Kellys Theos F100: Jednostopý supersport na obzoru?

Přestože na první pohled působí kombinace značek Kellys a švédského výrobce exkluzivních supersportovních aut jako pořádné sci-fi, opak je pravdou.

Co mají tedy tyto dvě firmy společného? Slovenský výrobce kol totiž navázal spolupráci s výrobcem automobilových kompozitových dílů pro karoserie známého švédského výrobce exkluzivních supersportů, jejichž ceny se počítají v jednotkách milionů eur.


Lehký, lehčí, Theos F

Cílem této spolupráce je údajně vývoj “nejlehčího plně výkonného e-biku na trhu” s názvem projektu Theos F100. V posledních letech se na trhu začaly objevovat tzv. light e-biky, které jsou charakteristické nižší hmotností. Té je ovšem zpravidla dosaženo tím, že jsou osazeny bateriemi s menší kapacitou, případně menším motorem s nižším výkonem a točícím momentem. Tohle ovšem není cesta, kterou by se rozhodli vydat vývojáři firmy Kellys.


E-bike bez kompromisů

Vývoj nového modelu Theos F100 je tedy zaměřený primárně na to, aby měl baterii s vysokou kapacitou, silný motor a plnohodnotný dojezd, ale zároveň co nejnižší hmotnost v rámci své kategorie. Což samozřejmě souvisí s celkovými jízdními vlastnostmi a dynamikou jízdy samotné.

Aby bylo možné něčeho takového dosáhnout, rozhodli se vývojáři pro tento projekt vyrobit ještě lehčí kompozitovou konstrukci rámu, pro kterou má být kromě vysoké odolnosti, charakteristická ještě větší redukce hmotnosti.. A právě tady se dostáváme ke zmíněnému švédskému výrobci, který pro karbon-kompozitové karosářské díly používá stejné technologické zázemí, jako plánuje použít Kellys k výrobě modelu s kódovým označením F100.


Modelová řada plná inovací

Ti z vás, kdo sledují technologické trendy v cykloprůmyslu, si pravděpodobně budou ještě pamatovat na video rozhovor s ředitelem společnosti Kellys o revolučním extraodolném materiálu s názvem Feather od výrobce Rein4ced, který Kellys používá například na kompozitové modely Theos F90 a my jsme ho měli v redakci dokonce možnost otestovat. Není to tedy poprvé, co Kellys experimentuje s inovativními materiály, při čemž využívá i služeb renomovaných evropských výrobců, díky čemuž v porovnání s jinými výrobci zajímavě vybočuje z davu.


Konkrétní informace o úspoře hmotnosti v porovnání s aktuálním rámem Theos zatím k dispozici nejsou, stejně jako termín dostupnosti nového modelu. Podle nepotvrzených informací by mělo však mít nové ultralehké elektrokolo Kellys Theos F i odlišnou kapacitu baterie ve srovnání se současnými 725Wh modely.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Unboxing: Giant Trance X E+ 3 - výkonný a zábavný ebike

Unboxing: Giant Trance X E+ 3 - výkonný a zábavný ebike

Zažijte rychlost ve stoupáních a úsměv na tváři cestou dolů. Klidně i několikrát po sobě. Dostatek výkonu a jízda plná zábavy jsou hlavními rysy modelu Trance X E+ 3.
Unboxing: Giant Stance E+ 2 - „elektroparťák“ na traily

Unboxing: Giant Stance E+ 2 - „elektroparťák“ na traily

Výkonný motor, snadné ovládání a citlivé odpružení posunou vaše hranice ježdění, zábavy a dobrodružství na zcela novou úroveň. My se nyní podíváme, jak je vybaven.
Test sympatického elektro hardtailu: CTM Wire pro

Test sympatického elektro hardtailu: CTM Wire pro

Rozdíly v elektrokolech jsou často propastné a cena o tom hodně napoví. Při výběru ebiku je více než důležité uvědomit si, k čemu mi bude sloužit a kde s ním budu převážně jezdit.
keyboard_arrow_up