• RS

    O výkendu bych tam rád vyšlapal, nerad bych ale jel po silnici na Pustevny. Vyrazíme z Rožnova p. R. nevím jak vypadá červená turistická značka, na mapě jsem našel beskydskou magistrálu – jel to někdo nahoru na Radhošť?

    0 0
    • Splinter  

      Já to tam znám akorát z Kopřivnice…

      0 0
    • maly bob  

      ja sem tam jel predevcirem ale jel sem po knizeci protoze chcalo a nechtel sem nic zkouset

      0 0
    • kovar  

      tak jeď po tej červené, jezdil tama kdysi i BeskydTour, ze začátku to můžeš vzí po aslaltce kolem Orbity a pak se na červenou napojit

      www.cykloart.cz/…ozn_radh.htm

      0 0
    • maxtor  

      Z Rožnova pojedeš po červené po silici, která se posupně mění ve zpevněnou polňačku a asi po 3 km stoupání dojedeš k rozcestníku. Červená vede nahoru přímo na Radhošť asi další 3 km, ale je to o hubu a nějakou část asi budeš muset kolo nést. Pokud budeš pokračovat po té zpevněné polňačce, tak dojedeš asi po 10 km na cestu, co vede na Pustevny (tak 2 km) a z Pusteven se dostaneš po hřebenu na Radhošť (cca 3 km). Je to nádherná cesta. Byl jsem tam 2× a fakt to stojí zato. Volil bych tu delší variantu.

      0 0
      • marapara  

        Přesně to jsem chtěl napsat, jezdí tudy Beskyd Tour. Cesta vyjede na Pustevny a pak už můžeš po značce k Radegastu a Radhošť.

        0 0
        • maxtor  

          Ještě bych dodal, že u Radegastu je třeba dát si Radegast!!!

          0 0
          • marapara  

            … Birell ? ;)

            0 0
            • maxtor  

              NO dovol?!? Věřím, že z Radegastu na Radhošť policajti moc nestaví, tak bych se toho nebál. Po těch 20ti km z Rožnova pořád do kopce to dáš na ex ani nevíš. Tu cestu z Pusteven na Radhošť miluju. I fotky mého bika, co mám v profilu, jsem fotil na té sjezdovce mezi Radegastem a Radhošťem.

              0 0
              • marapara  

                Jsem se díval na Tvůj bike v profilu. Ty jo, na čem Ti drží za zadní kotoučovka? Nemáš tam náhodou redukci od Pointu? Já ji měl také na svém prvním biku – GT Borrego, protože rám neměl úchyt na kotouč. Ale byla tam ještě takové páka, která se přišroubovala na čep vbrzdy. Jezdil jsem to na avid cps a asi po roce a půl mi to prdlo u toho čepu, protože tam byla velká páka od kotoučovky. Sám jsem nevěřil, že by tomu mohla dávat kotoučovka takové prdy :). Rám byl crmo, tak jsem ot nechal zavařit a přestříkat a ještě s tím nějaký čas jezdil, než jsem koupil rám Avalanche. To vypadá, jako redukce od Pointu, ale bez té páky, nebo nějaké domo robo :). Jinak s tím Radegastem máš pravdu, že tam švestky asi moc nechytají, já bych si ale stajně radši dal Birella, aby mi neztvrdly nohy. Už se mi to párkrát stalo a není to moc příjemné. Pivo si dám raději až ke konci vyjížďky nebo po vyjížďce. Jinak piju kofolu a birell. Ale je fakt, že symbolicky bych to jedno plnotučné určitě snesl :)

                0 0
                • maxtor  

                  Jsi první, kdo si toho adaptéru všiml!! Neměl jsem na výběr – je to adaptér od Pointu bez té kladky. Na tu jsem se vykašlal. Pouze jsem vyvrtal do patky rámu díru a vyřezal závit. Bral jsem to jako provizorium (stejně jako ten lepený rám) a ejhle – ono to drží (a fest) a fakt nemám problémy. Jen jsem musel ten šroub, na kterém to drží, promazat alduritem (tmelem do závitů), protože se to povolovalo. Snad mi to nerupne.

