Pes a bike - jakého máte a jezdíte s ním?

47 nepřečtených
  • RUMcajs

    Zdarec!

    Když už se tu tak pěkně píše o tom jak zneškodnit psa, tak mě napadlo, že si také můžeme napsat o tom, jak se se psy kamarádíme.

    Takže mám křížence teriéra a chrta (chrt z 1/5), v kohoutku cca 40cm, 16,5Kg.

    Maximálka po rovině cca 32–35km/h cca 1 km, uběhne 20–35 km za den, maximálně ale 2 dny za sebou, pak má oběhané polštářky a musíme zas 2–3 dny čekat, přestože chu? a sílu má.

    Jezdím s ním 3× v týdnu cca 15km aby se vyběhal a o výkendu „výlet“ 20–25Km, nejčestěji do do kopců a rozbitého terénu, aby mi stačil.

    A co vy?

    0 0
    • defenger  

      Mám angl. kokra a nejezdím s ním. Nemá takový vycvik, abych ho měl pod kontrolou. Taky jsem viděl pár psů, co svého pána dostali z kola na zem…

      0 0
    • TinkTink  

      Jo… Vimarsky ohar…chut a silu ma…neposloucha…tak­ze kdyz uz, tak jsem ho vytahl minuly leto s bajkem ven – ubehl 2 km do kopce a lehl si vedle cesty do prikopu…takze pak cesta zpatky…popravde me teda cely 2km do kopce tahl, protoze jsem nebyl schopnej mu stihat a musim ho mit na voditku…

      PS: taky me dvakrat sejmul.

      0 0
      • RUMcajs  

        Hmm, ten můj občas taky neposlechne. Např. když na 15ctém km už neběží ale jen tak cupitá 17km/h a uvidí srnku. To pak ožije a na 5min zmizí. Vrátí se uřícenej a je mi jasný že sílu pořád má, jen potřebuje motivaci. Nebo když po 25ti km uvidí v Labi kachny, to je pak schopnej za nima 200m plavat, přiběhnout ke břehu a zase za nima třeba 4×.

        0 0
    • wroum  

      ja mam jezevcika. zkousel sem to, ale ztratil sem ho hned na 1. dropu. srab.

      0 0
      • Volf  

        Já když jsem ještě měl jezevčíka / už umřel / tak jsem ho vozil v batohu.

        0 0
      • vili  

        si ho vem na voditko…:-)))))

        0 0
    • AMG  

      My máme dvě čivavy – bojej se kola a když vyndavám kolo z garáže, kliděj se z cesty, páč si myslej že je sežere. No a přítelkyně má rotweilera ale strašnýho dobráka – vzal jsem ho a po 2km (jel jsem v klídku na kole a on vedle mě běžel) to vzdal, lehnul si a byl na totál. Málem jsem ho musel domů odnést – totálně vyřízenej zalezl do pelechu a ten večer už nevylezl.

      0 0
    • Martina  

      Mám dalmatinku,je jí už dvanáct, ale dřív paráda. Běhala i za koňma, když jsem ještě jezdila a s kolem pohoda, naučila se chodit na straně u pangejtu a bez vodítka i na křižovatkách. Čím víc se vylítala, tím byla vyrovnanější a žádnej magor, jak dalmatini bejvaj. Potřebujou jen pohyb. Dneska aspoň po tréninku se s ní jdu vyject, asi 5–6 km jejím tempem,ideální…

      0 0
      • cabbage  

        zadnyho psa nemam ale ne vyjizdce si vzdicky pucim nejakyho cokla co za mnou chvili bezi a šteká(zatim nekousou).

        0 0
      • RUMcajs  

        Tak tak. Střední a velký plemena potřebujou od přírody pohyb, a když ho nemají, stávají se hodně agresivní. Když jsem hafana nevzal ven na kolo třeba 14 dní, tak pak napadal jiné psy, nereagoval na povely, tahal, neposlouchal. Když má dost pohybu, je vyrovnaný, poslouchá.

        Když psa do paneláku, tak jedině s možností pohybu.

