Co jí běžně - běžný cyklista, oblíbené pochoutky ?

142 nepřečtených
  • 0702

    Jak se vlastně živíte a stravujete v běžném pracovním nebo studentském životě a co je Vaší největší pochoutka, resp. pochutinou ?

    0 0
    • RomanH  

      Svickova, vrabec se zelim, uzeny, fazole, zelenina, ryze, bramboraky, gulas… Proste jim vsechno az na zemlovku. Moc nemusim sladky (teda krome snidane) a ovoce, jsem spise na maso a zeleninu. Vim, neni to zrovna zdrava strava, nicmene mi to chutna a vahu mam docela OK, i kdyz by to ted pres zimu chtelo dat 2–3 kg dolu. Ale na jare to shodim, jako kazdej rok, uz jsem si zvykl.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Co je nezdravé, to je zpravidla i dobré. Tak nějak. :o) Teď se těším, až se v této diskuzi ozve nějaký zastánce zdravé výživy. :o)

      0 0
    • Lance  

      vsecko

      0 0
    • blue  

      mojinejvetsi pochoutkou v praci je capuccino s penou, jakou mi kolikrat neudelaj ani v kavarne :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Pěna musí bejt. Já si teda nedávám kapučíno, ale máme s přítelkyní vyšpekulovanej postup jak udělat pěnu na instantnim kafi. Totiž voda se nesmí vařit, to je jasný. Dále to nejde z varný konvice, proč, to nevim, ale nejde. A co je důležitý, ten hrnec, ve kterym tu vodu ohříváme, nesmí bejt před nalitím vody no něj suchej! To nedokážu nijak vědecky zdůvodnit. Prostě když ho nechám vyschnout, naleju vodu a ohřeju, pěna není. Když v něm ale nechám trochu vody, pak tam naleju čerstvou a ohřeju, pěna je. Ale asi to platí jenom pro ty hrnce co máme. Pokud to někdo dokáže osvětlit, budu jenom rád… :o) Dám si kafe, horké s pěnou, dej si taky, jedno se mnou. :o)

        0 0
        • McBlacky  

          ty a ty tvoje postupy domácích nápojů :-) někdy tě vyzpovídám na téma domácí alkohol, dle jiných přspěvků v tom máš zdá se kvalitní praxi :-)

          0 0
        • kenort  

          najlepšie je vodu hria? v sklenenej nádobe až do doby, kedy sa začínajú uvoľnova? z dna veľké bubliny (cca 86 °C) – nesmie vrie?

          0 0
      • 0702  

        Já sním všechno kromě játer, pajšlů a podobných srágor. Nejvíc si pochutnám na nejtučnějších jogurtech a různých ochucených smetanách a tvrdých sýrech. Největší lahůdkou je pak domací presso se smetanou a … medem. Toho sním za rok hooodně. Letos se to blíží ke 40 kilům. Zbytek rodiny sní asi 1%. Med (domácí) dá tomu pressu úplně jiné grády. Nesmím zapomenout na buchty (pečený) – z nichž vítězí štrůdl s ořechama a medem. Samozřejmě masa – vítěz je kvalitní poličan.

        0 0
        • SELMIRA  

          Chacha, to jste zas vymysleli dotaz. Nemohu nepřispět.

          ŇAM! Medík! Já jsem taky medožroutka. Dávám ho všude, kde to jde. Naopak cukr vůbec nevedu, teda už jo, páč návštěvy se ho dožadovaly. Nejoblíbenější moje krmě je kuba houbový a bramborajda, ale pouze a výhrdně od babi. Teda cokoliv od babi je moje uplně nejvíc nejoblíbenější jídlo. Jezení je spolu s kolem moje vášeň, tož mam ráda jídlo všechno, hlavně MASO, těstoviny, rejži…dortíčky, koláčky…no, všechno a hodně! Akorát ryby nee a vnitřnosti a špenát nee a petrželku. :o)

          0 0
          • preacher  

            kuba, kubíček…již příští týden…a pak se zase budeu rok těšit…i když si říkám, že si ho v průběhu roku uklohníme, nějak na to v červnu není ta správná atmosféra…a medík s ořechy…to je labůžo…a hovězí biftek…tak akorát…áááá dostal jsem hlad.....jdu na oběd…a ještě olivy – malý, velký, s peckou nebo bez, zelený i červený (černý)…v jakém­koliv množství.....

