• quiq

    Zdravim, mate nekdo zkusenosti se stany vhodnymi na bike? Nasel jsem nasledujici pro _2 osoby_ s vahou okolo 2kg: http://www.vltava.cz/…dsDetail.asp?… http://www.kasa.cz/index.php?… http://www.sportstrahov.cz/DetailPage.asp?…

    osobne se mi nejvice zamlouva ten Lightent 2 od Ferrino… Mate nekdo jine tipy, nebo rady, na co se pri vyberu stanu hlavne divat? Ja zatim sledoval vahu a vnitrni rozmery, protoze ve vlastnostech napr. materialu se nevyznam..

    0 0
    • wraftler  

      mal som niekolko stanov od coleman-a mozem odporucit… robia aj dobre varice napr

      0 0
      • quiq  

        a jaky typ? Ten coleman, co jsem na nej dal odkaz, je z tech tri nejtezsi, na druhou stranu i nejvetsi, coz je jiste vyhoda. Jake byste tak doporucovali nejmensi rozmery? Ten Jurek Micro mi treba prijde se svymi 90cm sirky uz celkem maly…

        0 0
    • pavitas  

      stan na kolo nevozim, ale z doslechu znam firmu jurek s+r a ta pry je zrovna na stany machr. www.jurek.cz

      0 0
      • Twisp  

        stranky maj opravdu povedene

        0 0
        • Twisp  

          tak sem to jeste zkusil v MSIE a tam je to o necem jinym … takze omluva k www.jurek.cz :)

          0 0
          • blue  

            to je spis ostuda, nez duvod k omluve

            0 0
            • Twisp  

              co nadelas…spousta lidi ani nevi ze existujou nejaky alternativy k MsIE

              0 0
              • Lišák  

                Já se v počítačích teda moc nevyznám, ale občas se tady někdo zmíní, že mu něco nejede třeba v Opeře-tak proč je to lepší? Například?

                0 0
                • Vrci  

                  Opera, Firefox a Netskape zobrazujou tak jak je to opravdu napsaný nedělaji takový ty chytrý opravy a nemyslí za uživatele. Další výhodu (neskapu) vidim v tom, že dost virů využívá chyb a uliček v Outlooku.

                  0 0
                  • Lišák  

                    A pokud si nainstaluju nějaký jiný prohlížeč-zůstane mě tam i IE, nebo se to přeinstaluje?

                    0 0
    • Andrzej  

      taky doporucim jurka, ale ne ten mikro, to vypada dobre akorat na fotkach, potrebuje dost peclive kotvit. Nevim jestli uz dneska taky neco sije v asii, ale mam od neho 2stany a jsou fakt spickove. Muzu srovnavat treba s colemanem, vaude, hannah a vzdycky jurek vede (ikdyz rozdily jsou nekdy minimalni). Takove ty loopy, husky, ferrina apod. sjou minimalne o kategorii horsi. U tech jurku ale mluvim o stanech minimalne 2,5roku starych, s novejsima zkusenosti nemam. ono by to ale bylo na delsi povidani…

      0 0
      • Andrzej  

        tak jsem este zkontroloval soucasnou nabidku, a tem starym dobrym a nejprodavanejsim typum odpovida top2 a alp2, ty levnejsi budou zhruba na urovni hannaha, colemana atd. Myslim, ze se vyplati v tomhle pripade priplatit, dokud to ale nevezmes do ruky tak se tezko ty rozdily poznaji. Jinak za dob, kdy jsem stany prodaval mel nejlepsi servis prave jurek, a slusny taky hannah a coleman.U ostatnich firem, ktere to jenom vozi z ciny v mensim objemu to je dost bidne ten hannah je takovy cesky author:) Jo, a abych neublizil pinguinovi tak ho taky musim zaradit mezi nejlepsi :)

        0 0
        • speedy gonzales  

          vidim ze si bud velky odbornik nebo clovek, ktery si umi zasvecene vymyslet. no sazim spis na to prvni:-)

          kdyz uz tu je tahle debata, tak bych se rad zeptal na spacak na kolo- lehky,skladny(pokud mozno co nejvic),prijatelna cena,leto. ??

          0 0
          • Twisp  

            Ja mam scouta (micro-tec 120g/m2) od hanah, je fajn. Pritulka si vybrala taky od hanah sherpu (Micro-tec 200g/m2) Kdybych si kupoval znovu tak sahnu asi taky po ty Sherpe.

