KOUPILI JSTE SI PŘILBU HNED S BAJKEM?

37 nepřečtených
  • mastihuba

    To jestli přilbu ano nebo ne nemá cenu řešit, ale byly doby kdy nebyly přilby žádné a taky se jezdilo. Někdo s ní začal jezdit, protože si někde lehnul, někdo kvůli závodům a někdo hned, protože je to prostě bezpečnější. Pochlubte se kolik z vás si rozbilo hubu než jste si ji koupily.

    Já začal jezdit na bajku asi před osmi lety a asi rok jsem jezdil bez přilby. Pak jsem v jednym kamenitym sjezdu přepad přes řiditka, naštěsti sem stal skoro na fleku tak to spravily dvě mašličky, a přilba byla do týdne na hlavě.

    0 0
    • RomanH  

      Asi čtyři roky jsem jezdil jen se šátkem – byl jsem spíše cykloturista a jezdil jsem víceméně s brašnami lehkým terénem – kolem roku 94/95 ještě moc osvěty nebylo. V roce 99, kdy mě chytlo MTB jako takové jsem jezdil první rok jen se šátkem a s prvním zájezdem do Dolomitů jsem si koupil přilbu (byla to podmínka CK). No a od té doby ji vozím stále, první (a zatím poslední) pád, při kterém jsem ji v Ádru rozstřelil na 4 kusy se mi stal před dvěma roky.

      0 0
    • Jester  

      MTB jsem koupil v roce 93, prilbu az v roce 96 na natlak moji matky, ktera mi ji zaplatila. Takze rodice jsou nekdy rozumejsi. Jenom podotykam, ze tehdy mi bylo uz celych tricet let, takze rozum jsem mohl mit … Jako omluva slouzi pouze to, ze v te dobe to nebyla az tak rozsirena zalezitost.

      0 0
    • Otaku  

      ja ji koupil s kolem. Asi za 14 dni jsem ji rozbil Y_Y

      0 0
    • MARIN  

      MTB jsem zacal jezdit asi v 92 a prvni prilbu jsem poridil v 94. Do dneska jsem 2 prilby rozstipal a tak 5× me prilba zachranila(jen poskrabana nebo promackla ale ne praskla:).

      0 0
    • dalimil  

      já měl přilbu dřív než kolo,nosit šátek mi připadá trapné,ale je to POUZE MŮJ NÁZOR.

      0 0
      • mars  

        hmm,m nosim satku pod prilbou – co teraz?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jsi trapný, ale uvědomuješ si to, tak šátek skováváš pod přilbou… :o)))

          0 0
          • dalimil  

            ne,to je v pořádku.Šátek pod helmou může být :-)

            0 0
            • Pepazdepa  

              nosím přilbu pod šátkem, stydím se za škopek.. no a co řekneš na mě?

              0 0
              • kovar  

                že pod přilbou máš lebku a v ní piliny.

                0 0
                • Pepazdepa  

                  aha! no to je ale zásadní informace! Díky moc za iformaci. A víš že Kovářova kobyla chodí bosa? :)

                  0 0
    • discover  

      dva mesiace po biku,po zazitku s autom. jazdit som zacal len tento rok.

      0 0
    • dave lister  

      někdy v roce 92 jsem chtěl jet na nějaký triatlonový závody (mladická nerozvážnost;-) a přilba byla povinná. tak jsem si koupil takový polystyrenový kýbl s hadrovym potahem… velice eležantní;-) no a pak jsem ho občas vozil a občas nevozil a jednou (to už jsem vyměnil silniční kolo za bike) jsem ho vezl a a poslal to hlavou mezi kameny… helma se rozložila téměř na jednotlivé kuličky, s ramenem mám problémy doteď (i když nějaké jsem už měl i před tím), ale hlava snad úplně v pohodě (tak rok 95). a od té doby jsem snad na kole bez helmy nejel.

      0 0
    • rasto  

      kolo 93, prilba 95. motivace: byl jsem zrazen taxikarem ve Vodickove, v Praze :-(

      0 0
    • Man  

      tak to mne kupila prilbu moja milovana manzelka (ona prispevky na fore cita tiez…:-))) ), ked som jedneho dna, vlastne uz vecera, prisiel domov cely krvavy. vyzeralo to sice horsie, ako to v skutocnosti bolo, ale na druhy den sme isli kupovat prilbu. to sa ale mam :-)))

      0 0
    • pos3k  

      Po koupi kola, ktere bylo kompromisem (kolo-cena-naroky), jsem jezdil spis jako turista, s tim ze az budu chtit jezdit poradne v terenu tak vedle neustaleho upgrade kola, poridim prilbu.Po nalezeni moznosti (svych i kola), a po tlame kdy to odnesly zebra, jsem poridil i tu helmu.Na zaver: Helmu jsem poridil po roce bikovani a jezdim s ni imrvere.Jeste ji musim (uz po treti) prohlidnout po posledni smotce, kdy mi na mokrem asfaltu (100 m od domova) uklouzlo kolo (ani nevim jak) a ja jel par metru po boku.Elastaky ani netrhly (odreniny pod nima ale hezky) a dres trosku skubnuty ve svech.Zaver: kdybych nemel i to obleceni tak bych byl asi hodne nasra*ky.Bez hadru (elastaky a dres rozumej) beru imrvere tez.Zdar bajk.

