• shcorepi

    Poraďte, jak si rozvrhnout dojíždění na kole do 30 km vzdálené práce tak, a? se člověk nezničí?? Když jsem jezdil loni, brzy jsem se věčným stíháním hodin spíše zničil-vysílil organizmus a skončil marod (i když to mohlo být naopak tou nemocí nebo spíše obojí dohromady), místo aby rostla forma.

    0 0
    • Meesha  

      Tak proste vyjed treba o 15minut driv a jed v klidku a ke konci si muzes nalozit.

      0 0
      • shcorepi  

        NO to tak právě bylo! :-) S krátícím se čase se musela zvyšovat rychlost! :-) Spíš by mě zajímal tip, jestli třeba 3. den nejet vůbec, odpoledne jenom piánko, nebo opravdu vyrážet o 15 min dřív a prvních 10km se opravdu jemně rozjet.

        0 0
        • Meesha  

          No, urcite neni dobry rano nalepit jazyk na predstavec a letet do prace. Urcite to chce se trochu zahrat a i psychicky bejt v poho a ne se nervovat, ze tam mas za 5min bejt a ses teprve v pulce. Zpatky by to chtelo nejaky „pozvolny“ tempo.

          0 0
        • Gatier  

          To mas ako s autom. Aj telo potrebuje najskor zahriat. Neostava nic ine nez si privstat.

          0 0
        • enjoy  

          predpokladam ze se po ranu pred jizdou asi moc nerozcvicujes vid?tak by to asi chtelo na rozjeti trochu pomalejc.ja kdyz vyjedu bez rozcviceni tak hned po prvnim kopci kterej absolvuju prakticky hned po vyjeti,tak vypadam jak tezkej kurak.

          0 0
        • ravo  

          Když jednou týdně vynecháš, tak ti to jen prospěje. A pokud jezdíš i o víkendech, tak klidně vynech i 2×…

          0 0
        • Honzis  

          Já občas jezdím 36km do školy, ale to už chce fakt odvahu, páč je to pořádná štreka, i když skoro placka. Nevím, vyrážím bez rozcvičení, na 3.km mám prudší kopec, pak ještě na 32.km a chce to je furt tak nějak „na půl plynu“. Určitě jedu o 10–15minut víc, než kdybych jel nadoraz. Člověk nemůže přijet splavenej a hotovej. Volil bych opravdu vyjet o 15min dřív, začátek klídeček, pak zrychlit a ke konci zase lážo plážo, abys byl v poho. Jinak razit takto každý den je už dost hustý, 1–2× týdně bych vynechal nebo při silném větru, zimě apod. Já tak razil max 2× týdně těch 72km/den.

          0 0
    • JOE  

      Hmm, tohleto znám. Já to mám teda do práce jenom 18km lesem (cca hodina jízdy) a pokud jezdím každý den, tak jsem v pátek už dost unavenej. Musím se přímo nutit jezdit pomalejc, aby mě to kolo na konci tejdne kvůli únavě nepřestalo bavit.

      0 0
    • fousac  

      dojizdel sem 32km… prvnich asi 10km to bylo jen tak lazo plazo, pak 3km sesup dolu a pak uz jenom rovinka, uz to letelo, za hodku v praci.. no a zpatky sem se fakt flakal treba dve hodiny, zadnej spech, tu a tam sem se svez vlakem nebo se znamym pozde vecer autobusem… celkove to byla pohoda, no problem…

      0 0
    • lubos  

      na to aby ti narostla forma je stejne tak dulezity cas na regeneraci jako cas na trenink. Na to se nesmi zapomenout. I netrenovani muze prinest lepsi formu :)

      0 0
    • mastihuba  

      jezdim taky 30 tam a 30 zpět a když jedu každý den tak jedu na doraz tak 3× týdně a vždycky jenom jednu cestu. Sobota na stavbě a v neděli tak kolem 45km švih.

      0 0
      • preacher  

        Taky jezdím do práce 30 tam a 30 zpět. Ale jen UT,ST,CT. O víkendu nějakej delší švih nebo závod a 3 dny v týdnu mám pauzu. Je to OK. Nepodceňovat regeneraci a odpočinek!!!

        0 0
        • mastihuba  

          normální týden mám tak 3 cesty, člověk furt musí něco převážet a vyřizovat a to na kole bohužel nejde.

          0 0
    • Daf  

      Problem je ze rano se clovek nestaci poradne najist a pak hned hupsne na kolo a da si tricet. Pro trenovaneho sportovce neni 30km zadny problem ani sviznym tempem kazdy den. Nicmene kdyz na kole zas tak moc nejezdis chce to je t rano v pohode zvlast kdyz jedes skoro na lacno. Odpoledne pak muzes trochu rychleji protoze po obede snad uz telo bude mit dostatek energie. Bud si ale jistej ze jezdeni do prace je sice faj pro dobrou kondici, nicmene k zvyseni vykonnosti to rozhodne nestaci.