            0 0
      • norman  

        Já dělám zase nejlepší sele na rožni.

        0 0
    • 0702  

      Protože jsem kafomil, můžu jen dodat, že strašně záleží na tvrdosti (měkosti) a místních úpravách vody ve trubkách. Tchyně má měkkou vodu a kafe si tam prostě nedám, doma máme tvrdost 22–26 jak kdy a to je jiný kafe.

      0 0
    • Volf  

      Jsem naprostej všežravec, ale naprosto ulítávám na řízku s bramborovým salátem, na chlebíčcích, na hořký čokoládě, na stejcích a taky želatinový medvědy neodmítnu.

      0 0
    • Cyril  

      Ježišmarja a já dnes nebyl na obědě. No nic. Třeba zapékané brambory to je věc. A buchty všeho druhu (jen makové můžu o trochu míň). Taky vyrábím tzv. univerzální mišmaš 100–200-x g čehokoliv vařitelného (těstoviny, rýže zrní…) vaříme dle potřeby velká cibule, krájená, drobnost jak kdo umí čínské zelí, v množství asi jeden až dvojnásobku základní suroviny, krájené nadrobno (lze normální zelí, ale je tužší – víc krájení) pár lžiček olivového oleje a do toho variabilně jedno až x drobno krájených rajčat česnek koření kečup třetina až půl balíčku tvarůžků nakrájených na malé kousky (věnečky se líp krájí) hříbky tvrdý sýr strouhaný vejce vařené krájené případně jiná ochucovadla dle libosti a dostupnosti zpravidla se s veškerou přípravou i konzumací dostanu do půl až tři čtvrtě hodiny.
      Boha jeho já mám hlad…

      0 0
      • SELMIRA  

        Sakryš. To může bejt dobrýýýý!!! Já taky dneska eště nejedla. Když nepočítám tvarohový šáteček, Piknik, housku se sádlem, sušenku, mandarinku, banán a pomeranč. Umírám!

        0 0
        • Smazaný účet  

          Já jedl. Dal bych vám fotku mého oběda, ale bohužel je dost rozostřená, tak se za ní stydím. :o)

          0 0
          • SELMIRA  

            To neva! Sem s ní. A? se aspoň podíváme. :o)) Já tu ještě mám celý piškoty a ovocný tvaroh. Tak snad to do šesti překlepu a doma mě čeká půlka kuřátka. Chocho.

            0 0
              • SELMIRA  

                Hm. Docela dobrý. Teda knedle bych zaměnila za rejži a porci masa ztrojnásobila a ještě tam chybí dezertík. :o)

                0 0
                • blue  

                  deserte, deserte…

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  desertíky jsem si přestal dávat v rámci úsporných opatření. dycky sem totiž napral obědem a pak už na něj neměl chu?. tak sem si ho bral k odpolední kávě. ale zapomínal jsem je jíst. tak sem si řek, nebudu se přežírat, aspoň uspořím a tak už si je neberu.

                  0 0
              • pos3k  

                To vypada na Modrou menzu :-))

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Čekal jsem kdo tipne první… áááno. :o)

                  0 0
                  • pos3k  

                    tak tam radeji nechodim :-), vlasten nechodim ani do cervene.Nejak se vyhrotil spor cvut vs. vscht o prazdninach kvuli dotacim, kere dostavame (pgs) na cely rok od ministerstva.Bo­huzel cvut tvrdi ze nee a tak to mam od te doby za nedotovane ceny.Skola nam dava max. 15 kc na jidlo dotaci, ale i tak kdybych si daval obvykle 2 hlavni jidla,dezertik (plus dortik), salat a cajik, tak nez bych dostal od skoly zpetne dotace za 2 mesice, tak krachnu.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      já vim, to je vopruz. a co řikáš na cenu jídla tady v menze na jižáku? jsem nějak nepochopil. pro studenty za 40,–?

