Vychytávky k vytunění kola: Čím ho můžete ještě vylepšit?

Mnozí z nás už vědí, že zakoupením kola investice nekončí, naopak spíše začínají. Vždy se dá něco vyměnit nebo vylepšit, dnes si několik právě takových kousků ukážeme.

Nova Ride Carbon Ceramic - 5599 Kč

Karbonové ramínko přehazovačky
Karbonové ramínko přehazovačky je pro někoho zbytečným přepychem, ale i tak jeho používání přináší spoustu výhod. Ramínko Carbon Ceramic má stěnu silnou 3 mm, výsledkem čehož je vyšší tuhost a zároveň nižší hmotnost. Dvě duralové kladky o 14 a 17 zubech se otáčejí na keramických ložiscích. Takovýto setup dokáže oproti klasickému ramínku ušetřit 4 - 6 wattů. Kromě toho jsou ložiska lehčí, pevnější a mají delší životnost. Cena ramínka je 5599 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu.

Lezyne Insert Kit Large - 1149 Kč

nářadí
Lezyne opět nabízí praktické řešení, jak naložit se základním nářadím. Sadu Insert Kit Large lze vložit do řídítek horského kola, čímž se nejen využije daný prostor, sada navíc poslouží jako koncovka řídítek. Součástí sady je souprava inbusových a torxových bitů v různých velikostech a křížový šroubovák. Samotné nářadí je vyrobeno z obráběného hliníku, zatímco bity jsou ocelové. MOC setu je 1269 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu.

Rival MTB insert - 1219 Kč

inserty
Kombinace podhuštěných bezdušáků, rockgardenu a drahého ráfku je opravdu nebezpečná. Právě proto jsou tu inserty, jejichž úloha zdaleka nekončí u ochrany ráfků. Insert značky Rival kromě toho zvyšuje grip a jistotu v zatáčkách, jízda je s ním hladší, a tím pádem agresivnější a rychlejší. Je dostupný ve více provedeních, které se liší nejen šířkou ráfku, pro který jsou určeny, ale i stylem a agresivitou jízdy. Cena insertu je 1219 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu.

Muc-Off Stealth Tubeless Puncture Plugs - 1199 Kč

ouprava od Muc-Off
S bezdušovými plášti občas máte defekt, na který už je tmel krátký. V tuto chvíli přichází ke slovu sada na opravu bezdušových kol. Souprava od Muc-Off obsahuje všechno podstatné - knoty na MTB, treková i silniční kola, ořezávací nožík a jehlu. To vše je minimalistické a celou sadu lze uschovat v řídítkách kola. Na výběr je až deset barevných provedení, podle barvy bezdušových ventilků. Cena soupravy je 1199 Kč a najdeš ji v našem MTBIKER shopu.

Sram PC XX1 Eagle Gold HollowPin - 2099 Kč

Řetěz XX1 Eagle Gold
Řetěz XX1 Eagle Gold se nachází na samém vrcholu vývoje značky Sram. Kombinuje nízkou hmotnost, zajištěnou dutými čepy, s prodlouženou životností a vysokou odolností. Očekávat lze i perfektní a hladké řazení, což je výsledkem propracovaného tvarování článků, a maximální přenos síly z klik na kolo. Samotný řetěz je kompatibilní s 12rychlostními kazetami Eagle o rozsahu 10 -50, případně 10 -52 zubů. MOC je 2649 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu.

Selle San Marco GrouND Carbon FX - 4299 Kč

karbonové sedlo Selle San Marco GrouND
Ruku na srdce, kdo z nás si vůbec nezakládá na hmotnosti svého jednostopého miláčka? Pro ty, kdo už nemají kde jinde ubrat gramy a zároveň ocení nějaké to pohodlí navíc, je tu karbonové sedlo Selle San Marco GrouND. Z materiálu Carbon DNA jsou vyrobeny ližiny i skořepina, která je doplněna tlumením z pěny Biofoam. Cena tohoto sedla je 4299 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu.

ESI Grips - 416 Kč

Silikonové gripy Esi Grips Racer’s Edge
Jednou z nejlepších investic, co se pohodlí rukou týče, jsou nejen rukavice, ale i gripy. Silikonové gripy Esi Grips Racer’s Edge se mezi cyklisty těší velké oblibě, zejména díky výbornému poměru ceny, kvality a hmotnosti. Výborně tlumí nerovnosti, jsou využitelné za každých podmínek a barvu si můžete vybrat tak, aby vám ladila ke zbytku kola. Cena za pár je od 416 Kč a najdeš je v našem MTBIKER shopu.

Knog Oi Bell Classic - 424 Kč

zvonek značky Knog
Drobný a nenápadný zvonek značky Knog představuje ideální doplněk pro silničního cyklistu, případně tzv. commutera. Na kole bude téměř neviditelný, moc neváží, ale svoji funkci splní dobře. Je vyroben z poctivých a odolných materiálů, přičemž na vnitřním obvodě je umístěna kožená vložka bránící poškození řídítek. Dostupný je ve čtyřech barevných provedeních a kompatibilní je s řídítky o průměru 23,8 - 31,8 mm. MOC je 499 Kč a najdeš ho v našem MTBIKER shopu.

Jestli si chceš prohlédnout další komponenty či doplňky, kterými si můžeš vytunit své kolo, neváhej navštívit náš MTBIKER shop.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
Tuning kola - když všechno ostatní už máme PR článek

Tuning kola - když všechno ostatní už máme

Kolo není pouze dopravní prostředek. Je to vášeň, relax, svoboda či únik z reality a zaslouží si „hýčkání a péči“. Například v podobě prémiových komponent.
Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě PR článek

Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě

Počasí si z nás dělá poslední týdny dobrý den a zažíváme bláznivé podmínky - sníh, déšť i bláto. Jakou výbavu zvolit do takového počasí?
keyboard_arrow_up