Srpen: využij poslední letní šanci

Přestože slunce stále hřeje, teploty pomalu začínají být příjemnější. O důvod více vyrazit na závod.

XTERRA Czech, 11. – 13. srpna, Prachatice

Triatlon XTERRA Czech nabízí kombinaci plavání v Ktišském rybníce, jízdy na kole údolím i singly a běhu historickým renesančním centrem Prachatic, které je zároveň Městskou památkovou rezervací. Podle toho, na co si troufáš, si můžeš zvolit jednu ze čtyř variant závodu, včetně dětských závodů. Kromě závodu samotného je v plánu i bohatý doprovodný program – například akrobatická show známého Martina Šonky. Kompletní propozice závodu najdeš na stránce organizátora.


WOLFman 2222, 12. srpna, Orlické hory

Dobrodružství s názvem WOLFman v podobě 2222 km a převýšení kolem 37 000 metrů je jednou z nejnáročnějších akcí, jaké lze u nás zažít. Bikepackingové brašny se na několik dní stanou domovem, bude třeba přežít nástrahy počasí a mnohdy nezvítězit nad soupeři, ale nad sebou samým. Akce je vhodná pro horská a gravel kola, jelikož trasa je sestavena z mixu terénu, šotoliny i silnic. Pro začátečníky bude výzvou dojet ve 20 denním limitu, zkušení mohou za 9 dní zabojovat o originální medaili, „Vlčí tesák“. Vše o akci najdeš na tomto odkazu.

Wembloudovy hrby, 19. srpna, Klášterec nad Ohří

Samotný název závodu napovídá, jak asi vypadá tato XC trať na úpatí Kušných hor. Je rychlá a dynamická, i tak ale vhodná i pro mírně zkušené jezdce. Pro někoho tak může být premiérou na závodech tohoto typu. Jeden okruh měří 10,4 km, jezdci na něm překonají převýšení 752 metrů a budou muset zvládnout mix šotoliny, lesních stezek a singletracků. Informace o závodech najdeš na stránce organizátora.


Okolo republiky 1400/900, 19. srpna, Žacléř

Závod Okolo republiky budeš tvořit ty sám. Vybereš si buď 1400 nebo 950 km dlouhou trať, na které musíš projet osmi, resp. čtyřmi kontrolními body. Zbytek je však už na tobě. Můžeš to pojmout jako poznávačku nebo se snažit projet trasu co nejrychleji. Můžeš startovat sám nebo si „přibalit“ parťáka a jet ve dvou. Pro obě trasy je stejný limit v podobě 7 dní – je tedy třeba dobře zvážit svou výdrž a odolnost. Více informací o závodech najdeš na stránce organizátora.


Svinčické okruhy, 20. srpna, Svinčice u Mostu

Na závodech bude možné provětrat i „žiletky“. Na 9 kilometrovém okruhu se všechny vypsané kategorie, s výjimkou žáků, otočí sedmkrát - celkem tak závodníci ujedou 63 km. Pokud očekáváš nějakou rovinatou oddechovku, je třeba zamířit jinam. Na jednom okruhu je totiž třeba překonat dvě stoupání se sklonem kolem 8%, které na okruh „hodí“ 180 výškových metrů. Závod je zařazen i do Severočeské Amatérské Ligy a kompletní propozice najdeš na tomto odkazu.


Sušický High Point Stevens MTB Maraton, 26. srpna, Sušice

6. ročník Sušického maratonu přináší výraznou změnu. Začínat a končit se bude u bazénu, což znamená příjemné osvěžení po závodě. Dříve však závodníci absolvují jednu z tratí o délce 32 nebo 50 km. Na kratší nastoupají účastníci 770 metrů, delší, sestávající ze dvou okruhů, prověří nohy 1300 výškovými metry. Kromě klasických tras budou přichystány i dětské závody včetně kategorie i pro ty nejmenší. Všechny důležité informace se nacházejí na stránce organizátora.

Lesák CUP, 26. srpna, Červený Kostelec

Závod Lesák CUP nabízí na výběr buď 20 km trať v podobě jednoho okruhu, či dvojnásobnou zábavu na 40 km okruhu. Lesní stezky se proplétají Jestřebími horami a o tom, že to nebude jen nějaká nudná trať, svědčí i názvy jako „jump Držka“, „Trabant vertical drop“ či „Durex choice“. Traily jsou kombinovány s výšlapy, přičemž ten, kdo po startu nejrychleji vyšlape na panskou cestu, získá sud piva Primátor. Vše o závodech najdeš na stránce organizátora.


Ostravský Chachar, 26. srpna, Ostrava

Cross-country závody Ostravský Chachar patří v Česku k cyklistickým akcím s nejdelší tradicí. Nejde jen o sobotní závod, v Landek Parku se totiž odehraje celý festival. Landecká halda a její 3,5 kilometrový okruh nabízejí technické ježdění s množstvím překážek. Právě proto jsou tyto závody i vyhlášeným Mistrovstvím Slezska v XCO. Zároveň proběhnou i dětské závody. Více se dočteš na stránce organizátora.


Lawi Tour Classic GT, 27. srpna, Vinařice u Dobrovic

„Silniční jednorázovka pro tlusté gumy“ – tak definují organizátoři závody Lawi Tour Classic GT. V zásadě se závodí na styl Strade Bianche – na 100 km trase se nachází několik prašných sektorů. Závodit se dá především na silničním kole s odolnějšími plášti, ale vyloučeny nejsou ani gravely, pro které je vypsána samostatná kategorie, Gravel Trophy. Zajímavostí je možnost zařazení vlastního doprovodného vozidla do kolony. Kompletní propozice o závodech najdeš na stránce organizátora.

Pro více různorodých srpnových akcí můžeš navštívit náš bike-forum kalendář.
Zdroj fotografií: redakce a organizátoři závodů
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Červenec - slunce, seno, závody

Červenec - slunce, seno, závody

Léto je v plném proudu, sezóna také. Kde všude si budeme moci v červenci ověřit naši výkonnost?
Říjen - ukonči sezónu se ctí

Říjen - ukonči sezónu se ctí

S říjnem máme spojené babí léto, příchod podzimu a útlum závodění. Několik akcií však v talonu stále zůstalo.
Krásami Lužických hor: jaký byl letošní Malevil Cup

Krásami Lužických hor: jaký byl letošní Malevil Cup

Třetí červnový víkend přilákal do Lužických hor téměř devět stovek bikerů a bikerek ze 14 zemí na 24. ročník MTB maratonu Malevil Cup. Co místní tratě závodníkům nachystaly?
keyboard_arrow_up