                      0 0
                      • wroum  

                        dobre varej (velky porce) v Blanici. ale to urcite vite :-)

                        0 0
                      • pos3k  

                        no to je protiopatreni nasi skoly (vscht), my to mame dotovane, ostatni studenti skol to maji natvrdo Blanice: jidlo je fakt dobre, pivo je hnus nejvetsi (uz pres 8 let)

                        0 0
                        • wroum  

                          pivo skoro nepiju, takze me to netizi. ja bydlim naproti pizzerii Dali asi 500m od blanice a obcas se dojdu s pritelkou nadlabnout do Blanice.

                          0 0
                          • pos3k  

                            tak to ja si obcas zajdu nadlabnout do Dali, na testoviny mnam

                            0 0
                            • wroum  

                              Dali je fakt mrsk. z pizzy je mi vzdy druhy den zle a testoviny sem tam nikdy nejed. a ty servirky sou jak naklonovany.

                              jo a kdyz sem se jich ptal jestli vedi ze Dali byl spanel a tudiz slogan PIZZA VE STYLU DALI je tak trochu blbost, jen tupe ziraly

                              0 0
                              • Manas  

                                Hele Wroume jestli budu na jare delat v Praglu, jako ze budu, tak mam zajisteny bydleni u stryce. Je v ulici Laskovy, kousek od Slunicka. To bys tam mel znat ;-) Funguje jeste Lev ?

                                0 0
                                • wroum  

                                  ja tady prebyvam vetsi cast tydne u pritelkyne (asi 2 roky). Ulice Hornomlynska (v podstate posledni barak u Krcaku), slunicko a lva neznam, puvodne sem smichovak (zbytek tydne).

                                  Urcite si vem kolo esli tu budes. mas idealni pozici na jezdeni v praglu – super dostupnost: krcak, hostivar, tocna, bixka modrany. muzem politat :-)

                                  0 0
                                  • Manas  

                                    Jen tak premejslim jestli myslim spravnou Blanici. Tys myslel Blanici na Jizaku, koleje CVUT & VSCHT ? Jestli jo tak je vsechno ok :-)

                                    0 0
                                    • wroum  

                                      jo sou tam dva studentsky kluby/hospody – Carlos a Blanice a je to na jizaku na kolejich CVUT & VSCHT.

                                      kde si myslel ty?

                                      0 0
                                      • Manas  

                                        Myslel jsem presne to, co jsi ted rekl :-) Lev byl ob dva bloky, prizemni hospudka, kdysi tam meli i kompy a slo hrat sitove. Jenze taky v te dobe byl extra novy hit Duke Nukem 3D .. a to uz nakej patek bude :-)

                                        0 0
                                        • wroum  

                                          aha. neznam. v tehlech koncinach se pohybuju cca 2 roky. kdyz sem paril Duka, skoro sem ani nevedel kterym smerem ze smichova je Jizak .-)

                                          0 0
                                        •  

                                          to je 8 nebo 9 let ;)

                                          0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Lev je u nás, na Vltavě, umístěn stejně jako Blanice – v suterénu. Koleje nejsou VŠCHT a ČVUT, anžto a nóbrž VŠCHT a UK. Přičemž pod chemárnou bydlí i pár čvu?áků a pod uk bydlí i lidi z vše a takovejch těch amu. A já. :o) Sluníčko si pamatuju, neb sem se tam jednou poblil (na wc). Než sem tam přišel bylo mi dobře, ale vzduch uvnitř mne odkrouhnul. Od tý doby never more.

                                          0 0
                                          • ferda  

                                            ha… poslednich par mesicu jsem sem tam prespaval na Otave,pobyval na jidle v Blanici a casto okolo jezdil na kole …je dost mozna ,ze se zname :) uz tam sice neprebyva,ale to neznamena ze tam nechodim

                                            0 0
                                          • Manas  

                                            No vidis ze tam je :-) Me ta pamet neklame… hele a je jeste ne vratnicich ten napis, Zakaz vytahovani sudu do pater po lanech ?

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              Tak to ne. Sud už sem dlouho neviděl. Pouze při nastěhování se podepisuje že nebudeš z okna vyhazovat pytlíky s vodou.

