Elektrokola od značky Lapierre 2022

Když se řekne Dijon, asi každého jako první napadne ostrá hořčice. Ale pozor, nejen hořčice z tohoto města je ostrá. Stejně “ostrá” jsou i elektrokola místní značky Lapierre.

Chtěli byste vyjet ještě výš, dojet ještě dál, a přitom si užít jízdu do kopce i z kopce, kochat se vyhlídkami i přírodou? Stačit tempu svých výkonnějších parťáků a zažít tak všechny skvělé příhody, které byste jinak znali jen z jejich vyprávění? To zní dobře, co myslíte? Pojďme se spolu podívat na nabídku elektrokol Lapierre, s nimiž by se tyto sny mohly stát skutečností.

Kategorie Hardtail

Overvolt HT 5.5 je základním modelem řady horských elektrokol, dodává se i v dámské verzi. Jedná se o rámy na 29” kolech, s výjimkou velikosti S u dámského modelu, který je osazen 27,5” koly. Zdvih vidlice Suntour XCM je 100 mm, elektrický pohon dodává osvědčený výrobce Bosch. Řazení je v režii Shimana a má 9 rychlostí. Cena tohoto modelu je 81.990 CZK. Více informací najdete zde.

Nejvyšší varianta Overvolt HT 8.6 nabízí tužší vidlici Suntour XCR se zdvihem 120 mm, 29” kola obutá do plášťů WTB Ranger širokých 2,6 palce. Že se s úsměvem dostanete ještě výš a ještě dál, zajistí 11rychlostní pohon ve spolupráci s motorem Yamaha PW-5. Teleskopická sedlovka se zase postará o to, že zábava bude i jízda z kopce. Cena tohoto modelu je 92.990 CZK. Více informací najdete zde.


Kategorie Full suspension

Overvolt TR je celoodpružené elektrokolo s nižšími až středními zdvihy. Například základní verze, označená jako Overvolt TR3.5, má zdvih 120/120 a je osazená 27,5” koly. Pohon zabezpečuje motor PW-ST od Yamahy. Cena tohoto modelu je 109.990 CZK. Více informací najdete zde.

Overvolt 4.6 má o kousek vyšší zdvih, a to 130/130 mm. Pomáhat vám během výletů bude pohon Bosch BES2. Rychlost budou naopak korigovat vpředu čtyřpístková a vzadu dvoupístková brzda. Deset rychlostí bohatě postačí při jízdě do každého kopce, cestou dolů zase oceníte teleskopickou sedlovku. Cena tohoto modelu je 135.990 CZK. Více informací najdete zde.

Motor Bosch Performance CX, hliníková slitina Supreme 5, vidlice Suntour XCR se zdvihem 130 mm - to je Overvolt 5.6. Indikátor baterie je vestavěný v rámu, ostatní ovládání pohonu se provádí přes dobře čitelný displej na řídítkách. Mechanické řazení je v režii Shimana, konkrétně modelové řady Deore. Cena tohoto modelu je 139.990 CZK. Více informací najdete zde.

Nejvyšší model Overvolt TR 6.7 se nese na zdvihu 140/140 mm a 29” kolech. Kontakt se zemí zajišťují pláště Maxxis Minion WT. Kupředu vás kromě vašich nohou bude posouvat motor Bosch BES3, samozřejmostí je teleskopická sedlovka. Cena tohoto modelu je 145.990 CZK. Více informací najdete zde.


Další třída elektrokol francouzské značky nese označení Overvolt AM. Jedná se o elektrokola se zdvihy 170/160 mm a na výběr máme několik stupňů výbavy. Společný mají hlavně pohon Bosch a geometrii - určenou pro všechny, kdo milují terén, nebojí se kamenů, kořenů ani strmých sjezdů. Díky plášťům Maxxis Assegal s hrubým vzorkem neztratí grip ani v horších podmínkách. Základní verze je označená jako Overvolt AM 5.6, následuje Overvolt AM 7.7 a Overvolt AM 8.7. A protože Lapierre zrovna slaví 75. výročí založení, vyšel k této příležitosti i model Overvolt AM 75th. Kromě lákavého zlato-černého designu je osazený nejlepšími komponenty - odpružení Fox Factory Racing Kashima či Sram XO1 12s Eagle. Ceny modelů Overvolt AM začínají na 139.990 CZK. Více informací najdete zde.


Overvolt GLP je další řada celoodpružených enduro elektrokol. Kromě zdvihu 170/160 mm a pohonu Bosch nabízí karbonové rámy. Jejich osazení je samozřejmě stejně špičkové jako uhlíková vlákna. Model ELITE 500 je osazený ostříleným, spolehlivým a přesným řazením Shimano XT M-8100, čtyřpístkovými brzdami taktéž XT. Cena tohoto modelu je 177.990 CZK. Více informací najdete zde.


Jestli si myslíte, že nic lepšího než ELITE už nebude, vězte, že se mýlíte. Je tu ještě model Overvolt GLP Team. Karbon, kam se podíváš. Rám, kliky, řídítka. K tomu špičkové řazení Sram XO1. O odpružení se stará vidlice Rock Shox ZEB RC2 a tlumič Rock Shox Super Deluxe RCT. Zakoupit ho lze za cenu 233.990 CZK. Více informací najdete zde.


Posledním karbonovým “fešákem” je Lapierre E-Zesty AM 9.2, který najdete i v našem e-shopu. Jedná se o univerzální horské elektrokolo se zdvihy 150/150 mm a karbonovým rámem. Ten je osazen skvělým řazením Shimano XT a odpružením v podání Fox Float Performance. Podařený design vyzdvihuje i zajímavé barevné provedení a lákavá cenovka 159. 900 CZK. Více informací najdete na našem e-shopu.

report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Hardtaily do 30 tisíc - ideál pro začínajícího cyklistu PR článek

Hardtaily do 30 tisíc - ideál pro začínajícího cyklistu

Při začátcích s cyklistikou je výborným řešením kvalitní, ale stále dostupný model. Dnes se podíváme na několik hardtailů, které udělají radost i nenáročným cyklistům.
Zimní cyklistické bundy - chrání, hřejí a co ještě? PR článek

Zimní cyklistické bundy - chrání, hřejí a co ještě?

Ježdění v zimě má své kouzlo. Důležitým faktorem je ochrana před chladem, srážkami, ale i vhodné odvětrávání a viditelnost. Opět přinášíme několik tipů.
Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku PR článek

Univerzální výbava - na kolo, do města i na turistiku

Máme rádi univerzálnost a produkty, které využijeme pro většinu outdoorových aktivit. V naší nabídce si určitě vybereš i ty. Nech se inspirovat redakčním výběrem.
keyboard_arrow_up