        0 0
    • ddd - andy  

      No my mame chovnou stanici – takze 4 Gordonsetry, driv sme s nima jezdili na kole (40km nebyl problem, ale vzdycky pouze s jednim jo a to nebezel vedle kola ale pelasil po lese.. :-) Ale ted uz potrebujou trenovat na „zavody“ :-) takze behaj jen po poli.. A jinak kamarad sem s nima velkej,hlavne kdyz jim nesu zradlo.. :-)))

      0 0
    • vlk  

      Já měl aljašskýho malamuta.Jejo matka byla neoficiální rekordmankou v tahu(utáhla největší váhu na vozíku.-Já ty disciplíny neznámtak přesně).Jednou jsem s ním jel na kole.Šlo to až do té doby než na něj začal štěkat rozzuřený pes na konci naší ulice.Vzal to se mnou přes obrubník k tomu plotu.Dost nepříjemná držka,Zlomená přahazovací páčka ale jinak nic.Od té doby jsem s ním chodil jen na běžky,Tam to bylo vpohodě.Mimocho­dem.V zimě na parkovišti jsem ho přivázal za tažné zařízení u ruční brzdou zabržděného favorita.Začali jsme žrát s bráchou svačinu a on těch 5 m za námi přišel i stím autem za sebou.Vůbec jsme nechápali.

      0 0
      • panaczek  

        …podstatne na tom vykonu asi neni vaha auta, povrch vozovky, pripadne sila psa…ale jak ty pesany znam: druh salamu ve svacine…;-)))

        0 0
    • Luka  

      Zdravicko, meli jsme pudla (ale ne takovy to nafrneny debilni panelakovy zvire, pekne rostlyho, velmi temperamentniho, trochu prerostlyho, ale byl to samorost a nikdy neposlouchal – jo, uz umrel, v 18ti letech). Zkoushela jsem jestli bude se mnou bajkovat, ale motal se pod kolo a jednou jsem ho prejela a od ty doby kola nemel rad. Kdyz prestal videt a slyshet uz nemelo cenu ho nekam tahat. Ale byl to ten nejbajecnejshi pes co znam. Ted mame jinyho, uplnyho ******. Boji se venku travy, much, lidi, psu, kol i aut a nedejboze jit nekam, kde to nezna, to se zasekne a nejde ani za boha.

      0 0
      • dalimil  

        viděl jsem bikera s bíglem,v lese,pes poslouchal super,běžel za kolem,paráda. Tak nějak by to mělo být.

        0 0
        • martt  

          parkrat som jazdil, bezkoval a vandroval so sestrinym biglom. Vyzeralio to asi tak, ze sme spolu vyrazili, potom sa on kdesi stratil a vacsinou sa vratil domov sam (do centra Bratislavy). Vacsinou ale az vecer. Najdlhsie chybal po vylete dva tyzdne. Par krat sme ho nasli v utulku. Pritom mal na krku aj telefon na majitela.

          Nakoniec, po asi piatich rokoch takejto prevadzky sa uz nevratil vobec. Asi skoncil niekde v polievke bezdomovcov. Skoda, bola s nim celkom zabava (a stal peknych par tisic).

          0 0
        • wraftler  

          Zdar, ja bigla mam, na bike s nim chodim a je to celkom v pohode… ale len tak do 20km cez horsi teren, potom by som uz musel privazat na bike naku pekne smradlavu zdochlinu aby za mnou bezal…

          0 0
      • vlk  

        koukám.Ty ty psi ráda přejíždíš.Ale že i svého :o))

        0 0
        • Luka  

          Nojo.. :)) Kdyz oni se pletou pod kola no… a kdyz nemaj pud sebezachovy, tak je to jejich smula :)) A hlavne, jim to neublizi a me to zlepshi techniku :)

          0 0
          • vlk  

            Jak neublíží.To chceš říct, že když ho přejedeš.Tak ten pes je ok?

            0 0
            • Luka  

              Jasne.. oklepal se a bezel po svych… byl ok, jsem snim shla k veterinari jestli se mu neco nestalo a byl naprosto dobrej… A vzal si ponauceni a uz se nikdy kolem kola nemotal.

              0 0
            • Volf  

              Jako kluk jsem na fichtlovi přejel kolii, přejel jsem ji úplně celou oběma kolama, šavle byly úplně pryč a kolie odešla po svých a dožila se vysokého věku.

              0 0
      • RUMcajs  

        To ten můj se pod kolo nemotá. Jak při chůzi po bytě, tak při jízdě na kole mu neustupuji, a klidně ho odstrčím. Už se tzv. otrkal a ví že neuhnu. Ale proutek se musí ohýbat dokud je mladý :-)))

        0 0
      • TinkTink  

        Za jak dlouho po tom, co jsi ho prejela prestal videt a slyset?

