rád věděl váš názor – jak je tedy možné, že při první reklamaci vyměnili za nový kus? To tedy byla vada bránící řádnému užívání a nyní není? Jak postupovat dále?

                                          0 0
                                          • krabica  

                                            A brání ti to v užívání? :D

                                            0 0
                                          • nitraq  

                                            Koukám, že si docela vyžíráš smůlu, leč co s tím ti neporadím.

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              Já musím mít vždycky něco. Konečně se po třech letech vyřešilo pískající auto, tak musím mít problémy s něčím jiným. :0(

                                              Ale vyhrabal jsem v občanském zákoníku § 2106 odst. 2, ve kterém se píše, že když prodávající odmítne vadu odstranit, mám právo na slevu nebo odstoupení od smlouvy. Takže jsem majiteli Sunnysoftu poslal oznámení o odstoupení od smlouvy se všemi dokumenty, které jsem vydoloval z toho ****** na Plzeňské pobočce a čekám, jak to dopadne.

                                              BTW: včera jsem zjistil, že servis doručil telefon do Plzně 11. 5. v 10:30 a Sunnysoft jej převzal. Takže dnes volám na pobočku, jestli se telefon nevrátil z reklamace, a ten ***** mi odpoví, že dneska dopoledne dorazil a že mi ještě nestihl dát vědět. Takže on mi prostě lže do telefonu… To mám za to, že místo ověřeného CZC, kde člověku vždy vycházejí maximálně vstříc (prasklý displej Kindlu – vrácení peněz, rozlepující se hodinky – vrácení peněz, bezproblémové reklamace flashky, foťáku a přepěťové ochrany).

                                              0 0
                                              • nitraq  

                                                Očividně plzeňskej Sunnysoft je jinej, než ten pražskej. Kamarádi tam nakoupili dohromady dost přes dvacet telefonů a i pár reklamací už bylo a žádnej negativní ohlas zatím nebyl.

                                                0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  Jo, asi ano… Když si projedeš Heuréku, tak recenze na obchod jsou celkem pozitivní, ale sem tam si někdo stěžuje na přístup Plzně.

                                                  0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Další pokračování.

                                          Po pohrození felix.orgem :0) hodili ručník do ringu a konečně jsem z nich vyrazil peníze. :0)

                                          Apple už nehci ani vidět (byť systémově a detailním zpracováním je to paráda). Další stanice Nokia Lumia 925, snad u ní bude všechno bez takových problémů.

                                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            To nemůžeš myslet vážně. ;0)

                            0 0
    • volodaj  

      Aký program podobný Locusu používate na iOS? Stačí trackovanie, použitie vlastných offline máp (najdôležitejšie) a takéto základy. Netreba geocaching, navigovanie a ďalšie pokročilé vlastnosti.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Panove, shanim novy telefon pro mamu, idealne na 2 simkarty (pracovni a osobni). Mate s temito telefony na 2 simky zkusenosti? Nevybiji se 2krat rychleji? Pocitam s tim ze v dnesni dobe jsou jiz obe simkarty na prijmu zaroven

      Nebo je snad lepsi zustat u klasiky?

      Zaujal me Samsung Galaxy Duos. Viz http://mobilni-telefony.heureka.cz/…xy-s-duos-2/

      i kdyz tech samsungu je tolik ze se v tom neda skoro vyznat…

      0 0
      • Gronholm  

        Nová Lumia 630 . U dual sim není lepší volby.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Nokii nějak nerozumím, začnou s WM, a když je koupí Microsoft, tak přijdou s Androidem…

          0 0
          • Gronholm  

            WM není WP ;-) Android v NX je primárně určený do zemí třetího světa, kde má být náhradou za řadu Asha.

            0 0
        • Smazaný účet  

          dik za tip, vypada sympaticky a po negativnich zkusenostech s androidem to asi bude super alternativa.