            0 0
          • Andrzej  

            hehe, no s tim odbornikem opatrne :) u spacaku to bude myslim jednodussi, tam mam pocit ze takove ty male lehke spacaky jsou vsechny skoro stejne, malo hrejou a dobre se vozi na kole :) ja mam nejakou obyc starou salevu s bavlnou uvnitr, vazi asi 1,8kg, velky objem, ale je to aspon takova prijemna perina(ikdyz teplotni udaje nicmoc-komfort myslim asi +3), ted sem v zime vyzkousel dobry perak a to je uplne jina dimenze. Hlavne zalezi, jestli chces mit v noci pocit sucha a bezpeci, nebo ti staci se jenom nekam svalit a prezit az do rana, dulezitejsi nez spacak je tlusta karimatka

            0 0
            • Andrzej  

              jej, ted to po sobe ctu a doufam, ze to nevypada jako ze v tom pytli je napln bavlna, myslim tim vnitrni potah:) a snad nevypadam jako nejaky velky chytrak, vsechno berte trosku s rezervou, ja totiz kdyz premyslim nad temahle vecma, tak se stejne dopracuju k tomu, ze nejdulezitejsi pri pouzivani spacaku, stanu apod. je pocasi, zdravi a tak.

              0 0
            • speedy gonzales  

              …tlusta karimatka a stihla kamaradka:-)

              0 0
          • Vrci  

            Já bych dal bod Condoru kvuli přístupu. Dýlka spacáku na přání, možnost volby strany kde bude se bude oteírat. Jen na vysvětlení jsem levák, měřim 193 cm a v zimě si dávám do spacáku do nohou petku s vodou aby přes noc nezmrzla.

            0 0
            • Andrzej  

              jojo, kondor je super, hlavne jejich duotherm, ten izoluje vyborne, dobre i odspoda, akorat spacak s touhle naplni je moc velky po sbaleni a pri spani v nem mi pripomina hobru(nebo podobny deskovy material) svou nepoddajnosti :)

              0 0
          • wraftler  

            treksport alpine:)

            0 0
        • Martin  

          Jurek v číně nešije. Podívej se ještě na ty zmiňované pinguiny. Maximální spokejnost. Pří nízké váze velmi dobré užitné hodnoty a hlavně asi nejlepší podlážky (i když nevypadaj).

          0 0
          • quiq  

            dival jsem se na ty penguiny http://www.pinguin-sport.cz/…y_xtrem.html a v tehle vaze tam maji „jen“ stan Astra… cenove mi prijdou o dost drazsi… Jakou vahu stanu povazujete jesta za akceptovatelnou na kolo? mozna ze neni nejlepsi kupovat ty nejlehci…mozna ze by stany kolem 3kg byly lepsi ?! Rad bych ho mel jako nouzovku…jde hlavne o podlazku…normalne spime pod a na plachte, ale v pripade trvalejsiho deste uz tam zatika podlahou

            0 0
            • Martin  

              Ta Astra je dobrá volba. Hele, když už ten stan postavíš, tak je přece dost hnusně. Jinak ho nepotřebuješ. Takže to chce něco, kde budeš v suchu a nebude moc vážit. Ty cca 3 kg bez problémů uvezeš. Mám tyhle stany několik let vyzkoušený a velká spokojenost.

              0 0
            • HoralFanda  

              Možná jsem toho neprojel ještě dost a nerozumím tomu, ale na co chceš řešit rozdíl jednoho kila, když to vezeš na kole? Něco jiného je nést to v batohu, ale zase se dá stan rozdělit třeba na tři lidi. Rozhodně le lepší vzít kvalitnější stan o půl kila těžší, než vybírat nějakou alternativu lehkého stanu. P.S. Nemá moc cenu uvažovat o něčem jiném než o Jurkovi nebo Pinguinu. Jen můj názor.

              0 0
      • K2  

        Jurek v Asii nešie – stará dobrá česká práce. U stanu se lze s ním domluvit na detailech na přání (lepší tyčky, sněhové límce, u oblečení lze kombinovat barvy, nebo prodloužení velikostí) Co se týká servisu, tak díky tomu, že výroba je v ČR, tak pohoda. Ze spacáků mám dobrou zkušenost s moravskou značkou Prima

        0 0
    • BOREK  

      ja jel na tyden s "A"ckem a prselo, ten ti asni nedoporucim. Pak sem mel nejakou Sondru pro2, nepromokavou a ten byl ok

      0 0
    • RomanH  

      Po spatnych zkusenostech s malym jednoplastovym stanem SALEWA (jde to fakt pouzit jen jako nouzovka) jsem si po dlouhem rozvazovani, zda vzit Jurek DOME nebo Gemmu 3, vybral nakonec tu Gemu a vubec nelituji.