        Pudlove mi nevadi, ale venku jsou takovi…neumete­love :)

        Ja bych rad mel Prazskyho krysarika…ten je aspon super :o)

        0 0
        • Max  

          Kolo mám trekový a jezdím s ním, psa máme postelovýho a lehám s ní. Zkoušel jsem je vyměnit, ale moc mi to nešlo :)

          0 0
    • Jenda  

      jezdili jsme s nasim trpaslicim kniracem, ted uz moc ne pac je mu 12 a uz mu to tak nebeha ale v dobach nejvetsi formy maximalka pres 35 ale jen na kratkym useku, na 4 km dokazal vyzdimat prumer skoro 20 km/h. Behal vzdy bez voditka a sporadane vedle kola nebo lehce pred po pravy strane. Diky tomu ze musel bezet nemel roupy delat nejaky ptakoviny. Jediny cim me desne sral bylo ze naprosto perfektne odhadl kdy uz nemuzu do kopce a to pak zrychlil i kdyby mel chcipnout a nahore na me cekal a smal se mi:-) jo a diky tomuhle vycviku ho nechvaj cyklisti naprosto v klidu

      0 0
    • Vilém  

      Sam jezdim semtam se svym labradorem.Jezdim s nim volneji,tak 15 – 20 km/h. Chvilku vydrzi tak max 35 km/h.Jezdime hlavne mimo komunikace, na silnici ho mam zatim pro jistotu na voditku.Zvladne tak 25 – 30 km, tak aby mohl dalsi den zase behat.Musim mu mazat tlapky, dost trpi.Mlada si ¨ted poridila Beaucerona, to bude behanicko,az vyroste.Ten zvlada klidne kolem 100 km.Do sveho jsem parkrat narazil,kdyz mi zkrizil cestu, vzal si z toho ponauceni a uz to nedela:)

      0 0
      • RUMcajs  

        Bacha na běhání z kopce. Jak pes dopadá při rychlém běhu na přední, tak tlapkama brzdí a ničí si víc polštářky než když běží po rovině, nebo do kopce. Taky ostrý štěrk a čedič je na tohle prevít…

        0 0
    • JohnLee  

      Ja mam jen zelvu a chameleona. S tema se moc behat neda…:))

      0 0
      • vtt  

        ja mam fr. buldocka. Snazil jsem se ho vytrenovat na kolo, ale furt pod nej beha, nebo mne kouse do tretry a slape se mnou. Proste se neda vycvicit. Tak s nim chodim behat, 10km ubehne uplne v klidu, na zaver je kopec kterej vzdycky napali jak magor vi ze uz bude doma, a snazi se mi utyct. jen tak tak se s nim udrzim.

        0 0
      • Luka  

        Heh, v jednom nejmenovanym a uuuplne neznamym bajkshopu jsem videla leguana natazenyho na pneumace ktera byla soucasti jednoho nejmenovanyho fialovyho Kleina. Hm… takze to ke kolum asi jde – kdo tu co mluvil o behani?? :D

        0 0
        • JohnLee  

          Ja to spatne napsal,mel jsem na mysli behani zelvy a chameleona…ani jeden nejsou nejak extra rychli…:) Me se chameleon na kole nevali,spis se vyhriva na monitoru…:)

          0 0
          • Luka  

            Vzhledem k memu LCDecku bych musela mit zizalu, maximalne slepejshe aby se mohl vyhrejvat :D

            0 0
            • JohnLee  

              hehehe…tak to ja mam kvalitni,plochy,vy­sokotopici CRT moňas…:)) to je raj pro nej…ale nevim,proc porad na me tak čumí…:))

              0 0
    • kungpao  

      Mám rhodezskeho ridgebacka, je to sučka, trošku drsnejšia ale k bežným ľuďom kľudná, nemá rada cudzích ľudí, ale strpí ich, na biku ju neberiem, lebo by som jej nestačil a ona je takej povahy, že buď valíme alebo sa ide pomaly. Proste stredne to nevie. V lete ju sem tam zoberiem ku babičke, ten pes ide v pohode cez 40 km/hod, ja proste nechápem ako to dokáže, potom si sadne na zem a smutne sa na mňa díva že kde som. Proste je to veľký psychický tlak a tak s ňou radšej nejazdím. No a v lese by som musel dáva? veľký pozor na srnky, ona totiž číha či tam niekde nie sú, raz mi behom pár sekúnd dobehla stádo srniek ktoré boli dos? ďaleko, otočila ich ku mne a asi 10 kusov dospelých jedincov ma muselo obkrúži? asi 3 x. Cítil som sa ako v cirkuse. Privola? sa v takej chvíli samozrejme nedá, rovnako ako v stave núdze. Ozaj a je to prirodzený rasista, jak vidí cigáňa alebo homelessa, alebo skej?áka resp. opilca tak je zle a vtedy ju treba drža?. Som sa rozrozprával, čo?

