Výbava nejen pro začátečníky

Jsou věci, které byste si měli pořídit už současně s kolem. Patří mezi ně nejen různé doplňky, ale i komponenty, které vám dokážou jízdu na kole zpříjemnit.

Craft Core Endur Log

Pánský cyklistický dres volnějšího střihu, s perfektním odvodem vlhkosti, to je dres Craft Core Endur Log. Nabízí se až v pěti barevných provedeních, je vyroben ze 100% recyklovaného polyesteru a nechybí mu reflexní ošetření, dlouhý zip podložený légou nebo speciální tvarování límce v oblasti zátylku. Samozřejmostí je i trojdílná zadní kapsa a ve spodní části vzadu stažení do gumy se silikonovým páskem z vnitřní strany. Cena tohoto dresu je 1590 Kč a více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.

Giant Path MIPS

Přilba na kolo prostě patří, to je bez diskuzí. Může jí být i tato, která za velmi příznivou cenu nabízí i systém Mips, jehož úkolem je snížení poškození mozku při pádu, kdy dochází k mikrorotaci mozku v lebce. Vedle toho helma nabízí i všechny prvky, které dodají komfort užívání, jako např. množství větracích otvorů, snadné zapínání či pohodlnou výstelku. Přilba se dokonce pyšní pěti hvězdičkami z laboratoře Virginia Tech, kde pravidelně probíhají testování nejen cyklistických přileb. Cena této přilby je 1149 Kč a nabízí se ve dvou velikostech. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.

Selle San Marco Shortfit 2.0

Pokračování velmi úspěšného a oblíbeného sedla Shortfit - sedlo Shortfit 2.0, které se nabízí v mnoha provedeních, jako je mj. Sport, Dynamic či Comfort, a v několika šířkách. Toto, označeno jako Comfort Dynamic Wide, je řešením především pro lidi s ohebnými bedry, normální až širší stavbou pánve a/nebo agresivnějším jízdním stylem, kdy zatěžujete perineální oblast tlakem a je potřeba jí ulevit. Dynamic Comfort znamená dodatečné polstrování bio pěnou, které zvýší komfort, a nejen proto je oblíbeno i mezi ženami. Jeho cena je 2599 Kč a více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.

Weldtite SOS kit

Malé kompaktní balení, plné fajn pomocníků. Sada, kterou pohodlně schováte do kapsy dresu nebo do batohu, by rozhodně neměla chybět na žádné vyjížďce. Uvnitř najdete dvě tuby s mazáním na řetěz, dva ubrousky na čištění a odmaštění řetězu, dva ubrousky na čištění a odmaštění brzdového kotouče, dva ubrousky na ruce, montpáky na pláště a tři samolepicí záplaty Weldtite Red Devils. To vše za cenu 239 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.

SKS Airkompressor 12.0

Tato 730 mm vysoká servisní pumpa, jejímž základem je ocelové tělo, zajistí snadné a přesné nafoukání kteréhokoliv kola. Nechybí multifunkční hlava pro AV, SV a DV ventily s utahovací páčkou a přesný manometr. Manometr je přehledný, pohodlně čitelný i z dálky a dlouhá hadice umožňuje nafoukání i ve chvíli, kdy máte kolo na montážním stojanu. Pumpa dokáže “natlačit” až 12 barů / 174 PSI a nabízí se za cenu 829 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.

Cyklopočítač CTM

Cyklopočítač CTM patří k těm levnějším, nabízí ale všechny základní a potřebné funkce, jako je ujetá vzdálenost, okamžitá, maximální či průměrná rychlost, doba jízdy a další. Vedle toho ale navíc umí i vypočítat spálené kalorie, automatický start/stop, nebo dokonce vypočítat zbývající čas trasy. Komfort zvýší dotykové zapínání podsvícení displeje. Nabízí se jen v bezdrátovém provedení. Cena je 679 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách výrobce.

KLS Cutout

Pokud s cyklistikou teprve začínáte, mějte na paměti, že rukavice nepatří na kolo jen v chladných dnech. Rukavice totiž zajistí bezpečnější úchop, stejně tak ochranu při pádu. Pokud o rukavicích přemýšlíte, nabízí se tyto dlouhoprsté rukavice Cutout, vyrobené z perforované syntetické kůže, a slovenský výrobce Kellys je nabízí dokonce v šesti velikostech (XS - XXL). Zajímavými detaily jsou např. protiskluzová úprava na ukazovácích nebo unikátní látka z vodivých nití na palci, která usnadní ovládání telefonu. Cena těchto rukavic je 609 Kč a více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách výrobce.

Vortex Multi C-11

Už samotný název napovídá, kolik funkcí tento multiklíč nabízí. Je jich skutečně 11. A co mezi ně patří? Tak například 7 imbusáků (2, 2,5, 3, 4, 5, 6 a 8), jeden torx T25 např. na brzdový kotouč, plochý i křížový šroubovák, a navíc i nýtovač řetězu. Tento multiklíč, který se díky svému minimalistickému pojetí pohodlně schová do kapsy dresu, lze koupit za 219 Kč. Více informací najdete v MTBIKER shopu nebo na stránkách dodavatele.



Pro kompletní informace o produktech navštivte, prosím, stránky jednotlivých výrobců/dovozců.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
Tuning kola - když všechno ostatní už máme PR článek

Tuning kola - když všechno ostatní už máme

Kolo není pouze dopravní prostředek. Je to vášeň, relax, svoboda či únik z reality a zaslouží si „hýčkání a péči“. Například v podobě prémiových komponent.
Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě PR článek

Výbava do náročných podmínek - bez problémů ve sněhu i blátě

Počasí si z nás dělá poslední týdny dobrý den a zažíváme bláznivé podmínky - sníh, déšť i bláto. Jakou výbavu zvolit do takového počasí?
keyboard_arrow_up