Test: Blikačky Kellys Animal - Svítí jako prase. A jako medvěd.

Uvažovali jste někdy nad tím, jaké to je vozit na kole prase či medvěda? Já nad tím taky neuvažoval, ale když se nad tím teď zamyslím, tak byste pro ostatní účastníky provozu byli nepřehlédnutelní.

A přesně tyto pocit můžete zažít s blikačkami od Kellysu. Medvěd na řidítkách, prase na sedlovce a jede se.

Tělesná stavba a zacházení se zvířaty


Při objednání prasátka ani medvěda se nemusíte bát, že vám před domem zastaví kamion pro přepravu zvěře a větrem i oháňkami dobytka ošlehaný chlapík v pevných botách, snad jen zabahněných, začne z trubkových plotků stavět koridor pro zvěř směrem k vašemu vchodu. Zvířata dorazí v úhledném balíčku, u kterého na první pohled vidíte, s kým máte tu čest. A rovnou můžete zkontrolovat, zda vám dorazila vámi objednaná plemena, protože Kellys Animal si můžete objednat v různém barevném provedení.

Před koupí si můžete zvířata osahat, nejsou v proskleném výběhu.
Hned při prvním doteku ucítíte, že vám dorazily kusy v nejlepší kondici. Jejich povrch je pružný a hladký, řekl bych až podobný silikonu. Dokonce ani u prasete necítíte žádné ostré štětiny, za to patří Kellysu pochvala. Pokud budete mít odvahu se zvířatům podívat kousek pod kůži, v jejich útrobách můžete najít, čím jsou krmena. Medvěd i prase jsou vskutku úsporná zvířata a určitě nezruinují kapsy ani chudšího hospodáře, protože pro provoz jim stačí dva kusy baterií CR2032. A na tyto dvě placaté granule vydrží být medvěd v provozu až 125 hodin a prase až 120 hodin. Takže se opravdu nemusíte bát, že vám zvířata zemřou třeba po třech, čtyřech cestách do práce.

Odvážní mohou nahlédnout pod kůži.
Medvěd je skutečný parťák do nepohody a nezkazí žádnou p*del. To si můžeme ověřit jemným zatlačením na jeho čenich. Při prvním zatlačení se jeho oči doslova rozzáří radostí a pokud by vám ani toto nestačilo, můžete zatlačit podruhé. To už na vás medvěd začne rozpustile mrkat. Třetí zatlačení znamená konec představení, více kejklí vám medvěd nepředvede.

Medvěd nezkazí žádnou legraci……stačí zatlačit na čenich a jeho oči se rozzáří.

Navzdory všem zkušenostem ošetřovatelů divé zvěře se i prasátko chová podobně jako medvěd. Ale pozor! Po stlačení rypáku se z nevinného prasátka stává skutečný démon se žhnoucíma očima, které jsou vidět už z dálky. Doporučuji s ním tedy zacházet s obezřetností.

Nenápadné prasátko…...se umí proměnit v opravdového démona.

Převoz zvěře


Pokud uvažujete, jak tento cirkus převážet na kole, tak rovnou výrobce vám toto rozhodování usnadnil. U silikonových kurtovacích popruhů pro prasátko najdete klínový profil, který přímo určuje místo pro převoz. A tím správným místem pravděpodobně bude sedlovka vašeho kola. Tento klínek zaručuje, že prasátko bude při převozu v té správné pozici a nestane se žádné neštěstí.

Prase doporučuju převážet pouze na sedlovce, tam se cítí nejlépe.
Naopak medvěd opět ukáže svou hravost a můžete ho převážet takřka kdekoliv, kde vaše představivost a pružnost medvědova těla dovolí. Primární místo ale pravděpodobně budou řidítka, a to hned ze dvou důvodů. Prvním důvodem je vyvážení kola během jízdy. Přece jen nechcete vozit prase i medvěda v těsné blízkosti. To by kromě vzájemných šarvátek mohlo vyústit i v nestabilitu při jízdě. Druhým důvodem umístění medvěda na řidítka je jeho rozpustilost, kdy jeho zářící očka mohou posloužit jako přední blikačka. A bonus na závěr - medvěda můžete na řidítka umístit i vzhůru nohama jako skutečného netopýra. To je ale neposeda, viďte?

Zato medvěd je neposeda a nevadí mu ani jízda vzhůru nohama.

Závěr


Po povinné silvestrovské náloži legrace (ha ha ha, snad vám nepraskly bránice) si dovolím závěr už v normálním stylu. Obě silikonové blikačky Kellys Animal mohou velice dobře posloužit jako skladné záložní blikačky. Díky svému vzhledu mohou zaujmout výsostné postavení i na kolech vašich dětí, které se tímto snad naučí, že s příchodem tmy je normální být na kole viděn. Světelný tok 8 lm u přední blikačky a 3 lm u zadní blikačky už na první pohled není nic oslňujícího. Ale překvapilo mě, že to zase nejsou úplné bludičky, jak jsem zpočátku předpokládal. Otázkou pro mě zůstává životnost silikonových pásků - u prasátka bych se o ni až tak nebál, ale u medvěda bych si už tak jistý nebyl. A to zejména kvůli konstrukci uchycení a vyššímu namáhání silikonového očka. Cena sady se pohybuje kolem 250 Kč a blikačky mohou posloužit jako doplněk kola vašich dětí stejně dobře jako třeba vtipný dárek, který ale i prakticky poslouží během jízdy.

Tento smíchem nabitý speciální silvestrovský test blikaček Kellys Animal vznikl díky spolupráci se shopem MTBIKER, kde si můžete vybrat z více než 600 různých předních i zadních světel či blikaček. Nakupováním v obchodě MTBIKER podporujete redakční tvorbu, proto pokud se vám obsah líbí, budeme rádi, když nás nákupem podpoříte v rozvoji.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
jIrI___ 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Test světel KLS: kolik lumenů je potřeba?

Test světel KLS: kolik lumenů je potřeba?

Dny se krátí, ale chuť jezdit je pořád. Je však potřeba to trošku vychytat a na cestu vidět. A taky být vidět. Co nás může zajímat při výběru světla nebo blikačky? Pár světel a rozdílů mezi nimi si ukážeme v tomto testu.
Světla - vidět a být viděn je základ bezpečnosti PR článek

Světla - vidět a být viděn je základ bezpečnosti

Jako přilba patří na hlavu, na kolo patří světla. Zvlášť tehdy, jezdíte-li po silnicích s provozem nebo v „městské džungli“. Potřebujete je? Můžete vybírat u nás.

Garmin Varia UT800 - výměna akumulátoru

Garmin Varia UT800 - výměna akumulátoru

Přední světlo Garmin Varia je na trhu již několik let, a pokud ho používáte často, baterie ztrácí kapacitu. Následující text je návodem na výměnu a vlastně i upgrade akumulátoru na vyšší kapacitu.
keyboard_arrow_up