          Jeste zvazuju jestli s brachou nepritlacime (je to darek k narozeninam) a nekoupime iphone 4s protoze doma ma ipad, ale 4s je dost draha, navic neumi 2 sim a tak by se musel stale pouzivat i druhy, pracovni telefon.

          0 0
          • Gronholm  

            K L630 teď dostanete i 700 Kč na nákup libovolných aplikací :)

            0 0
        • roman 3D  

          dvousimkáč bych bral tenhle http://xiaomimobile.cz/…i-mikey.html#…

          0 0
    • devet  

      Také si dovolím požádat o radu. Klukovi je 14 let. Hraje basket a den, co den stráví v MHD více než dvě hodiny. Škola, trénink atd. Jelikož má vysvědčení za které se já, jako otec stydím, (dvě 2 a ani jedna z chování) chci mu koupit nový mobil. Muzika, hry, občas fotka. Rád bych se vešel do 7t. Recenze na různé mobily jsou rozporuplné. Vždy jsem se zde dozvěděl potřebné. Takže dám na vás…

      0 0
    • heerer  

      jen tak pro zajimavost za par kacek celkem peknej foun:

      elephone p10

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    •  

      mě pobavita tahle diskutující co se diví že se jí android seká:-)

      Mária Dubinová, Praha

      Pondělí, 23. listopadu 2015, 11:40:46 |

      Souhlasím |

      Nesouhlasím | +1

      Teším se, mám L1520 a jsem nad míru spokojená, už teď systém se neseká, je plynulý a, že je na WP8.1 méně aplikací než u konkurence? To mi nevadí, zavolám, napíšu sms, utajené honymirky a jiné nechtěné čísla zablokuji, internet mám, office a aplikace co potřebuji mám, na ost. mám notebook. Měla jsem android a při stažení cca 1500 app se mi mobil sekal…, iphone 5s je zase malý a 30.000 Kč za 6s plus se mi nechce.

      0 0
      • Martin  

        No jo,socnaa co nemá na Epla, že raději nezůstala v kanále ☺. Ajfoun by 1500 aplikací zvládl jako nic.

        0 0
        • Petr L2  

          bych ti přál vidět ty jabka co mají naše holky, jsou na lopatě stejně jako má kluk Androida :-)

          0 0
          • Martin  

            ale to né, epl je přece nejlepší platforma na světě, čtu to v každé diskuzi :)

            0 0
            • Petr L2  

              No vo tom žádná, jenom nesmíš nic po na jabku chtít nastavit, protože to nakonec stejně nejde a hlavně si nezapomenout nacpat peníze na účet, aby bylo z čeho neustále platit za stažení každé píčoviny.

              0 0
              • Martin  

                to je daň za to nebýt socka

                0 0
                • Petr L2  

                  Já to za tu možnost vyměnit si podle potřeby aku a SD kartu klidně risknu :-)

                  0 0
                  • saintjv  

                    Myslis tu SD kartu ktera se ve skurvenym androidu zatim pokazde(9×) rozmrdala? Tak to fakt diky nechci…

                    0 0
                    • Martin  

                      to bude rukama

                      mi zatím v androidu lehl filesystém na kartě jenom jednou – když mi při zápisu na kartu zdechla čtečka karet v PC

                      0 0
                      • sharkeeCZ  

                        Tak stejnou zkušenost mám také. Karty umírali sami od sebe tak do 3 měsíců, bez ohledu na značku, typ a velikost.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Nestalo se mi to ani jednou a neznám taky někoho takového. Já za 5 let měl asi 10 telefonů s droidem a v každém pamětovku.

                          0 0
                        • Chlebovnik  

                          Jenom jestli ty karty náhodou „sami neumírali“, když jsi na ně něco zapsal tou svou češtinou. =D

                          0 0
                          • JakeF  

                            Hehe, už se tu schází očekávaná sorta :D.

                            0 0
                          • sharkeeCZ  

                            Nikdo není neomylný, ale to nic nemění na faktu, že Android „žral karty“. Poslední zkušenost stará asi měsíc. Nová karta na novém mobilu.