      0 0
    • websky.cz  

      ja mel cyklisticke zacatky ulehcene, nejdriv jezdil tata a ten vozil prilbu od zacatku, pak zacal bracha a ten casem zacal taky, protoze zacal jezdit po horach s partickou co ji vsichni meli a nakonec jsem zacal jezdit ja a ja si necham ve vsem poradit a navic se mam celkem rad, takze jsem si koupil hned jak jsem tatovi sebral jeho stare kolo skvelou lehkou a strasne deravou BELku kdyz ji nemam tak jsem celej nesvuj

      0 0
    • Thidney  

      od 84 do 91 jsem hodně jezdil silnici – bez přilby pak mi ukradli kolo, změnil jsem zaměstnání a nebyl čas 01 jse koupil za poslední výplatu bika a šel na rodičovskou dovolenou, přilbu jsem koupil cca o 2 měsíce dřív. Ppůjčil jsem si od bráchy bika, bych skusil jestli mě to ještě baví, jeho jediná podmínka byla, že budu mít přilbu. Svoji mi půjčit nemohl protože spadl po hlavě do kanalizačního výkopu v Uhříněvsi (cca 4m drop ve dvě nad ránem)

      0 0
    • blue.sun  

      Jasně, že hned. Nejsem přece sebevrah, i když mi to přítelkyně pořád předhazuje…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Dyž se to tak veme, tak vlastně před bajkem… nejdřív sem měl Olprana Tommy, to nevim esli se dá označit za bajk. Ale kámoš mi střelil svojí starou helmu, mamka mi jí zaplatila… sem jí nejdřív vozil jenom ve sjezdech, pak furt. A teprv po roce asi sem si koupil KOLO.

      0 0
    • Třé?a  

      dnes si jí jdu konečně koupit, kvůli Litvínovskýmu matatonu. Jezdim už třetí rok bez a stydim se za to :(

      0 0
      • pos3k  

        Skoda ze me nepusti noha, jsem tenhle rok konecne chtel jet :-(

        0 0
    • Lišák  

      Na kole jezdím od ´87. V roce ´94 jsem si 2× rozbil hubu-jednou to odnesly jenom dva zuby a podruhý těžky otřes mozku, zhmožděná krční páteř, jeden zub pryč, horní ret roztrženej až k nosu a sedřená půlka xichtu. Po propuštění ze špitálu (ještě na neschopence) jsem pořídil první helmu a od té doby když beru kolo, tak i helmu. Vždycky. 2× už mě pomohla.

      0 0
    • myc  

      hned ne, pac jsem pri koupi bajku vysypal na pult cele prasatko:-/

      0 0
    • TinkTink  

      Jooo…v ty dobe se jeste helmy nenosily…(myslim kdyz jsem dostal svyho prvniho Velamose MTB…jooo…to bylo neco :) )

      No a pak prvni poradnej bajk…sice taky pevnej…ale na Alivku…a k tomu uz byla helma…na tom jsem se taky parkrat poradne vysekal… :o))..a.le helma vzdycky prezila :)

      0 0
    • Pavlos  

      Prilbu jsem koupil cca po roce od koupe noveho kola(loni).

      0 0
    • Vrci  

      První kolo prosinec 1990, favorit (modrá metalíza, pět pastorků, kliky z bláta vydávaný za dural), první přilba v 1994 Bell Mistique Pro. Kde ty časy jsou…

      0 0
    • mike!1  

      já jsem si koupil kolo a 3 roky po něm přilbu a dobře jsem udělal, protože jsem týden po tom hodil pořádnou držku a přilba byla na 2 kusy, no a pak honem do obchodu pro další

      0 0
      • SavaH  

        Před 14ti dny jsem udělala na kole krásné trojité salto s otočkou jen ten dopad se mi nevydařil(jinými slovy jsem vylítla ze zatáčky). Odřeniny a naraženiny jsem zjistila hned po pádu. To že mám naprasklou helmu jsem objevila až po návratu domů. Helmu jsem dostala o tejden dřív než kolo (99)

        0 0
        • Darkson  

          Já si koupil Giro, protože když jí pak přineseš rozbitou a koupíš si novou, dostaneš 40% slevu z ceny té původní…a to je fér

          0 0
          • mike!1  

            No a to jsem právě zjistil až po tom co jsem si koupil novou. ale teď se chystám na koupi nové a tak se rozhoduji mezi giro a bell. uvidím co mi sedne líp

            0 0
    • nemo  

      Jelikož jsem na kole začal jezdit v době, kdy posledním výkřikem techniky byla favoritka s 2×4 převody (a černé uhlí bylo ještě hnědé) :o)), tak samozřejmě bez přilby. Teď již svého miláčka, (myslím tím bike, samozřejmě), bez přilbice (a rukavic) nesedlám a nemíním to měnit.

      0 0
    • Pekáček  

      Já jsem to v šestadevadesátým poslal na silničce v zátáčce mimo vozovku a už jsem se nezvedl, odvezla mě sanita a byl jsem tejden v nemocnici s límcem na krku, dlouho jsem měl jednu zorničku otevřenější a jedno spodní víčko pokleslejší. Jak mě pustili, pořídil jsem si přilbu, rovnou Giro Helios (tenkrát). A nový hodinky a zub o kterej jsem přišel :o) Rám byl od Kovaříka, tak mi ho srovnal. A vy co třeba ještě nemáte co dát na hlavu, dělejte s tím něco!

      0 0
    • jonti  

      ja som mal prvy bike v 1993 a prilbu v 1995, potom ako som sa raz poriadne rozbil v zakrute na ceste, par minut si tam polezal v bezvedomi. Potom som si tu prilbu radsej kupil

      0 0
    • Lada1  

      s 1. urcite ne, a to jsou asi vsichni, kterym je +15

      0 0
    • fousac  

      v zacatcich 92–95 bez kokosky… ted na druhy pokus (2002) sem poridil helmu 2 mesice po biku… zcela prvoplanovite, nikoliv kvuli havarce… limituji byly finance..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.