Jak klepe pepka, Eskymo Welzl to zvlad bez ztraty kyticky, ale mozna to bylo tim, ze byl z Moravy.
Trepi: houby medved co zere sipky, lepsi je medved se sipkovou omackou a pitfalskym knedlikem, varenym ovsem v ubrousku :)
Řepkovej od Andreje, styď se, kolaborante!
ten získáte ze stejku :-) a nebo nepálit vše, část ponechat na přímou konzumaci.
pane Onuce, švestky před požitím prohnat slivovizačním cyklem!! Ale pak pozor! Neřídit!
Moc děkuji, to jsem žil tedy poněkud v omylu. Jdu si rychle natrhat alespoň švestky, skrze ten vitamín C.
14.8.18 16:30
tak předně eskymáci nejedí hovězí (ani medvědy, u medvědů je tomu právě naopak, medvědi jedí eskymáky), nýbrž jedí ryby
kromě toho jsou na podmínky, ve kterých žijí, adaptovaní
je známo, že pokud se v takových podmínkách vyskytne neadaptovaný Evropan, klepne ho z eskymácké stravy časem pepka (což eskymák vůbec nezná)
krom toho eskymáci jedí také boblule, které vitamíny obsahují
ano syrové maso obsahuje nějaké množství vitamínu C, především syrová játra, nicméně řekl bych, že syrová játra mají do propečeného stejku docela daleko
Děláte si legraci, ale prosím vážně. Jak to tedy je se syrovým masem a výživou třeba eskymáků, jež ovoce a zeleniny nepoznají? Děkuji.
14.8.18 15:26
asi to byl lední medvěd, který před tím hodně jedl šípek a šípek, jak je dobře známo, v Grónsku v létě roste v hojném množství
eventuálně mu paní lední medvědová vařila šípkové thé
To je dost divné, neb polární výpravy nechtě přezimující někde v severním moři nepodlehnou kurdějím pokud konzumují syrové, nebo alespoň částečně syrové, maso z ledních medvědů.
14.8.18 12:54
Onuce, mě by stejně zajímalo, jestli si tady z těch lidí děláš prostě prdel nebo kdo ti nakukal, že v hovězím stejku je nějaký vitamín C…
draslík, fosofr, vápník, pak samozřejmě železo a vitamín B2 a stopy vitamínu A, ovšem zrovna vitamínu C je tam, jak dobře známo, přesně 0,000 mg
Ale ano. A není vysušený, jen poměrně rychle grilnutý, by zůstal steak uvnitř šťavnatý, a tedy plný vitaminu C. Ostatně po otočení i tato suchá strana krásně promokvá.
Úplně mi teda nepřijde, že ten kus vysušeného masa na grilu je ten samý, který je na talíři.
13.8.18 16:57
fakt to jde na sedm způsobů? já znám ty klasický tři, pak jsem študoval další dva tvoje a to je dohromady pět, ostatní už nevidím
Trepi – nejsem v takovým keši jako tady pán, takže bude muset stačit kašička :)
jinak teda Mortirollo dát 7× za den pokaždé jinou cestou by mohlo hodit s lehkým bonusem Everesting.
Velká výzva a poukázka na transplantaci kolen :)
13.8.18 14:37
Blacky: tak dej příště v Bormiu ráno místo kašičky stejk a nepojedeš to Mortirolo 2×, ale 20×
Snídám i večeřím, a snídám a večeřím… Kdykoli mám pár dní volno a mohu odjet do opuštěného sadu v Pošumaví. A co jsem se dozvěděl, že v syrovém mase je i vitamín C, považuji steaky za samospasitelné.
V podstatě jakýkoli strom, jehož borka dobře absorbuje přebytečnou šťávu z masa, a zdokonalí tak jeho větrání před použitím.
A je v noci, zejména k ránu zima, musím přitápět. Ale je to romantika, venku osm stupňů, v Dacii pětadvacet, východ slunce…
Nebojím, je to starý sad u podmáčených luk a kukuřičného pole. A ledničku nemám ani v ghettu, natož v Dácii. Jen takový ten izolační kufr, a na vícedenní pobyt kupuji steaky vakuované, když čerstvé, tak je utápím do řepkového oleje.
Taky si říkám pálit takový gril kvůli takovému kousíčku masa. Ale zase na zdroji kde neznám teplotu a nedá se regulovat takto trefit propečení, to musí mít za sebou minimálně desítky pokusů :-)
Krmíš nás tu bajkama o obytné Dacii a mobilním krbu a sám se krmíš středně propečeným steakem k snídani! Dobře ty!!! Děkuji!
11.8.18 10:33
Tývole, Onucák je dědeček! Gratuluji!
Jen dobře živená. Hlavně jí prospívá její psí manžel, vše se mu totiž snaží sežrat. On chřadne, ona kyne. A děkuji!
Dobrá pohodička, umíš si to zařídit. Alena je zase těhotná nebo jen dobře živená?
Co gril, ale kde měl to maso přes noc? To ještě táhl i ledničku :-D
chybi krabičák a vitamin C