                            0 0
                    • Petr L2  

                      To je jako kdyby si napsal, že Porsche stojí za hovno, protože si už 9× píchnul :-)

                      0 0
                      • Ossis  

                        Srovnávat Android a Porshe je… zvláštní :-D.

                        0 0
                        • Petr L2  

                          To srovnání je o něčem jiném, než o Porsche....­...........

                          0 0
                          • Ossis  

                            Ok – davat do souvislosti. Kdybys napsal treba octavie, tak by to sedelo… Idealne na hlinach, ftdicku a RS k tomu…

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Tak ono srovnávat auto se SW kterej je free nejde. Musel bys porovnávat telefony. A máš telefony s Androidem typu lowend (Dacia) a telefony s Androidem třeba od Vertu (Ferrari).

                              0 0
                              • JakeF  

                                Android je „free“ :). Chudáci v Googlu to dělaj ve volným čase a jejich rodiny nemaj co žrát :D.

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Ano Android je free, co tam máš dál.

                                  0 0
                                  • JakeF  

                                    :) naivko

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Takže výrobci a komunita třeba okolo Cyanogem modu platí Google za to že můžou používat Android?

                                      0 0
                                      • JakeF  

                                        I pokud by uměli zablokovat všechny reklamy, tak pořád jo… Google vydělává na tom, že má tvoje citlivý údaje, vyhledávání, maily, lokaci, atp… Proti tomu je pár upatlanejch stokorun směšná cena.

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Tak který OS to nedělá že.

                                          0 0
                                          • JakeF  

                                            Google je v tom jasně nejdál… Zadarmo ani kuře nehrabe, na oko je to možná free, ale bohatě se jim zaplatíš jinak…

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              Tak samozřejmě.

                                              0 0
                                            • Martin  

                                              už se těším jak to budeš zkoušet uhrát na remízu ;)

                                              0 0
                                              • JakeF  

                                                Co bych měl uhrávat? Já sám Android používám a obecně celkem dost věcí od Googlu – Gmail, Drive, Chrome, Google docs, Maps, atp… Ale myslet si, že to je „free“, to je fakt naivita :).

                                                0 0
                                                • Martin  

                                                  s osobními daty obchoduje každý, je naivní se domnívat, že někdo je čistý jak slovo boží

                                                  0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  Pro vývojáře free je. Apple IOS dál neposkytuje a WP byl placený, asi 10USD chtěli za zařízení. Pak dokonce Microsoft platil velkým hráčům aby užívali jeho systém, to se nechytlo. Proto je WP tam kde je.

                                                  0 0
                                                  • JakeF  

                                                    No tady je ale pointa jiná… Ty jsi tu tvrdil, že je OK, když Android pořádně nefunguje, protože je „free“. Co ti vysvětluju, že pro uživatele „free“ není, takže když na nich google vydělává, měl by nabízet i funkční produkt… Ale nebojím se toho, on Google si to na rozdíl od tebe uvědomuje a ty chyby opravuje :).

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Od začátku píši že Android je free pro výrobce. Ty jsi do toho začal tahat uživatele.

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Tak ono srovnávat auto se SW kterej je free nejde. Musel bys porovnávat telefony. A máš telefony s Androidem typu lowend (Dacia) a telefony s Androidem třeba od Vertu (Ferrari).

                                                    Člověče, tak nějak mi přijde, že zase nemáš pravdu… Navíc co proboha je uživateli do toho, jestli to je pro výrobce zdarma nebo ne? To je jak kdybys řek že je OK, když Lenovo prodává notebooky s nainstalovaným adwarem, protože ten adware byl pro výrobce zadarmo :D. (mimochodem reálná situace )

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    A mě zase přijde že pravdu mám, protože jsem napsal že je nesmysl srovnávat auta se SW, kdy se psalo o Androidu jako o Porsche, pak někdo napsal že je to spíš Dacie a někdo zase že je to spíš škodovka.. A uživatele třeba nemusí zajímat že je free pro výrobce ale vliv to na něj má – výrobce může mít nižší cenu než kterou by měl třeba u mobilu s WP. A srovnání s Adwerem je trošku mimo, ten nepotřebuješ pro chod zařízení. OS potřebuješ.