                  0 0
                  • marapara  

                    Všiml jsem si toho na detailu u zadní kotoučovky a pak jsem si ještě podrobně celkový pohled z boku kola a bylo mi to jasné. Vypadalo to jako Point, protože jsem to také měl :)Vím že tam byl ještě takový červík, který tlačil na trubku, ale vrtat mě to nenapadlo a ani bych to raději neriskoval. Ale pokud drží, buď rád. Na karpatský maraton do Velké v sobotu jedeš? Máš to kousek.

                    0 0
                    • maxtor  

                      Právě to bylo potřeba vrtat, protože takhle se síla z té brzdy absorbuje do rámu tam kde má – u patky a netlačí na návarek va véčka. Proto jsem tam ani tu kladku nedával.

                      O tom Karpatském maratonu mi ani nemluv. Chtěl jsem jet – a moc – s naší partou, ale všichni se na to vykašlali a navíc jsem tento týden zjistil, že přihlášky byly do konce minulého měsíce. Fakt mě to mrzí. Asi už letos budu jen pilovat formu na silnici.

                      0 0
                      • marapara  

                        Přihlásit se můžeš pořád klidně teď i v den závodu. Na startu to bude ale za 400 a bez jídla v cíli. Ještě zítra se můžeš přihlásit ve Velké za 300.

                        0 0
                        • maxtor  

                          Já to už kašlu – chci si vyjet s kámoškou na Litovelské pomoraví, ale určitě se někde ještě potkáme. Zase tak daleko od se be nebydlíme. Viděl jsem, žes na Twisteru celkem zaválel. Gratuluji!!!!

                          0 0
                          • marapara  

                            No zas taková sláva to nebyla – 31. flek :) Předpokládám že to bude teď lepší. Sice tam není tolik dobrých jezdců jako na Twisteru, ale i tak to bude boj. Ale hlavně jsem ještě v červnu neměl najeto tolik dlouhých tratí, jako teď. Myslím kolem 100 km v kopcích s velkým převýšením (kolem 2 km výškových). Ty jsem najezdil v červenci a teď v srpnu na dovolené v Jeseníkách jsme taky pojezdili dlouhé tratě a náročná stoupání. Třeba se povede to trochu zúročit :)

                            0 0
                            • maxtor  

                              Držím palce. Kdyby mi to nevyšlo s tím Litovlem, tak se do Vleké dojedu aspoň podívat.

                              0 0
                              • marapara  

                                No to zase bude v Litovli si musím dat Litovel :)

                                0 0
                                • maxtor  

                                  Ale jenom jednu:-) Ne, nejsem žádný alkoholik. Mě ale naopak pivo při dlouhé vyjížďce nakopne. Na každého to asi působí jinak. Jasně že se na švihu nezliju jak mužik:-)

                                  0 0
    • Jaroslávek  

      Jeli jsme to před měsícem. Po červené se to do kopce jet nedá to je fakt o hubu, ale po té zpevněné cestě je to paráda.Občas je tam pěkný výhled a člověk vidí jak je najednou vysoko. Dá se to zkrátit ještě kousek před Pustevnama přímo k vrcholu, ale je to náročnější (asi 1 km).

      0 0
    • zirecek  

      vÝkenďáku jeden! Červená je OK. Když se vyhneš spodnímu úseku, vezmeš to asfaltkou až k rozcestí (popsáno výše), užiješ si pěkný, náročný výjezd na Radhošť. Sjezdovka se dá taky vyjet, záleží na tvém momentálním rozpoložení. Jestli nemáš rád opravdu MTB výjezdy, vol tu polňačku (taky popsána výše).

      0 0
      • maxtor  

        Ty wole, tys vyjel i tu sjezdovku?? Tak to čumím…

        0 0
        • zirecek  

          Viděl jsem jednoho závodníka na Beskydu – dal to na druhou. Zajímalo by mne co tam řadí Véna Hornych, :-).

          0 0
      • Jaroslávek  

        Příště až tam pojedu (za rok za dva) tak si tam sednu počkám na Tebe a budu se dívat a obdivně vzdychat.

