• gersa

    Pánové a dámy mám dotaz......

    Naši 3 loupežníci mají v pokojíku skoro 2 metry dlouhý pracovní/psací stůl, který jim chci osvětlit. Někde u kamarádů viděli barevné LED osvětlení a moc se jim to líbí, takže bych jim chtěl vyhovět. Nad stolem je po celé délce ještě polička, takže LED pásek se jeví jako ideální řešení

    Bohužel moc praktických zkušeností nemám a výběr pásků na Ali i českých eshopech je nepřeberný.

    Řešil někdo podobné zadání?

    S nákupem na Ali problém nemám, ale kvalitu posoudit nedokážu

    Děkuji za reakce

    0 0
    • Slavik  

      Máme LED pásek v kuchyňské lince z Ali mimo čínského zdroje, ten je koupený v čechách. Je tam už minimálně 5 let a no problém…

      0 0
    • MatS  

      Ty levne LED pasky doporucuju pouze na efektove nasviceni. Rozhodne nepouzivat na osviceni stolu na cteni a praci. Maji mizerne nizke CRI a blikaji. Takze je to pak o oci.

      0 0
      • gersa  

        To je přesně to, čeho se bojím

        Máš tip, co konkrétně koupit?

        0 0
      • romanholy  

        Dají se koupit i slušné bílé pásky s CRI přes 90, takže jako pracovní osvětlení dobře použitelné. Pak jde jen o to správně nakombinovat svítivost a teplotu. A samozřejmě kvalitní dostatečně dimenzovaný zdroj. Leckdo koupí 30 W pásek a 35 W zdroj a diví se že to hřeje a bliká. Pokud to není jen na dekoraci, nakupoval bych spíš tady u ověřených prodejců. Doplň potom jen na efekt druhý pásek RGB, tam už pak jeho kvalita není tak podstatná.

        0 0
        • gersa  

          Nakombinovat 2 pásky mě nenapadlo

          To abych se rovnou díval po al liště s dvojnásobnou šířkou aby se do ní vlezlý oba pásky

          Že musí být dostatečná rezerva u zdroje chápu, nějakým elektro vzděláním jsem byl zasažen

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • andy97  

      Určitě bych to dál do hliníkového profilu což bude působit plus jako chlazení. Existuje hodně typů profilu A,B,C,Y atd. a barev, plus do toho dát mléčný difúzor. Pokud chceš můžu ty dát kontakt, webové stránky a můžeš se kouknout. Tady menší ukázka jak to vypadá.

      0 0
    • JendaH  

      Větší CRI, víc Adidas (pokud si můžeš dovolit těch 350 Kč/m + 65 hliníkový profil https://www.t-led.cz/…vysoky-9214/). https://www.t-led.cz/…vnitrni-7504 . Na difuzér jsem se vykašlal.

      Mám ten 4000K. Bohužel nemám spektrometr, takže ho můžu testovat jenom pohledem na odraz od CDčka, a spektrum vypadá mnohem líp než z kompaktních zářivek a o něco líp než z náhodných LEDek z Ali. Ve spektru chybí modrá (je to od červené po zelenomodrou, pak je díra a pak je modrofialová a fialová), jinak je kompletní bez viditelných děr či naopak intenzivních hrbů.

      Jako zdroj používám spínaný adaptér „černá kostička do zásuvky“ 12V/2A ke kterému jsem ještě přidělal extra kondíky. Pokud to ale chceš profesionálněji, tak bych bral nějaký Meanwell průmyslový zdroj.

      0 0
    • KutnM  

      Jestli mohu doporučit, tak jednoznačně https://www.lxf.cz. Kvůli přehlednému eshopu a širokému sortimentu nakupuji pásky a profily pouze zde. Pokud jde o osvětlení pracovní plochy a zároveň dekoraci, bylo by vhodné použít dva pásky – bílý a RGB, což vyžaduje nezávislé zapojení a řešení ovládání barvy RGB pásku, ale nic složitého. Kombinace dvou pásků by umožnila spouštění bílého světla pouhým dotykem(přiložením prstu na profil) a spouštění barevného pásku pro dekoraci pořešit dokoupením tlačítkového ovladače, případně wifi controlleru pro ovládání telefonem(skvělá věc s mnoha funkcemi). Další možností je RGBW pásek, na kterém je ale zpravidla studená bílá(cca 5500K), která je jako pracovní světlo nepoužitelná a pro děti nevhodná! V každém případě, do profilu použij mléčný difuzor, který světlo příjemně slije a zjemní. Bílý pásek doporučuji s výkonem 6–12W/m s teplotou 3000–3500K a NEzalitý silikonem. Zdroj nábytkový se zakrytovanými svorkovnicemi a 20% rezervou výkonu. Nedoporučuji zdroj s vyvedenými dráty, protože tak vznikne zbytečně spoj, který se řeší buď wago svorkami nebo letováním, což je vhodné pro skryté montáže. Pro spínání osvětlení dotykem je nutný MIKROSPÍNAČ

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.