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Na uživatele má především vliv, že to pořádně nefunguje… A může mu být upřímně jedno, jestli výrobce za OS platí nebo ne. Prostě za HW zaplatíš cenu v obchodě, za SW platíš kontinuálně svými osobními údaji a po právu můžeš očekávat, že to za tu cenu fungovat bude…

                                                    Srovnání s adware právě není mimo vůbec, vydělávali tím na zobrazení reklam stejně jako google…

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Tak Android funguje, není tak stabilní jako IOS ale má zase jiné přednosti. Bohužel optimalizace není tak dobrá a tak musí jí na spoustu věcí hrubou, silnější HW.

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Co říkal kámoš s 6kou, tak stabilita iPhonu už taky není, co bývala… Osobně chápu iPhone v kombinaci s Macem, to prostě funguje. Možná ještě když už člověk má hudební knihovnu v iTunes a nechce s sebou pořád nosit iPod. Jinak mít samotnej ajfoun mi přijde bez reálnýho přínosu, samozřejmě kromě designu a sociálního statusu :).

                                                    0 0
                                                  • File12  

                                                    Status a design neřešim. ale prostě to funguje klasickým uživatelům co neřešej kraviny a jen to chtěj používat. Ale jo už to neni tak skvělý, jako když používám i mac, apple tv, přítelka ipad atd.

                                                    0 0
                                                  • Ossis  

                                                    Když se teď podívám na ceny lepších Androidích telefonů, tak se velmi blíží ceně, za kterou můžu mít iphone… U kterého nemusím řešit, že za pár měsíců budu mít telefon se starým OS a jeho výrobce na mě hází bobek. A abych si do telefonu rval OS, který zbastlil kdovíkdo-kdovíjak…

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Tak nějak, souhlas.

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Tohle by mě celkem zajímalo… iOS 9 má podle všeho běhat od 4S, kterej má ale proti 6S o mraky pomalejší procesor a čtvrtinovou RAMku, opravdu na něm běhá nějak použitelně? Protože co mně aktualizovali OS na HTCčku, tak s každým updatem je ten telefon pomalejší a pomalejší… Přitom aplikací tam mám pár.

                                                    0 0
                                                  • Radek Broz  

                                                    Mám IOS9 na iPadu 2, což je proti současný generaci dost vykopávka – mám ho asi 4 roky. Neběží to nijak zázračně rychle v porovnání s novějším iPhonem, ale zase bych neřekl, že to běží hůř, než původní systém, co tam byl v době vydání.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Tak co vím tak aktualizace top modelů od Sony, HTC, Samsungu atd. jsou tak ty dva roky.

                                                    0 0
                                                  • kubad  

                                                    Jsou mnohem častější,

                                                    0 0
                                                  • tromboonen  

                                                    A co pouvazovat o zelezu od googla, kterej to ma v zakladu furt nejnovejsi, krome toho za ty prachy ma vetsinou velmi dobre vlastnosti ve srovnani s konkurenci, pristup k aplikacim zadara nebo za malo (coz pravda v extremu nekdy znamena problemy nebo zpomaleni, ale nic co by se nedalo vyresit, oproti tupym uzivatelum, co jen platej za kraviny..)

                                                    Je to o pristupu, kdo chce odzkousene aplikace na konkretni telefon a za prachy, nechce se v tom hrabat a ma trochu vetsi rozpocet, tak Ohryzek… kdo chce experimentovat a usetrit tak jakykoli nabuseny Android (ktery ovsem nemusi byt odladeny do posledniho detailu a aplikace, cena za sirokou dostupnost), nebo to co zrovna nabizi Google, to byva obvykle o dost lepsi nez konkurence, minus malickosti jako SD karta atd… a system upgrade for ever..