        0 0
    • jonys  

      Jestli nechceš strávit vÝkend nošením kola do kopce,tak si dej tu cestu,co ti tadí kolegové,za campem pořád po silničce co se mění v asfalko-šotolinovku.Nebo pokud jsi hodně zdatný,zkus zelenou co vede přes jednu vesnici (Dolní Bečva?),ale spíš ji doporučuju jako sjezd nazpátek.Ta turistická červená je ukrutná!

      0 0
    • Luka  

      Tak ja tu mam taky malou trasu… www.lukabike.com/index.php?…

      sotolino-horske silnice, pak velky vyjezd se sutrama,ale pohoda, kdyz to zvladnu i ja… :)

      0 0
      • wertigo  

        moje oblibena. zadni lidi. na www mate chybku na pindule jste jeli doprava.

        0 0
        • Luka  

          ale pak hned doleva :)) ok, opravim

          0 0
          • RS  

            Díky všem za rady, vyšlápli jsme si z Rožnova na Pustevny po značené cyklo magistrále (kolem chaty Mír). Modrá z pusteven na Radhošť je fakticky moc fajn. Zpět dolů po červené. Červenou nedoporučuju ani směrem dolů, spousta kamení a dost lidí, příště zkusíme jako sjezdovou část zelenou do Bečvy.

            0 0
            • maxtor  

              Mám přesně stejné zkušenosti. Na Radhošti to tento víkend muselo být super. Věřím.

              0 0
            • zirecek  

              Červená je pěknější nahoru, jako technický výjezd, dolů to drncá, :-). Radhošť-Pustevny nejlépe mimo víkendy či sezónu. Stačí zataženo/mlha, nahoře není človíčka a je tam pak krásně.

              0 0
    • Jan D.  

      Ahoj, pokoušel jsem se hledat odpověď na svoji otázku a nejbližší je toto téma.

      Zajímá mě, jestli se tyto cyklostezky dají projet na silničním kole:

      Trasa z Dolní Bečva do Pustevny

      Trasa 12,6 km • 1:24 hod

      https://mapy.cz/s/pagajagoja

      Trasa z Trojanovice do Trojanovice

      Trasa 5,6 km • 19:06 min

      https://mapy.cz/s/docafumosu

      0 0
      • ratel  

        Druhá určitě,

        první taky ale horší povrch. Obojí velmi frekventované – pěšáci a koloběžkáři. Do 9 hodin asi v pohodě, odpoledne peklo.

        0 0
        • Jan D.  

          Ok, díky. To nezní moc lákavě.

          0 0
          • ratel  

            Proc? Beskydy jsou nejpeknejsi brzy rano, zvlast ted v tech hicech. A kdyz vynechas Pustevny po Knizeci (to je ta jedna cesta) a ostatní lunaparky. Podivej se na dobrou mapu a najdes plno cest na silnicku/cx kde nikoho nepotkas rano.

            0 0
            • Jan D.  

              Akorát vyrážím z Olomouce, to bych musel vyrazit hodně brzy:)

              0 0
      • Mr.JG  

        Na silničce raději jezdím naopak, z Ráztoky na Pustevny je to krásný asfalt, navíc je to severní strana, takže větší chládek při stoupání, lidi se dají úplně v pohodě objet. Dolů pak po hlavní do Prostřední Bečvy a dál po cyklostezce do Rožnova: https://mapy.cz/s/meguvohulu

        Je pravda, že na té cyklostezce taky bývá dost lidí.

        Ale dá se to i naopak, akorát při sjezdu z Pusteven to prostě kvůli lidem nejedu 60 km/h…

        0 0
        • Jan D.  

          Díky. A ta silnice mezi Rožnovem a Frenštátem je moc frekventovaná, nebo se to na kole dá?