                                              0 0
                                              • Manas  

                                                Skoda, tenkrat to bylo kvuli tomu ze se jim ten sud vysmekl a nekomu to spadlo na auto. Jinak to s tema pytlikama sme taky podepisovali :)

                                                0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  Zábava stará jak lidstvo samo. Minulej rok ale někomu vymlátili přední okno u fabie zaparkovaný před kolejema. Se to nezdá, ale takovej pytlík hozenej z 10. patra… :o)

                                                  0 0
                                                  • Radek Broz  

                                                    To mi povidej… Byldleli jsme na Blanici v 10. a jednou jsme vyhodily velikej stojanovej popelnik z Blanice;-) (ne na auto). Jednou jsme taky rozpoutali takovy nepokoje, ze je rozehnalo 8 policejnich vozu – vsichni vyhazovali horici odpadkovy kose atd.;-) Proste poklidny prostredi;-)

                                                    0 0
                                                • pos3k  

                                                  jo jeste: Lev stale funguje, nyní pod novým nazvem Carlos bar Blanice, stale to same. Slunko stale to same )tam se i to pivko da vypit) Ulice Laskova: je to hned u zakladky,hned pres silnic je Volha,cca 400 m od pizza Dali, 100 m od Slunka nemylim-li se. Midlander to napsal hezky.Kolej nam (VSCHT) v roce 2000 uzurpovali i dalsi VS, melo dojit k rozdeleni,coz se v pravem smyslu nestalo.Volhu a Sazavu ma VSCHT,Vltavu,Otavu a Blanici okupuji vetsinou ekonomaci,neco uk a semtamo CVUT :-)

                                                  0 0
                                                  • Manas  

                                                    Tak to je velmi presne :-) Doufam ze se dohodnu se strycem. To bych pak mel blizko vsude :-)

                                                    0 0
                                                  • pos3k  

                                                    jo jo, hlavne ten „Krcak“ (teda Kunraticky a Michelsky les). uz se tesim az sem zase vezmu bajka

                                                    0 0
                                                  • blue  

                                                    az budete prozkoumavat kunratickej les, dejte vedet, bydlim na jeho kraji, par minut od krale vaclava :-)

                                                    0 0
                                                  • pos3k  

                                                    ja si rikal ze kdyz znas ten prechod pro kola, se semaforem s kolem misto panacka, tak nebudes z „daleka“

                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    koukam, ze je nas z krce docela dost

                                                    0 0
                                                  • pos3k  

                                                    mraky :-)

                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    tak to muzem udelat b-f sraz bikeru z krce:-)

                                                    0 0
                                                  • blue  

                                                    ten je ale v nuslich, to je trochu jinde :-) tam jsem bydlel kousek do nedavna :-)

                                                    0 0
                                                  • blue  

                                                    sem si tedka teprve uvedomil, co si psal… ehm… ja v praze zadnej prechod s cyklistickym semaforem neznam ;-) jen prechod pro cyklisty

                                                    0 0
                                                  • pos3k  

                                                    aha, tak ten prechod pro cyklisty je „kousek“ (max.10 min od Krale Vaclava) za lesem, kdyz jede z lesa do centra (napojeni po vyjezdu z lesa na cyklostezku na Branik), tak u nadrazi Praha-Krc, kdyz prejizdis silnici,resp ulici V podzamci.Hned vedle prechodu pro chodce :-) (btw. chodci maji driv zelenou, a na zelenou jsem tam uz cekal i po znameni uz i 4 minuty,grrr) Me by se hodil ten prechod-prejezd i pres videnskou (hned za Krcakem), tam jsem stracel dost casu pri ceste do Dejvic. Blue: se omlouvam,jsem asi jsem to zaregistroval spatne, mel jsem dojem zes byl asi jedine kdo pisal ze znas v Pze prechod-prejezd pro chodce, v nejakem prispevku na toto tema

                                                    jo nevim co pisat jestli prechod ci prejezd, je to prechod ale muzes pres nej prejet :-)

                                                    0 0
                                                  • pos3k  

                                                    jo a misto pandulaka je tam opravdu kolo :-)

                                                    0 0
                                                  • blue  

                                                    mas spravdu, ten semafor u krcskyho nadrazi taky znam, jezdim po ty stezce z branika do krce, ale ten me zrovna vubec nenapadnul… kdysi v nejakym tom threadu o prechodech jsem mluvil o tom „obycejnym“ prechodu v nuslich

                                                    0 0
                                            • Radek Broz  

                                              Byvalej Lev je podle me ted Carlos Bar. (uz par let)

                                              0 0
            • pitelboy  

              sezeru co najdu…

              0 0
        • Cyril  

          Aáá, teď sem si vzpoměl na čokoládu Milka kterou sem kdysi za cosi dostal, vhodně uschoval abych ji včil ve stavu nouze nejvyšší, mohl sežrat. Mlask…

          Jo a do mišmaše se dá vdechnout i 120g konzerva tuňáka.

