CTM 2023 - nové kousky zpoza Velké Javořiny

Příznivé ceny a výborná výbava? To je značka CTM a její modely pro rok 2023.

CTM je na našem trhu dlouhodobou stálicí a nabízí široké spektrum kol v různých cenových hladinách. V katalogu najdeme dětská, BMX, městská či silniční kola. Těžištěm produkce CTM jsou však stále horská kola, a ať už vyžadujete tlumič, nebo je vám bližší „HT-čko“, na své si určitě přijdete i mezi modely pro tento rok. Nejen logo je totiž nové...

CTM Rambler 2.0 29“

Cross-country model s pohodlnou geometrií, to je Rambler. Ať už se vydáte „polňačkami“, připlete se vám pod kola asfalt, nebo to bude nenáročná cesta lesem, kolo se nezalekne ničeho. Tmavozelená či „nejrychlejší“ červená barva padne do oka na první pohled, ale v kole se skrývá mnohem víc. I když patříte k začátečníkům, v prudkých výšlapech vás bike nenechá ve štychu, osazen je na něm lety ověřený dvojpřevodník.

Naopak, při rychlé jízdě směrem z kopce zabezpečuje pohodlí vzduchová vidlice RockShox Judy, přispívají k němu i rychlé XC pláště WTB Ranger o šířce 2,25“. Rám samotný je v režii již tradiční slitiny hliníku s označením ALU 6061, která dodává kolu překvapivou lehkost – dostáváme se těsně pod 14 kg. Cena modelu je 20 999 Kč a víc informací o něm najdeš na stránkách výrobce.

CTM Rambler 2.0 29CTM Rambler 2.0 29

CTM Rascal 4.0 29“

Zkušenosti se sbírají, „červík“ je v hlavě – co vyzkoušet první maraton? Rascal bude skvělou volbou, rozhodujícím parametrem je hlavně poměr cena/osazení. Třikrát zeslabovaný hliníkový rám snížil hmotnost kola na rovných 13 kg. Závodnický charakter kolu dodává pohon, který tvoří hlavně mix komponentů SLX a XT, vzduchová vidlice RockShox Recon Gold a v neposlední řadě jeden nenápadný otvor v rámu.

Ten slouží k vnitřnímu vedení kabeláže teleskopické sedlovky. Ta, stejně jako možnost osazení bezdušových plášťů, posune jízdní vlastnosti a pohodlí kola na novou úroveň. Cena kola v této výbavě a pěkné modré metalické barvě je 37 999 Kč. Kompletní seznam komponentů a geometrii najdeš na stránkách výrobce.

CTM Rascal 4.0 29

CTM Zephyr Xpert

Single, flow traily, zelená-modrá-černá. Toto je svět modelu CTM Zephyr. Trailový hardtail je přizpůsobený hlavně pro jízdu z kopce. Svědčí o tom hlavně 66° hlavový úhel a 72° úhel sedlové trubky, obratnosti přidává krátká, 435 mm zadní stavba a 50 mm představec. Když se přesuneme k osazení, trailová zábava pokračuje. Pláště Trail Boss v šírce 2,4“, teleskopická sedlovka EXA Form či nenápadné vodítko řetězu, vidlice SR Suntour XCR se zdvihem 130 mm – to vše jsou atributy, které zpříjemní kořenové pasáže, klopenky i skoky.

Na výběr jsou kola o průměru 27,5 i 29 palců, je tedy jen na vás, zda se vydáte cestou lepší obratnosti, nebo lepší průchodnosti terénem. Cena kola je 27 499 Kč a kompletní informace o něm najdete na stránkách výrobce.

CTM Zephyr Xpert

CTM Skaut 2.0 29“

Ať už rád(a) překonáváš limity sebe, kola, nebo terénu, modelová řada Skaut může být to pravé ořechové. Hliníkový allmountain model Skaut 2.0 disponuje zdvihy 140/130 mm se systémem zadního odpružení Horstlink. Samozřejmostí je využití vzduchového pružení v režii Rock Shox. Pohon tentokrát režíruje Sram, konkrétně sada SX Eagle. Žádné limity, to je „full“, bezduše a teleskopka. Právě teleskopka je na kole už v základě, bezdušové pláště jsou možným upgradem.

Aby byla jízda ještě agresivnější, je hlavový úhel „podkopnutý“ na úroveň 67°. Kolo je dostupné v nenápadné, zeleno-černé barevné kombinaci nebo v zářivé kanárkové barvě. Jeho cena je 44 999 Kč a celkovou specifikaci najdeš na stránkách výrobce.

CTM Skaut 2.0 29CTM Skaut 2.0 29

CTM Scroll Pro 29“

Některé modely jsou jiné, například i proto, že dovedly jezdce k významným úspěchům. Právě k nim patří i Scroll, „raketa“ Martina Knapce, který se díky němu může pyšnit titulem mistra Slovenska v enduru a také možností startovat na EWS. Hliníkové „endurko“ musí být rychlé jak ve sjezdech, tak ve šlapacích pasážích. Z kopce zabezpečuje rychlost hlavně tlumení se zdvihy 170/155 mm a ověřeným systémem FSS. Vepředu je to vidlice RockShox ZEB, vzadu zase RockShox Super Deluxe Select+.

Ruku v ruce s tlumením jdou i pláště, které kombinují rychlé odvalování vzadu s gripem vepředu. Jmenovitě jde o modely Vigilante a Trail Boss, oba připravené na bezdušové provedení. Po rovině vás požene pohon Shimano SLX s několika kousky z řady XT. Samozřejmostí je i teleskopická sedlovka KS LEV Integra, v enduru přímo „must have“. Cena kola v tomto provedení je 97 499 Kč a všechny informace o něm najdeš na stránkách výrobce.

CTM Scroll Pro 29
To však z kuchyně slovenského výrobce není všechno, každý model je dostupný v několika "stupních výbavy“. CTM nezapomíná ani na čím dál populárnější disciplínu gravel, oslovit mohou i kola na každý den. Všechny pohromadě najdeš na stránkách výrobce.

Zdroj fotografií: ctm.sk
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Unboxing: Orbea OIZ M11 AXS - maratonec v elektrice

Unboxing: Orbea OIZ M11 AXS - maratonec v elektrice

Stoupat s lehkostí do kopců, projet hřebenovku a potom si užít sjezd. Je jedno, jestli to budou závody, trénink nebo výjezd s partou. Je Orbea OIZ M11 ideálním kolem?
Univerzální hardtaily - do práce, na výlet i na zábavu PR článek

Univerzální hardtaily - do práce, na výlet i na zábavu

Lesní cestičky, cyklotrasy, ale i město nebo těžší terén. Hardtail je ideální řešení, pokud hledáte dostupnou všestrannost a jednoduchost, ať už budete jezdit kdekoli.
Představení: Kellys Theos F100 - Nejlehčí plně výkonný e-bike

Představení: Kellys Theos F100 - Nejlehčí plně výkonný e-bike

Kellys představil své nejlehčí, plně výkonné elektrokolo s 825 Wh baterií, 85 Nm motorem Shimano a hmotností jen 20,6 kg. Bude nejlehčím elektrokolem na světě?
keyboard_arrow_up