Pozvánka: Zlínská 50 - změřte síly s nejlepšími v lesích krajského města

Pozvánka: Zlínská 50 - změřte síly s nejlepšími v lesích krajského města

Ani prasečí mor nezastavil pořadatele v pokračování tradice a tak i letos, v neděli 29. září, v pravé poledne, na vás čeká v krajském městě Zlíně další ročník závodu horských kol s názvem Zlínská 50.

Zázemí závodu vyroste pod Sportovní halou Novesta a závodníci se vydají do lesů nad Zlínem až k Hradu Malenovice a při cestě zpátky vystoupají k Majáku na Tlusté hoře. Jako motivaci pro účast na tomto závodě možná poslouží video z loňského ročníku.


Trasy

Delší trasa se jede na tři okruhy, měří celkem 42 km a má převýšení 1 050 metrů. Méně náročnou variantou závodu je trasa dlouhá 15 km s převýšením 380 metrů, kterou zvládne zajet opravdu každý.


Změny oproti dřívějšku

Oproti dřívější podobě trasy připravili letos pořadatelé dva nové úseky. První bude v okolí malenovického hradu, kde se pojede po úzké pěšině v místech, kde se dříve jezdívaly památné cyklokrosové závody. Tím se závodníci vyhnou nebezpečné ostré prašné zatáčce.

Druhou novinkou bude táhlý výjezd až k samotnému vysílači na Tlusté hoře s následným příjemným sjezdem. Po těchto změnách dojde k mírnému prodloužení trasy, zvedne se převýšení a zvýší se podíl terénu na trati. Stále ale platí, že Zlínská 50 je závod pro širokou veřejnost a zvládne ji opravdu každý.

Zaměřeno i na fanoušky

Na trati asi kilometr od startu vznikne fanouškovská zóna. Kdo se loni zúčastnil, ví, že tam panovala opravdu bouřlivá atmosféra. "Nechali jsme vyrobit fandítka - letos to budou trubky, abychom diváky i závodníky ještě více podpořili." říká s nadšením Ondřej Kobliha.


S kým si můžete ještě poměřit síly?

Jak se už stalo tradicí, přijedou do Zlína i špičkoví čeští závodníci a reprezentanti. Minulé ročníky ovládl Martin Stošek, který je letos nejlepším českým cyklistickým maratoncem. Podařilo se mu vyhrát Mistrovství republiky v Mostě, přidal vítězství na závodě Světové série UCI v Dolomitech, na Elbě a Malevilu. Vyhrál také nedaleký Šela maratón v Lipníku n. Bečvou.

Ikonou Zlínské 50 je i veleúspúspěšná stálice českého MTB Jana Pichlíková, několikanásobná mistryně české republiky a reprezentantka. Zlínské 50 se také ukázal Honza Škarnitzl, účastník olympiád v Londýně a Riu de Janeiru a pravidelný účastník světových pohárů, mistrovství světa a několikanásobný mistr republiky.

Na co se ještě můžete těšit?

Samozřejmostí bude také doprovodný program. Těšit se můžete na bikovou školu techniky pod vedením závodníků AmenityExtremsport Zlín a kulturní vložku obstará zpěvák původem z Walesu Dale B. Williams.

Zlínská 50 má tendenci stát se rodinným pohodovým závodem na konci sezony, kde se na jedné startovní čáře potkají jak profesionální jezdci, tak nadšení amatérští sportovci, kteří se porovnají na jedné nenáročné trase. Snažíme se také o maximální zajištění závodu a nabídnout závodníkům i divákům maximální komfort a zábavu.


A kde najdete ještě více informací?

Všechny podrobnosti o dalším ročníku tohoto závodu se dozvíte v propozicích na tomto odkazu a novinky můžete sledovat i na facebooku závodu.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
redakcia 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

Bike Valachy: užijte si na Bílé víkend se závody i programem pro celou rodinu

Bike Valachy: užijte si na Bílé víkend se závody i programem pro celou rodinu

Seriál DATART Valachy tour bude už brzy pokračovat další akcí: v sobotu 16. září vás čeká ve Ski areálu Bílá tradiční závod horských kol Bike Valachy pro dospělé i děti, na nějž v neděli 17. září naváže Den s Moravskoslezským krajem plný aktivit pro děti i dospělé.
Malevil Cup slaví jubileum! Na začátku června se pojede už po pětadvacáté

Malevil Cup slaví jubileum! Na začátku června se pojede už po pětadvacáté

Malevil Cup je jedním z nejtradičnějších MTB maratonů v Česku, který v letošním roce slaví 25. jubileum.
Rozhovor Petr Tichý - dvojnásobný vítěz Toulání Šumavou

Rozhovor Petr Tichý - dvojnásobný vítěz Toulání Šumavou

Dvojnásobný vítěz Toulání Šumavou. 49 hodin v sedle a 600 kilometrů, beze spánku. 5x v cíli extrémního závodu 1000 mil. Uběhl 124 kilometrů za 24 hodin. Maraton běhá lehce přes 3 hodiny. A tím to nekončí.
keyboard_arrow_up