          0 0
    • Vrci  

      Buchty – štrůdl (jablečný závin) s rozinkama, kynutý těsto s mákem.

      Běžná strava – kuřecí, vepřové výjmečně hovězí. Brambory, těstoviny rejži jen výjmečně.

      Ovoce, zelenina a tvrdý sejry.

      Nejim nesnášim odmítám: tlustý maso, uzený a salámy z nápojů kafe.

      0 0
      • SELMIRA  

        PROČ nejíš hovězí? Dyk je dobrý. Víš, co by za to daly děti v Africe? :o) Nechápu.

        0 0
        • blue  

          třeba ta čárka, co tam má bejt a není, patřila za to vyjímečně :-)))

          0 0
        • Vrci  

          Kus slonoviny? Neho roh z nosorožce? Hovězí a rejži opravdu jen vyjímečně. Rejži jen na sladko a hovězí pouze domácí guláš. V hospodě bych si ho nikdy neobjednal ani jako biftek. Asi za to můžou vzpomínky na školní jídelnu a na ty tuhý flákoty vydávaný za maso.

          0 0
          • SELMIRA  

            :o) ahá. No, jsem si právě myslela, že píšeš o takovym tom rozvařenym nebo tuhym hovězim z jídelen. Páč já si myslim, že některý hovězí je lepší než kuřecí. Už jsi jedl pštrosí nebo klokaní? :o)

            0 0
            • Vrci  

              Pštrosa jsem měl klokana zatim ne. Ale ňamka je halibut a losos (tim nemyslim to co se prodává v supermarketech).

              0 0
            • Vrci  

              Dobře udělaná roštěná…

              0 0
              • SELMIRA  

                Jsem si jednou koupila zvěřinovej guláš a pak jsem se dočetla, že je to z klokana. Ale dobrý to bylo. Noooooo tu (hovězí) roštěnku bych si teda dala. Ňáááááááááááá­áááááááááM!

                0 0
    • Lister  

      Kromě křenové omáčky sním asi všechno. Mám rád jižní kuchini, hlavně řeckou a italskou a taky čínu. Jinak jsem čajofil – černý čajíček, knížečka, pohodička.

      0 0
      • SELMIRA  

        yo. Křen je taky kytka, která kdyby vyhynula, tak mně to neva. :o)))) A fazolky zelený.

        0 0
        • danno  

          Tak stim krenem opatrne, je to lahudka a hlavne je to celkem dobre proti nemocem. Treba v Komorni Lhotce v saune delaji chleba s tvarohem posypany cerstve nastrouhanym krenem a ktomu podmasli, naprosto dokonale po sjezdu z Prasive, hlavne to podmasli nekdy celkem zrychli slapani smerem domu..:))

          0 0
          • SELMIRA  

            Ja vim. Že je to bylina prospěšná. Já yen tvrdim, že by mi nevadilo, kdyby nebyla, páč já ji zkrátka neto. :o) Já raději česnek.

            0 0
            • kolombo  

              Teda, už mi Selmira začinaly být sympatická názory na jídlo a teď tohle, nesnáší křen :-(

              Já teda, kromě sladkých jídel, sním cokoliv. Ta sladká tedy taky sním, ale když si můžu vybrat, tak raději nějaké maso, třeba to hovězí … MŇAM :-D

              0 0
              • SELMIRA  

                neřiká, že ho nesnášim. Prostě ho nejim, páčto mi nechutná. Ale jinač ho uznávám a tož klidně bych i tu křenovou omáčku třeba uvařila. Ale sníst by sis to musel sám. :o) A nemam ráda lidi, co se diví, že pořád jim anebo na něco řikaj: „Ble, jak todle můžeš…“. Například „plesnivý“ sejry, že yo. A? si každej jí jak chce a co chce a mně do toho taky neke. :o)

                0 0
                • kolombo  

                  Tuhle jsem si v misce rozehřál syrečky s nakrájenou cibulkou a uzeninou. To byla vůně, že chtěla utéci i kuchyňská linka :-)

                  0 0
                  • Volf  

                    Kamarádka dělá kvasnicovou pomazánku a ty kvasnice se jaksi smažej na pánvičce a to ti je teda smrad.

