Pozvánka: Léto v plném tempu i počas srpna

I přesto, že je to se opatřeními jako na houpačce, přinášíme vám pozvánku na zajímavé akce v měsíci srpnu. Věříme, že pokud jste si dostatečně neužili červencových akcí, tak právě ty srpnové váš hlad po akcích a závodech uspokojí.

Metrostav Handy Cyklo maraton - 28. 7. - 1. 8. 2020

Měsíční pozvánku začínáme mimořádně jinou akcí, která navíc již probíhá. Tou akcí je Metrostav Cyklo Handy maraton 2020 a již z názvu je patrné, že nejde o klasický cyklistický závod. Na kolech se samozřejmě jede, a to dokonce ve skupinkách osmi lidí. Ale tou hlavní postavou v každém týmu je handicapovaný jezdec, který může jet na kole, ale v mnoha případech jede na handbiku poháněným pažemi. Závod má dvě zajímavá čísla - 2 222 a 111. Co to znamená? Na každý tým čeká trať o délce 2 222 km s limitem 111 hodin. Proto se závod jede v týmech, non-stop, tedy ve dne v noci, štafetovým způsobem.

A co je smyslem této akce? Kromě závodu jako takového, ve kterém ale vlastně ani tak nejde o vítěze, je hlavním smyslem pomoci těm, kteří pomoc potřebují. A právě proto tento závod stojí za pozornost. Na závod se již přihlásit nelze, takže pokud chcete nějak pomoci, přijďte alespoň povzbudit závodníky k trati. Všichni budete mít možnost, jede se kolem celé České republiky. A kdo nestihne povzbuzovat na trati, přijďte alespoň na vyhlášení výsledků do Prahy s koncertem Debbie. My tam chybět nebudeme, redaktor Petr Mazura bude jako součást týmu Praha - Na kole dětem, po boku např. Josefa Zimovčáka. Více info najdete na tomto odkazu.


Kolo pro život - celý srpen

Seriál Kolo pro život snad znají všichni. Ono to možná je i tím, že závodů pod tímto logem je spousta a právě v srpnu to nebude jinak. Vždyť právě každý srpnový víkend na vás čeká nějaký závod. Hned 1. 8. je to Zadov, pak 8. 8. Hustopeče, 15. 8. - 16. 8. Nové Město na Moravě, 22. 8. Chrudim, 29. 8. Jablonné v Podještědí a 30. 8. Vinařice u Dobrotic. Uznejte, že je to řádná nálož. Nedávno jsme vám na našem YouTube kanále přinesli reportáž z jednoho závodu seriálu, červencového Drásala a je možné, že vám přineseme reportáž i z některého srpnového závodu seriálu Kolo pro život. Bude to ten v Novém Městě na Moravě? Nechejte se překvapit. Více info o závodě, stejně tak o celém seriálu najdete na tomto odkazu.


HoPaDal, aneb Horem pádem Dalečínem - 22. 8. 2020

Za povšimnutí a navštívení určite stojí i jeden z menších závodů, a to HoPaDal v Dalečíně, kde na vás čekají dvě tratě, a to o délce 20 km a 36 km, s nastoupanými 700, resp. 1 210 metry. Start i cíl je v areálu Na Bahnech a pro ty, kteří se stihnou registrovat do 8. 8. čeká kromě zážitků na trati i tričko. Zajímavé je i to, že delší trasu, tedy trasu A, můžete jet jako tým o 5 závodnících, kdy do výsledků se počítají časy čtyř nejrychlejších z každého týmu. No a jak tomu už pomalu začíná být zvykem, tak i na této akci čeká zábava i na ty nejmenší v podobě dětských závodů. Více info o této akci najdete na stránce závodu.


MTBIKER Novodubnický maraton - 22. 8. 2020

Nejstarší vytrvalostní závod horských kol na Slovensku - to je MTBIKER Novodubnický maraton. A co že na závodníky na takovém závodě čeká? Tak například hned tři tratě, Klasik, Hard a King o délce 41 km, 73 km a 100 km s převýšením 1 250, 2 450 a 3 400 metrů, nebo i dětské závody a doprovodný program. A to není zdaleka všechno. Nejen na startu najdete spoustu lidí z redakce MTBIKER, a to jak ze slovenské, tak i z české redakce. Nová Dubnica, dějiště závodu, je jen kousíček za hranicemi České republiky a Slovenska, takže se dá říct, že jde o domácí závod. Více info najdete na tomto odkazu.


Dětský MTB camp na Singletracku - 23. - 28. 8 2020

Kemp je určený pro děti ve věku 5 - 14 let a ti, kteří začínají získají praktické rady se zaměřením na stabilitu a ovládání kola, techniku a dovednosti při jízdě v terénu, pokročilí si pak zlepší techniku jízdy a budou trénovat se střední fyzickou zátěží. Zázemí se bude nacházet v areálu Jcamp, které zajišťuje veškerý servis včetně jídla a pití. Program bude složen z dopoledního a odpoledního bloku. Během dne na účastníky čeká výuka a osvojení cyklistických dovedností, hry a soutěže na kolech a jízda na přilehlém Singltreku a okolí. Děti budou rozděleny dle fyzických sil a zkušeností do menších skupin. Program bude doplněn sportovními aktivitami, koupáním, odpočinkovým programem v areálu. Zároveň se pořadatelé zaměří na regeneraci a balanční cvičení na rozvoj dítěte. Více info najdete na tomto odkazu.


Na další měsíc si pro vás nachystáme pozvánku na září. Sledujte náš kalendář a nic důležitého vám neunikne.

Zdroj fotografií: pořadatelé jednotlivých závodů
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
PetrMazura 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Pozvánka: Měsíc duben - vlak plný závodů už se rozjíždí

Soustředění, jarní kilometry a zimní přípravu máme za sebou a tak přišel čas přetavit tréninkové hodiny do závodů.
Odstartujte léto s VALACHY MANem: legendární triatlon má opět trasy i pro hobíky a děti

Odstartujte léto s VALACHY MANem: legendární triatlon má opět trasy i pro hobíky a děti

Největší triatlonový závod pro širokou veřejnost v ČR se opět blíží. Odstartujte léto jedinečným sportovním víkendem u vodní nádrže Bystřička na Vsetínsku!
Noční stopa Valachy i přes nedostatek sněhu bude: přesune se do biatlonové arény

Noční stopa Valachy i přes nedostatek sněhu bude: přesune se do biatlonové arény

Běžkařský závod Noční stopa Valachy, který byl kvůli nedostatku přírodního sněhu málem zrušen, se nakonec v sobotu 3. února ve Velkých Karlovicích přece jen uskuteční. Díky nabídce místního biatlonového klubu a obce Velké Karlovice se pro tentokrát přesune do karlovického biatlonového areálu s uměle zasněžovaným okruhem.
keyboard_arrow_up