• dj.1

    Koupil jsem si boty s SPD a teď mě bolí koleno. Nevíte jestli je někde nějaká malůvka, když bolí určité místo na koleně jak pootočit kufr? Jen tak pro zajímavost vložte foto vašeho nastavení na botech:) Seřizuji si levou botu snad kažkou jízdu a bolest je furt.

    0 0
    • Phoebe  

      Vzhledem k tomu, že mám dvakrát operovené koleno a k tomu dva titanové šrouby, tak jsem v pohodě. Pokud němáš šrouby, nemohu ti pomoci. Já vždy promažu a jedu.

      0 0
    • Komi  

      Takovou malůvku seženeš asi těžko pokud vím, ale je strašně důležitý, aby byla noha v pedálu naprosto „přirozeně“. Prostě nesmíš cítit nejmenší tlak (něco jako kdyby si cítil, že by se noze chtělo třeba ještě trochu přitlačit patu k rámu (nebo ven), ale prostě to nejde). Hrajou roli milimetry. A tobě s tím nepomohl prodejce? (pokud si to teda kupoval v kameňáku)… Mě nejvíc štve, že jak se kufry jednou utáhnou, udělaj si drážky a pak je celkem problém je pootočit jen o kousíček (aspoň já s tím měl trochu problém)

      0 0
      • dj.1  

        Nepomohl. Bolest kolene z boku jsem vyřešil seštelováním, ale teď mě koleno bolí jakoby uvnitř. Tak nevím kam stím pohnout.

        0 0
        • Bully  

          A co mas za pedaly? Treba od Shimano uz od rady M 520 dostanes kvalitni pedal, ktery ma i stranovou vuli. Kdyz sestelujes kufr na bote tak, aby byla pokud mozno prirozene, jak to tu uz zaznelo, tak mas porad jeste moznost s tou nohou hybat nekolik stupnu na obe strany, takze si tu spravou polohu noha najde sama. Jeste vetsi vuli maji udajne pedaly od Crank Bros. – slehace. Jinak bolest kolena muze zpusobit vic faktoru.

          0 0
          • dj.1  

            Jaké faktory?

            0 0
            • Bully  

              Nemusi to byt nutne tim prechodem na SPD. Treba pretrenovani, prochlazeni, starnuti :). Zmena posezu atd… Co mas za ty pedaly?

              0 0
              • dj.1  

                Pedál A-sport 25 ( Author)

                0 0
                • Bully  

                  Pokud je mi znamo, ty Authoracky pedaly jsou v podstate Wellgo s jinym logem. Mel jsem ho taky, odpociva ted ve sklepe. Stranova vule tam nebyla prakticky zadna a navic me stval system vypinani, noha obcas zustavala uveznena i po vypnuti. Maji to nejak blbe vyreseny. Zkus zmenit pedal, mozna je to tou nemoznosti najit spravnou polohu. Jinak v nasem veku :) si chce davat na kolena bacha, lip se oblikat, trosku se rozehrat pred plnym vykonem a tak, ale to plati pro jakykoliv sport pri jakemkoli veku. Zena ma s koleny treba problemy taky, ale na kole ji to nevadi. Dava si na to pozor a ji potravinovy doplnky- nejakou zelatinu a tak. Napada me jeste, ze by ti mozna mohly pomoct dobry tretry, nemam to vyzkouseny, ale treba Specialized Body Geometry by mely byt pri techhle problemech OK. Ja mam SIDI.

                  0 0
                • wlk  

                  vyměň za shinama, měl jsem wellga a házel jsem pořád držku, protože mi blbě vypínaly, vydržely 3 pády a pak se urvala jedna ze tří ohraničujících držáků u prstů, tak jsem je šel vyraklamovat a hned jsem bral shinama 520 je to nesrovnatelnej rozdíl, nehledě na tu příjemnou vůli a pocit bezpečí, že nožka nevypadne..skaryš, to je jak z reklamy, ale sou fakt dobrý :-))

                  0 0
                • pepek  

                  Měl jsem dřív taky Wellga skoro bez vůle, vůle se tam udělá až po čase, když se omačkají zadní hrany kufru. U nových kufrů jsem pak toto urychlil tím, že jsem ty hrany opiloval. Stačí tak 1×45 stupňů.(dvě hrany vzadu,jsou od sebe asi 1 cm, které roztahují zarážky do boku, ne ty šikminy, které to drží!!! . Jinak ale jestli máš možnost, tak Shimana, je to fakt o hodně lepčí.

                  0 0
          • jonti  

            Slahace mam par dni, a ta vola uplne bez odporu je tam podla mna o dost mensia nez u shimano pedalov :( Uhol vypnutia mozno vacsi,ale ten vykyv kde to ide volne je maly.

            0 0
        • Habib  

          Covece, ja mel ten samej problem. Po 40 – 50 km zacalo kloleno stavkovat ze se skoro nedalo jet. Pak jsem koupil pedaly Time a je po problemu. Nerikam ze ty kolena vylecily zrovna ty pedaly, ale ted uz mam pokoj…

          0 0
          • MartinXC  

            Timy mají větší úhel vychýlení a jsou tedy pro kolena více „user-friendly“.

            0 0
            • zirecek  

              Podobně šlehače od Looku.

              0 0
              • Luka  

                nekdo tu nekdy loni psal kterak mu slehac pustil necekane nohu a jak si strasne rozbil drzku… takze ja se slehacu bojim. na time mam taky zaostreno… moje 515 uz zacinaji byt pekne omlaceny, cekam kdy z nich neco upadne :)

                0 0
                • lubos  

                  No, oni kdyz chytnes zespodu sutr, tak ta pruzina povoli. Jinak by to pustit nemelo.

