Světla - vidět a být viděn je základ bezpečnosti

Jako přilba patří na hlavu, na kolo patří světla. Zvlášť tehdy, jezdíte-li po silnicích s provozem nebo v „městské džungli“. Potřebujete je? Můžete vybírat u nás.

Knog Blinder Twinpack - 67,99 €

sada světel, světla Knog Blinder Twinpack
Kvalitní zpracování a nápaditý design. To se skrývá za výrobky značky Knog. Blinder Twinpack je sada předního a zadního světla, určená zejména pro denní svícení. Díky režimu stálého svícení s ní bezpečně přijedete domů v případě nouze i za tmy. K dispozici je s uspořádáním LED do čtverce nebo do „X-ka“. Nabíjí se pomocí vestavěného USB portu, disponuje 100% vodotěsností a výkonem 200 lumenů vpředu a 100 vzadu. Za MOC 1 929 Kč ji najdete v MTBIKER shopu.

Lezyne Micro Drive Pro 800XL - 69,99 €

světlo Lezyne Micro Drive Pro 800XL, světlo na kolo
Hovoříme-li o kvalitním předním světle, máme na mysli takové, které bude univerzální do různých podmínek. Světlo, se kterým vám neujde výmol na cestě ani kořen na trailu, a to ani na velké vzdálenosti. Výdrž akumulátoru záleží na zvoleném režimu. U Lezynu Micro Drive máte na výběr čtyři typy svícení a čtyři režimy blikání. Akumulátor je vestavěný v hliníkovém těle a nabíjí se pomocí USB portu. Tento 800lumenový speciál naleznete v černé i stříbrné barvě za doporučenou cenu 1 729 Kč v MTBIKER shopu.

Fenix BC05R V2.0 - 19,90 €

blikačka Fenix ??BC05R V2.0, blikačka na kolo, světlo na kolo
Není blikačka jako blikačka. Například takovou, jakou je BC05R V2.0, je vidět již ze vzdálenosti 230 metrů. Je to dostatečná vzdálenost k tomu, aby si řidič motorového vozidla uvědomil, že má před sebou cyklistu nebo běžce. O světlo se stará 5 LED diod, které dokáží pracovat ve dvou režimech, a to 5 nebo 15 lumenů. Baterie se nabíjí pomocí USB-C portu a má kapacitu 400 mAh. Design světla poskytuje viditelnost pod úhlem až 180°. Pouze 28 gramů vážící blikačka má MOC 549 Kč. Najdete ji v MTBIKER shopu.

CTM Retro I - 4,49 €

světlo CTM Retro I, světlo na kolo
Patříte mezi majitele stylových městských kol? Pokud ano, určitě se k vašemu kolu bude hodit světlo, které svým designem padne k dvoukolým strojům s blatníky a košíky. Chromový přední světlomet spolupracuje s moderní LED žárovkou o výkonu 1 W. Napájí se pomocí tří AAA baterií. Dokáže pracovat ve dvou světelných režimech, na 100 % nebo na 50 %. Ozdobte své retro kolo a zároveň zvyšte bezpečnost za MOC 125 Kč. Světlo naleznete v MTBIKER shopu.

Kellys KLS Strike - 15,89 €

Kellys KLS Strike, světla Kellys KLS Strike, světlo na kolo
Slovenský Kellys nezůstává pouze u kol, ale nabízí i bezpečnostní doplňky. My z nich vybíráme dostupnou a kvalitně zpracovanou sadu světel. Přední světlo poskytuje dostatečnou šířku světelného paprsku. Zadní je vybaveno oblou čočkou, aby vás viděli i zboku přijíždějící účastníci silničního provozu. Upevňovací řemínek je vyroben ze silikonu, aby pohlcoval vibrace a světlo bylo stabilně uchyceno za každých podmínek. Doporučená cena sady je 393 Kč. Najdete ji na MTBIKER shopu.

Ravemen FR160 - 45,99 €

Ravemen FR160 světlo, světlo a držák, držák na cyklopočítač
S přicházejícím podzimem a změnou času přichází i šero a tma o něco dříve. Ti, kdo chtějí trénovat venku a potřebují svůj výkon sledovat na cyklopočítači, by měli zpozornět. Ravemen přinesl světlo, které je zároveň i držákem na cyklopočítače Garmin. S adaptérem lze použít i počítače od Wahoo. Zpřehledníte si takto kokpit a nebudete potřebovat další držák. Více vám prozradí náš Imro v redakčním testu. MOC světla je 1 479 Kč. Najdete ho v MTBIKER shopu.

SIGMA BUSTER 2000 HL - 181 €

SIGMA Buster 2000 HL, světlo SIGMA Buster 2000 HL
Světlo s externí baterií je určeno zejména pro skutečné nadšence večerního ježdění. I když má velký akumulátor, tak na rámu nezavazí. BUSTER disponuje výkonem 2 000 lumenů a je k němu také dálkové ovládání pro pohodlnější manipulaci. Můžete jej upevnit blízko gripu a ovládat tak světlo palcem. Dosvit 200 m získáte za MOC 4 949 Kč. SIGMA BUSTER 2000 HL naleznete v MTBIKER shopu.

Garmin Varia™ RTL 515 - 174,90 €

světlo na kolo, Garmin Varia™ RTL 515
Dnes už legendární cykloradar Garmin Varia je jednou z nejlepších investic do bezpečnosti, jaké může cyklista udělat. Kromě samotného svícení totiž nabízí také funkcionalitu upozornění na přijíždějící auta ze vzdálenosti až 140 metrů. Po spárování s cyklopočítačem, chytrým telefonem či kompatibilními hodinkami udává vizuálně i vzdálenost či počet aut. Spolu se světlem je v balení několik redukcí na různé tvary sedlovky. Jeho cena je 5 099 Kč a najdete ho v našem MTBIKER shopu.
Zdroj fotografií: archiv redakce
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Test světel KLS: kolik lumenů je potřeba?

Test světel KLS: kolik lumenů je potřeba?

Dny se krátí, ale chuť jezdit je pořád. Je však potřeba to trošku vychytat a na cestu vidět. A taky být vidět. Co nás může zajímat při výběru světla nebo blikačky? Pár světel a rozdílů mezi nimi si ukážeme v tomto testu.
Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu PR článek

Dámská kola do 60.000 - na cestu i do terénu

Pohyb na dvou kolech je skvělá a zdravá aktivita spojená s dobrodružstvím. Přinášíme výběr dámských kol z naší nabídky pro různé kategorie.
Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
keyboard_arrow_up