Eurobike 2019 - zajímavosti 2. část

Eurobike je obrovská akce a opět máme pro vás další vlnu novinek a zajímavostí. Pojďme na to.

TUNE - zaměřeno na funkčnost, hmotnost i krásu

Frajeřinky od Tune mají vždy šmrnc. Není to jen o úžasném vzhledu, ale samozřejmě i o funkčnosti. U Tune tak máme kvalitu i úžasný vzhled zaručený. Na stánku Tune nás nejvíce zaujalo sedlo Skyracer, které je lisováno z jednoho kusu karbonu při tlaku 300 barů a teplotě 400 °C. Tímto postupem se Tune podařilo snížit hmotnost sedla až na neuvěřitelých 65 g. Cenu jsme nezjistili, ale dá se předpokládat, že pod 300 € to nebude.


Ujet 55 kilometrů za hodinu? To je RIDLEY

Nový rekord hodinovky, tedy kdo za hodinu ujede nejvíce kilometrů, letos 16. dubna ustanovil na vzdálenosti 55.089 km Victor Campenaerts. A právě k tomuto rekordu mu pomohl na míru vyrobený červený speciál od Ridley. Vedle tohoto speciálu byl na stánku Ridley k vidění mj. i model Helium SLX Disc v oldschool barvách a nezbývá uznat, než že Ridley se hodně podařilo skloubit modernu (technologie a osazení) s minulostí (lakování).


EARLY RIDER - když by jsme chtěli být zase dětmi

Asi není nikdo, kdo by se nechtěl alespoň na chvíli vrátit zpět do dětství? Až zase někdy budete mít takovou chvilku a u této myšlenky se přistihnete, zkuste si vzpomenout na nabídku Early rider - přesně na takových kolech bych se jako dítě chtěl vozit .


BIANCHI přichází s SUV

Žhavou novinku ze světa e-biků představil i italský výrobce Bianchi. Svůj nejnovější model pojmenovali e-SUV a nabízí jej ve třech modifikacích pojmenovaných jako Adventure, Rally a Race. Společným jmenovatelem všech modelů je použití motoru Shimano Steps E8000 v kombinaci se 720 Wh baterií a 12sp řazením.

Modely Rally a Race používají k řazení sadu Shimano XTR, Adventure pak sadu Sram GX-Eagle. Adventure a Rally mají zdvihy vidlice 150 mm, Race Vám dovolí zdvih až 160 mm, vzadu pak mají všichni společně zdvih 150 mm. Mezi další zajímavosti pak dále patří použití integrovaného osvětlení z hlavové trubce a zadním trojúhelníku. A jaké že jsou ceny? Ceny těchto karbonových italských “krasavců” začínají na 6 790 € (model Adventure) a končí na 10 490 € (model Rally).



Tetování už není jen pro lidi

Talentovaní lidé určitě zaslouží obdiv. A proto si náš obdiv určitě zaslouží i italský brand Tela lab. Co tak vozit stejné tetování co máte na sobě i na svém kole? Už vás to někdy napadlo? Žádný problém.


SUPACAZ - barvičky šampionů

Peter Sagan už nějaký ten pátek používá hlavně omotávky od Supacaz a asi ví proč. Kromě skvělé kvality nabízí totiž i neuvěřitelnou pestrost. Na stánku Supacaz jsme se utopili v barvičkách a na své si přijdou opravdu všichni. Jen škoda, že nám slečna z Kalifornie nepůjčila boty alespoň do ruky a museli jsme je vyfotit přes sklo.



SHIMANO má nové SLX a GRX

Shimano rozšířilo svoji nabídku o inovaci v řadě SLX a přináší i kompletně novou sadu GRX určenou pro gravel biky. Řada SLX má v nabídce nově i 12sp kazetu, takže privilegium 12 rychlostí už nepřipadá jen nejvyšším řadám XTR a XT, nebo jak tomu bylo ještě dříve jen SRAMu a taktéž Shimano pro sadu SLX přichází i se čtyřpístovými brzdami.

Kazeta SLX je skoro k nerozeznání od kazety XTR. U zmiňovaného GRX určeného pro stále populárnější gravel biky umožňuje bez jakýchkoliv experimentů vozit jednopřevodník. Pro brzdný systém z této řady pak má Shimano připravenou vychytávku v podobě přídavných brzdových pák na řídítka tak, že nemusíte brzdit jen dualy, ale i brzdovými pákami jakou je zvykem u MTB. Řada GRX je v současnosti nabízena v 10sp a 11sp verzi a taky v elektronické podobě jako GRX Di2.



Ocelový skvost YASUJIRO s hmotností 5.42 kg

Tajwanský výrobce jízdních kol YASUJIRO na své expozici hrdě vystavoval silniční kolo s ocelovým rámem, osazeným top komponenty jako např Sram Red atd. To jak má toto kolo silné rámové trubky se nám zjistit nepodařilo, no budeme doufat v to, že bude někomu dobře sloužit i v praxi a nezůstane jen klenotem ve výkladních skříních.


Hmotnosť až na prvním místě - CARBONWORKS

Důkazem toho, že hmotnost se stále řeší je i košík na láhev od Carbonworks s hmotností necelých 4 gramů, se šrouby pak nějakých 8 gramů. Cena by se měla pohybovat kolem 90 €.


Nezamazat kotouče, to je oč tu běží

Bojovník se špínou, značka Muc-Off kromě cyklo “kosmetiky” nabízí i takovou vychytávku jako je obal na kotouče, nejen pro ty co často kolo převáží a nechtějí si zamazat kotouče, aby pak v nečekaný okamžik z kolo zcela nedobrovolně vystoupili .


Už i KONA nosí perleť

Stánek kultovní značky KONA evokuje kladný vztah značky k přírodě, o to raději by jsme chtěli do přírody vyjet na takovém perleťovém krasavci jakým je jejich Process 153.


Věříme, že vás další novinky a zajímavosti zaujaly a představení dalších novinek uvedeme i na našem YouTube kanálu na tomto odkazu.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?
PetrMazura 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

For Bikes 2024 - výkladní skříň cyklistiky s rozbitou výlohou

For Bikes 2024 - výkladní skříň cyklistiky s rozbitou výlohou

Praha - Letňany, výstaviště, konec března, kola a vše co k nim patří …
Koupě ojetého kola: jak nenaletět a na co si dát pozor?

Koupě ojetého kola: jak nenaletět a na co si dát pozor?

Začíná nám jaro, počasí láká i neortodoxní cyklisty, kteří nejezdí celou zimu k vyjetí a spousta z nás se rozhoduje, jestli nepořídit do nové sezóny nový stroj.
Představení: Nový SRAM Flight Attendant – vyždímejte maximum potenciálu

Představení: Nový SRAM Flight Attendant – vyždímejte maximum potenciálu

Automatický systém kontroly odpružení pod názvem Flight Attendant dostal novou verzi, která přináší jeden zásadní rozdíl oproti verzi předchozí.
keyboard_arrow_up