Vyjížďka na území obce?

Cože? Volnočasový pohyb pouze na území obce? To určitě zaznělo u mnohých z vás, když si přečetli výsledek nedávného jednání naší vlády...

Ani já jsem nebyl výjimkou a rozhodně jsem nehodlal toto nařízení dodržovat, i kdybych měl jezdit na nákup pro dva rohlíky do 50 kilometrů vzdáleného města na kole. Pak jsem si ale řekl, proč to nezkusit? Bydlím v Českých Budějovicích a město není rozlohou zrovna malé. Po naklikání trasy do mapy.cz jsme zjistili, že to dá kolem 55 kilometrů v gravelovém terénu, což je po práci už pěkná vyjížďka.

Parametry trasy:

  • Určení: lehčí MTB / střední gravel
  • Náročnost: lehký terén pro MTB, zároveň i snadný terén pro gravel, místy díry na polních cestách a nějaké kameny.
  • Kdy jet: Sucho je ideální, po dešti bude blátivo. Naopak v zimě, pokud nebude hodně sněhu, bude sjízdnost dobrá. Rozdíl teplot ve městě a u řeky/rybníků je znatelný, bacha na to.
  • Povrch: 60 % asfalt, 40% polní cesty a pěšinky
  • Délka trasy: 57 km
  • Převýšení: 340 m
  • GPX, Strava

Můžeme vyrazit - směr jižní hranice městaDálniční stavba

V úterý po práci zní plán jasně, objet hranice našeho města! Beru svého zimáka/pracanta, gravel s rovnými řidítky na 40c gumách, který je na takovéto vyjížďky jak dělaný, a může se vyrazit! Začínáme na cyklostezce kolem řeky Vltavy a dojedeme až na jižní hranici města, tam se otáčíme a pokračujeme k řece Malši, kterou přes most překonáváme a jedeme na východ. Tam musíme přejet přes stavbu dálnice a také odkaliště, které se tady nachází. Východní strana města nám nabízí moc pěkné pěšinky a je to tady pro jízdu na kole jak stvořené! Při jednom z překonávání dálniční stavby se úspěšně zasekávám v bahně, i to vás může potkat na hranici města!

Pokračujeme dále po východní straně, až se dostáváme na severní hranici. Po té jedeme pouze pár kilometrů a musíme to stočit směr jih, kde se po pravé straně řeky dostáváme k mostu, který přejedeme. Jedeme po levém břehu zase do stejné úrovně, kde jsme již byli, a pokračujeme směrem ke známým Vrbenským rybníkům. Romantika by se dala krájet! Západ slunce v kombinaci s mnoha rybníky je přesně to, co jsme od této vyjížďky čekali.

Vrbenské rybníkyStezka mezi Vrbenskými rybníky

Pokračujeme stezkou mezi rybníky, až se dostáváme na západní stranu území obce a vracíme se zpět do zastavěného území. Prostupujeme skrz sídliště Máj a dostáváme se na hranici Branišovského lesa. Les je znám tím, že se v něm odehrávají nevysvětlitelné nadpřirozené jevy. Také zde byl známý strom oběšenců, který už je pokácen. Přes to všechno a i když je tma, se nám daří přežít veškeré útoky nadpřirozených bytostí a dostáváme se v pořádku do lesoparku Stromovka, který projíždíme po jeho vzdálenější hranici od městského centra a vracíme se zpět do bodu, odkud jsme vyjeli.


Nakonec nám to hodilo 56 kilometrů a na kole jsme strávili lehce pod dvě a půl hodiny, což je na vyjížďku, při které jsme neopustili hranice obce, poměrně slušné, a rozhodně se nejednalo o nudnou nezáživnou záležitost. Zároveň jsme potkali i jednu pohraniční hlídku, ale nechali nás žít, děkujeme!

Zkusili jste něco podobného, nebo to máte v plánu? Pochlubte se nám v komentářích.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
mtbiker-komunitaCZ 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenasytný maratonec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenasytný maratonec

Hledáš nekompromisní kolo do přicházející maratonské sezóny, se kterým si užiješ výlet hřebenem i moderní cross-country tratě? Máme pro tebe skvělý tip.
Do práce na kole – jde to celý rok?

Do práce na kole – jde to celý rok?

Vyhnout se ranním zácpám, projet se před prací a šetřit peníze za pohonné hmoty jsou pouze ukázky výhod, které cesta do práce na kole nabízí. Pokud jste ještě nepřišli na chuť této výzvě, možná vám tyto tipy pomohou.
Od základu: XC, TR, AM, EN, DH – kde je rozdíl?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH – kde je rozdíl?

Horská cyklistika se dělí na několik disciplín – od běžného lesního/asfaltového ježdění do kopců až po extrémně náročné sjezdy. Které disciplíny známe a jak se jmenují?
keyboard_arrow_up