                                                    Ne ze bych tomu extra rozumel, ale tohle mi z toho vychazi (snazim se o minimalizaci administrace.. po Nexus 5 mam Samsung Galaxy S4 protoze 6, natoz tak 6+ velikost uz mi pripada jak padlo).. ekvivalent iFounu na Androidu je nejnovejsu Googlephione, whatever it is.. tam moc problemy nebejvaj, nejsou Sd karty atd, ale s tim se da zit.. kdyz nekdo koupi cinskej plastovej Android za par kacek a pak nadava jak to funguje hur nez Ohryzek, tak je to IMHO dost mimo misu

                                                    0 0
                                                  • Petr L2  

                                                    Bože přečte si to pořádně, myšlenka byla, že je nesmysl tvrdit že je Android telefon špatný, protože se 9× pokazila SD karta a přirovnal jsem to k tomu, že je to stejný nesmysl jako tvrdit o autu, že je špatné, protože 9× píchnul gumu. To Porsche tam nehraje žádnou roli a je fuk jestli je tam v textu Porsche , nebo Trabant.

                                                    0 0
                      • sharkeeCZ  

                        Jenže za ty problémy karet zřejmě mohl Android.

                        0 0
                        • Martin  

                          Android může za všechno. Jedině Epl pičo, to chceš a jestli ne, jsi sociální případ.

                          0 0
                          • sharkeeCZ  

                            Trolly nekrmím. Androidů jsem měl dost, vždy jen to TOP, včetně tabletů, takže jsem schopen reálně porovnávat. S Androidem jsem problém v zásadě neměl, ale karty, karty to prostě „žralo“.

                            PS: poslední zkušenost stará cca měsíc.

                            0 0
                • JakeF  

                  :D trefný

                  0 0
            • jIrI___  

              Až iPhone člověk vyzkouší, tak teprve pak začne chápat ty přehnané pochvaly v diskuzích ;)

              0 0
              • Martin  

                hrál jsem si se čtverkou, hrál jsem si s šestkou, měl jsem na vyzkoušení ajped a že bych z toho byl odvázaný, to ne. telefon s cyanogenem mi běhá stejně a můžu si s ním dělat co chci. a tablet Lenovo S8–50 mi na to moje domácí konzumování a navigaci stačí. na práci mám stolní počítač nebo Lenovo Z-70

                0 0
                • jIrI___  

                  Avotomotoje! Android si v podstatě musíš sám upravit, aby fungoval obstojně. iPhone tohle má už v základu, jen si za to nechávají fest zaplatit :).

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Tak ono čistý Android je jiná písnička než ty zpraseniny od Samsungu a dalších.

                    0 0
                  • Martin  

                    mě na eplu sere ten jejich uzavřený ekosystém. ****** na itunes a podobné hovadiny.

                    telefon s cyanogenem jsem si upravil jednou a od té doby klid. jediný zádrhel byla jedna zkurvená verze ROM, jejíž nahrátí skončilo bootloopem, vyřešeno za deset minut.

                    na tabletu mám stock ROM a nemám potřebu do toho rýpat.

                    0 0
                    • sharkeeCZ  

                      Mně zase vadí to, že si někdo myslí, že komolením názvu ukáže jaký je frajer. Ukazuje jen to, že jen nevyzrálou osobností, která něco „schovává“.

                      0 0
                • JakeF  

                  Hodně štěstí s těma Lenovama :D. Nejpředraženější počítače na trhu… Kvalitativně největší mrdky, cpou do toho adware, ale lidi jim to pořád žerou, protože číňani koupili kdysi kvalitní značku…

                  0 0
                  • Martin  

                    u notebooku jsem si udělal reinstal OS na Windows Enterprise kvůli doméně v práci, takže se mě adware netýká

                    u tabletu jsem na adware nenarazil, ani na staré ROM 4.4, ani na nové pětkové.

                    k těm mrdkám máš nějaké statistiky nebo jenom informace od agentury JPP?