      0 0
      • BoB  

        Zdá se že máme stejné povahy, jenom já mám psa. Na kole s ním jezdím od mala každé ráno kolem 5–6 km po lese. o sobotách a nedělích když se mi chce dál tak nemá problém. Je taky drsnější ale už jsme to vychytali, takže tam kde máme šanci někoho potkat ho vezmu na vodítko (nikdy mě nesestřelil (zatim)), jinak běhá volně. mylsim že uběhne tak 2× tolik co já ujedu ale fakt je potom happy. jak je ta tvoje stará. To co píšeš mi silně připomíná pubertální léta našeho blba.

        0 0
    • Aiax  

      Ja mam Slovenskeho cuvace, ktery je bohuzel tak liny (skoro vic nez ja) a vychytraly, ze by me urcite udal pro tyrani zvirat, kdybych po nem chtel, aby behal za kolem…

      0 0
      • wroum  

        tak mu kup taky kolo

        0 0
        • Aiax  

          :) OK, tak ja mu to navrhnu, ale myslim, ze me posle nekam…i kdyz kola ma rad a jeste radsi si je znackuje!

          0 0
    • la-da  

      Kamos ma hasku,vzdycky kdyz s ni jede na kole tak haska bezi a tahne jako o zivot ale jen do okamziku nez predjedou/pred­behnou nejakyho cyklistu.To pak ma ma „odpredbehnuto“ a uz na to kasle.

      0 0
    • Otto  

      Máme přerostlého malého německého hladkosrstého pinče…no v podstatě ratlík…teda ratlice. Teď už moc nemůže, huř vidí a je jí 14 let, ale ještě před dvěma roky zvladala 20km na kole, v lese bez problémů, asfaltové přejezdy jsem ju vozil v ruce. Tak do 11 let běhala s nama aji na běžkách, 25km bez problémů. Člověk se až diví, kde se to v 5,5kg psíkovi bere. Te¡jsem občas chodil s Výmarkou, no té se ujet nedá ani na silnici, navíc je super vycvičená..teda až na to, že musí být vždy první. Příští rok bude asi naše vlastní Výmarka, tak se těším.Teda chtěl jsem chrta, ale neprošlo to. Přítelka říká, že stačí že jsu vychrtlý já, nemusí být pes. Každopádně ze psem vždy jezdím moc rád,v lese je to super.

      0 0
    • m-k-1  

      Border teriér, roční pes, váha 7 kg. Uběhne 20km průměrem 12km/h. Do kopce je přede mnou :(, po rovince vedle a z kopce jedu tak 20–25 km/h, abych ho neuštval.

      0 0
    • patnik  

      Bígl, délka trati ani rychlost není problém (krom delších sjezdů), ale motivace. Nejlíp „jede“ ve skupině, když jsme sami, tak se courá. Za zvěří moc nezdrhá (200m), po silnici jde na vodítku (skoro) vzorně. Všechno se dá natrénovat, ale vždycky musíš vědět, že jedeš se psem, ne von s tebou. Zdravíme.

      0 0
    • CoolingeR  

      Ja mam fenu alijaskyho malamuta, postroj pro psa, zaprahovy voditko s amortizerem (takova gumova cast voditka slouzici k absorbci rozdilu v sile tahu psa), specialni opasek. Tenhle sport se menuje bikejöring. Psice bezi pred kolem (mela by tahnout) a ja ji mam pres riditka pripojenou k opasku. Umi povely vpred – go, pomalu, vlevo – hóó, rovně – straight, vpravo – džíí, stůj, při běhu ještě „zamnou“ (to je na sebehy). Fotky s touhle tematikou sou k dispozici na sportteam.mushin­g.cz vse o mushingu kam tahle disciplina spada najdete na www.mushing.cz

      0 0
      • MartinXC  

        Dobrý, to by mohlo být něco pro DH-čkaře. Nahoru psí vlek, dolů bikem :-)

        0 0
        • CoolingeR  

          :) … akorat budiky (pulsmetr, cykocomputer) se musi davat na ram – jinak se tim voditkem z riditek servou.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.