      0 0
      • preacher  

        No ráno toho taky moc nepojím, ale aspoň něco. Do práce jezdim lážo plážo, ale odpoledne je to vždycky sprint. A na lačno se dobře spalují tuky…

        0 0
      • Paja  

        To je pravda na 100km bikemaraton se tak natrenovat neda, ale na neco kratsiho je tech 30+30 dost. Ja to mam do prace 11km a jezdim to podle pocasi, programu, apod. pokud mozno nejcasteji, rano nejkratsi cestou tam volne na probuzeni a zlepseni nalady a odpoledne 20–60km podle casu, pocasi a nalady, coz uz se da povazovat za trenink. Rano jezdim na lacno coz je pri tech par km v pohode, na tech 30 kilaku co jezdi shcorepi bych uz radil se najist, trpet se muze pri zavode a ne cestou do rachoty:) Vyhoda jezdeni do prace a treninku cestou zpet vidim jednoznacne v uspore casu a hlavne v tom, ze se po prichodu domu clovek nemusi nutit vyrazit, domu z prace nejak musi dojet:)

        0 0
    • Siddha  

      jed rano pomalu primo do hokny, odpoledne jed neco delsiho, ale obcas si dej i odpocinkovy dny, kdy pojedes oboji pomalu, nebo na kolo vubec nevlezes…

      0 0
    • blue  

      ty jo, docela vam ty vzdalensti zavidim… sem se prestehoval a tedka se mi skoro ani nevyplati se na tu cestu do prace na kolo vubec oblikat… slaby 3 kilometry :-(

      0 0
      • mastihuba  

        to je nuda 5min se oblíkat 5min jet a 5min se vyslíkat. Původně sem to měl 5km. Teďkom 25 akorát místo lesa, kterej bych si představoval mi v cestě stojí celý Brno. Citybajkyng taky nemusim.

        0 0
        • blue  

          me jezdeni po praze nevadi, naopak… ale ta vzdalenost je fakt moc mala :-)

          0 0
        • Honzis  

          Já zas jezdím z 36km asi 26km po silnici I.třídy, protože jinak už by to bylo kapánek přespříliš, takže taky maso … x desítek kamionů apod. Takže do školy jezdím fakt jen výjimečně, letos jsem byl snad 4×.

          0 0
          • rasto  

            taky dojizdim… z Kladna po Karlovarsky :-/ snazim se kazdy den (nesmi snezit a prset). do Prahy za 1:00 hod, z Prahy 1:20 hod. po 1 mesici pravidelneho dojizdeni je fyzicka v poho.

            0 0
            • blue  

              nemel bys lepsi z kladna projet az do unhoste a pak zadem pres brve a zlicin, nez po ty karlovarsky?

              0 0
              • rasto  

                mas pravdu, bylo by to lepsi – je tam mensi provoz. ale ma to dva ’-’: je to delsi a po trase neni vlak (v pripade defektu nutna vec, na teto trase nevozim lepeni a pumpu).

                0 0
    • RUMcajs  

      A spíš aspoň 7h každý den? Ona se ta únava docela nasčíta, když máš 4 dni po sobě např. jen 5,5 nebo 6h spánku.

      0 0
      • lubos  

        Ja mam zas zkusenost, ze kdyz se hodne fyzicky namaham, staci mi min spanku. Kdyz nic nedelam (fyzicky) , a jeste k tomu stres, tak pak nemuzu dospat :(

        0 0
    • shcorepi  

      Tož díky za samé podnětné zkušenosti :-) Jen by mě hlavně zajímalo, jaký by byl dobrý cyklus-třeba v pondělí se pomalinku vyjet po víkendu, v úterý pauza, ve středu jet tak a korát, ve čtvrtek se zmáčknout a v pátke sejen vyjet před víkendem? A pak to ještě dodržovat! :-)

      0 0
      • Honzis  

        Podle mě je to věc zkoušení, co ti bude vyhovovat. Já bych volil asi úterý, středa, pátek – přičemž ve st „víc plynu“, ale to je má verze. Po víkendu si chce člověk odpočinout, tak se mi to pondělí nejeví jako nejvhodnější, ale to záleží na tobě. Vždy však víc záleží na počasí a momentální kondičce apod. S tím dodržováním to fakt není jednoduchý :-)

        0 0
      • ravo  

        Jak píše Hozis, zkušej a něco ti určitě vyhovovat bude. Akorát když ránu budeš bez nálady a tělu se nebude chtít, tak se na to tenden vykašli i kdyby to v „plánu“ bylo jinak – fyzickým přemáháním si nepomůžeš.

        0 0
    • vozejk  

      jezdim ráno 20km do školy.stávam radši o 15 min dřív a jedu si vpoho podle sportesteru tak kolem 125tepů(aep155,an­p170).jedu to sice o 15min déle než při tréninku,ale je to takový příjemný rozjetí.trémuju až odpoledne.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.