Osmiletá cesta za titulem mistra SR ve sjezdu: Vítězná jízda Rasťa Baránka z Kellys Factory Teamu

Osmiletá cesta za titulem mistra SR ve sjezdu: Vítězná jízda Rasťa Baránka z Kellys Factory Teamu

Poslední víkend v červenci si mnozí z nás oddechli, že na pár dní skončila úmorná vedra a konečně zapršelo. Účastníci Mistrovství Slovenské republiky ve sjezdu, které se konalo v areálu Malino Brdo nedaleko města Ružomberok, na to ale měli úplně jiný názor.

Dlouhá cesta k titulu

Zkuste se na chvíli vžít do situace, že se stanete juniorským mistrem světa. Od té doby se vše vyvíjí správným směrem - máte talent, sponzory, trénujete na kole, makáte v posilovně, vzdáte se víkendových párty, odříkáte si dobroty, zkrátka makáte na svém snu. Ten se ovšem stále nestává realitou…


Jednou přijde zranění, jindy chybí trochu štěstíčka, pak zase soupeř zkrátka zajede lepší jízdu… Mnohé z vás by to nejspíš položilo či demotivovalo. Rasťo Baránek ale ukázal svou fyzickou, a hlavně mentální sílu a na trati za velmi těžkých podmínek po osmi letech tvrdé práce vybojoval svůj vytoužený titul Mistra Slovenska v kategorii Elite. A to ještě začátkem července utrpěl na Evropském poháru ve sjezdu v Norsku nepříjemný úraz - vykloubil si klíční kost a praskla mu lopatka.


Podmínky a vítězná jízda

Příznivci downhillu a bikeparků všeobecně, kteří znají areál Malino Brdo, vědí, že místní tratě jsou náročné i v ideálních podmínkách. Celodenní déšť v sobotu i v neděli ale nevěstil nic dobrého, na trati stály obrovské kaluže vody a tekly přes ni proudy bahna. V takových podmínkách podat tak skvělý výkon je opravdu obdivuhodné. Do kůže závodníků se koneckonců můžete aspoň trochu vžít, když si pustíte video z Rasťovy vítězné jízdy.


My jsme si po zhlédnutí videa vzpomněli na legendární jízdu Dannyho Harta na UCI Světovém šampionátu ve francouzském Champery v roce 2011. Do toho Rasťovu videu chybí snad už jen „výkon moderátorů” Roba Warnera a Nigela Page Jestli jste ho náhodou neviděli, klikněte sem.

Rasťovi poblahopřál k vítězství i týmový kolega Stanislav Sehnal. „No hurá. Rasťo to zandal a titulový dres si konečně nandal. Jsem za něj hrozně rád. Podmínky byly fakt brutální.“


Mistrovský Kellys Noid 90 - Kellys Factory Racing

Slovenský výrobce kol připravil pro Rasťa novou „mašinu” a zdá se, že jim to spolu dobře klape. Už týden před mistrovstvím Slovenska se s tímto strojem zúčastnil mistrovství Maďarska, kde společně i po zranění stanuli na nejvyšším stupni.


Jedná se přitom o dobře známý model Kellys Noid 90, který ovšem pro sezónu 2023 přichází s novou geometrií, designem i barvami. Pokud chcete i vy jezdit na kole, jaké má mistr Slovenska, budete si muset ještě pár měsíců počkat.


Ne všichni oplýváme dostatečnou mírou trpělivosti, proto si tento vydařený kousek od značky Kellys můžete prohlédnout v následujícím videu, spolu s čerstvým mistrem Slovenska ve sjezdu Rastěm Baránkem.


Nám nezbývá nic jiného než před Rasťovým výkonem složit poklonu a srdečně mu k titulu poblahopřát. Do budoucna jak jemu, tak celému Kellys Factory Racing Teamu přejeme mnoho podobných úspěchů.


Zdroj Foto: Kellys
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
AdMich 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

XC kola pro první závody - na tréninky i maratony PR článek

XC kola pro první závody - na tréninky i maratony

Máte už něco natrénováno a za sebou i první soutěžní zkušenosti? Narazili jste na limity svého kola? Vyberte si u nás své nové závodní „náčiní“...
Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Soustředění, jarní kilometry a zimní přípravu máme za sebou a tak přišel čas přetavit tréninkové hodiny do závodů.
Odstartujte léto s VALACHY MANem: legendární triatlon má opět trasy i pro hobíky a děti

Odstartujte léto s VALACHY MANem: legendární triatlon má opět trasy i pro hobíky a děti

Největší triatlonový závod pro širokou veřejnost v ČR se opět blíží. Odstartujte léto jedinečným sportovním víkendem u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku!
keyboard_arrow_up