          0 0
          • Mr.JG  

            Jo, je dost frekventovaná, jezdí tam dost i nákladní doprava. Když už, tak jedu nahoru na Pindulu po vedlejších cestách, dolů už mi ta doprava tak nevadí: https://mapy.cz/s/lolavuboku

            0 0
            • jIrI___  

              Přesně tak. Často jezdím z Ostravy do Rožnova a jet z Frenu na Pindulu je očistec, bohužel se to nedá nijak rozumně objet. Cesta zpět je díky těm vedlejším cestám daleko příjemnější.

              0 0
      • jIrI___  

        Rožnov – Pustevny, rozbitý asfalt, místy dost. Na gravelu to jezdím bez problémů, na silničce to nebude žádná slast.

        Pustevny – Ráztoka, nový hladký asfalt, pro silničku super, ale je to poměrně frekventovaná trasa (turisté, kola a především koloběžky z půjčovny s nejistými jezdci).

        0 0
        • strtom  

          Na silnici tam jina cesta nevede, na gravel, je malo frekventovana od Trojeru po cyklo, tama jezdim a málokoho potkám.

          0 0
        • Singlespeed  

          Z Rožnova na Pustevny je to na silničce v pohodě. Asfalt tam před pár lety trochu vyspravili, takže znatelně horší je jen malý kousek u chaty Mír. Nahoru je to v pohodě i na 21 mm Tufech.

          0 0
      • Jan D.  

        Díky všem za informace!

        0 0
    • gekkon  

      Ahoj, nějaká ozkoušená verze z Pinduly na Radhošť/Pustevny na grvl?

      Na Pindulu se dostat mám plán, ale pak to posunout dál bez úplné ztráty výšky ?

      :-)

      0 0
      • jIrI___  

        Z Pinduly mám osobně nejraději profláknutou trasu na obrázku níže.

        1 1
        • šlapatko  

          Využiji Jiřího mapu. S pinduly jezdím modrou a dále po červené. Je to spíš na bajka, ale nahoru jsem to jel aj na gravelu. Převod mám 28–34. Závěr je pro fajnšmekry:-). Občas i tlačím, není se za co stydět.

          0 0
          • jIrI___  

            Jestli jsi vyjel i úsek, kde kdysi býval les, hned ze startu nad loukou, tak klobouk dolů. S tím mívám problém i pěšky :))

            1 0
            • šlapatko  

              Jezdím vše, ale nestydím se i potlačit:-)

              0 0
              • ratel  

                ten usek se da elegantne objet vlevo, spolecne s cestou smer Raztoka. Ale i tak je ta modra dost vyzivna, nemam ten usek rad ani pesky.

                mimochodem vcera jsem byl na Pustevnach v podvecer, romanticky zapad slunce atd.. Nikde nikdo, par silnicaru a elektromopedistu. Jenom dolu pres Tanecnici uz byla kosa a pak i trochu tma :-)

                0 0
        • gekkon  

          Díky za verzi – všem :-)

          • nějak tak jsem si to vyhlídl už dopředu, jen tama moc nejezdim, tak ať zbytečně cimrmanovsky nekufruju ve slepých uličkách ;-).

          Protáhnu se tam a pak tu dám report… tlačit se nestydím, převod 34/30(? – myslím :-D)

          0 0
        • krabica  

          Nebo to vzít nahoru po Knížecí.

          0 0
          • Markony  

            Raději do sedla tanečnice nebude tam tolik lidí a magoru na koloběžkách .

            0 0
            • krabica  

              Hlavní je nejezdit o víkendu, to jsou pak stejně nahoře davy a pak je to v poho…

              0 0
              • KoudakT  

                Kdysi jsem tam byl, když bylo mistrovství sveta v hokeji (to se na to ještě dívali lidi). Pusto prázdno, dodnes na ten zážitek vzpomínám.

                0 0
            • jIrI___  

              S Knížecí bývá problém jen o víkendech, statcích svátcích apod. V tuhle dobu už tuším nejsou v provozu ani ty pošahané koloběžky.

              0 0
    • KoudakT  

      Jezdím přes Nořičí horu, kolem hotelu Troyer. Blbé je, že tam občas jede auto. Musí se dávat pozor. Vracel v pohodě, mtb s prstem v nose, silnička nevím, asi pro drsňáky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.