Pořád nevíte, čím si na novou sezónu vyšperkovat kolo? Přinášíme pár tipů

Pořád nevíte, čím si na novou sezónu vyšperkovat kolo? Přinášíme pár tipů

Strávili jste zimní měsíce přemýšlením nad tím, čím si v nové cyklistické sezóně uděláte radost? Ještě jste se stále nerozhodli, jak si kolo doladíte, abyste si vyjížďky ještě více užili? Třeba vás inspiruje něco z našich tipů.

Most Lynx NS Carbon


Komponenty značky Most využívá především renomovaný výrobce kol Pinarello. Není se čemu divit. Například sedlo Lynx NS Carbon je navržené k jedinému účelu: poskytnout jezdci oporu a komfort i během dlouhých vyjížděk. Zkrácená délka, středový kanálek a zaoblený tvar nosu přispívají ke snížení tlaku na citlivé oblasti. Konstrukce a ližiny sedla jsou z karbonu, čímž se hmotnost podařilo dostat na 184 gramů. Dostupné je ve dvou velikostech. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 4400 Kč. Víc informací získáte na tomto odkazu.

Milkit konverzná sada


Jestli jste usoudili, že nastal čas přejít na bezdušový systém plášťů, učiňte to jednoduše a pořádně. Poslouží vám k tomu sada Milkit, která kromě tmelu bez amoniaku obsahuje též stříkačku, dva 45 mm dlouhé ventilky, 10 metrů 29 mm široké pásky, jehlu do stříkačky a klíč na demontáž ventilku. Objem tmelu vystačí i na opětovnou aplikaci a díky jeho složení v průběhu času nehrudkovatí, ale zůstává tekutý. Systém byl vyvinut ve Švýcarsku a vyrábí se v Německu. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 1550 Kč. Více informací získáte na tomto odkazu.

Vittoria Agarro 29x2.6 Trail


V nabídce italských plášťů Vittoria se letos objevila novinka Agarro. Určená je pro vyznavače stylu ježdění All Mountain. Díky velkému množství špuntů je vhodný do náročnějších podmínek, dech neztrácí ani při celodenním ježdění. Jinými slovy – je agresivnější než Barzo a rychlejší než Martello. Obsahuje čtyři směsi gumy včetně nové Grafen 2.0, vložkou proti proražení u patky, kevlarovou patkou a bočnicí s hustotou vláken 120 TPI. Dodávaný je v robustní šířce 2,6 palců. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 1300 Kč. Více informací získáte na tomto odkazu.

Kellys Fluo


Mezi dostupnější sedla patří model Fluo od Kellys. Provedení s ocelovými ližinami, sportovním designem a konstrukcí, která je určená pro každodenní využití, z něj dělá vhodného univerzála. Výraznější středový kanálek snižuje tlak na citlivé partie, zatímco povrch sedla je protiskluzový a brání nechtěnému posunu po sedle. Dodávané je v délce 270 mm a šířce 125 mm, která ho řadí mezi užší sedla. Celková hmotnost je 282 gramů. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 650 Kč. Více informací získáte na tomto odkazu.

Fizik Terra Aidon X1


Model Aidon je novinkou, která vychází z předcházejícího sedla Alpaca. Vzhledem k tomu, že je využíváno především na elektrokolech, je i náležitě tvarově přizpůsobeno tomuto stylu jízdy. Plynulé prohnutí sedla ve středové oblasti poskytuje možnost využít různé pozice v závislosti na sklonu a náročnosti terénu. Odbourání tlaku zabezpečuje kanálek, který je ale zespodu prakticky krytý blatníkem. Skořepina je zesílená vlákny, zatímco ližiny jsou z karbonu. Hmotnost sedla je 205 g. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 4500 Kč. Více informací získáte na tomto odkazu.

CTM Twinzip


Jestli se chystáte na nějaký výlet, nebo zkrátka jen potřebujete trochu úschovného prostoru pro každodenní využití, taštička Twinzip je tu k vašim službám. S objemem odpovídajícím 1000 ml do nich umístíte vše potřebné. Umístění na horní rámové trubce je praktické i díky možnosti usazení mobilního telefonu do otočného mechanismu. Brašny jsou vyztužené a doplněné reflexními logy. Každá brašna má rozměr 20 x 10 x 5 cm a celková hmotnost činí 340 g. Barevné provedení je černé se šedým vnitřkem. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 770 Kč. Více informací získáte na tomto odkazu.

Rockshox Sid SL Ultimate Race Day


Investice do vidlice je jedním z nejrozumnějších vylepšení horského kola. Elitní model od značky Rockshox v podobě Sid Ultimate Race Day je připravený i na tratě Světového poháru. S hmotností pouhých 1326 g, 32milimetrovýma vnitřníma nohama a 100 mm zdvihu je jednoznačnou cestou k ušetření gramů. Funkčnost vidlice zajišťuje tlumení Charger Race Day v kombinaci se vzduchovou komorou DebonAir. Nechybí ani uzamykání TwistLoc, tlumicí kapalina Maxima Plush a pevná osa Boost. Cena tohoto produktu se pohybuje okolo 21000 Kč. Více informací získáte na tomto odkazu.

Pokud vás některý z těchto produktů zaujal, neváhejte kontaktovat prodejce na uvedeném odkazu.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Podobné články

XC pláště - aby to na závodech odvalovalo PR článek

XC pláště - aby to na závodech odvalovalo

Závodní sezona ještě není u konce, ale podzim se nezadržitelně blíží. Terén sice stále vysušují paprsky slunce, ve stínu však už může být mokro a bláto. Vhodný plášť může pomoci zvládnout situaci s přehledem.
Pláště do náročného terénu - obutí i pro nejtěžší podmínky PR článek

Pláště do náročného terénu - obutí i pro nejtěžší podmínky

Obutí kola není radno zanedbávat. Jde o jedinou kontaktní plochu kola s povrchem a je to komponent, na který musí být 100 % spoleh, ať už bude počasí a stav terénu jakýkoli.
Tuning kola - když všechno ostatní už máme PR článek

Tuning kola - když všechno ostatní už máme

Kolo není pouze dopravní prostředek. Je to vášeň, relax, svoboda či únik z reality a zaslouží si „hýčkání a péči“. Například v podobě prémiových komponent.
keyboard_arrow_up