                    0 0
                    • JakeF  

                      Mám… Doma jeden notebook, kterej už nejde přenášet – při pohybu se celej počítač seká a jakmile se trochu hne s obrazovkou, tak ztrácí kontakt a přestává zobrazovat… Druhý jsem měl 2v1 tablet, se kterým bylo problémů tolik, že mi bez keců vrátili peníze hned po první reklamaci… A z toho jsem i nějakej ten adware tahat musel.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Dva kusy jsou prekrasny statisticky vzorek:)

                        0 0
                        • JakeF  

                          DH tu píše svoje zkušenosti se 2 kusy, já se svými 2 kusy… Takže srovnání zcela adekvátní :).

                          0 0
                        • Smazaný účet  

                          Navíc pořád platí – když Lenovo, tak jedině Thinkpad. A když Thinkpad, tak se vyhnout řadě E. Pak dostaneš kvalitní notebook.

                          0 0
                          • JakeF  

                            Jen cenou už překonáš i Mac :D.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              To je možná pravda, neznám ceny Maců. Moje X230 stála 25, výměna 4 GB ram za 16GB asi 2 (nevím přesně), 250GB SSD 5, dokovačka 3 a jsme na 35.

                              Ale nejsem fanatický zastánce ThinkPadů. Nelíbí se mi od nástupu 4kové řady téměř žádný notebook. Buď mají panty špatně, nebo mají Učkové procesory, nebo mají RAM přiletované na desce. Jediné snesitelné jsou teď pro mě notebooky z řady T440p.

                              0 0
                          • Martin  

                            v práci máme 4 stroje řady E a bez problémů

                            ted jsem u zákazníka, mají tu mix strojů řady E a Z a nevidím, že by někomu něco blblo

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Řada E tuším nemá Roll Cage, ne? Takže bude mechanická odolnost trochu nižší. Prostě levný Thinkpad, stejně jako levný ProBook.

                              0 0
                      • Smazaný účet  

                        Tak ber zase že Lenovo je cenově na úrovni Acer/Asus. Jinak já mam G780 3 roky a spokojenost, bývalý spolubydlící ho kupoval měsíc po mě a taky OK. Ségra koupila Z50 a taky zatím pohoda.

                        0 0
                        • Martin  

                          já jsem potřeboval nahradit dosluhující služební desktop něčím kapku přenosnějším bo když občas jedu na delší služebku, kde nestačí tablet, nechce se mi tahat desktop a 24" monitor.

                          takhle sbalím 17" notes, klávesnici, krysu do kabele a valím. stejně se mi to bude věčně válet v práci na stole.

                          měl jsem limit 25 tisíc, tak jsem se do něj vešel :) a až se to vysere, tak to vyměním. data mám na serveru, to mě netlačí.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Já dřív kupoval notebooky kolem 25–30k KČ. Většinou i na hraní her. Teď jsem raději pořídil PC za 30k a notebook za 15k a bohatě to stačí. O tabletu jsem přemýšlel ale zase mám mobil s 6,4" displejem a tak by mi byl asi k ničemu a na práci mám druhý notebook.

                            0 0
                    • Smazaný účet  

                      jako majitel 2 NTB řady T (tuším že to T40 a T60) a nyní nějaké řady E musím celkem souhlasit. Na předchozích ani po několika letech používání nic nebylo znát (klávesnice trackpoint) na současném odešla kamera, plasty vržou, trackpoint nefunguje. Předchozí jsem tahal pořád sebou, současný mám jen na takové to domácí.. T60 slouží v rodině dodnes, E, ač bylo skoro za 30tis po 3 letech celkem šrot. Dneska bych už lenovo nechtěl.

