Co si pro rok 2022 přichystalo slovenské CTM?

V nabídce slovenského CTM si přijdou na své snad všichni, silničáři, příznivci horských kol, ale i fanoušci elektrické dopomoci nebo ti nejmenší. Nejinak tomu bude i v roce 2022.

Co si v oblasti celoodpružených či pevných MTB kol připravilo CTM na tento rok? To si projdeme společně v tomto článku. Ale ještě dřív, než se podíváme na slíbené biky, připomeňme si, že CTM při výrobě využívá i zkušenosti posbírané nejen na sjezdových tratích. A právě jedním z modelů určených do drsných podmínek začneme.

CTM Scroll Pro 29”

Zástupce nejvyšší řady celoodpružených enduro biků, model Scroll Pro 29” se pro rok 2022 dočkal nové zadní stavby, jejíž výhodou je bezpochyby vnitřní vedení. Ale i přesto, že se Scroll dočkal nové zadní stavby, stále nabízí ověřený systém zavěšení FSS, nově navíc se stabilnějším projevem, rozhodně ale ne na úkor obratnosti. V kombinaci s vidlicí RockShox Zeb Ultimate a tlumičem RockShox Super Deluxe Select+ RT nabízí Scroll 170 mm zdvihu vpředu a 155 mm zdvihu vzadu.

Je jasné, že když jde o enduro bike, nesmí chybět pevná kola, silné brzdy a samozřejmě ani teleskopka. A na jaké komponenty CTM vsadilo? Velmi jasně a stručně: kola Novatec Diablo XL, brzdy čtyřpístky SLX, teleskopka KS Lev Integra. Nesmíme zapomenout na fakt, že kola jsou připravena na bezdušové provedení, což mnohé bikery potěší. A cena? Tak ta je 89 990 Kč. Samozřejmě se ale nabízí i levnější varianty. Ostatně více informací nejen o modelu Scroll Pro 29”, ale i o celé modelové řadě najdete na tomto odkazu.


CTM Skaut 2.0

Když už jsme začali celoodpruženými koly, tak u nich ještě na chvíli zůstaneme, a to konkrétně u modelu Skaut 2.0. Model Skaut je u CTM jakousi vstupní branou do oblasti celoodpružených kol a pro mnohé bikery může být pomyslným univerzálem na nejrůznějších tratích, výletech či trailech, vždyť přední zdvih 140 mm a zadní zdvih 130 mm právem předurčuje toto kolo do all-mountain oblasti. Konkrétně u modelu Skaut 2.0 mají tyto zdvihy na svědomí vidlice RockShox Recon Silver RL a vidlice RockShox Monarch RL. Za sympatickou cenovku, která je stanovena na 42 999 Kč dostanete mimo jiné nejen řazení SRAM SX Eagle 1 x 12 či brzdy Shimano MT 200, ale například i teleskopickou sedlovku EXA Form. Více o tomto biku a celé modelové řadě na tomto odkazu.


CTM Rambler 3.0 27,5”

Zatímco u celoodpružených kol jsme začali od “nejtěžšího kalibru,” v případě biků s pevným rámem začneme z opačného konce, a to modelem Rambler, konkrétně modelem označeným jako Rambler 3.0 27.5”. Jde o univerzál, který se bude hodit jak pro začátečníky, tak i mírně pokročilé jezdce, kteří chtějí jezdit po známých trasách, ale zároveň chtějí objevovat trasy nové a rádi se vydají i na lehké traily, nebo si prostě zajedou jen tak na pohodový výlet. To, že je už z názvu jasné, že se na tomto kole roztáčí kola o průměru 27.5”, ještě neznamená, že nemáte na výběr. Rambler se totiž nabízí i s koly o průměru 29”. Za cenu 22 499 Kč nabízí Rambler 3.0 27.5” kromě skvělého designu spolehlivé komponenty, jako je vidlice Suntour XCR32 nebo spolehlivý pohon Shimano Deore se dvěma převodníky vepředu a desetirychlostní kazetou vzadu. Více o tomto kole najdete na tomto odkazu.


CTM Zephyr Xpert 29”

Jediným a hlavním úkolem CTM při výrobě tohoto kola bylo vytvořit ideální all-mountain bike s pevným rámem. A to se díky nadčasové geometrii podařilo. Zephyr Expert je tak ideální jak pro úplné začátečníky, tak pro zkušené bikery, kteří se nebojí nejen dlouhých výšlapů, ale ani trailů, skoků, kořenů či kamenů a chtějí pevné, spolehlivé a hlavně poslušné a hravé kolo. O odpružení se stará vzduchová vidlice Suntour XCR34 se zdvihem 130 mm a pevnou boostovou osou o rozměru 15 x 110 mm a o řazení jedenáctirychlostní sada Shimano Deore a za cenu 25 799 Kč nechybí ani pevná kola od WTB, obutá do plášťů stejného výrobce, nebo teleskopická sedlovka EXA Form KSP900. Více informací o tomto modelu, stejně tak o dalších “sourozencích” z modelové řady Zephyr, zjistíte na tomto odkazu.


CTM Rascal 2.0 29”

Nejen na pohodové vyjížďky, ale už i na závodní tratě je určena nejvyšší řada Rascal. Základem modelu Rascal 2.0 29” je lehký hliníkový rám s moderní geometrií, v agresivní barevné kombinaci a tento je osazený vzduchovou vidlicí RockShox Judy Silver TK se zdvihem 100 mm, 12rychlostní sadou od Sramu a brzdami od Shimana, stejně tak pevnými koly o průměru 29”, jejichž základem jsou náboje Shimano a ráfky WTB. Tento hliníkový závoďák se nabízí za cenu 29 990 Kč, ale zdaleka nejde o vrchol nabídky. Ostatně informace nejen o tomto biku, ale i o celé modelové řadě Rascal najdete na tomto odkazu.


CTM v roce 2022?

Byť pandemie zbrzdila všechna odvětví, výrobu kol nevyjímaje, očekávají se lepší časy právě i v nabídce kol. Rozhodně ale “není vyhráno”, a proto se obecně doporučuje sledovat aktuální nabídky, stejně jako aktuální specifikace jednotlivých modelů. Navíc kvůli omezeným dodávkám komponentů se může osazení jednotlivých modelů v průběhu sezóny měnit.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Koupě ojetého kola: jak nenaletět a na co si dát pozor?

Koupě ojetého kola: jak nenaletět a na co si dát pozor?

Začíná nám jaro, počasí láká i neortodoxní cyklisty, kteří nejezdí celou zimu k vyjetí a spousta z nás se rozhoduje, jestli nepořídit do nové sezóny nový stroj.
For Bikes 2024 - výkladní skříň cyklistiky s rozbitou výlohou

For Bikes 2024 - výkladní skříň cyklistiky s rozbitou výlohou

Praha - Letňany, výstaviště, konec března, kola a vše co k nim patří …
Od základu: Jak si vybrat MTB pedály?

Od základu: Jak si vybrat MTB pedály?

Pedály jsou jedním ze tří kontaktních bodů kola s jezdcem. Je to tedy velmi důležitý komponent. Jak vybrat pedály a na jaké faktory se při výběru zaměřit?
keyboard_arrow_up