      0 0
    • Belial  

      Na krátké výlety ve volném terénu doporučuju žďárák nebo pončo od Jurka, ze kterého jde pomocí jedné tyčky udělat přístřešek. Ani jedna z věcí nezabere moc místa a hlavně váží zlomek toho co stan. Osobně „v létě“ jezdím a chodím jenom se spacákem a karimatkou, ale je potřeba si zvyknout, třeba na spaní v telefonní budce :-)

      0 0
      • Vrci  

        To pončo na jednu tyčku je dobrý má ještě jednu výhodu snáz najdeš rovný místo na dvě ponča než na stan o půdorysu 90*210 + apsida. Co se týče váhy je možný na léto nosit samotný tropiko (vnější stan). To jde taky postavit samostatně, neni ale samonostný. V případě kulatých stanů (iglů) doporučuju apsidu nebo něco podobnýho. Stan bez apsidy má jednu chybu, když se otevře za deště prší rovnou na spacák a pokud měříš jako já (193) tak máš i kam dát bágly nebo v hnusným počasí kde vařit.

        0 0
    • Jirik123  

      mam jurek vandr 1,vaha cca 2,5kg dost mista pro 2 lidi i nakou bagaz. vydrzel i hodinovou bourku s prutrzi mracen a nasledny nekolikahodinovy drobny dest. takze spokojenost.

      0 0
    • kolda  

      mam s jurkem nejlepsi zkusenosti.pouzivam ho hlavne v zime na horach.mam myslim MIDI 2. Krome kvalitniho materialu a zpracovani je velka vyhoda, ze se vyrabi v CR – konktretne v kuncicich v beskydech – tzn. dobry servis. Kamos ma Colemana Cobru, lehoucky stan, jedna tycka, lehka stavba, ALE!!! neni samonosny a tudiz ne moc vhodny na hory. zalezi, na co to chces. pokud ciste jen na kolo a letni obdobi, bral bych asi toho colemana.

      a ke spacakum – mel jsem rock empire extrem, ted mam deuter, material u obou Polarguard 3D – suverenne nejlepsi dute vlakno. pak uz je jen peri, ktere ale ma taky svoje nevyhody. u spacaku bych nedelal kompromis. a samo dobrou karimatku.

      0 0
      • HoralFanda  

        Jako na to, že je Polarguard nejlepší vlákno jsi přišel jak? A v jakých vlastnostech je nejlepší? Izolace, trvanlivost, nasákavost, sbalitelnost, atd. Nikdy nevěřím reklamám a visačkám dokud si něco neověřím na vlastní oči. Jinak pár rad nejen o spacácích má kamarád tady: http://howadoor.wz.cz/rady.html

        0 0
    • McBlacky  

      já bych šel do jurka. mám atak nebo midi ted už nevím 4 roky a je to držák. Na trecích jsem měl možnost porovnat i s velkou částí konkurence a zase půjdu do jurka

      0 0
    • Paja  

      Davam taky hlas Jurkovi, midi mam uz nekolik let a neni na co si stezovat, kamarad dokonce u nich nechal vymenoval podlazku za nejakou smesnou castku (700Kc?). Jenom bych pro 2 lidi nesel pod sirku 120cm – mam 150cm, na bok se vejdou bagly – cca 30cm, neskodilo by jeste par cm do sirky navic, precejen neco je lepsi dat do stanu a ne jen pod apsidu. Vaha pro me neni tak moc dulezita jako prostor, muj stan ma neco pres 3kg.

      0 0
      • kejml  

        Jurek je dobrej. A co treba Žďárského vak misto stanu?

        0 0
        • McBlacky  

          no nevýhoda ždáráku v rozumný cenový relaci (většinou zátěry, ne membrány) je, že se v něm hrozně zapotíš, když budeš uvnitř spát ve spacáku (doslova vyplaveš ven), bez něj to je lepší, ale zase zmrzneš :) předpokládám, že dát 5 a víc tkč za pertexový a jiný nechceš…

          0 0
    • wertigo  

      Nemate nekdo zkusenosti ze stanem Jurek TREK2? Nebo se systemem staveni, ktery je u tohoto stanu pouzit tj. provlekani prutu tunylkem v tropiku?

      0 0
    • tm  

      a co nechat stan doma a vzit goracovej zdarak. funkce stejna a je idealni na transport.

      0 0
    • RUMcajs  

      Inu, zalezi jake pohodli a s kym jsi ochotny podstoupit. Takovy Coleman Raid je sice extrem, ale ucel vyborne splnil!

      0 0
    • wintermute  

      s manzelkou vozime tretim rokem coleman cobra 2 www.svetoutdooru.cz/…y/clanek.asp?… funkcne a ergonomicky mimoradne povedenej. jen se mi zda, ze se u noh zacina trhat podlaha, ktera je prilis napinana vzperou.

      0 0
    • Lenicka1313  

      Zdravíčko, pokud mohu, rozhodně bych doporučila e-shop http://www.stany-spacaky.com/. Mají zde opravdu velký výběr různých stanů a spacáků a určitě si zde najdete ten „pravý“ i vy. Já jsem zde nakoupila kompletní „sestavu“ pro naší rodinu a nikdo si zatím na nic nestěžoval.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.