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      Mam NTB X220(tablet) a i po sesti letech aktivniho pouzivani-kazdy den prenos z a do prace, obcasne tahani v baglu nacpanym vecma pri cestovani, obcasnym brutalnim vytizeni kdy jede treba tyden vkuse na 100% je stale vpohode. Ano, drobne mouhy, jako trochu je otlacena Fkova rada klaves na displey, ale kdyz se to umyje lihem, nejde to videt. aretacni gumicky vika se olamaly docela brzo, ale nicemu to nevadi (kdyz tam byly, spise mi prekazely). Na rozich je osoupana barva az na kovove sasi…Za celou dobu provozu mozna 3× modra smrt, nikdy zadny problem:)

                      0 0
                      • JakeF  

                        Po šesti letech… To bude ale ještě starej model navrženej IBMkem, ne? A navíc Xko, to je taky jiná liga, než tuctový lenovo, i cenově…

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Tak oprava, kupovany byl v roce 2010–2011 tusim…tak ne 6, ale 4–5 let…kdo ho navrhoval netusim.

                          0 0
                          • JakeF  

                            Ale tak zrovna Xku bych celkem věřil i dneska, podobně business HPčka bych se nebál, i když ty základní modely nestojí za nic… Jenže když si tyhle business řady pak člověk srovná s Applem, tak najednou zjistí, že ani drahej není. A statistiky spolehlivosti vyhrává pravidelně.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Zakladni modely jsou problem, proste ta cena se musi nekde projevit, ale kdyz si vemes vyssi modely, treba Tooshiba Portege, Lenovo ThinkPad X250 nebo Apple MacBook Pro 13", tak jsi na ± stejna cena a i kvalita (krom vsechny jsem mel moznost si osahat) Pak ti takovy NTB vydrzi nekolik tet, vpodstate do doby, nez moralne zastara, coz uz dnes az tak nehrozi, bo uz moc neni kam se hnat za vyssim vykonem:)

                              0 0
                              • JakeF  

                                Jo, k tomu už jsem přesně taky došel, že radši vezmu něco kvalitního, než plastovej šmejd, kterej bude mít neoptimalizovanej HW a ještě z toho člověk musí vytahat adware :D. Je fakt, že to moje tvrzení bylo v tomhle moc obecný, měl jsem na mysli ty levný modely…

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Tak mě zaujal MAC book za cenu 25 000KČ hodně povedený kousek a pokud bych cestoval více letadlem, tak bych ho i bral, firemní HP Pro 450 je bohužel objemnější a nevydrží tolik na baterku (4–5hod).

                                  0 0
                                  • JakeF  

                                    Hehe :).

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Jo to je pěkný. S tím MACem bych si min. dvojnásobně polepšil. Ale zase se mi ho nechce kupovat když ho využiji tak 10× roce, kdy letím letadlem 5 hodin a více.

                                      0 0
                              • Smazaný účet  

                                X240 a X250 už je vše špatně – panty, procesory, paměť na desce… Ale třeba se vydaří časem project Retro ThinkPad, kde bude zase vše správně.

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Aha..diky za info…sem do toho jeste nelezl…

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    Ještě jsem zapomněl na integrovanou jednu baterku a druhou výměnnou. I když je nejspíš možnost pak tu druhou baterku měnit za chodu.

                                    Ale minimálně u mě nejede vlak přes panty a U procesory. K tomu max. 12 GB ram (4GB jsou pevně na desce).

                                    Dnes jen T440p, ten má panty ještě v pořádku a Mkový procesor. T450p zatím asi není.

                                    0 0
                                • jIrI___  

                                  Hlavně aby retro thinkpad neměl ty jejich nechutné retrotvary a typickou retrotloušťku :D

                                  0 0
              • Smazaný účet  

                Ještě by ale mohli zapracovat na kvalitě HW. Měl jsem 4S, šla do servisu kvůli tomu, že blikal displej při zapnutí/vypnutí. Vrátil se nový kus, měl stejnou vadu. Tak jsem iPhone vrátil, koupil Lumii a jsem konečně spokojený.

                0 0
      • Smazaný účet  

        Nejsi náhodou Langer?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.