                    0 0
        • JohnLee  

          No tak promin,ale takova domaci klobasa potrebuje kren…:))

          0 0
    • slou  

      Jím téměř vše krom koprovky a dušené mrkve a nemusím knedle klasický. V práci co je na menu cca 9 jídel. Nej pochoutka :) Středně propečený Dřevorubecký rumpsteak (steak z roštěné cca 15–20mm tlouš?ka, štavna?oučký s restovanými žampiony a cibulkou na něm) k tomu zeleninová obloha. Potem podle chutě jako přiloha buď salát s balkánským sýrem nebo selské brambory (opečené brmbory s nakrájenou anglickou, cibulkou a smetanou). Jinak jakákoliv pizza nebo těstoviny a taky rychle osmahlé zelené fazolky s anglickou.

      0 0
    •  

      mamincin jablecny strudl tak aspon 2 kg zive vahy s co nejvetsim mnozstvim jablicek, do toho pekne vlassky orechy a hodne masla s cukrem, udela to nadhernej karamel, ja bych zral az bych brecel pardon :)

      0 0
    • JMT  

      Je to sice divna kombinace ale mam rad chypsy s tatarkou… holt sem fakt sportovec…

      0 0
    • Eila  

      ja testoviny vseho druhu a spoustu ovoce. ale mam vyborny typ na jidlo pred nejakym delsim svihem: nakrajet cibuli, orestovat. na to nadrobno nakrajena rajcata a tak 1 hodinu dusit, pak pridat cerstvou bazalku, sul nebo nejak koreni podle chuti a zamichat do testovim. 100% je to pak na kole bez potizi traveni:)

      0 0
      • McBlacky  

        jenže na tohle se nedá moc daleko dojet :-( teda alespon já bych měl fakt hned hlad, aby to alespon trochu dávalo, tak bych do toho vrazil smetanu.

        0 0
        • blue  

          a hlavne bych si nebyl tak uplne jistej tema potizema s travenim po ty cibulce, rajcatech, bazalce a koreni

          0 0
          • Eila  

            bazalka je cerstva tak to nevadi a vsechno se tak rozdusi ze je to v pohode

            0 0
        • Eila  

          uprimne, smetanu bych nechala nekde v pangejtu:)

          0 0
      • JohnLee  

        A maso je kde? :))

        0 0
        • Jogador  

          V prde… eee tedy nejsou:)

          0 0
          • JohnLee  

            Tak v tom pripade nic pro me…:))) ale jinak to nevypada spatne,az na to hodinovy duseni…v kuchyni nevydrzim tak dlouho…:)))

            0 0
      • McBlacky  

        abych teda hodil taky recept na těstoviny… trvá to podstatně kratší dobu: cibule + ku maso na pánci cca 5–7 minut, přidat kukuřici z pixly, olivy, klidně rajče ale nemusí, po dalších 5 min zalít smetanou (může být i trochu vody) -uvést do varu a až se uvaří těstoviny tak je slitý k tomu hodit a promíchat, posypat sýrem a podávat. příprava max 25 minut, večer před race ideální, jinak dřív jak za 1,30 po jídle bych nevyjížděl…

        0 0
        • Vrci  

          Další variace na špagety: orestovat kuře a sušený rajčata, přidat rajčatovej protlak (nezahuš?ovanej), tochu čili (jednu nakládanou papričku), čerstvou bazalku, oregano a tymián. Nakonec přidat hrášek a kukuřici. Timhle polejt špagety, navrch sejra.

          Sejrová omáčka: smetana, nastrohaná „mozarela“ z madety a trochu nivy trošku okořenit. Omáčku vylepšit případně šunkou nebo brokolicí nebo paprikama.

          Ital by se asi divil

          0 0
    • guard  

      Bryndzové halušky.

      0 0
      • SELMIRA  

        ŇAM! :o)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Se slaninkou.

