Jak nahrát do GPS mapy od Mountfieldu?

17 nepřečtených
  • ivaneck

    Ahoj, jsem jeden z těch, kdo pořídili matince kolo a inkasovali GSPku. Rozhodl jsem se, že vyzkouším i nekomerční mapy (gps-maps.info), pročež jsem ty od Mountfieldu zálohoval pomocí GPS Daemona do img souboru. Ted ale nejdou nahrát zpět, respektive jdou, ale nefungujou, ten Etrex se tváří, jako že tam nejsou a nezobrazí je, ale stáhnout se opět dají. Pokud někdo víte, čím to je, každá rada dobrá ;)

    0 0
    • mironic  

      Kup si Topo 50, ta je nejlepší a je tam i ta od Mountfieldu.

      0 0
    • kolombo  

      To vypadá, že ji asi máš uzamčenou. Zkus si nainstalovat MapSource a zkus manipulaci s mapami z něho. Ty jsi to koupil s mapami a nebo bez nich?

      0 0
      • ivaneck  

        No, nevim, kde vzit Mapsource, na netu jsem nasel jen nejake aktualizace… K te GPSce nebylo zadne CD ani zadny kod k mape, takze cekam na odpoved z Mountfieldu.

        0 0
        • kolombo  

          Napsal bych raději rovnou do Picodasu. www.gpscentrum.cz/

          A jak třeba vyhodnocuješ projeté vzdálenosti, trasy a podobně, když k tomu nemáš mapu v PC? Já si tedy nedovadu představit, že bych to dělal jinak, než v PC …

          0 0
          • ivaneck  

            Stahnul jsem si Oziexplorer, naskenoval si mapu a zkalibroval.

            0 0
          • ivaneck  

            Diky za tip, po krátké mailové přestřelce s Mountfieldem, během které se mě snažili předsvědčit, že musím koupit TOPO50, i když jsem jim předem napsal, že to kupovat nehodlám, mi oznámili, že ta mapa není určena k přenosu a dali mi číslo … na Picodas ;) Volal jsem jim a než se mi vybily baterky v telefénu, stihl mi technik oznámit, že se s tím ještě nesetkal a že mapa je určena k přenosu. Zítra jim zavolám a budu zas moudřejší ;)

            0 0
    • kurýr na bajku  

      vim teda, že to odemne není hezké, ale nemohu si to odpustit… Tak tedy :-DDDDDDDDDDDDDDDDDD

      0 0
      • Smazaný účet  

        Mam eTrex Legend a pokladam ho fantasticku hracku a uzitocnu vec pri potulkach. Nemam ho „od Bedu“ takze sa necitim byt zasiahnuty tym :-DDD… ale aj tak to nechapem. Preco ta averzia k ludom co vyuziju moznost, ktora sa im hodi. Nemat GPS a mat Bedu po ruke (z Kosic trocha daleko) tak urobim to iste. Ten bike pouzijem ako darcek, vzdy sa najde niekto komu to pasuje a mam GPS.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Mam to pol roka a viac sa venujem vyuzitiu v terene ale ak chces mozeme hodit rec privatne.

      0 0
    • ivaneck  

      Tak jsem jednal přímo s Picodasem Praha s.r.o. A moc mě teda nepotěšili. Nechal jsem to vyzvánět asi dvě minuty. Pak to zvedla paní, která mě po pěti minutách mého vysvětlování sdělila, že se s tím nesetkala a že mě někam spojí. Spojila mě s chlápkem, kterej si vyslech mou řeč a opět navrhoval koupit TOPO50. -Nikomu tady furt nedochází, že nepotřebuju ani kabel ani 40MB velkou mapu.- Po naprosto cíleném dotazu mi sdělil, že nemám licenci na přenášení mapy do PC a že to není korektní postup. Namítl jsem, že mapa bez CD je tedy nefunkční. Ale prý je funkční, jenom když tam něco přihraju, tak se můžu jít klouzat, protože zmizí..! Co na to říct? Snad jen, že v té akci se dal čekat nějaký háček, ale co, GPSku mam, i když jen s free mapou.

      0 0
      • kolombo  

        No tak si dojdi pro tu mapu, nebo to je takový problém?

        0 0
        • ivaneck  

          Za 1490? Docela jo, protože jak jsem zmínil, kabel mam a co s mapou, když se mi tam vejde jen pár regionů?

          0 0
          • kolombo  

            Já mám Vistu a taky to tam nenacpu všechno :-( To už tak je :-(

            0 0
          • pened  

            no, ja jsem si tu mapu koupil. Vim o tom, ze ma drobne mouchy, sam jsem uz na nejake narazil. Presto si myslim, ze ta mapa je dobra. Co se tyce tech „par regionu“ – bezne mam nahrane cele Beskydy (to jsou 3 regiony) a nedavno jsem tam jeste prihodil Hostynky (to byly + 2 regiony). Cele to melo asi 4 Mb. Predpokladam, ze vis, ze kdyz si budes nahravat mapy (regiony) bez routingu (stejne to Legend nepodporuje), zaberou podstatne mene pameti. No akdyz se trefis do oblasti, kde zrovna nemas nahranou mapu, zacnes automaticky vyuzivat tu vypalenou.

            0 0
        • ivaneck  

          ale možná to tak dopadne, uvidíme…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.