                  0 0
                  • vratan  

                    naopak. pokial niekto robi bunny hop pomocou pedalov ako ja, tak cranky pustia. fakt je ze to s tym potiahnutim treba prehnat, ale ide to. u mna tomu napomohli uz pomerne ojazdene kufre…

                    0 0
                    • lubos  

                      Mna nepustili .Ale moze to byt kuframi ako pises. Ja som to nejazdil moc ldho.Asi len 3–4mesiacov.

                      0 0
          • Mamutt  

            Time žádnou vůli nemá, to chce jedině BeBop :o)

            0 0
    • Blade  

      Authoracky pedaly mam a funguje bezproblemove. Vule v nich je podle meho nazoru dostatecna. A co se bolesti tyce tak na tom s koleny nejsem zrovna nejlip, ale vzdycky jen za chuze, na kole me kolena jeste nebolely. Maximalne tehdy kdyz si sednu treba na svacinu a vychladnu, to me pak boli uplne cely nohy :)

      0 0
    • ydaho  

      pomohlo mi nastavit so kufr s botou trochu víc od rámu… kolenu to uleví, ale je to jenom moje zkušenost

      0 0
      • pos3k  

        diky moc, me osobne to ted hodne pomuze, si zlatej! uz jsem chtel jit k nejakymu specialistovi, ale vubec jsem netusil kam (ladeni posedu atd, kdyz to maji profici tak to musi nekdo v republice delat ze jo? :-) chuze se taky ladi

        0 0
      • katrops  

        Taky mě zaujala tato problematika s koleny. Nejdou mě však otevřít ty odkazy. Nemám s tím „xhostingem“ žádnou zkušenost. To se musím nějak zaregistrovat a platit něco ?

        0 0
        • pos3k  

          reposting (+ test loga b-f)

          0 0
        • pos3k  

          puvodni fotky uz nejsou davno na hostingu, nahledy jsou v prilohach :)

          0 0
          • katrops  

            Dobří lidé stále ještě žijí. Díky moc. To je to co jsem potřeboval. Doufám, že to množství informací dokáži vstřebat a při experimentování se ubírat tím správným směrem.

            0 0
    • Volf  

      Někde jsem četl, že je potřeba se projít bosej třeba po písku nebo mokrejma nohama po podlaze, aby byly vidět stopy. No a podle toho jak vytáčíš nebo nevytáčíš chodidla i nastavit kufry.

      0 0
    • Pedro  

      Měl jsem stejný problém, že za boha jsem nemol šlapat přirozeně (od doby, co jsem měl již údajně vyléčený výron v koleně). Na seštelování kufrů si dej bacha, já jsem tak přišel málem o koleno a kyčel (co se týče závodění). Pomohlo mi až zajít za pořádným doktorem (předchozí řekl nejezdit aniž by se na to pořádně podíval) přes ortopedii, který má zkušenosti se sportovci, a ten mi udělal vložky do bot na míru. U mně šlo v podstatě o úraz a platila to pojišťovna, ale radím ti, že stojí si za to připlatit.

      0 0
    • JirkaT  

      Pedalama to nebude. Mam se zenou stejne a v pohode. Kdyz mi sly hure vypnout kapickou jsem maznul zadni plochy v miste treni s kuframa a opet ok. Mozna potrebujes nekam pohnout s kuframa na botach, mozna zmenit posed na kole.

      0 0
      • dj.1  

        Stále experimentuji, tak po dnešku zase uvidím, ale příliš nadějí tomu nedávám.

        0 0
    • lubos  

      To muze byt i posedem. Kdyz nemas SPD, tak nohu podvedome nastavis do spravne polohy. Ale kdyz je to pevne uchycene, tak muze byt najednou problem. A mozna budes muset Time. Ty maji vetsi volnost. Kde presne te vlastne boli koleno a jakym zpusobem ? Ostra bolest, nebo takove tupejsi ? Ktera strana kolena ?

      0 0
      • dj.1  

        Levé koleno, je to ostrá bolest při záběru směrum dolů a je to pravá strana blíž k rámu jakoby v kloubu. Když tahám nohu nahoru, tak ta bolest není tak hrozná.

        0 0
        • wbiker  

          Nevím jestli to už někdo nahořw psal, ale třeba to vůbec nemusí mít s pedálama nic společnýho. Třeba, nechci sýčkovat, můžeš mít něco s kolenem a když jsi dal teď na začátku sezony na kolo spd a ZAČAL VÍC JEZDIT, tak se to prostě ozvalo. Nejsem doktor, ale řek bych, že stojí za zkoušku dát zase starý pedály a jednu jízdu absolvovat v normálních botách a uvidíš, jestli je to fakt těma spd.

          0 0
          • PePu  

            K tomuto návrhu bych se připojil. Možná při šlapání vykláníš kolena v průběhu otáčky a SPD ti to nechtějí povolit. Ještě zkus změnit výšku sedla – s SPD (včetně bot) bude nejspíš potřeba jiná, než původní. Když problémy neustanou ⇒ návštěva doktora.

            0 0
        • lubos  

          Zkus vycvaknout nohu z pedalu, kdyz to v zaberu boli, posunout spicku nohy kupredu a slapat bez nacvaknuti. Jestli to nebude bolet, tak je nutny posunout kufr zpatky k pate. Myslim, ze tohle jsem minule resil. Akorat si presne nemuzu vzpomenout, jestli to bylo presne v tomhle miste. Ale pomohlo to uplne.

          0 0
    • pajan  

      Kufr by měl být na tom místě kde v tretře na bocích nahmatáš nejširší místo nohy (tj. na úrovni kořene palce)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.