        0 0
        • SELMIRA  

          Ňam! Já je taky raději se slaninkou. Ale moji spolupracovníci bratři Slováci tvrdí, že to není správně. Oni si na to plácaj kysanou smetanu.

          0 0
        • SELMIRA  

          BTW. nechci se chlubit, ale musim říct, že dnešní obídek se vydařil. Měla jsem palačinky s jahodovou mňarmeládou od jistého nejmenovaného kamaráda z UnL. ;o) Normálně jsem si tu marmošku odnesla do práce, abych se nemusela doma dělit a tady už mi nesčetněkrát zachránila život. Akurátže nastal ten okamžik, kterého jsem se bála. Už vyškrabuju poslední zbytek. Chjoooo! PROČ je život tak zlej? :o)

          0 0
        • Mamutt  

          Se špenátem také skvělé. :-)

          0 0
    • dalimil  

      rum

      0 0
    • Matts.  

      V zimnom období huspeninu (po slovensky studeno)s octom a cibuľou, cesnakovo-paprikový bočik, halušky s bryndzou, v lete veľa zeleniny, a nakoniec, čo nezožere mňa, zožerem ja. A všetko to najradšej zapijem čapákom.

      0 0
    • rock  
      • jakákoliv sladká jídla (mimo žemlovky)
      • čokoláda
      • hranolky + kuře z KFC
      • luštěniny
      • chleba s máslem (případně navrch rajčátko)
      • vajíčka na slanině (slaninka do křupava, prosím)
      • čínská, indická kuchyně

      No, ale to jsem vypsal, co mám rád. Protože jsem ale přelezl s váhou přes svůj limit, na většinu z toho mohu zapomenout :-( … takže cornflakes na snídani, rýže, těstoviny nebo luštěniny na oběd a jablka na večeři …

      0 0
      • kimi  

        Stačilo by slitovat se nad kuřaty a nechodit do KFC. Ubylo by tuku a „proklatě mrtvých kuřat“

        0 0
        • blue  

          a pak se jeste slitovat na prasatky, nad kravickami, nad rybickami, nad kytickami… a pochcipat hlady ;-)

          0 0
    • MARIN  

      jelikoz jsem se rozhodl ubrat na vaze 10kg (75na 65kg) tak se muj jidelnicek dooost omezil hlavne o dortiky,coko­lady,oplatky,pra­seci maso,knedle a omacky :( opravdu nevim jak dlouho to vydrzim

      0 0
      • blue  

        neboj, zvyknes si… ja si taky driv po kazdym obede neodpustil vetrnik a venecek :-)

        0 0
      • Vrci  

        Na knedlicich nevidim nic špatnýho je to přece jenom o něco silnější špageta. Větší problém je v tom co se jí k nim :)

        0 0
        • pos3k  

          knedlik = silnejsi spageta .....LOL

          0 0
          • blue  

            kamos tvrdi, ze vsechno jsou kolinka = voda a mouka :-)

            0 0
          • Vrci  

            Mouka + voda + brambory v případě bramborových, tak brambory jsou jedinej rozdíl.

            0 0
    • mastihuba  

      A co tkhle zabíjačkové pochutiny. Tlačenka, jitrnice, jelita, ovar, škvarky, uzené maso vyndané přímo z udírny. K tomu pivko, slivovice nebo červené víno.

      0 0
      • MARIN  

        sakris to jsou chute zrovna minuly patek jsem odrekl veprove hody :(

        0 0
    • milhaus  

      zbožnuji maso, třeba uzenou kýtu. Hlavně když je domácí a ségra ji čerstvě vytáhne z udírny. Pak k tomu nepotřebuju ani knedlíky ani zelí a a ni chleba. No a pečeným kolenem taky nepohrdnu. Jinak sladké taky rád. mám 173 výšku a 83 kg živé váhy a taky moc rád na kole. žijem jednou a nechci vypadat tak nezdravě, jak ti vyšvihaní ciklisti

      0 0
    • Lance  

      a celkem dost musek a jineho hmyzu,ale to vetsinou jen za jizdy

      0 0
    • Staenly  

      nejradeji mam hovezi steak, krvavej, s bramborama opykanyma na cesneku s pikantni omackou…MNAM!:)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.