Pozvánka: Závody v následujících týdnech, co nás čeká?

Následující týdny jsou nabité závody a my vám přinášíme výčet několika z nich, které by vás mohly zajímat.

6.8. - 7.8. Ostravský Chachar

Tento závod je jedním z nejstarších XC závodů u nás, tento rok se jede již 23. ročník! Ostravský Chachar ale není pouze o XC závodě, jede se zde také noční fixie závod, dětská liga, nebo závod handicapovaných cyklistů. Jedná se o víkendový cyklistický festival, kterého se v minulém roce zúčastnil například Jaroslav Kulhavý, který vyhrál závod v cross country. Pokud hledáte závod nebo víkendovou akci se skvělou atmosférou, Ostravský Chachar vás určitě nadchne. Celá akce se odehrává v areálu Landek, což je významné místo z mnoha hledisek, hornictví nevyjímaje.Stránky závodu.


14.8. Javornický Pazdřivec

MTB happening, jak bývá tato akce nazývána, se po roční pauze opět koná. Javornický Pazdřivec není klasickým závodem a už vůbec ne typickým maratonem. Tento rok můžeme u facebookové události vidět zkratku “BTTRE” neboli back to the roots edition, zpět ke kořenům! Organizátoři této nezávodní akce vás zatáhnou na nejkrásnější místa v okolí Javorníku na Šumavě. Bude na vás čekat spousta náročných výjezdů a také velmi náročných sjezdů. Jak bývá zvykem, ten kdo se vrátí do cíle okruhu nejdříve, pravděpodobně něco dostane a bude vyhlášen před zraky mnoha diváků. Není výjimkou ani dobré občerstvení v podobě piva a jídla. FB událost.


19.8. - 22.8. MČR XC Harrachov

Předposlední víkend v srpnu se koná v Harrachově mistrovství České republiky v olympijském cross country. Pořádání se ujali organizátoři Prima Cupu, kteří chtějí pojmout závod v nové režii. Poprvé se v rámci Českého poháru pojede také short track, který už je stálicí v závodech Světového poháru. Short track ovlivní nejen startovní pozice do závodu, ale také celkové bodování Strabag Cupu. Webová stránka závodu.


27.8. - 29.8. Blinduro Trail Fest

Na závěr prázdnin si pro nás Michal Prokop připravil třídenní trail fest, který bude mít zázemí na Červené Vodě, které se nachází u polských hranic mezi Jeseníky a Orlickými horami. Organizátoři si pro nás připravili, jak je standardem, dva dny enduro závodu na oči, který se jede v sobotu a v neděli. V pátek máme možnost jet Blinduro duo, kde jedeme společně s parťákem a snažíme se zajet co nejlepší společný čas. Dále můžeme vzít ratolesti a nechat je jet Blinduro mini. Posledním závodem je Blinduro elektro, kde už z názvu vyplývá, že se jedná o závod pro elektrická kola. FB událost závodu.


3.9. - 5.9. Sokolovská24mtb

Posledním závodem našeho výběru je 24hodinovka v Sokolově, která nám k tomu ještě nabízí páteční časovku do kopce. Tu můžeme absolvovat jak na kole, tak během. V sobotu v 10:00 odstartuje 24 hodinový závod, ten je možnost jet i jako 12hodinový. Dvě hodiny po poledni jsou naplánovány dětské závody a to konkrétně letní biatlon. Na závěr sobotního dne nás ještě čeká Mistrovství České republiky hendikepovaných. Webové stránky závodu.


Máte také nějaký zajímavý tip na závod? Napište nám ho do komentářů.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
mtbiker-komunitaCZ 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Rozhovor Petr Tichý - dvojnásobný vítěz Toulání Šumavou

Rozhovor Petr Tichý - dvojnásobný vítěz Toulání Šumavou

Dvojnásobný vítěz Toulání Šumavou. 49 hodin v sedle a 600 kilometrů, beze spánku. 5x v cíli extrémního závodu 1000 mil. Uběhl 124 kilometrů za 24 hodin. Maraton běhá lehce přes 3 hodiny. A tím to nekončí.
HERO Dolomites 2022 – sviatok MTB a prvá zahraničná skúsenosť

HERO Dolomites 2022 – sviatok MTB a prvá zahraničná skúsenosť

Čas letí príliš rýchlo a už je to niekoľko mesiacov, čo som absolvoval jedno z najpopulárnejších MTB podujatí. Pre mňa to bola prvá zahraničná pretekárska skúsenosť vôbec.
Bike Hero - dobrodružstvo na českých trailoch

Bike Hero - dobrodružstvo na českých trailoch

Trasa s dĺžkou 159 km prekonáva 4 139 výškových metrov. Zaujímavý projekt dá šancu celému spektru jazdcov a naviac má i charitatívny rozmer.
keyboard_arrow_up