Martiňák -> pustevny -> Radhošť

12 nepřečtených
  • LukasX

    Zdravicko. Mel bych jeden dotazek na vsechny co se pohybujou v okoli Pusteven. Prijedou mi na navstevu znami a rad bych je vzal na tyhle mista> Martiňák, Pustevny a Radhošť. Trochu problem je, ze zrovna nemuseji moc terenu ;o( A potreboval bych udelat nejaky pokudmozno okruh. Napadla me nasledujici trasa> Autem na martinak. Z neho nekudy na Pustevny z nich na radhost a potom zpatky. Predpokladam, ze z radhoste na pustevny smysluplna alternativa neni, takze pojedem stejnou cestou. Ale konecne k dotazu. Existuje z martinaku nejaka alternativa na Pustevny? Jezdime tu standardni cestu jak se protahuje v zime pro bezkare. Nasel jsem nejakou turistickou zelenou na Certuv mlyn, po cervene na Tanecnici- sedlo a Pustevny. Jaky tam je povrch? Je to sjizdne nejak slusne? Nebo se na to vyflaknout a jet stejne tam i zpatky? Nebo nejaky zajimavy okruh? PLS Diky za tipy ;o)

    0 0
    • wertigo  

      tak zrovna zelenou na Certuv mlyn, bych moc nedoporucoval. 2 tydny jsem to po ni zkusil z pusteven a po 1km jsem to oticili zpet. Vede to kolmo na vrchol a znej pry uplne stejne dolu. Uzka cesta + koreny, na kolo dle meho naprasto nevhodne. Alternativa, pustevny-martinak asi existuje pres Skalikovu louku, tusim ze pres ni na Martinak vedl nejaky zavod, byla k tomu i mapa, ale na jmeno zavodu si nevpomenu(Beskyd Tour ? nebo tak nejak mozna).

      0 0
    • TomK  

      A což takhle nachat auto na Zavadilce, po cestě na Pustevny, po hřebeni na Radhošť, zpět na Pustevny, po červené na Martiňák a po zelené zpět na Zavadilku ? Vše pohodově sjízdné.

      0 0
      • LukasX  

        To vypada dobre, tak nejak sem to myslel. Akorat mi tam vadi ten vyjezd na pustevny po hlavni. Zkusim jeste nad mapou ztravit nejaky cas. Jeste napada alternativa, ze pritulka je dovede z pusteven do Roznova pres „chatu mir“ a ja zatim sjedu na martinak zpet po cervene, vezmu auto a dojedu pro ne do roznova. Mezitim si skocej do skanzenu ;o))

        0 0
        • TomK  

          Tu asfaltku jsem tam navrhl proto, že jsi říkal, že moc nemusí terén. Provoz na ní je minimální, ale je to fakt otravná cesta.

          0 0
    • McBlacky  

      byl jsem tam teda akorát na Drtičovi, ale z Pusteven se dalo jet bud kousek sjezdík na asfaltku a pak po vrstevnici asfaltkou na Martinák, a nebo vrchem přes Čertův mlýn po červený. Obě varianty se daj, lidi to jezdili jak kdo chtěl…

      0 0
      • TomK  

        Řekl bych, že po té červené to bylo spíš přes Maňáky. Přes Čerťák to na kolo vážně moc není.

        0 0
        • McBlacky  

          trasa vedla z Pusteven přímo nahoru a pak po hřebeni a dolů k Martiňáku. Ted už to nezjistíme, leda by měl někdo mapu Drtiče 2004 po ruce :/ je fakt že to byl tvrdší terén, ono se dá jet skoro všechno dolů a po rovině, nahoru je to horší… to že to nevede přes Maňáky mě napadá jen proto, protože ta červená pak kus vede po tý asfaltce, ale po ní ti co jeli vrchem nejeli. Možná to byla kombinace červená/zelená. z Mlýna jsem šel akorát pěšky na Pustevny a nepamatuju si že bych tam někde lezl po čtyřech :)

          0 0
    • zirecek  

      Radhošť-Pustevny je pouze po hřebenu jak jsi psal. Martiňák-Pustevny jde po té lesní asfaltce, co se v zimě upravuje jako bežkařská stopa. Zelenou přes Čertův mlýn nedoporučuji – směrem od Pusteven je tam velký krpál, směr od Čertova k Martiňáku je celkem ok. Asfaltka z Martiňáku vede na sfaltku Zavadilka-Pustevny (předposlední serpentýn pod Pustevnama) – lze se tomu vyhnout, když nesjedeš až na hlavní na Pustevny, ale uhneš vpravo a pěknýma hhliněnýma-kamenitýma cestičkama se dostaneš k Tanečnici, co se týče převýšení je to příjemnější než sjet až na hlavní na Pustevny. Touto variantou vede i BeskydTour. Tato odbočka je o kousek dál než odbočující červená ve směru od Martiňáku (lze ji taky využít, ale občasné schůdné tlačení, jinak pěkná jízda.)

      0 0
      • sis  

        presne tak. pokud nechcete jet lesem vubec tak z martinaku pokracovat po te asfaltce az na tu hlavi co vede na Pustevny. jinak ta odbocka z te lesni asfaltky (cca 6km za Martinakem) je celkem fajn. ale pozor, ne ta cervena turisticka o kousek driv! to by te znami pak asi v lasce moc nemeli:-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.