Pozvánka: Září ve znamení plného kalendáře

To, že dětem skončily prázdniny a dospělým dovolené, rozhodně neznamená, že si dáme klid od závodů a akcí. Právě naopak. Září je jak dělané pro cyklistické akce, o čemž vás přesvědčíme níže.

Mějte ale na paměti to, že jsme stále jako na horské dráze s nařízeními, proto pečlivě sledujte aktuální informace a zároveň respektujte rozhodnutí jednotlivých orgánů či pořadatelů.

Sokolovská 24 MTB: 4. - 6. 9. 2020

V termínu 4. - 6. 9. 2020 proběhne v Sokolově sportovní víkend, jehož hlavním závodem bude Sokolovská 24 MTB, letos vyhlášená jako Mezinárodní Mistrovství ČR na 24 hodin MTB. Dále se budou konat dva doplňkové závody, a to S-24: Páteční časovka do kopce BIKE vs. RUN (dva samostatné závody pro bajkery a běžce s celkovým vyhodnocením o Vrchaře S-24, který získá Putovní SAMOVAR S-24) a závod hendikepovaných sportovců, kde ve spolupráci s organizací Černí koně proběhne Č. P. MTB HandiCUP.

Co dodat? Bude to svátek ultrabajkingu, a nejen toho dámského (Flašarová, Marvanová, Kopecká), ale i chlapského (Kozák, Vlček, Makal, Krejčík, Kozyra). Více info na tomto odkazu.


Kolo pro život: celé září

Pořadatelé seriálu Kolo pro život chytili září “za pačesy”, a tak pro vás připravili na každý víkend jeden závod. Tím prvním závodem v září bude 5. 9. Znojmo burčák tour České spořitelny, který je jedním z nejoblíbenějších a nejnavštěvovanějších závodů seriálu Kolo pro život, už jen pro velmi příjemné profily tras (na 57 km jen 486 m). Hned druhý den, 6. 9. se ve Zvoli u Prahy jede Kona Transbrdy, 12. 9. v Mladé Boleslavi Tour Škoda Auto, 19. 9. v Plzni Plzeňská MTB 50 Kooperativy a 26. 9. v Klokočůvku u Oder Oderská Mlýnice Lesy ČR. Pro milovníky závodů Kolo pro život je tak nachystáno mnoho zábavy. Více info na tomto odkazu.


Author Šela Marathon: 5.9.2020

Pořadatelé Author Šela Marathonu patří mezi ty, kteří byli nuceni kvůli COVIDu původní termín závodu změnit. Ještě nedávno to vypadalo, že závod bude až za hodně dlouhou dobu, jenže jen párkrát jsme se vyspali a náhradní termín je za dveřmi. Proto nezapomeňte nachystat kolo i nohy a přijeďte na tento legendární závod v okolí hradu Helfštýna. Více info zde.


Enduro race Špičák: 12. - 13. 9. 2020

Česká Enduro Série konaná v polovině září na Špičáku je mixem toho nejlepšího, co můžou pořadatelé enduristům nabídnout. Pořadatelé se opět zaměří i na mladou krev a na vybraných erzetách tak budou vypsány i dětské závody. Stejně jako v minulých letech platí, že se pořadatelé nebudou snažit o extrémy, ale pokusí se nabídnout co možná nejzábavnější závod plný flow. Zázemím závodu bude opět Bikepark Špičák. Dvě erzety nakouknou do bikeparku, ostatní budou po lesních pěšinách a hrabance po okolí bikeparku Špičák.

Za pozornost určite stojí i to, že tento enduro závod je zařazen do Enduro World Series Qualifier! Více info na tomto odkazu.

Gravel Blinduro Česká Kanada: 19. - 20. 9. 2020

O víkendu 19. – 20. září 2020 se v České Kanadě koná mezinárodní cyklistický závod Gravel Blinduro. Gravel Blinduro chce svést na jedno místo cyklisty všeho druhu. Bikery, silničáře, cyklokrosaře, turisty, festkaře, chrty, pohodáře… S nohama oholenýma i řádně chlupatýma ? Na oči. Žádný trénink. Trať složená z měřených úseků a transferů v lážo-plážo tempu. Rychlostní zkoušky po silnici, cestách i trailech. Nic těžkého pro závodníka, dost náročné, aby hobík nezapomněl. Prostá pravidla. Berany a přilbu pro všechny! Trasa závodu je vedena výhradně po stávajících lesních a polních cestách či turistických stezkách přírodního parku Česká Kanada. Toto vše píšou na svých stránkách pořadatelé. Dojeďte se přesvědčit, že to myslí vážně. My jsme toho o Gravel Blinduro slyšeli už spoustu a věříme, že i tato akce bude povedená. Více info zde.

Takový je plán na září. Sledujte náš kalendář a nic důležitého vám neunikne.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
PetrMazura 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Malevil Cup slaví jubileum! Na začátku června se pojede už po pětadvacáté

Malevil Cup slaví jubileum! Na začátku června se pojede už po pětadvacáté

Malevil Cup je jedním z nejtradičnějších MTB maratonů v Česku, který v letošním roce slaví 25. jubileum.
Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Soustředění, jarní kilometry a zimní přípravu máme za sebou a tak přišel čas přetavit tréninkové hodiny do závodů.
Odstartujte léto s VALACHY MANem: legendární triatlon má opět trasy i pro hobíky a děti

Odstartujte léto s VALACHY MANem: legendární triatlon má opět trasy i pro hobíky a děti

Největší triatlonový závod pro širokou veřejnost v ČR se opět blíží. Odstartujte léto jedinečným sportovním víkendem u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku!
keyboard_arrow_up